GK arató
vetés okt 13. 200kg/ha
műtrágya ősszel: 0 pedig igény volna rá...
műtrágya tavasszal 02.13. 250kg péti
Ez a szebbik, kicsit jobb föld, jó volt a magágy, melegebb föld, picivel kegyesebb volt a Jóistenke mert volt rá talán 1 értelmesebb eső. De most ez az idő, meghúzta mint állat.
Az első kép 02.27. a második 03.14. mai....ebből már lesz valami, a másik tábla gyalázat ,semmi eső a múlt hétig...ez a mostani idő talán megmenti.
Válasz MrPoke #25352. hozzászólásáraEddig nálam a vetést követően (ami kettő sor tárcsába ment a hűvös és kegyes nyár miatt), rögtön egyszikűirtás. Majd kétszikű, 1 mázsa An, egy kisebb tábla (3ha) újabb egyszikű. Az ősz ennyi. Tavasszal eddig 3 An, eddig kettő rovar (egyszerű piretroid), meg most regulátor (egy egyszerű tebu), lombtrágya (kén és bór). Tervbe van még egy rovar (zöldbimbóban), valami lombtrágya, ha fagy virágzásban, akkor előtte biostimulátor (pl. Rhizomagic), gombaölő virágzásban. Ha szép lesz, pacsálok rá mindent. Nem sértődök meg, ha bőven 4 tonna felett lesz, de valami gebasz úgy is lesz, ami engem is 4 tonna köré rak.
Válasz MrPoke #25350. hozzászólásáraÉn, hozzád képest egy kicsit eltúlzom… de nem bánom, mert a repcét egyébként sem a spórolós gazdák növényének tartom. Mindent szeret, és meg is hálál.
Idén próbálom picit módosítani. Regulátort nem kapott csak APP, gyomírtás csak tavasszal. Valamint 5q NS eddig összesen de nem is kap több szilárdot. Gombaölő tilalom van.
Eddig 1 bogarazás volt, remélem még 1 el meg is úszom.
Válasz MrPoke #25347. hozzászólásáraÉn a 30-40 növényre esküszöm. De meglátjuk, az elmúlt 3 év egy kicsit megtépázta az önbizalmam, ott ártott az időjárás, ahol csak bírt. Az idén egyelőre bizakodó vagyok, van benne fantázia…
Válasz t.romsics #25346. hozzászólásáraAkkor én csinálok valamit én egy zsákkal 4 ha-ba vetettem el. Szerintem ha 1nm-en marad 10-20db növény az már teljesen jó.
Válasz MrPoke #25344. hozzászólásáraMegpróbálom “szemre” vetni. 450e szem/ha. Tudom, egy kicsit hülyén hangzik, de egy full mechanikus függesztett vetőgéppel is a végén kijön az arányosított matek. Egyébként többször írtam már, hogy azért ennyivel, mert ha mind kikel (ez az év ilyen volt, vetést követően kapott 100 mm csapadékot), akkor sem annyira sűrű, ha viszont gebasz van valamiért, akkor meg nem olyan ritka. Sokszor szar a kelés, akkor meg kell annyi.
Válasz Bzs2 #25334. hozzászólásáraA hétvégén a 4 es mellett a Törökszentmiklósi leágazásnàl láttam olyan búza táblát ami csíkos volt mint a focipálya. Gondolom ahol a kerék ment műtrágyázáskor ott sokkal sötétebb lett a búza.
Válasz fexco #25331. hozzászólásáraAz értettétek, hogy a mélyebbre vagy a sekélyebbre vetett búzát látta-e jobbnak? Miközben magyarázott, úgy megkeverte a két növényt, mint egy bűvész... Nem tudtam követni, pedig visszanéztem.
A bokrosító hengerezésnél a tudós szemléletét nyilván elfogadom, csak akkor azt nem értem, hogy a valóság miért mutat mást...
Ahhoz a no-till táblához pedig tényleg nagy elhivatottság kell, amilyen csúnya fentről...
Válasz Gumóka #25328. hozzászólásáraha a belinkelt videoba a muki igazat beszél,ez a várható időjárás(eső+meleg)adhat még reményt!!!!ez a hengerezés is 1nagy marketing volt.....
Válasz trikolor5 #25325. hozzászólásáranálam ez az eső ami majd most lesz,ez eldöntötte,hogy nem lett hengerezve.
amúgy meg:már vége a bokrosodásnak,stresszet ne adjunk,felfagyás nincs.akkor elég egyértelmü...
https://youtu.be/YYDiwAMfkEE?si=reurqn89O0-xXOOB
Anno nem találtam a szakit aki a hengerezés létjogosultságáról beszélt, de megint csináltak vele egy videót. Hengerezésről 13:20- tól, de megéri az egész videót megnézni.
Holnap tervezem a repcét fújni rovarölővel, de nem tudom h kontakttal vagy felszívódóval menjek-e rá. Jövő hétre csapadékosabb szelesebb időt mond bő 10 fokkal, utána mintha lehűlne....
A kontakt csak addig tart, vasárnaptól újra bulizhatnak a bogarak, viszont a felszívódót nem korai még ellőni?
Válasz blsjela #25311. hozzászólásáraÚgy ajánlják, hogy növszerrel 5kg/ha
Magában 1015kgmax/ha
Lassan elkell indulni a búzaárvakelés ellen.
Csak kelthozzá ősszel 1 kicsi.
Válasz blsjela #25306. hozzászólására5% oldat 1000 liternél nem 5, hanem 50kg, csak halkan mondom. :)
250 literhez 250/100*5 12.5 kg a maximum, felénk Hajdúban, aki használja általában 5-10 kg-t ot szokott kijuttatni egy menetben ennyi vízzel.
Válasz rtamas1976 #25309. hozzászólásáraŐsszel sem kellet rovarölőzni.
Van egy rakás bükköny a repce közt valahogy azt nem szeretik az ormányosok. Remélem idén is megúszom 2 rovaröléssel.
Az első gyomírtás a héten megy ki.
Nem nagyon akarok már többet költeni rá.
Regulátort sem kapott.
Válasz MrPoke #25307. hozzászólásáraÖrülök neki
Akkor a hétvégén itt is nyomni kell!
Azért olyanhelyre is tegyél ahonnan várható a támadás!
Voltmikor egyikvégét néztem, a másikon meg tombolt!
Köszi az infót!
26256 hozzászólás
Válasz trikolor5 #25355. hozzászólásáraA szépségért szenvedni kell.
Egyébként nem olyan durva, jól gépesítve pikk-pakk átrobog rajta az ember…
Válasz t.romsics #25353. hozzászólásáraEzt még végigolvasni is sok. Mifelénk valószínű ezért nem is csinálja már kb senki.
GK arató

