Szombaton csináltam az árpatarlót grubberel, de egyetlen egy sirály vagy valami ami enne az egereket semmi madár nem jött.Eddig minden talaj munkánál napszaktól függően mindig jött valami most semmi.
Nem azzal van a baj aki csinálta, hanem azzal aki megbízta, hogy csinálja mert akkor szólt neki hogy vetni is kellene valamit... mert eddig mi csináltunk csak most az új bérlő perel mindenkit, és áll a dolog...
Válasz #16462. hozzászólásra
Akkor kérhetek egy e-mail címet, amire tudok írni? Vagy akár a boldani kukac citromail pont hu vagy a boldani kukac freemail pont hu címre is küldhetsz egy helót és válaszba küldöm a mondókámat.
Köszönöm
Akkó hogyan kanyarodna, ha rajt lenne a permetelő is, ahogy írtam?
A 31 kapa helyett 35 akkó mondjuk 12,... százalékkal nehezebb húzni, a 31 kapásnál amit átfed, ott lehet, hogy könnyebben megy a kapa?
Mennyivel csinál többet, ez közeíthet sok -sok sorköz után a 16,.. százalékhoz?
Mármint hogy hogyan kanyarodik maga melle? Úgy, mint egy kombinator: a szélső test mindig az első műveletlen sávon halad. Minden sor közt egyszer húz...
Számolás vagy mérés nincs, de logikusan 12.5%-al kellene többre érnie, mert annyival szélesebb...
Arra lettem vóna csak kiváncsi, hogyan kanyarodsz vele vissza magad mellé hehe.
Ezzel, hogy kivan egészítve 5 kapára, az időn kívül lehet valamennyi naftát is spórolni, van erre valami mérési eredmény?
Válasz #16447. hozzászólásra
Azért nem értek veled 1-t. A növszer dózis 30%-t használom,célzottan növényre irányzottan szóróm a lombtrágyát,rovarölőt,gombaölöt. Csak egy rövid számolás:1ha napra pulzározás kb15 ropi-srpermetezővel ez 5 ropi! 100ha napra esetén az 1misi!
azt hiszem nem kell tovább indokolni.
Képek:
A sorpermetezés fejlesztési zsákútca, már 30 éve próbálkoznak vele, de nem jó. A kultivátorokra szerelhető gépek bármilyen megoldással készülnek is nem vehetik fel a versenyt sem dózisszabályzásban, sem pontosságban, sem eloszlásban egy tizen- huszon- ötvenmilliós permetezővel. Ráadásul a kapák között por és növénymaradványok vannak, amik kiszámíthatatlanná teszik a permetszer útját.
A gyomirtók túl drágák (és környezetszennyezőek) ahhoz, hogy pocskoljuk őket!
Válasz #16443. hozzászólásra
Nálunk a faluban megoldoták a sor permetezést. Előre a kultivátor rajta a fuvókákkal, hátúl pedig 600l permetező és a nyomócső előre húzva és kész is + a permetezőre van téve nyomlazítókapa.
Válasz #16419. hozzászólásra
Próbátá mán mondjuk erre a csodás 7 kocsival 7 teljes sorköz húzóra permetelőt tenni ami mondjuk 3 fúvókával nyomat egy sort (tehát a 7 sort 21 fúvókával)hehe???
De a hidas permetezőkön is ilyen vékony gumik vannak,és azért ott is van jó pár tonna terhelés. Kinek van még ilyen nemtudod? Mintha Ernikének is lenne ilyesmi
Válasz #16426. hozzászólásra
Ménem azt írtad, hogy olyan, mint az ikersoros vetőgíp hehe.
Merugye a sorközök közepit ez ugyanúgy kapálja, mint a sorközművelő (vegyszerezned se kő)hehe.
Mutatsz egy olyan sorközművlőt ami úgy van megoldva, hogy 6 sorra mondjuk 6 pár szíles oldalazó kapa van rajt, valami merev gerendelyen erős rugóskapa szárakon ,akkor szerintem is olyan, mint a sorközművelő.
Görbeháza. De már nem valami újszerű.. És az asszem nem ilyen sorra elosztott, hanem a vetés előtt húzandó kerettel van. Szerintem már nem lesz használva, ha érdekel.
Ha föl vannak fújva 3t is lehet a teherbírásuk a hátsóknak.
2,5tt azért túlzás ilyennel hurcolni.
1,5 milláért már adnak azért 1 szettet..... vagy alatta
A franciák többnyire zöldek. De sok sajnos erősen érésnek indult. Az árpa az viszont kész van. Van, aki ma már hordta befele, mi is indulunk csütörtök délután vagy pénteken. Két nap alatt olyan kemény lett a szem, hogy akkor még kézzel szétnyomtam, ma már a fogam alatt is roppant.
Válasz #16432. hozzászólásra
Ja még van levélen is zöld, (jubi-50)meg beljebb több, ez a forgó itt nagyon kicsi sárga-rozsdát is kapott a szomszéd felől kb 2-3
méteres sávban.Még nyugodt vagyok csak meg ne szoruljon. Ma voltam kalászos bemutatón ott is érnek rendesen.
Itt van olyan búza Sanyi bácsi, ami tegnap előtt még talpig zöld volt, ma már nyakig sárga. Érik mintha deszikálták volna. Mondjuk a francia fajták még tartják magukat.
Nekem is ilyesmi traktorom van,épp a művelőkerék garnitúrán gondolkodom. látom nekem rajta van,írd már le a méreteit,meg az árát kb. Meg mennyi ennek a teherbírása? Függ műtrágyaszórót ,permetezőt(2,5t) elbírja?
31270 hozzászólás
Válasz #16477. hozzászólásra

