Az alábbi felől szeretnék érdeklődni: igaz, hogy csak a földhivatalnál bejegyzett jogszerű földhasználattal lehet a gázolaj visszaigénylést kérni? Mi a helyzet a teljes évre szóló jegyzői igazolással?
Köszönöm, ha válaszol valaki ezzel kapcsolatban.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni aki már beadta a bevallást, jól látom hogy most 134.5...?...annyit írt ki az ellenőrzéskor...vagy, van másik is ?...de akkor azok melyik hónapokra vonatkoznak, vagy csak ez az egy?
Válasz Szabolcs83 #3514. hozzászólásáraA keretprogram egyáltalán telepítve van a gépedre?
Töltöttél már korábban ki nyomtatványt az ANYK felületen?
Ha telepítve van a gépedre az ANYK program, akkor:
ANYK programot megnyitod és a szerviz/ frissítés gombra kattintasz a menüben és ott kell ki keresni a megfelelő dokumentumot és segédletet sem árt letölteni.
Sziasztok! Próbálom csinálni a jövedéki visszaigényést. Valaki légyszíves írja már le azt, hogy miket kell letölteni ahhoz hogy tudjam használni a Bev_04-et. Én már mindent letöltöttem a nav honlapjáról... amit tudtam kitömöritettem, stb. és mindig csak az összefüggéstelen szöveg jön be, nem pedig a nyomatvány.
Sziasztok!
A BevJ04 nyomtatvány ellenőrzésekor az alábbi üzenetet kapom:
"A számla kelte tekintetében legalább egyszer szerepelnie kell a 90,487-es s adómértéknek."
Találkoztatok ilyennel, kell ezzel foglakozni egyáltalán?
Előre is köszi.
Válasz speterszegi1 #3509. hozzászólásáraSzerintem a bevallás P5-ös lapján a b oszlopba kell beírni az erdészeti azonosítót, ha erdőről van szó. Azt meg az erdőterv vagy üzemterv határozatban találod.
Válasz Zoli1437 #3507. hozzászólásáraAzt irja, ha a d oszlopban erdő szerepel,akkor a b oszlopban,10 karakter hosszú azonositó megadása szükséges. A d oszlop Művelési ág/szántó,ill erdő/ A b oszlop hrsz , vagy ,/erdészeti azonositó/ ezt hozta hibának az ellenőrzéskor.
Kedves Fórumozók . Erdőre igényelt-e valaki gázolajtámogatást? . Kérdezném ,hogy holtalálható az a tiz jegyű szám amit kér. Én bejelöltem az erdőt:140 kód, és azt irja,hogyirjam be a hrsz helyett a tizjegyű azonositót. Ha igényelt már valaki, segitségét megköszönöm.
Válasz crys93 #3498. hozzászólásáraAbban az időben mind a két típus volt egyszerre.
A 016 a piaci árú, a 088 az ár stoppos.
A 490 Ft a kulcs. Amelyiknek ennyi volt az ára, az a kód és adó tartozik hozzá.
De nézz utána mert régen volt és nekem már nincs meg fejben.. Vagy az is lehet valaki helyből tudja és leírja.
Válasz Zoli1437 #3497. hozzászólásáraAnnyi szerepel a számlán, hogy
Tétel: Aratás (0161) x 8 ha (Egységár: 28.000.-; ÁFA 27%; Bruttó 284.480.-))
Alatta: Gázolaj fogy.: 176 L x 490.- Ft = 84.480.-
Válasz crys93 #3496. hozzászólásáraSzia!
Szerintem ennyiből nem lehet megmondani.
Be kellene azonosítani a gázolaj típusát. (Árból, jövedéki adóból vagy ha írtak a típussal kapcsolatban bármilyen más adatot.)
Válasz Gazdász93 #3492. hozzászólásáraHa eddig nem a te nevedben ment, de a földek a neveden voltak, akkor a lapon valószínű ingyen haszonbérbe adás rajta van, családi gazdaságban nálunk így volt régebben .
Válasz Gazdász93 #3490. hozzászólásáraNem a tulajdonhoz, hanem a földhasználathoz kötődik a visszatérítés. Arra az időszakra igényelhetsz amikor te vagy a földhasználó. Olyan mező is van, hogy földhasználat kezdete.
