Válasz fexco #18703. hozzászólásáraerre én is kíváncsi lennék. Nekem tavaly hengerezve a napra 4,2t\ha volt,eső nélkül, ha nincs hengerezve akkor 4,5-5t lett volna??? Nem hinném...az idén nem lett hengerezve de a technológia is kicsit más ezért nekem nem lesz mérva
Válasz Mf-es? #18702. hozzászólásáraahogy tanították április közepén vetve a kws egyik szinkron hybridje/kornelius/ egymástól 100-300 méterre 3 darab jó állapotú feltrágyázott földek 1,8 l/ha laudis-al locsolva.az egyiket csak boronáltuk másikat csak hengereztük harmadikkal mindkettőt.derékmagasságig együtt voltak utána látszott nagyon a különbség magasságban20-25 cm,termésben30%-nál több.talajmozgatás elfelejtve.eső hiánya folyamatos volt szalmázásig.a víz sokmindent kiegyenlített volna és akkor nem ilyen látványos a dolog.nem tudom másnak volt e 96 q-s kukorica itt a semmi közepén én majdnem leültem, tőle 100 méterre ua.lett szűk 60.ja és az SPC-is vetőgép.
Válasz Mf-es? #18689. hozzászólásáraez eddig így igaz:egy nap történt a napra vetés,egyik lelett hengerezve,a másik tábla nem(egymás mellett van a 2tábla)ami nem lett lehengerezve,az már 2leveles,ami meg lelett,az akkor kezdett bujdosni kifele.szóval ez eddig egyértelmű,de majd ezután mi lesz azt majd meglátjuk.......
Válasz Mf-es? #18693. hozzászólásáraa kolléga szerintem a komplex végeredményre gondolt egyenletesebb kelés+ gyomkelés ezáltal a gyomirtás eredményessége is javul+vízmegtartás + ha nem muszáj sorközművelés töltés kihagyása.szinkronvirágzású kukoricánál próbáltuk ki tavaly nem akartam elhinni a különbséget.ESŐ NEM VOLT!!!
Válasz Josku #18698. hozzászólásáraés ami még nagyon tetszik hogy vannak azok a bizonyos laikusok akik mindég meg kérdezik hogy miért csíkozod be a földedet... mert nekem így tetszik
pl: Most a kapás vetéseket egy fergusson gép vetette, és látom hogy szépen lezárja maga után a talajt, de a csoroszják közötti 76 cm ott marad nyitva. Ez idegesít, mert amikor Kassa felől elkezd fújni a szél, mint most is akkor bizony szívja kifelé a vizet rendesen.
a képlet egyszerű, amelyik talaj kevesebb vizet veszít hosszútávon az a nyerő.
csak azt kell tudni melyiknél kell előtte, és melyiknél kell utána hengerezni.
Válasz Mf-es? #18691. hozzászólásáraÜdv!
A jobb vetőgépnél is az a gond hogy csak a sort tömörítí, (kb. a terület 10%-a). A kelés jobb és biztosabb, de utána csapadék nélkül kiszárad a talaj. Mi a monosem előtt hengerezünk, egyenletesen tömör, aprómorzsás a terület. Később sem szárad annyira. Főleg homokos, ferde talajnán nem farol el a gép vetéskor.
Tavalyi aszályban kb. 1T/ha volt a különbség naprában és kukiban is, nagyjából azonos feltételek melett, a hengerezett javára.