Mire végzel a 100hekivel oda érnek a sirályok ,,most indítom őket a halastóról,,,
Válasz #16477. hozzászólásra

Lehet azért nem repültek a madarak, mert már jól vannak lakva! De igazán elpusztíthatnák az összes pockot, egeret...
Szombaton csináltam az árpatarlót grubberel, de egyetlen egy sirály vagy valami ami enne az egereket semmi madár nem jött.Eddig minden talaj munkánál napszaktól függően mindig jött valami most semmi.
Válasz #16473. hozzászólásra
szép
A kicsi és a nagy....

A kicsi és a nagy...

Válasz #16472. hozzászólásra
Nem azzal van a baj aki csinálta, hanem azzal aki megbízta, hogy csinálja mert akkor szólt neki hogy vetni is kellene valamit... mert eddig mi csináltunk csak most az új bérlő perel mindenkit, és áll a dolog...
Válasz #16471. hozzászólásra
széép
kik az elkövetők nem tudod név szerint?
Válasz #16470. hozzászólásra
Tavasszal gruberezték, későn vetették. Hozzáértés netovábbja. Május elején napraforgót vetni:)
Válasz #16468. hozzászólásra
a major sarkánál van a nagy homokföldje az idősnek(árpa volt benne) és egyből utána. elég késői vetésnek látszik ill mintha nem lenne szántva.
Válasz #16467. hozzászólásra

A borsó felénk olyan mintha deszikálva lenne. 2 nap alatt a zöldből teljesen lesárgult. Nem adok neki 1-1,5 hetet és mehetünk aratni.
Válasz #16467. hozzászólásra

Nem tudom melyikre gondolsz, a falu felöl van egy 10 ha darab ami már nem a miénk mert fogorvos ráígért
Válasz #16465. hozzászólásra
ma kimentem a major mögé nézelődni basszus a kukorica már ott is kezdi feladni láttam borsót is teljesen sárga
az alacsony napra a Tiétek? ha igen vmi kísérlet?
Válasz #16464. hozzászólásra
Aztán volt itt nem egy ember aki már mondta hogy elég már az esőből, de jó lenne most....
Kézszelfi

