Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR407.83 FtUSD386.55 FtCHF435.73 FtGBP490.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ohaza63 #7951. hozzászólásáraAhogy írtad az áremelkedésre vár szinte mindenki, mert ezzel a terméssel meg árral óriási a bukta! Már május végén azt nyilatkozták a "hozzáértők" hogy az akkori 400 dolláros ár őszre eléri a 700 dollárt, de a 800 dollár/ tonna sem kizárt!
Dél-Békésben egyedül a TRIGO hirdet árat 12.500 Ft+komp a takarmány búzára.
A többi felvásárló nem mond semmit, csak azt, hogy senki nem ad el semmit a 20-25 q/Ha búza, árpa és 5-15 q/Ha repce terményéből.
Minden gazda várja az árak emelkedését, hogy legalább nullásra kijöjjön az őszi növényekkel, mert napraforgót, kukoricát nem igen kell majd aratni - így az év biztosan nagy bukta lesz erre felé.
Szolnok megyeben a Darazs. Kft. egy tisztesseges atvevo. Takarmany 136, euro 140 e malmi 145 e....Levonás 2 %. Azt hiszem itt már lassan befejezik az átvételt.
Szolnok megyeben a Darazs. Kft. egy tisztesseges atvevo. Takarmany 136, euro 140 e malmi 145 e....Levonás 2 %. Azt hiszem itt már lassan befejezik az átvételt.
Válasz Gatti #7943. hozzászólásáraAnnál a cégnél ha jól tudom most is annyi. Nem mentek lentebb.
Akkor lehet a nagykunsági főcsatorna a " vízválasztó".
Erre tőled 30 km-re akkor és most sem adnak érte malmi viszonylatban 130-nál többet. ( lehet azóta annyit sem)
Pedig 3 (nem kis) felvásárló is van jobbra-balra 10km-en belül.
Itt a faluvégen 125-120 között a malmi 1-től a takarmányig, legalábbis tegnapelőtt még ennyi volt. Messze vagyunk itt a keleti csücsökben a kikötőktől, állítólag "az a baj"!
Válasz atisgyulai #7927. hozzászólásáraErdőtérképen vagy tulajdoni lapon van erdő? Gondolom nincs... Én beadtam volna rá a változásvezetést! Kijön ellenőrizni, hogy tényleg szántó-e. Az! Nem lucerna? Kiette a zsizsik...
Bocs, hogy ...
Válasz envagyok2 #7925. hozzászólásáraHát, nem tudom mennyire látja a műhold, hogy melyik kalász mennyire van kitelve szemmel, hogy optimális 13-14 %-al vágják-e le, vagy csak 8%-al, - ami utóbbi esetben már kb. 5.0 % veszeteség - ahogy azt sem, hogy melyiknek mennyi lesz a sikérje, hl súlya, így aztán melyik lesz étkezési, és melyik takarmány.
Max hozzávetőleg tud egy nagyjábóli becslést, ami - adott esetben - akár messze is lehet a valóságtól...
Válasz atisgyulai #7932. hozzászólásárafelénk 2% volt a levonás évtizedeken keresztül betárolásra, ami annyit jelent, hogy egy átlagos búza tisztasága nem volt rosszabb 99%-nál, hisz a szolgáltató nem kockáztat.
nem gondolom, hogy ebben a modern világban több idegenanyaggal termeljük a gabonát, mint az MTZ-s időkben
Válasz atisgyulai #7931. hozzászólásáraLehet, ezt nem tudom. :) Egy biztos, F.szság amit, ahogy csinálnak. Gyakorlatiasság nuku. Íróasztal mögül intéznek, döntenek, minden gyakorlati tudás, tapasztalat nélkül. Számomra legalábbis ez látszik. na mindegy szerintem nem itt kell ezt megbeszélnem. :) valamelyik másik topikban kellene!
árpát 3 hete vágtuk, búzát 2 hete, ls be is lett akor szállítva, ma hivtam felvásárlót, hogy mennék elszámolni, arra számítottam valami heti árat mond, de az akkori árat adta! Búzáért 138 + komp, Árpáért, 107 + komp
Válasz atisgyulai #7931. hozzászólásáraAz off miatt!
Nekem ma számolták el a búzát!
139-141-144ezer/T+komp.
Szerencsére ez a kevés legalább malmi lett.