Válasz Mf-es? #18693. hozzászólásáraHát mi naprát eleve soha nem hengerezünk, elég kínos a nélkül is a kelése néha, nem még összetaposva. kukorica az kikel a "beton" alól is.
Válasz fexco #18686. hozzászólására10-20%-al nem értek egyet.
Olyat már hallottam,hogy azért nem kelt ki,mert lehengerezték(napra),de olyat nem,hogy azért nem,mert nem hengerezték.
Válasz Mf-es? #18699. hozzászólásáraha lenne két hetente 20mili eső,főleg ta asszal,lehet,nem is kéne henger. Amúgy tényleg több terem,hengernélkül foltokban ki sem kel néha. Jó az! Üzemanyagban szinte semmi.
Válasz Mf-es? #18699. hozzászólásárana ezt már végképp nemértem.ha a terméstöbblettel nem értesz 1et,akkor mi az értelme???pedig általába mindenki a terméstöbblett miatt csinál mindent.....
Válasz Josku #18688. hozzászólásáraNEM VAGY EGYEDÜL!!!! személyes mániámmá vált hogy elboronálunk ha kell súlyozottal s csak ezután gyűrűzünk.idétlen beművelésnél is kiegyenlíti a kelést és az spc esetleges vetésmélység anomáliáit.minden pénzt megér ha a száraz röget kiforgatod s a tetején töröd mintha csak belenyomatod a földbe szivacsnak hogy még azt a kis nedvességet is elvegye a vetett magtól.tudom + pénz és idő de még mindig olcsóbb mint 4-6 milliós gépet tartani kis területre.
Válasz kalcsob #18677. hozzászólásáraHelló! Ez az agromasz 3 m nehéz kultivátor.
Egy felújított JD 4630 van elé befogva a 160 Le keményen dolgozik hogy bírja húzni. 14L/ha körül fogyaszt. Saját tapasztalat hogy az őszi vetésű kultúrák alá elég egy 14-16 cm-es mélység.
De most kísérlet képen 40 ha tav.árpa alá 30 Ha-t ősszel ezzel húztam meg, kb 22-25 cm mélyen.
K....va jó lett!
Mikor mások még azon agyaltak hogy kéne rámenni a szántásra én már a vetést hengereztem.
Válasz szanberg #18681. hozzászólásáraRozs.
A szar földbe semmit se ért 3 hektárt kaszáltam a nyolcból, lett 15 135-ös bála.
A képen meg 1,2 hektón aminek csak a teteje szikla 26 bála.
Felénk is jok a szálas takarmányok pedig csapadék nem volt sok.Helyi kolhoznak van 40ha összel vetett füféle szilázsnak térdig érö azok is kaszálják-silózzák.Lucernák is elég jok.Majd a következö kaszálás már gyenge lesz hanem jön csapadék rá elég.
Válasz Sötét Paraszt #18680. hozzászólásáraMitől van ilyen jó füved??? Igaz nekem a gyenge területeken van kaszálni való, meg dombtetőn ott meg kiszárad, de ilyet tényleg nem is láttam még, fertelmes jó takarmány.
Jól néz ki a szerkezet.
Ha jól saccolom olyan 3 m széles. Milyen mélyen hajlandó belemenni a talajba? Mivel húzod milyen talajban?
Megkérdezhetem mi volt az ára?
31355 hozzászólás
Válasz borda77 (Joe) #18707. hozzászólásáraOlajretek!!!
a + pénz az csábitó!!!
Ez milyen növény? Elég sokat látok a környékünkön most...