vetés okt 13. 200kg/ha
műtrágya ősszel: 0 pedig igény volna rá...
műtrágya tavasszal 02.13. 250kg péti
Ez a szebbik, kicsit jobb föld, jó volt a magágy, melegebb föld, picivel kegyesebb volt a Jóistenke mert volt rá talán 1 értelmesebb eső. De most ez az idő, meghúzta mint állat.
Az első kép 02.27. a második 03.14. mai....ebből már lesz valami, a másik tábla gyalázat ,semmi eső a múlt hétig...ez a mostani idő talán megmenti.
Válasz MrPoke #25352. hozzászólásáraEddig nálam a vetést követően (ami kettő sor tárcsába ment a hűvös és kegyes nyár miatt), rögtön egyszikűirtás. Majd kétszikű, 1 mázsa An, egy kisebb tábla (3ha) újabb egyszikű. Az ősz ennyi. Tavasszal eddig 3 An, eddig kettő rovar (egyszerű piretroid), meg most regulátor (egy egyszerű tebu), lombtrágya (kén és bór). Tervbe van még egy rovar (zöldbimbóban), valami lombtrágya, ha fagy virágzásban, akkor előtte biostimulátor (pl. Rhizomagic), gombaölő virágzásban. Ha szép lesz, pacsálok rá mindent. Nem sértődök meg, ha bőven 4 tonna felett lesz, de valami gebasz úgy is lesz, ami engem is 4 tonna köré rak.
Válasz t.romsics #25351. hozzászólásáraIdén a 4t a cél. Szerintem az meg lehet.
Válasz MrPoke #25350. hozzászólásáraÉn, hozzád képest egy kicsit eltúlzom… de nem bánom, mert a repcét egyébként sem a spórolós gazdák növényének tartom. Mindent szeret, és meg is hálál.
Válasz t.romsics #25349. hozzászólására2 éve volt repcém az sokkal ritkább volt. 2 rovar, 3q műtrágya 1 őszi regulátorral gyomírtó lett 2,5t
Idén próbálom picit módosítani. Regulátort nem kapott csak APP, gyomírtás csak tavasszal. Valamint 5q NS eddig összesen de nem is kap több szilárdot. Gombaölő tilalom van.
Eddig 1 bogarazás volt, remélem még 1 el meg is úszom.
Válasz MrPoke #25347. hozzászólásáraÉn a 30-40 növényre esküszöm. De meglátjuk, az elmúlt 3 év egy kicsit megtépázta az önbizalmam, ott ártott az időjárás, ahol csak bírt. Az idén egyelőre bizakodó vagyok, van benne fantázia…
Válasz MrPoke #25347. hozzászólásáraVagyis kb nekem is annyira jön ki. de az én állományom sokkal ritkább. Bár én direktbe vetem.
Válasz t.romsics #25346. hozzászólásáraAkkor én csinálok valamit én egy zsákkal 4 ha-ba vetettem el. Szerintem ha 1nm-en marad 10-20db növény az már teljesen jó.
Válasz MrPoke #25344. hozzászólásáraMegpróbálom “szemre” vetni. 450e szem/ha. Tudom, egy kicsit hülyén hangzik, de egy full mechanikus függesztett vetőgéppel is a végén kijön az arányosított matek. Egyébként többször írtam már, hogy azért ennyivel, mert ha mind kikel (ez az év ilyen volt, vetést követően kapott 100 mm csapadékot), akkor sem annyira sűrű, ha viszont gebasz van valamiért, akkor meg nem olyan ritka. Sokszor szar a kelés, akkor meg kell annyi.
Pár nap alatt a tápanyag, és legfőképpen az eső miatt , mintha nem is az búzatábla lenne!
Válasz t.romsics #25343. hozzászólásáraHány KG al vetitek a repcét? Ez nekem borzalmasan sűrűnek tünik.
Irgalmatlanul kitavaszodott az elmúlt 3 hétben. Repce és durum.
Szeptember 22 én vetett repce kukorica után.