Ha volt változás, nem árt tudni mit tart nyilván a földhivatal. (Én magamat küldtem be a földhasználati lapért változásnál. Igaz, csak arról kértem ahol a változás volt. És nem azt tartották nyilván amit alapból gondoltam.)
Gázolaj jövedéki adó visszatérítéshez nektek is ki kell kérni földhasználatot igazoló lapot a földhivatalból? Mert a könyvelőm mindenáron be akar küldeni érte, de azt nem sikerült neki elmagyaráznia mégis milyen információ kell neki róla amit ne tudnék neki fejből elmondani. Öcsg-n belül lévő saját földtulajdonról van szó, bérelt területek nincsenek. Csak annyi hogy 2024 óta az én nevemen fut, előző években meg faterom nevén lett beadva támogatásra.
Hali
Az volna a kérdésem, hogy eladtam a területböl 1 hektárt ,meddig igényelhető a gázolaj jövedéki adó vissza?
Az adásvételi aláírásáig vagy pediglen a bejegyzésig?
Válasz solya.or #3481. hozzászólásáraJanuár 20-at írnak a kitöltési útmutatóban. Ha befogadták előbb, szerintem csak azt jelentheti, hogy onnan számolják a visszafizetést.
A J04 nyomtatvány első oldalán (A. B) E mezőjében rákérdez, hogy "őstermelők családi gazdasága nevében nyújtja e be", és ha igen, akkor kéri az ŐCSG számot.
Ez miért fontos?
Milyen kötelezettség vagy esetleges előnye/hátránya van ennek?
Válasz Czanik Sándor #3472. hozzászólásáraHa hitelesítővel mész át kell állítani az ÁNYK-t a beállításoknál ügyfélkapu+ -ra. (Ha igy csináltad meg az ügyfélkapu+ -t.)
Egyébként nézd itt vissza. Mást nem próbáltam.
Segítséget szeretnék kérni...ki van töltve...le ellenőrizve...kapcsolat az ügyfél kapuval...nem adja ki az ügyfélkapu pluszt...csak a régit ..így nem tudom küldeni...
Üdv.! Aki belevág ÁNYK kitöltés program frissítéssel kezdjen, utána BEV J04 az igénylőlap, meg az adónemre 2024,04,30 ig 122,894Ft , majd 2024,05,01 től 128,61Ft, fajtakód 016 .
3569 hozzászólás
Az alábbi felől szeretnék érdeklődni: igaz, hogy csak a földhivatalnál bejegyzett jogszerű földhasználattal lehet a gázolaj visszaigénylést kérni? Mi a helyzet a teljes évre szóló jegyzői igazolással?
Köszönöm, ha válaszol valaki ezzel kapcsolatban.
Válasz korrektuzlet11 #3517. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Akkor már küldöm is...
Válasz Czanik Sanyi #3516. hozzászólására
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni aki már beadta a bevallást, jól látom hogy most 134.5...?...annyit írt ki az ellenőrzéskor...vagy, van másik is ?...de akkor azok melyik hónapokra vonatkoznak, vagy csak ez az egy?
Válasz Szabolcs83 #3514. hozzászólásáraA keretprogram egyáltalán telepítve van a gépedre?
Töltöttél már korábban ki nyomtatványt az ANYK felületen?
Ha telepítve van a gépedre az ANYK program, akkor:
ANYK programot megnyitod és a szerviz/ frissítés gombra kattintasz a menüben és ott kell ki keresni a megfelelő dokumentumot és segédletet sem árt letölteni.
Sziasztok! Próbálom csinálni a jövedéki visszaigényést. Valaki légyszíves írja már le azt, hogy miket kell letölteni ahhoz hogy tudjam használni a Bev_04-et. Én már mindent letöltöttem a nav honlapjáról... amit tudtam kitömöritettem, stb. és mindig csak az összefüggéstelen szöveg jön be, nem pedig a nyomatvány.
Válasz agocsviktor1980 #3511. hozzászólásáraÖn dönti el.
De amíg hiba van, addig nem tudja beadni.
Válasz agocsviktor1980 #3511. hozzászólásáraKell vele foglalkozni. Olyan dátumú számlád van mikor az adó 90,487 volt, az után annyit is lehet igényelni.
Sziasztok!