Facélia lenne vagy mi?
Sziasztok! Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan emberrel vagy emberekkel akik mustármaggal foglalkoznak ( méhész) köszönöm.
Válasz fexco #18703. hozzászólásáraerre én is kíváncsi lennék. Nekem tavaly hengerezve a napra 4,2t\ha volt,eső nélkül, ha nincs hengerezve akkor 4,5-5t lett volna??? Nem hinném...az idén nem lett hengerezve de a technológia is kicsit más ezért nekem nem lesz mérva
Válasz Mf-es? #18702. hozzászólásáraahogy tanították április közepén vetve a kws egyik szinkron hybridje/kornelius/ egymástól 100-300 méterre 3 darab jó állapotú feltrágyázott földek 1,8 l/ha laudis-al locsolva.az egyiket csak boronáltuk másikat csak hengereztük harmadikkal mindkettőt.derékmagasságig együtt voltak utána látszott nagyon a különbség magasságban20-25 cm,termésben30%-nál több.talajmozgatás elfelejtve.eső hiánya folyamatos volt szalmázásig.a víz sokmindent kiegyenlített volna és akkor nem ilyen látványos a dolog.nem tudom másnak volt e 96 q-s kukorica itt a semmi közepén én majdnem leültem, tőle 100 méterre ua.lett szűk 60.ja és az SPC-is vetőgép.
Válasz Mf-es? #18689. hozzászólásáraez eddig így igaz:egy nap történt a napra vetés,egyik lelett hengerezve,a másik tábla nem(egymás mellett van a 2tábla)ami nem lett lehengerezve,az már 2leveles,ami meg lelett,az akkor kezdett bujdosni kifele.szóval ez eddig egyértelmű,de majd ezután mi lesz azt majd meglátjuk.......
Válasz szelindi sándor #18701. hozzászólásáraEz pontosabban?:szinkronvirágzású kukoricánál próbáltuk ki tavaly nem akartam elhinni a különbséget.ESŐ NEM VOLT!!!
Válasz Mf-es? #18693. hozzászólásáraa kolléga szerintem a komplex végeredményre gondolt egyenletesebb kelés+ gyomkelés ezáltal a gyomirtás eredményessége is javul+vízmegtartás + ha nem muszáj sorközművelés töltés kihagyása.szinkronvirágzású kukoricánál próbáltuk ki tavaly nem akartam elhinni a különbséget.ESŐ NEM VOLT!!!
Válasz Josku #18699. hozzászólásáraégieknek üzenet. Hát,hogy nézne ki kockásan,ha keresztben is be lenne vetve? Disznó nem találna el a sorok között.
Válasz Josku #18698. hozzászólásáraés ami még nagyon tetszik hogy vannak azok a bizonyos laikusok akik mindég meg kérdezik hogy miért csíkozod be a földedet
... mert nekem így tetszik
Válasz atisgyulai #18695. hozzászólásáraÜdv!
Én is pontosan ugyan ezt figyeltem meg!
pl: Most a kapás vetéseket egy fergusson gép vetette, és látom hogy szépen lezárja maga után a talajt, de a csoroszják közötti 76 cm ott marad nyitva. Ez idegesít, mert amikor Kassa felől elkezd fújni a szél, mint most is akkor bizony szívja kifelé a vizet rendesen.
Válasz VTR-es #18692. hozzászólására
a képlet egyszerű, amelyik talaj kevesebb vizet veszít hosszútávon az a nyerő.
csak azt kell tudni melyiknél kell előtte, és melyiknél kell utána hengerezni.
Válasz Mf-es? #18691. hozzászólásáraÜdv!
A jobb vetőgépnél is az a gond hogy csak a sort tömörítí, (kb. a terület 10%-a). A kelés jobb és biztosabb, de utána csapadék nélkül kiszárad a talaj. Mi a monosem előtt hengerezünk, egyenletesen tömör, aprómorzsás a terület. Később sem szárad annyira. Főleg homokos, ferde talajnán nem farol el a gép vetéskor.
Tavalyi aszályban kb. 1T/ha volt a különbség naprában és kukiban is, nagyjából azonos feltételek melett, a hengerezett javára.
Válasz Mf-es? #18693. hozzászólásáraHát mi naprát eleve soha nem hengerezünk, elég kínos a nélkül is a kelése néha, nem még összetaposva. kukorica az kikel a "beton" alól is.
Válasz VTR-es #18692. hozzászólásáraPontosan!Ezért nem értem a hengernek tulajdonított 15-20 %-ot.
Válasz Mf-es? #18691. hozzászólásáraNéha az után is vágunk olyan napra-kukit mint a drága csodák után
hengerezés nélkül is.
Válasz VTR-es #18690. hozzászólásáraVolt,de jobb elfelejteni.Egy spc,meg egy jó henger ára,kifut egy jó vetőgépet.
Válasz Mf-es? #18688. hozzászólásáraNeked nem volt olyanod
Válasz fexco #18686. hozzászólására10-20%-al nem értek egyet.
Olyat már hallottam,hogy azért nem kelt ki,mert lehengerezték(napra),de olyat nem,hogy azért nem,mert nem hengerezték.
Válasz Richard. #18687. hozzászólásáraSpc után,lehet nem kel ki.De az nem is vetőgép.
Válasz Mf-es? #18699. hozzászólásáraha lenne két hetente 20mili eső,főleg ta asszal,lehet,nem is kéne henger. Amúgy tényleg több terem,hengernélkül foltokban ki sem kel néha.
Jó az! Üzemanyagban szinte semmi.
Válasz Mf-es? #18699. hozzászólásárana ezt már végképp nemértem.ha a terméstöbblettel nem értesz 1et,akkor mi az értelme???

