A szarvassal az a baj, hogy pontosan szabályozva van, egy területen hány darab van(papíron) és hogy mennyit lehet kilőni. Ami elméletben jól is hangzik, de ha télen összeverődnek egybe 100-an, és valakinek a földjén töltenek el egy napot meg egy éjszakát, azt tönkreteszik. Ez ellen nem tud a vadász semmit tenni, nincs eszköze. A gazda tehet valamit, vagy folyamatosan járja a veszélyeztetett területet, vagy bekeríti különben a természet visszaveszi, ebben a formában
A nyúl mivel nem csinál koncentrált kárt, ezért jobban kezelhető, a darabszámot onnan kell kivenni ahol a legtöbb van, esetleg a legtöbb napraforgó lesz ott a következő tavaszon, tervezhető valamennyire
Válasz UE-28 #24218. hozzászólására s ezen csodálkozol a Román az Ukrán mind ide hajtott s lőtte őket orba szájba s nálunk tilos volt a hajtás ill lehet nem tilos csak nem javasolták finoman fogalmazva annyi túrás még nem volt mint az idén a csatorna mellett meg máshol is kár térítés meg az ablakba mikor beszéltem a jegyzővel megígérte hogy szól a vadász társaságnak ... hát lehet megkérdezte mikor lőttek de hogy arra nem járt 1 -se az biztos de azt tudják hogy villany pásztor de őrizzem mert ha ellopják nem fizetnek érte
Válasz szanberg #24204. hozzászólásáraÉrdekel,,de most sok apróvad vadászatra vagyok meghíva,január az egy csendesebb hónap lenne ,ha neked is megfelelne.
Válasz mtz1221 #24189. hozzászólásáraHát ha megyünk(2fő), akkor húsvét szombat v vasarnap délután... ápr. 11v 12..de inkább 12...Topolyáról... Persze csak ha nem zavarok...
Válasz csoppika #24185. hozzászólásáraNem csúsztam le,vannak annak hátul űtőjei is.Ha akarsz eljösz és majd mesélek érdekes dolgokat róla.Csak szólj előtte hogy nagyobb sonkát főzzek.
Válasz csferri #24184. hozzászólásáraEbbe néz bele. De bachatom lassan,támogatás nincs rá és némelyik nem normális tehenes(azokra felénk van 300+ euró támogatás)elkezdtek hektárjáért adni 600-700 euró bérletet.semmi matek nincs benne,csakhogy az övé legyen minden.Ha lett volna eszem 15 éve eladtam volna mindent itt,és az akkori kevés földemen nálatok vehettem volna 100+ hektárt.Itt ami kevés pénz van a földművelésből azt el se hiszitek.Szoktam egy fórumtársunkal találkozni évente,Ő kerek perec meg mondja hogy nálatok az emberek 95%-a hagyná a fenébe a földjét ha ennyi haszna lenne rajta,mint nekünk.
Válasz csoppika #24178. hozzászólásáraVannak disznók,meg migránsok is.Van egy nagy tó hozd a pecádat.De elfog menni az időd látnivaló nélkül is. Ásotthalomnál gyere az a legnyugisabb.
Válasz mtz1221 #24145. hozzászólásáraA húsvéti hosszú 7végén tervezem az utat. Szóval a baratnőm Szegedre akar menni. Ott van latnivaló délutánra. Viszont nem hajlandó 4kor felkelni, mégiscsak kirándulas lenne. Szóval pl elindulnank Szegedről 6-7között. Aztan kiérünk amikor... A szabadkai piac is gondolom 6-14ig van. Az lenne szombaton. Vasárnap meg a topolyai vásár. Ez a terv. Ha beüt a 3 óra kifele(a kis átkelőt hasznalnám elsősorban, ami 7-19-ig van), az cumi..
Válasz UE-28 #24172. hozzászólásáraSzia .Pontosan tudom állattartóként mindig a legjobb partosabb földet kell"elkurni"a lucernának .A vizet nem birja.
Viszont itt a srácnak nem az a lényeg.Meg kell lenni talán 80%pillangósnak a vetett területbe és annyi.Továbbá nem lesz 2 méteres gaz decemberre mint egy mustáros valami.Amit le nem birnál verni,kivesz egy csomó vizet tápanyagota földből mig egy pillangós pedig nitrogén gyülytő.Sanjos az állattartás az utolsókat rúgja.Régi katonatársamék a Hajdúságba 30 ha vetett lucernán próbálták ki az R260'nagy Jd egy 9 m es szárzúzóval.Ment a földre és kész..Ez van.A szemem sem rebben már!
Válasz Josku #24166. hozzászólásáraJosku,
Szóval ez egy nehéz ügy. Nekem az a tapasztalatom a gyerkőcöknél a nagyobbik lusta de nagyon semmi nem érdekli a kisebbiknél meg az a helyzet hogy haza jön suliból és azt mondja "ide a slusszkulcsot fater elmegyek szántani" mondom jó de már nincs mit mert már megcsináltam és akkor én vagyok a mocskos szemét bunkó mert el veszem előle a munkát.
31270 hozzászólás
Válasz bandigh #24220. hozzászólásáraNeked is mondtam már korábban!
Válasz Diesel Tibor #24211. hozzászólásáraOtt a labda, szólj ha van időd!
Válasz bandigh #24220. hozzászólásáraJól látod.
Válasz Sk Laci #24214. hozzászólásáraVan ahol a nyúl okozza a legtöbb kárt. Szarvas van ahol csak átutazóban van, és akkor is kilövik egyből
A szarvassal az a baj, hogy pontosan szabályozva van, egy területen hány darab van(papíron) és hogy mennyit lehet kilőni. Ami elméletben jól is hangzik, de ha télen összeverődnek egybe 100-an, és valakinek a földjén töltenek el egy napot meg egy éjszakát, azt tönkreteszik. Ez ellen nem tud a vadász semmit tenni, nincs eszköze. A gazda tehet valamit, vagy folyamatosan járja a veszélyeztetett területet, vagy bekeríti különben a természet visszaveszi, ebben a formában
A nyúl mivel nem csinál koncentrált kárt, ezért jobban kezelhető, a darabszámot onnan kell kivenni ahol a legtöbb van, esetleg a legtöbb napraforgó lesz ott a következő tavaszon, tervezhető valamennyire
Válasz UE-28 #24218. hozzászólására s ezen csodálkozol a Román az Ukrán mind ide hajtott s lőtte őket orba szájba s nálunk tilos volt a hajtás ill lehet nem tilos csak nem javasolták finoman fogalmazva annyi túrás még nem volt mint az idén a csatorna mellett meg máshol is kár térítés meg az ablakba mikor beszéltem a jegyzővel megígérte hogy szól a vadász társaságnak ... hát lehet megkérdezte mikor lőttek de hogy arra nem járt 1 -se az biztos de azt tudják hogy villany pásztor de őrizzem mert ha ellopják nem fizetnek érte
Válasz Diesel Tibor #24215. hozzászólásáraÜdv!