Betár 800ft az tisztítás 2370ft/T
Kombájn tisztán 96,5%, elvárt 98%, így levonás 1,5%
Plussz (vagyis mínusz) technológiai veszteség (vagy mi a pék f@sza,) még 1%
Válasz endypapa_20120 #7929. hozzászólásáraNem lehet hogy ott is csak műhold képek alapján "selejteztek" a támogatható területekből?
Az általam említett kép is valamikor előző nyáron készülhetett, mert látszódott, hogy a gabonák már le voltak vágva a környező táblákon.
Indoklás mi volt?
Nem lehetett újra támogatásba beadni?
Válasz atisgyulai #7927. hozzászólásáraMi tavaly a laposabb helyeken nem tudtuk az első kaszálást megcsinálni mert süllyedt a terület.
Valamikor nyáron volt terület ellenőrzés (nem tudtunk róla). Ősszel rátudtunk menni, tisztító kaszálást megcsináltuk. Idén támogatás igényléskor szembesültünk vele, hogy az összes egyszer kaszálatlan területet ( 1.5 ha). kivették a támogatható területből! Persze idén már rég lelett kaszálva. :(
Válasz TYLLA #7924. hozzászólásáraTi hol nézitek a Matif árváltozásokat agroinformon kívül ami naprakészebb, és több termény ára is látható? Agribroker applikáción nagyon jól mutatja, de ott csak kukorica, repce, búza található.
Válasz envagyok2 #7925. hozzászólásáraEz elég vicces egy kijelentés!
Támogatás beadásakor az 1Ha lucernából kivettek 0,1-et.
Indoklás: a megjelölt terület (szerintük) erdő.
A közelbe egy árva fa sincs.
Egy erdő meg hipp-hopp ott termett.
Megnéztem a képet, és a pirossal bejelölt területet.
Az a rész egy lapos, ahová mindig összeszaladt a víz (már amikor esett is valami a forinton kívül).
Már az első évben kiment belőle a lucerna, csak széna nőtt ott.
Most hogy csak az a folt volt zöld a műholdképen, (mert minden más elszáradt) így kitalálta valamelyik nagy okos hogy az erdő.
Mondta a falugazdi, hogy ő beírhatja, de akkor tuti kijönnek ellenőrizni, és mivel nem lucerna, így én mindenképp buktam a dolgot.
Az a baj, hogy nem látják a fától az erdőt!
Válasz Claastra. #7920. hozzászólásárajaja...csend lett de a hazai készlet védelmét ha nem szigorítják,úgy kilopják az országból a gabonát ,mindenféle kiskapun,hogy télen csak pislogás lesz... a sok kereskedő csorgó nyállal adná el mindenfelé külföldre az utólsó tonnát is
Válasz TYLLA #7923. hozzászólásáraazt, hogy melyik táblán mennyi termett, azt már egy hónappal ezelőtt pontosabban látták műholdról, mint ahogy a paraszt által leadott jelentés tartalmazza.
Válasz Claastra. #7920. hozzászólásáraNem hiszem, mi itt a poszt szovjet térségben rendesen be vagyunk idomítva. Aki egy kicsit is cirkuszolt (a hazai elittől függetlenül), azt meg már lesittelték 17 évre, hogy példát statuáljanak.
Válasz Claastra. #7915. hozzászólásáraNe félj megmagyarázzák. Soros, az unió és a többi ellenség a hibás, de nyugodt vagyok mert Fidesz van Orbánnal az élen és megvéd minket mindenkitől is. Még volt képe valamelyiknek azt mondani hogy ne emeljünk fizetést mert inflációt növeli az is. A dolgozó meg haljon éhen? Jó ha januárig kibírják az emberek, de akkor tuti a 20% os béremelés jelen állás szerint.
Válasz jamo #7906. hozzászólásáraHihetetlen, hogy ennyi külső negatív hatás mellett is csökken.
Már csak egy esély van az ár növelésére, az hogy decemberre 500 lesz az euró.
Viszont sajnos akkor amit te akarsz venni, az is drágul annyival..
Ezt köszönhetjük a "tisztelt" moderátoroknak is, akik engedik a témától idegen ömlengést.
Tessék tiltani a felhasználót.
Ilyen személyeskedő hozzászólásokat, valamelyt magára is adó admin nem tűrhet.
Viszont ha leírom, hogy a földem melletti erdőnek "cigányerdő" a neve, az hamarosan "romaerdő"-re van javítva.
A hozzászólók akik dologidőben ráérnek a hűs fa alatt, vagy a hűvös lakásban tologatni a telójukat, vagy ütik az entert, ők valószínű nem gazdák, csak "fotelforradalmárok" és "kanapéhuszárok".