Válasz Gatti #25339. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Bzs2 #25338. hozzászólásáraLink
Válasz Gatti #25336. hozzászólásáraHát, ez az...
Válasz Bzs2 #25334. hozzászólásáraA hétvégén a 4 es mellett a Törökszentmiklósi leágazásnàl láttam olyan búza táblát ami csíkos volt mint a focipálya. Gondolom ahol a kerék ment műtrágyázáskor ott sokkal sötétebb lett a búza.
Válasz Bzs2 #25334. hozzászólásáraÉn azt vettem ki hogy a sekelyebbre vetett bokrosodik jobban, csak az aszály miatt általában melyre veti mindenki.
https://youtu.be/qN_OuD2idYM?si=HPlYXRLZAJwVVQpJ
Itt az első része. Én szeretem hallgatni ezt a faszit, úgy tűnik érti a szakmát.
Válasz fexco #25331. hozzászólásáraAz értettétek, hogy a mélyebbre vagy a sekélyebbre vetett búzát látta-e jobbnak? Miközben magyarázott, úgy megkeverte a két növényt, mint egy bűvész... Nem tudtam követni, pedig visszanéztem.
A bokrosító hengerezésnél a tudós szemléletét nyilván elfogadom, csak akkor azt nem értem, hogy a valóság miért mutat mást...
Ahhoz a no-till táblához pedig tényleg nagy elhivatottság kell, amilyen csúnya fentről...
Válasz fexco #25330. hozzászólásáraHa a héten a fele leesik annak, amit írtak, már jók vagyunk
Válasz fexco #25331. hozzászólásáraMárpedig ez így van,majd figyeld meg, csak legyen egy alapos eső.
Válasz Diesel Tibor #25329. hozzászólására

most már totál nemvagyok képbe TIBI
Válasz Gumóka #25328. hozzászólásáraha a belinkelt videoba a muki igazat beszél,ez a várható időjárás(eső+meleg)adhat még reményt!!!!

ez a hengerezés is 1nagy marketing volt.....
Válasz fexco #25327. hozzászólásáraMég fog bokrosodni,még egy hónapig,az árpa meg aratásig bokrosodik.
Válasz fexco #25327. hozzászólásáraÉn se vettem már elő a hengert, tegnap mondjuk itt mindenki azzal porolt.