Disznó már alig van???
Bár nem vadászok, de az általuk okozott kár nálunk folyamatosan nő
Buli van

Válasz ND #24209. hozzászólására

Válasz Sk Laci #24214. hozzászólásáraMost van a szezonja,nyúl fácán,liba ,kacsa,,,disznó már alig van ,szarvas meg nincs felénk.
Válasz Diesel Tibor #24211. hozzászólásáraApróvadra???
Disznóból meg szarvasból van nyakig és egy rakás kárt okoznak. Miért nem azokat lövitek ki???
Válasz ND #24209. hozzászólásáraMég nincs ,de ha így folytatják a stadion építéseket akkor biztos jut nekem is egy.
Válasz subikiss #24207. hozzászólásáraKéső ősszel lett kívülről kész a festés, a felújítás most szünetel ,de egy kávézó lesz belőle tavasszal.
Válasz szanberg #24204. hozzászólásáraÉrdekel,,
de most sok apróvad vadászatra vagyok meghíva,január az egy csendesebb hónap lenne ,ha neked is megfelelne.
Válasz Földönfuto #24202. hozzászólásáraVégállomás.
Válasz subikiss #24207. hozzászólásáraKisvasút. Lehet stadionja is van...
Válasz subikiss #24207. hozzászólására Mobil irodakonténer
Válasz Diesel Tibor #24199. hozzászólásáraAz a vasúti kocsi tényleg mi ott?
Válasz shazi #24205. hozzászólásáraNeeeee forgasd ki a szavaimat
Válasz szanberg #24203. hozzászólásáraAz mtd-t a kubota gyártja? Vagy rosszul látok?

Válasz Diesel Tibor #24199. hozzászólásáraTibi báttya egy vadászat?
Hogy állsz vele?
Szállás minden van itt, gyertek fel!
Válasz Diesel Tibor #24195. hozzászólásáraVégre egy normális színű "traktorod" is lett!

Igaz fűnyíróban (is) kubota a király
Válasz Diesel Tibor #24201. hozzászólásáraSaját vasutad van?Ejnye bejnye.
Válasz bandigh #24200. hozzászólásáraMég nem de az lesz.
Válasz Diesel Tibor #24199. hozzászólásáraA vasutikocsiban meg nyárikonyha van?
Hűtőgép felújjítás,falusi módon.
Válasz Szabi. #24197. hozzászólásáraA gépet a kereszlányom választotta és ő fizette is ki,nem a típus számított hanem a színe.
Válasz Diesel Tibor #24195. hozzászólásáraNormálisabbra sajnáltad a pénzt !!!!????

Válasz Diesel Tibor #24195. hozzászólásáraÚgy is van! A golfpályában van a pénz!
Ez lesz a jövő,a legkisebb gépünk.