Itt köszörülik a nyelvüket.
A gazdák szerintem kombájnban ülnek (esetleg javítanak), vagy magot hordanak, vagy a telephelyen túrják a kupacot. Az értékesítés miatt fáj a fejük.
Nekik nincsen mostanában energiájuk ide írogatni.
12402 hozzászólás
Válasz Ohaza63 #7951. hozzászólásáraAhogy írtad az áremelkedésre vár szinte mindenki, mert ezzel a terméssel meg árral óriási a bukta! Már május végén azt nyilatkozták a "hozzáértők" hogy az akkori 400 dolláros ár őszre eléri a 700 dollárt, de a 800 dollár/ tonna sem kizárt!
Dél-Békésben egyedül a TRIGO hirdet árat 12.500 Ft+komp a takarmány búzára.
A többi felvásárló nem mond semmit, csak azt, hogy senki nem ad el semmit a 20-25 q/Ha búza, árpa és 5-15 q/Ha repce terményéből.
Minden gazda várja az árak emelkedését, hogy legalább nullásra kijöjjön az őszi növényekkel, mert napraforgót, kukoricát nem igen kell majd aratni - így az év biztosan nagy bukta lesz erre felé.
Válasz Gandhy #7949. hozzászólásáraLesz az még 25.000 is, majd meglátod. Januárra meg 30.000 egy mázsa!
Válasz Gazdász93 #7948. hozzászólásáraeddig ez a legszebb szám, amit búza mellé írva láttam
Válasz pinkpont #7945. hozzászólásáraTőle kb 150 méterrel arrébb Lantos-nál meg 145500/t a takarmány ;) 0% levonással
Válasz pinkpont #7945. hozzászólásáraA mostani felvásárlási árak, lesznek az évtizet nyeresége a kereskedőknek, miután őszre elszabadulnak az árak!
Válasz Gatti #7943. hozzászólásáraAnnál a cégnél ha jól tudom most is annyi. Nem mentek lentebb.
Akkor lehet a nagykunsági főcsatorna a " vízválasztó".
Erre tőled 30 km-re akkor és most sem adnak érte malmi viszonylatban 130-nál többet. ( lehet azóta annyit sem)
Pedig 3 (nem kis) felvásárló is van jobbra-balra 10km-en belül.
Válasz GEORGOSZ #7942. hozzászólására2 hete vágtuk le a búzát akkor még 139-144 árak voltak itt a tiszántúlon.
Itt a faluvégen 125-120 között a malmi 1-től a takarmányig, legalábbis tegnapelőtt még ennyi volt. Messze vagyunk itt a keleti csücsökben a kikötőktől, állítólag "az a baj"!
Válasz agrotomi #7928. hozzászólásáraDöntő többségében ott nézem
Válasz atisgyulai #7927. hozzászólásáraErdőtérképen vagy tulajdoni lapon van erdő? Gondolom nincs... Én beadtam volna rá a változásvezetést! Kijön ellenőrizni, hogy tényleg szántó-e. Az! Nem lucerna? Kiette a zsizsik...
Bocs, hogy ...
Válasz agrotomi #7928. hozzászólásárahttps://www.barchart.com/futures/european/grains?orderBy=category&orderDir=asc
Én csak ezeket figyelem, de nézz szét az oldalon, hátha találsz mást is, ami Téged érdekel.
Válasz envagyok2 #7925. hozzászólásáraHát, nem tudom mennyire látja a műhold, hogy melyik kalász mennyire van kitelve szemmel, hogy optimális 13-14 %-al vágják-e le, vagy csak 8%-al, - ami utóbbi esetben már kb. 5.0 % veszeteség - ahogy azt sem, hogy melyiknek mennyi lesz a sikérje, hl súlya, így aztán melyik lesz étkezési, és melyik takarmány.
Max hozzávetőleg tud egy nagyjábóli becslést, ami - adott esetben - akár messze is lehet a valóságtól...
Válasz atisgyulai #7932. hozzászólásárafelénk 2% volt a levonás évtizedeken keresztül betárolásra, ami annyit jelent, hogy egy átlagos búza tisztasága nem volt rosszabb 99%-nál, hisz a szolgáltató nem kockáztat.
nem gondolom, hogy ebben a modern világban több idegenanyaggal termeljük a gabonát, mint az MTZ-s időkben
Válasz atisgyulai #7931. hozzászólásáraLehet, ezt nem tudom. :) Egy biztos, F.szság amit, ahogy csinálnak. Gyakorlatiasság nuku. Íróasztal mögül intéznek, döntenek, minden gyakorlati tudás, tapasztalat nélkül. Számomra legalábbis ez látszik. na mindegy szerintem nem itt kell ezt megbeszélnem. :) valamelyik másik topikban kellene!