A BevJ04 nyomtatvány ellenőrzésekor az alábbi üzenetet kapom:
"A számla kelte tekintetében legalább egyszer szerepelnie kell a 90,487-es s adómértéknek."
Találkoztatok ilyennel, kell ezzel foglakozni egyáltalán?
Előre is köszi.
Válasz speterszegi1 #3509. hozzászólásáraSzerintem a bevallás P5-ös lapján a b oszlopba kell beírni az erdészeti azonosítót, ha erdőről van szó. Azt meg az erdőterv vagy üzemterv határozatban találod.
Válasz Zoli1437 #3507. hozzászólásáraAzt irja, ha a d oszlopban erdő szerepel,akkor a b oszlopban,10 karakter hosszú azonositó megadása szükséges. A d oszlop Művelési ág/szántó,ill erdő/ A b oszlop hrsz , vagy ,/erdészeti azonositó/ ezt hozta hibának az ellenőrzéskor.
Válasz Zoli1437 #3507. hozzászólásáraEgyébként ezt írja:

Válasz speterszegi1 #3506. hozzászólásáraKitöltési útmutató nem ad támpontot, hogy mit vár oda?
Kedves Fórumozók . Erdőre igényelt-e valaki gázolajtámogatást? . Kérdezném ,hogy holtalálható az a tiz jegyű szám amit kér. Én bejelöltem az erdőt:140 kód, és azt irja,hogyirjam be a hrsz helyett a tizjegyű azonositót. Ha igényelt már valaki, segitségét megköszönöm.
Válasz Zoli1437 #3504. hozzászólásáraKöszönöm szépen a megerősítést!!!!!
Válasz Anyuska #3503. hozzászólására2025.01.01-től igen.

Kedves Fórumozók!
A 016 fajtakódú gázolajnak a jövedéki adója 134,5,. Ft? Jól tudom? Köszi ha valaki ír!!
Válasz Ákos1 #3501. hozzászólásáraÉn már beadtam. Kaptam egy elfogadó nyugtát.
Sziasztok! Foglalkozott már valaki a 2025 évi jövedéki adóval? Január 20-tól lehet beadni?
Válasz Zoli1437 #3499. hozzászólásáraÉs bocs. Jól írtad a 490-et, csak én L-nek vettem nem pedig Ft/L-nek.
Válasz crys93 #3498. hozzászólásáraAbban az időben mind a két típus volt egyszerre.
A 016 a piaci árú, a 088 az ár stoppos.
A 490 Ft a kulcs. Amelyiknek ennyi volt az ára, az a kód és adó tartozik hozzá.
De nézz utána mert régen volt és nekem már nincs meg fejben.. Vagy az is lehet valaki helyből tudja és leírja.
Válasz Zoli1437 #3497. hozzászólásáraAnnyi szerepel a számlán, hogy
Tétel: Aratás (0161) x 8 ha (Egységár: 28.000.-; ÁFA 27%; Bruttó 284.480.-))
Alatta: Gázolaj fogy.: 176 L x 490.- Ft = 84.480.-
Válasz crys93 #3496. hozzászólásáraSzia!
Szerintem ennyiből nem lehet megmondani.
Be kellene azonosítani a gázolaj típusát. (Árból, jövedéki adóból vagy ha írtak a típussal kapcsolatban bármilyen más adatot.)
Sziasztok!
2022.07. havi bérmunka számla, 490.-/literrel számolva.
Melyik fajtakóddal írjam?
Válasz amdpc987 #3494. hozzászólásáraSzerintem hívd a 1819-et. Menüben előbb 4 majd 2.
Elvileg ők tudják.
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/keressen_minket
Sziasztok
Elhunyt gazdálkodó özvegye / családja számára lehetséges-e és ha igen, akkor hogyan tudja a Gázolaj jövedéki visszaigénylést leadni?
Válasz Gazdász93 #3492. hozzászólásáraHa eddig nem a te nevedben ment, de a földek a neveden voltak, akkor a lapon valószínű ingyen haszonbérbe adás rajta van, családi gazdaságban nálunk így volt régebben .
Válasz Zoli1437 #3491. hozzászólásáraKöszönöm a választ. Holnap utánamegyek.
Válasz Gazdász93 #3490. hozzászólásáraNem a tulajdonhoz, hanem a földhasználathoz kötődik a visszatérítés. Arra az időszakra igényelhetsz amikor te vagy a földhasználó. Olyan mező is van, hogy földhasználat kezdete.