Válasz UE-28 #24193. hozzászólására

Válasz UE-28 #24192. hozzászólására(de lehet, hogy nem adom oda neki

)

Megjött a fiamnak a fa alá való
Válasz csoppika #24190. hozzászólásáraOk,nem zavartok.
Válasz mtz1221 #24189. hozzászólásáraHát ha megyünk(2fő), akkor húsvét szombat v vasarnap délután... ápr. 11v 12..de inkább 12...Topolyáról... Persze csak ha nem zavarok...
Válasz csoppika #24185. hozzászólásáraNem csúsztam le,vannak annak hátul űtőjei is.Ha akarsz eljösz és majd mesélek érdekes dolgokat róla.Csak szólj előtte hogy nagyobb sonkát főzzek.
Válasz szantofold22 #24187. hozzászólásáraBánátban nagyon szarok,azokat elmúlt 10 évben kezdték el művelni,előtte legelők voltak.Ott látszik a klima változás,igazából.
Válasz csferri #24184. hozzászólásáraBácska Bánát ,Újvidék,Nagyon jó földek ez köztudott.
Válasz csferri #24184. hozzászólásáraEbbe néz bele. De bachatom lassan,támogatás nincs rá és némelyik nem normális tehenes(azokra felénk van 300+ euró támogatás)elkezdtek hektárjáért adni 600-700 euró bérletet.semmi matek nincs benne,csakhogy az övé legyen minden.Ha lett volna eszem 15 éve eladtam volna mindent itt,és az akkori kevés földemen nálatok vehettem volna 100+ hektárt.Itt ami kevés pénz van a földművelésből azt el se hiszitek.Szoktam egy fórumtársunkal találkozni évente,Ő kerek perec meg mondja hogy nálatok az emberek 95%-a hagyná a fenébe a földjét ha ennyi haszna lenne rajta,mint nekünk.
Válasz mtz1221 #24183. hozzászólásáraAkkor a szuvenyírről lecsúsztál
Válasz mtz1221 #24183. hozzászólásáraDe b@szott jó földek vannak felétek
Válasz csoppika #24182. hozzászólásáraMég mindig a saját készítésűvel.5-7 éve mikor eladtam az M-es vogelt vettem 300 euróért egy senkinek kell vontatott Oltot.Azóta rajtam maradt.
Válasz mtz1221 #24181. hozzászólásáraMás téma. Most milyen ekével szántasz?
Válasz csoppika #24178. hozzászólásáraVannak disznók,meg migránsok is.

Van egy nagy tó hozd a pecádat.De elfog menni az időd látnivaló nélkül is. Ásotthalomnál gyere az a legnyugisabb.
Válasz Szabi. #24179. hozzászólásáraMindegy... 7re talán ott lennénk a határon, aztán meglatjuk...
Válasz csoppika #24177. hozzászólásáraSzabadkán 12:00-kor igen sok lehúzza a rolót.....
Válasz csoppika #24177. hozzászólásáraTopolya környékén milyen latnivaló van a teheneken kívül?
Válasz mtz1221 #24145. hozzászólásáraA húsvéti hosszú 7végén tervezem az utat. Szóval a baratnőm Szegedre akar menni. Ott van latnivaló délutánra. Viszont nem hajlandó 4kor felkelni, mégiscsak kirándulas lenne. Szóval pl elindulnank Szegedről 6-7között. Aztan kiérünk amikor... A szabadkai piac is gondolom 6-14ig van. Az lenne szombaton. Vasárnap meg a topolyai vásár. Ez a terv. Ha beüt a 3 óra kifele(a kis átkelőt hasznalnám elsősorban, ami 7-19-ig van), az cumi..
Válasz szantofold22 #24175. hozzászólásáraA 80%ot a földben lévö növényarányra értem.Tehát egy elgyepesedett 10 éves lucerna már nem jó.Esetleg ha rávet
Válasz UE-28 #24172. hozzászólásáraSzia .Pontosan tudom állattartóként mindig a legjobb partosabb földet kell"elkurni"a lucernának .A vizet nem birja.
Viszont itt a srácnak nem az a lényeg.Meg kell lenni talán 80%pillangósnak a vetett területbe és annyi.Továbbá nem lesz 2 méteres gaz decemberre mint egy mustáros valami.Amit le nem birnál verni,kivesz egy csomó vizet tápanyagota földből mig egy pillangós pedig nitrogén gyülytő.Sanjos az állattartás az utolsókat rúgja.Régi katonatársamék a Hajdúságba 30 ha vetett lucernán próbálták ki az R260'nagy Jd egy 9 m es szárzúzóval.Ment a földre és kész..Ez van.A szemem sem rebben már!
Válasz Josku #24166. hozzászólásáraJosku,
. Nekem az a tapasztalatom a gyerkőcöknél a nagyobbik lusta de nagyon semmi nem érdekli
a kisebbiknél meg az a helyzet hogy haza jön suliból és azt mondja "ide a slusszkulcsot fater elmegyek szántani"
mondom jó de már nincs mit mert már megcsináltam és akkor én vagyok a mocskos szemét bunkó
mert el veszem előle a munkát.
Szóval ez egy nehéz ügy