Válasz Gatti #7934. hozzászólásáraCsak hétfőn megyek be elszámolni, de közölte hogy a beszálítás napján érvényes árakat fizet!
Persze ha most 155 lenne a búza és 125 az árpa, nyilván szomorúbb lenne az arcom :)
Válasz ewtoto #7933. hozzászólásáraszintúgy, ma utalták a takarmány búza árát 139+komp.
árpát 3 hete vágtuk, búzát 2 hete, ls be is lett akor szállítva, ma hivtam felvásárlót, hogy mennék elszámolni, arra számítottam valami heti árat mond, de az akkori árat adta! Búzáért 138 + komp, Árpáért, 107 + komp
Ez pozítívan érintett...
Árpa 55hl
Búza Euro
Válasz atisgyulai #7931. hozzászólásáraAz off miatt!
Nekem ma számolták el a búzát!
139-141-144ezer/T+komp.
Szerencsére ez a kevés legalább malmi lett.
Betár 800ft az tisztítás 2370ft/T
Kombájn tisztán 96,5%, elvárt 98%, így levonás 1,5%
Plussz (vagyis mínusz) technológiai veszteség (vagy mi a pék f@sza,) még 1%
Válasz endypapa_20120 #7929. hozzászólásáraNem lehet hogy ott is csak műhold képek alapján "selejteztek" a támogatható területekből?
Az általam említett kép is valamikor előző nyáron készülhetett, mert látszódott, hogy a gabonák már le voltak vágva a környező táblákon.
Indoklás mi volt?
Nem lehetett újra támogatásba beadni?
Bocsi!
Válasz agrotomi #7928. hozzászólásárawww.zmp.de , itt grafikonok is vannak, ahol hosszabb időtávon is megfigyelhető a spekuláció!
Válasz atisgyulai #7927. hozzászólásáraMi tavaly a laposabb helyeken nem tudtuk az első kaszálást megcsinálni mert süllyedt a terület.
Valamikor nyáron volt terület ellenőrzés (nem tudtunk róla). Ősszel rátudtunk menni, tisztító kaszálást megcsináltuk. Idén támogatás igényléskor szembesültünk vele, hogy az összes egyszer kaszálatlan területet ( 1.5 ha). kivették a támogatható területből! Persze idén már rég lelett kaszálva. :(
Válasz TYLLA #7924. hozzászólásáraTi hol nézitek a Matif árváltozásokat agroinformon kívül ami naprakészebb, és több termény ára is látható? Agribroker applikáción nagyon jól mutatja, de ott csak kukorica, repce, búza található.
Válasz envagyok2 #7925. hozzászólásáraEz elég vicces egy kijelentés!
Támogatás beadásakor az 1Ha lucernából kivettek 0,1-et.
Indoklás: a megjelölt terület (szerintük) erdő.
A közelbe egy árva fa sincs.
Egy erdő meg hipp-hopp ott termett.
Megnéztem a képet, és a pirossal bejelölt területet.
Az a rész egy lapos, ahová mindig összeszaladt a víz (már amikor esett is valami a forinton kívül).
Már az első évben kiment belőle a lucerna, csak széna nőtt ott.
Most hogy csak az a folt volt zöld a műholdképen, (mert minden más elszáradt) így kitalálta valamelyik nagy okos hogy az erdő.
Mondta a falugazdi, hogy ő beírhatja, de akkor tuti kijönnek ellenőrizni, és mivel nem lucerna, így én mindenképp buktam a dolgot.
Az a baj, hogy nem látják a fától az erdőt!
Válasz Claastra. #7920. hozzászólásárajaja...csend lett de a hazai készlet védelmét ha nem szigorítják,úgy kilopják az országból a gabonát ,mindenféle kiskapun,hogy télen csak pislogás lesz... a sok kereskedő csorgó nyállal adná el mindenfelé külföldre az utólsó tonnát is
Válasz TYLLA #7923. hozzászólásáraazt, hogy melyik táblán mennyi termett, azt már egy hónappal ezelőtt pontosabban látták műholdról, mint ahogy a paraszt által leadott jelentés tartalmazza.