Ha volt változás, nem árt tudni mit tart nyilván a földhivatal. (Én magamat küldtem be a földhasználati lapért változásnál. Igaz, csak arról kértem ahol a változás volt. És nem azt tartották nyilván amit alapból gondoltam.)
Gázolaj jövedéki adó visszatérítéshez nektek is ki kell kérni földhasználatot igazoló lapot a földhivatalból? Mert a könyvelőm mindenáron be akar küldeni érte, de azt nem sikerült neki elmagyaráznia mégis milyen információ kell neki róla amit ne tudnék neki fejből elmondani. Öcsg-n belül lévő saját földtulajdonról van szó, bérelt területek nincsenek. Csak annyi hogy 2024 óta az én nevemen fut, előző években meg faterom nevén lett beadva támogatásra.
Válasz csabahegeszt #3488. hozzászólásáraSzerintem amíg tiéd a földhasználat.
Hali
Az volna a kérdésem, hogy eladtam a területböl 1 hektárt ,meddig igényelhető a gázolaj jövedéki adó vissza?
Az adásvételi aláírásáig vagy pediglen a bejegyzésig?
Nekem is kiutalták.Gyorsak voltak.
Válasz solya.or #3481. hozzászólásáraÉn01.15.-én adtam be ,02.21._én utaltak.
Válasz trikolor5 #3473. hozzászólásáraSzia Bocsi de csak most néztem, időrendi sorrendben rakd fel oldalt felajánlja az adó mértéket .
Válasz solya.or #3483. hozzászólásáraAz időelőtt beadott igénylés nem számít beadásnak ,hívd fel őket és kérdezrá.
Válasz Zoli1437 #3482. hozzászólásáraIgen, valószínű. Köszönöm a válaszod.
Válasz solya.or #3481. hozzászólásáraJanuár 20-at írnak a kitöltési útmutatóban. Ha befogadták előbb, szerintem csak azt jelentheti, hogy onnan számolják a visszafizetést.
Válasz Zoli1437 #3480. hozzászólásáraÉn is január 5-én adtam be. De akkor biztos január 20-tól számolják a 30 napot.
Válasz solya.or #3479. hozzászólásáraNem. Nem is számítok rá csak 20.-a után. Szerintem onnan számolják a 30 napot.
Válasz Zoli1437 #3433. hozzászólásáraKedves Zoli!
Érdeklődnék, hogy a 01.05-én beadott bevallásod után megérkezett már a visszaigényelt összeg?
Válasz csferri #3477. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz UE-28 #3476. hozzászólásáraMert ha a gazdaságba másnak is van földhasználata beírhatod azt is , így elég egy J04-et beadni az Öcsg-be.
Üdvözlök mindenkit!
A J04 nyomtatvány első oldalán (A. B) E mezőjében rákérdez, hogy "őstermelők családi gazdasága nevében nyújtja e be", és ha igen, akkor kéri az ŐCSG számot.
Ez miért fontos?
Milyen kötelezettség vagy esetleges előnye/hátránya van ennek?
Köszönöm
Válasz Zoli1437 #3474. hozzászólásáraKöszönöm szépen! Sikerült!
Válasz Czanik Sándor #3472. hozzászólásáraHa hitelesítővel mész át kell állítani az ÁNYK-t a beállításoknál ügyfélkapu+ -ra. (Ha igy csináltad meg az ügyfélkapu+ -t.)
Egyébként nézd itt vissza. Mást nem próbáltam.
Válasz S Robi #3470. hozzászólásáraAkkor 05,01 el kezdődő számlákkal kezdem. Kösz, hogy szólsz!
Segítséget szeretnék kérni...ki van töltve...le ellenőrizve...kapcsolat az ügyfél kapuval...nem adja ki az ügyfélkapu pluszt...csak a régit ..így nem tudom küldeni...
Üdv! 2023-as fel nem használt számla felhasználható a mostani bevallásban, ha nincs meg a kellő mennyiség a 2024-es számlákból?
Üdv.! Aki belevág ÁNYK kitöltés program frissítéssel kezdjen, utána BEV J04 az igénylőlap, meg az adónemre 2024,04,30 ig 122,894Ft , majd 2024,05,01 től 128,61Ft, fajtakód 016 .