pedig általába mindenki a terméstöbblett miatt csinál mindent.....
Válasz Josku #18698. hozzászólásáraTerméstöbblettel nem értek egyet.Remélem lesznek okosabbak,az érvek,ellenérvek felvázolására.Kíváncsi vagyok.
Válasz szelindi sándor #18696. hozzászólásáraHaleluja! mert engem már azzal csúfolnak hogy a boltba is hengerrel járok
.

Még 2012-ban vásároltam egy használt "pakolgatós" gy.hengert, azóta minden növ.kultúrában 15-20%-os termés többletem terem.
Azon kívül az aratás utáni tarlóhántáskor már a tárcsa nyomában liheg a hengeres traki. Így nem száradnak ki a földjeim.
Jó lenne még vásárolni egy küllős kapát is.
Válasz szanberg #18691. hozzászólásáraMár nem tudnám felrakni, mivel a tengelyt gázzal elvágtam. Azért köszi!
Válasz Josku #18688. hozzászólásáraNEM VAGY EGYEDÜL!!!! személyes mániámmá vált hogy elboronálunk ha kell súlyozottal s csak ezután gyűrűzünk.idétlen beművelésnél is kiegyenlíti a kelést és az spc esetleges vetésmélység anomáliáit.minden pénzt megér ha a száraz röget kiforgatod s a tetején töröd mintha csak belenyomatod a földbe szivacsnak hogy még azt a kis nedvességet is elvegye a vetett magtól.tudom + pénz és idő de még mindig olcsóbb mint 4-6 milliós gépet tartani kis területre.
Válasz Josku #18688. hozzászólásáraMi minden vetést hengerezünk a Cambridge-el!
Az őszieket is. 

Válasz szanberg #18693. hozzászólásáraBiztos hogy erre a felnire föl lehet tenni a csatost?

Válasz apuci #18692. hozzászólásáracsattos!!!
Válasz szanberg #18691. hozzászólásáraDe nincs rajta a hosszú tengely!
Én is azt mondtam magamba ha rajta lenne az sokat érne.
Válasz Josku #18690. hozzászólásáraTudok itt nem messze ikerkerék garnitúrát a gépedre!
38-as igaz???
Válasz Ares 826 #18689. hozzászólásáranem kapar, szaggat
7750 Kg. egyszer mikor sziklában szántottam kigyalogolt a saját papucsábol.
Válasz Josku #18687. hozzászólásáraKell neki a paci az tuti. Így csak hátsó kerékkel hajtással meg főleg van kerék csúszás.
Válasz emcett #18676. hozzászólásáraSzia! Akkor nem vagyok egyedűl azzal hogy hengerezni kell a kapások vetése után is.
Főleg spc után.
Válasz kalcsob #18677. hozzászólásáraHelló! Ez az agromasz 3 m nehéz kultivátor.

Egy felújított JD 4630 van elé befogva a 160 Le keményen dolgozik hogy bírja húzni. 14L/ha körül fogyaszt. Saját tapasztalat hogy az őszi vetésű kultúrák alá elég egy 14-16 cm-es mélység.
De most kísérlet képen 40 ha tav.árpa alá 30 Ha-t ősszel ezzel húztam meg, kb 22-25 cm mélyen.
K....va jó lett!
Mikor mások még azon agyaltak hogy kéne rámenni a szántásra én már a vetést hengereztem.
Szeretném megdönteni tavalyi árparekordomat 6t/ha!
Nélkülözhetetlen gép.
Válasz Sötét Paraszt #18685. hozzászólásáraAz olaszperjét meg nem nyomtuk le, mára megdőlt.
Válasz szanberg #18681. hozzászólásáraRozs.
A szar földbe semmit se ért 3 hektárt kaszáltam a nyolcból, lett 15 135-ös bála.
A képen meg 1,2 hektón aminek csak a teteje szikla 26 bála.
Burgonya töltögetés

Felénk is jok a szálas takarmányok pedig csapadék nem volt sok.Helyi kolhoznak van 40ha összel vetett füféle szilázsnak térdig érö azok is kaszálják-silózzák.Lucernák is elég jok.Majd a következö kaszálás már gyenge lesz hanem jön csapadék rá elég.
Válasz szanberg #18681. hozzászólásáraugyan már ezek tavalyi képek,

Válasz Sötét Paraszt #18680. hozzászólásáraMitől van ilyen jó füved??? Igaz nekem a gyenge területeken van kaszálni való, meg dombtetőn ott meg kiszárad, de ilyet tényleg nem is láttam még, fertelmes jó takarmány.
Manitou a teleszkópos?
Válasz UE-28 #18678. hozzászólásáraSzép!
Ma végre sikerült a tavaszi talajmunkák után lemosni a gépet

Válasz Josku #18674. hozzászólásáraSzia Josku.
Jól néz ki a szerkezet.
Ha jól saccolom olyan 3 m széles. Milyen mélyen hajlandó belemenni a talajba? Mivel húzod milyen talajban?
Megkérdezhetem mi volt az ára?
Köszi: B
Kukoricavetéskor összejönnek a generációk...

Most mér küldte el 4x ugyan azt a képet.?
Ezt a gépet 3 éve vásároltam, azóta már nem csak mezgerelni járunk ki aratáskor:)