Tegnap 4%-al nőtt a Matif-on, és ma is + 3%-on van, eddig...
A kukrica pedig +4%on...
Válasz Matyi50 #7919. hozzászólásáraEleve korainak tűnt, tekintve, hogy folyik az aratás, még azt sem lehet látni, hogy pontosan mennyi az annyi.
Válasz Claastra. #7920. hozzászólásáraNem hiszem, mi itt a poszt szovjet térségben rendesen be vagyunk idomítva. Aki egy kicsit is cirkuszolt (a hazai elittől függetlenül), azt meg már lesittelték 17 évre, hogy példát statuáljanak.
Válasz Claastra. #7920. hozzászólására"megijedt a holland hírektől"
Kifejtenéd?
Válasz Matyi50 #7919. hozzászólásáraVárd ki a véget, de lehet megijedt a holland hírektől
Válasz Claastra. #7871. hozzászólásáraNo mi van a garantáltárral? Amugy te ezt honnan szedted,hogy tárgyalják?
Válasz 5465 #7914. hozzászólásáraAz csak az éjszakai lehülés miatti zsugorodás volt, már emelkedik 412.97 Ft-on van .
Válasz Claastra. #7915. hozzászólásáraNe félj megmagyarázzák. Soros, az unió és a többi ellenség a hibás, de nyugodt vagyok mert Fidesz van Orbánnal az élen és megvéd minket mindenkitől is. Még volt képe valamelyiknek azt mondani hogy ne emeljünk fizetést mert inflációt növeli az is. A dolgozó meg haljon éhen? Jó ha januárig kibírják az emberek, de akkor tuti a 20% os béremelés jelen állás szerint.
Válasz 5465 #7914. hozzászólására300 felett a bóvli kategória, főként, hogy még dübörög hozzá a gazdaság
Válasz 5465 #7914. hozzászólásáraA 275- tol meg messze van
Válasz Zoli 63 #7909. hozzászólására414-ről 403
Az majdnem 3 %
Hoppá
Válasz Málna #7907. hozzászólására
Válasz jamo #7906. hozzászólásáraHihetetlen, hogy ennyi külső negatív hatás mellett is csökken.
Már csak egy esély van az ár növelésére, az hogy decemberre 500 lesz az euró.
Viszont sajnos akkor amit te akarsz venni, az is drágul annyival..
Válasz Drisa #7910. hozzászólásáraEgyre aktuálisabb lesz Rúúúzsa Sándor + Ciccolííína , eljött az a világ .
Válasz Zoli 63 #7909. hozzászólásáraLassan lehet nyomni majd az 50 000 pénzt, kérdés ki legyen rajta :)
Válasz 5465 #7908. hozzászólásáraA millpengőhöz képest ?
Válasz jamo #7906. hozzászólásáraMert erősödött a forint…
ÚGY LÁTOM MEGÉRETT A FÓRUM A PUSZTULÁSRA.
Ezt köszönhetjük a "tisztelt" moderátoroknak is, akik engedik a témától idegen ömlengést.
Tessék tiltani a felhasználót.
Ilyen személyeskedő hozzászólásokat, valamelyt magára is adó admin nem tűrhet.
Viszont ha leírom, hogy a földem melletti erdőnek "cigányerdő" a neve, az hamarosan "romaerdő"-re van javítva.
A hozzászólók akik dologidőben ráérnek a hűs fa alatt, vagy a hűvös lakásban tologatni a telójukat, vagy ütik az entert, ők valószínű nem gazdák, csak "fotelforradalmárok" és "kanapéhuszárok".
Itt köszörülik a nyelvüket.
A gazdák szerintem kombájnban ülnek (esetleg javítanak), vagy magot hordanak, vagy a telephelyen túrják a kupacot. Az értékesítés miatt fáj a fejük.
Nekik nincsen mostanában energiájuk ide írogatni.
Tegnapelőtt elment 135+kompért malmi. Ma szólt a fuvaros, "szerencsém" volt ma már csak 115öt adnak érte.
Ami itt megy............
Nem tudom minek vannak az adminok!!
Válasz TYLLA #7899. hozzászólásáraBefejeztem a veled való kommunikációt! Kímélj meg magadtól légyszíves!!!
Válasz Miért nem esik? #7901. hozzászólásáraBefejeztem a témát, és a veled való kommunikációt is! Szeretném, ha tiszteletben tartanád!