Válasz #16462. hozzászólásra
Akkor kérhetek egy e-mail címet, amire tudok írni? Vagy akár a boldani kukac citromail pont hu vagy a boldani kukac freemail pont hu címre is küldhetsz egy helót és válaszba küldöm a mondókámat.
Köszönöm
Válasz #16461. hozzászólásra
Nem jött semmi!
Válasz #16460. hozzászólásra
Üdv!
Küldtem egy privát üzenetet a héten innen a fórumról. Kérhetnék majd egy választ, még ha nemlegeset is.
Köszönöm
Válasz #16459. hozzászólásra
Szeretem a 8 kereket,stabil és ha 1-2 elszáll még lehet vele menni.
Merre mentek ha nem titok?
Válasz #16458. hozzászólásra
ígY könnyű,,,,, így halad a munka!!!!
Mi holnap megyünk felétek nyaralni a családdal!!!
Miért nem szereled át kamion gumisra!?
Válasz #16456. hozzászólásra
Akkó hogyan kanyarodna, ha rajt lenne a permetelő is, ahogy írtam?
A 31 kapa helyett 35 akkó mondjuk 12,... százalékkal nehezebb húzni, a 31 kapásnál amit átfed, ott lehet, hogy könnyebben megy a kapa?
Mennyivel csinál többet, ez közeíthet sok -sok sorköz után a 16,.. százalékhoz?
Válasz #16455. hozzászólásra
Mármint hogy hogyan kanyarodik maga melle? Úgy, mint egy kombinator: a szélső test mindig az első műveletlen sávon halad. Minden sor közt egyszer húz...
Számolás vagy mérés nincs, de logikusan 12.5%-al kellene többre érnie, mert annyival szélesebb...
Arra lettem vóna csak kiváncsi, hogyan kanyarodsz vele vissza magad mellé hehe.
Ezzel, hogy kivan egészítve 5 kapára, az időn kívül lehet valamennyi naftát is spórolni, van erre valami mérési eredmény?
Válasz #16452. hozzászólásra

Ok akkor meg pláne nem lenne szabad tárva nyitva hagyni ajtót ablakot.
Válasz #16451. hozzászólásra
Nyugi,a klimával nem sporolunk,tele van rakva a fülke elektromos kütyüvel GPS,automata kormány permetező monitor ezek a porra érzékenyek!
Válasz #16448. hozzászólásra
És azzal,hogy klíma nélkül megy a traki mennyit lehet spórolni?
Válasz #16448. hozzászólásra
Nekünk volt mar annyi gazos földünk emiatt, hogy en ezt mar feladtam teljesen

Azért nem értek veled 1-t. A növszer dózis 30%-t használom,célzottan növényre irányzottan szóróm a lombtrágyát,rovarölőt,gombaölöt. Csak egy rövid számolás:1ha napra pulzározás kb15 ropi-srpermetezővel ez 5 ropi! 100ha napra esetén az 1misi!
azt hiszem nem kell tovább indokolni.
Képek:
A sorpermetezés fejlesztési zsákútca, már 30 éve próbálkoznak vele, de nem jó. A kultivátorokra szerelhető gépek bármilyen megoldással készülnek is nem vehetik fel a versenyt sem dózisszabályzásban, sem pontosságban, sem eloszlásban egy tizen- huszon- ötvenmilliós permetezővel. Ráadásul a kapák között por és növénymaradványok vannak, amik kiszámíthatatlanná teszik a permetszer útját.
A gyomirtók túl drágák (és környezetszennyezőek) ahhoz, hogy pocskoljuk őket!
Nálunk a faluban megoldoták a sor permetezést. Előre a kultivátor rajta a fuvókákkal, hátúl pedig 600l permetező és a nyomócső előre húzva és kész is + a permetezőre van téve nyomlazítókapa.
Válasz #16441. hozzászólásra
hidason 380as, nagy átmérőjű abroncsok vannak, ami kb. 2-2,5x akkora felfekvőfelület, mint egy 270-es vagy 320-as trakorabroncs...
ráadásul komoly lapulása van, ami egyrészt növeli a felületet, másrészről alapból nagy terhelhetőségű, erősített abroncsokkal szereltek...
270-es traktorabroncson max. 2,5 to/abroncs a max. terhelés, beleértve a gép saját súlyát is!
Válasz #16419. hozzászólásra
Próbátá mán mondjuk erre a csodás 7 kocsival 7 teljes sorköz húzóra permetelőt tenni ami mondjuk 3 fúvókával nyomat egy sort (tehát a 7 sort 21 fúvókával)hehe???
Válasz #16441. hozzászólásra
Ott azért egyformán oszlik el a bő 300as nagy gumikon.
Neki is van.
Válasz #16435. hozzászólásra
De a hidas permetezőkön is ilyen vékony gumik vannak,és azért ott is van jó pár tonna terhelés. Kinek van még ilyen nemtudod? Mintha Ernikének is lenne ilyesmi
Válasz #16439. hozzászólásra