Ez a gyengébb vetésem.
Válasz trikolor5 #25325. hozzászólásáranálam ez az eső ami majd most lesz,ez eldöntötte,hogy nem lett hengerezve.
amúgy meg:már vége a bokrosodásnak,stresszet ne adjunk,felfagyás nincs.akkor elég egyértelmü...
Jelenleg ilyen, november 5 én vetve. Lassan a jó időbe beindul.

https://youtu.be/YYDiwAMfkEE?si=reurqn89O0-xXOOB
Anno nem találtam a szakit aki a hengerezés létjogosultságáról beszélt, de megint csináltak vele egy videót. Hengerezésről 13:20- tól, de megéri az egész videót megnézni.
Válasz tomi91 #25320. hozzászólásáraSzerintem is a sSherpa Duo a legjobb választás!Az a legjobb piretroid.
Válasz zsoltrs #25322. hozzászólásáraGazelle pro vagy rapid cs
Vasárnap szeretném.
Válasz rtamas1976 #25321. hozzászólásáraTe fújod a héten? Ha igen mivel?
Szerda este raktam ki.
Csütörtök este 3db partizán volt benne.
Ma reggelcsak ennyi
Válasz zsoltrs #25319. hozzászólásáraMi Sherpa Duo-t rakunk első kezelèsre. Tavaly Rapid CS ment de kb. 2 hèttel korábban mint idèn...
Holnap tervezem a repcét fújni rovarölővel, de nem tudom h kontakttal vagy felszívódóval menjek-e rá. Jövő hétre csapadékosabb szelesebb időt mond bő 10 fokkal, utána mintha lehűlne....
A kontakt csak addig tart, vasárnaptól újra bulizhatnak a bogarak, viszont a felszívódót nem korai még ellőni?
Ki mit fúj?
https://youtube.com/shorts/dKCHsCgdxVE?si=_bTjouXPQr9y_kBX
Igy áll az okt 8 án vetett falado .

Válasz rtamas1976 #25314. hozzászólásáraBocsi magában 10-15kg/ha
250-300l/ha lével
Mostraktam ki a sárgalapot.

Válasz blsjela #25311. hozzászólásáraÚgy ajánlják, hogy növszerrel 5kg/ha
Magában 1015kgmax/ha
Lassan elkell indulni a búzaárvakelés ellen.
Csak kelthozzá ősszel 1 kicsi.
Válasz Mlala #25312. hozzászólásáraIgen .
Elnéztem a képletet .
Válasz blsjela #25306. hozzászólására5% oldat 1000 liternél nem 5, hanem 50kg, csak halkan mondom. :)
250 literhez 250/100*5 12.5 kg a maximum, felénk Hajdúban, aki használja általában 5-10 kg-t ot szokott kijuttatni egy menetben ennyi vízzel.
Válasz rtamas1976 #25308. hozzászólásáraKöszönöm szépen.
Válasz rtamas1976 #25309. hozzászólásáraŐsszel sem kellet rovarölőzni.
Van egy rakás bükköny a repce közt valahogy azt nem szeretik az ormányosok. Remélem idén is megúszom 2 rovaröléssel.
Az első gyomírtás a héten megy ki.
Nem nagyon akarok már többet költeni rá.
Regulátort sem kapott.
Válasz MrPoke #25307. hozzászólásáraÖrülök neki

Akkor a hétvégén itt is nyomni kell!
Azért olyanhelyre is tegyél ahonnan várható a támadás!
Voltmikor egyikvégét néztem, a másikon meg tombolt!
Köszi az infót!
Válasz blsjela #25306. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #25304. hozzászólásáraItt délen már fújják is. Napi 10-15 orményos fogás van. Szerencsére az enyémben egy darab sincs.