hehe.
Tedd minden mondatod végére te is, hogy hehe... Hátha úgy érthetőbb lesz... hehe.
Válasz #16438. hozzászólásra
szóhoz sem jutok...
Válasz #16426. hozzászólásra
Ménem azt írtad, hogy olyan, mint az ikersoros vetőgíp hehe.
Merugye a sorközök közepit ez ugyanúgy kapálja, mint a sorközművelő (vegyszerezned se kő)hehe.
Mutatsz egy olyan sorközművlőt ami úgy van megoldva, hogy 6 sorra mondjuk 6 pár szíles oldalazó kapa van rajt, valami merev gerendelyen erős rugóskapa szárakon ,akkor szerintem is olyan, mint a sorközművelő.
Válasz #16436. hozzászólásra
A nevemre kattintva olvashatod az email címemet. Írj már rám és beszéljünk ott róla!!! köszi
Válasz #16427. hozzászólásra
Görbeháza. De már nem valami újszerű.. És az asszem nem ilyen sorra elosztott, hanem a vetés előtt húzandó kerettel van. Szerintem már nem lesz használva, ha érdekel.
Válasz #16431. hozzászólásra
vagy alatta
Ha föl vannak fújva 3t is lehet a teherbírásuk a hátsóknak.
2,5tt azért túlzás ilyennel hurcolni.
1,5 milláért már adnak azért 1 szettet.....
Válasz #16433. hozzászólásra
A franciák többnyire zöldek. De sok sajnos erősen érésnek indult. Az árpa az viszont kész van. Van, aki ma már hordta befele, mi is indulunk csütörtök délután vagy pénteken. Két nap alatt olyan kemény lett a szem, hogy akkor még kézzel szétnyomtam, ma már a fogam alatt is roppant.
Válasz #16432. hozzászólásra
Ja még van levélen is zöld, (jubi-50)meg beljebb több, ez a forgó itt nagyon kicsi sárga-rozsdát is kapott a szomszéd felől kb 2-3
méteres sávban.Még nyugodt vagyok csak meg ne szoruljon. Ma voltam kalászos bemutatón ott is érnek rendesen.
Válasz #16429. hozzászólásra
Itt van olyan búza Sanyi bácsi, ami tegnap előtt még talpig zöld volt, ma már nyakig sárga. Érik mintha deszikálták volna. Mondjuk a francia fajták még tartják magukat.
Válasz #16430. hozzászólásra
Nekem is ilyesmi traktorom van,épp a művelőkerék garnitúrán gondolkodom. látom nekem rajta van,írd már le a méreteit,meg az árát kb. Meg mennyi ennek a teherbírása? Függ műtrágyaszórót ,permetezőt(2,5t) elbírja?
Gombázás NK kondi

Mai határjárás, a múlt héten pénteken, még az árpa és a búza zöld volt,kemény kánikula van..............