Válasz krokodil007 #16442. hozzászólásáraNálad homokon vizes, nálam kötötben a völgyekben olyan sár van, hogy függesztet szóróval alig bír átvergődni rajta a traktor. A szomszédom meg bejelentete, hogy jövőhéten fogasokkal egyenesítsem neki el a szántást. Hiába mondom, hogy vizes, de ő március első felében már ültetni akar. Marha érdekes lesz, ha elsülyedek a traktorral.
fenyő földbe lefúrtam 50cm-re homokon
totál nedved volt a föld gyúrni lehetett a gombócot na majd tárcsázásba ledobom mezőn ott kiváncsi leszek milyen nedves a föld
Szép a búza, (meg az árpa is) egyenletesen kikelt a hó alatt.
De bokrosodva még nics. Kb. olyan mint normál időjárás esetén novemberben.
Egy hete kapott 2q pétit.
Ma ugyanúgy ott volt, ahogy kiszórtam.
Ezért du.-tán lehengereztem 15Ha-t.
Szikfoltok kivételével szépen beledolgozta.
De úgy porolt, hogy néha semmit nem láttam.
Nagyon kellene az eső!
Válasz envagyok2 #16432. hozzászólásáraIgen 4mes. Kizarolag 300+ os géppel hogy a sebesség meglegyen. Es igy agyagtól kiszaradt homokig mindent visz kompromisszim nelkül. Minden klipsz kivéve 25-30 között.
Válasz szanberg #16429. hozzászólásáraItt nem volt normális fagy egész télen felfagyás ohne... pont ma néztem bakker ilyen még nem volt már látom középen jön a virág...nyilván kicsibe de látszik... Rohadna meg ez a tetü idő ma is 15 fok felett volt.
Válasz J.D. Borda #16420. hozzászólásáraKöszönöm!
280kg/ha-val vetettem. eddig 200 kiló pétit kapott február elején. következő adag 2 héten belül megy ki neki megint.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is van hasonló. Ami a boszantó, hogy kb. 200 méterre ott egy hatalmas, nagyon szép rét, erős gyeppel, mégis ezt az alig kibújt nyomorult búzát pusztították ki.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is agyonra van taposva, rágva a vadtól 40 ha terület, amit ma mentem volna szórni, de tolódik a munka a körülmények véget. De amint nézem talán a tied jobban meg van kímélve a vadtól, mint az enyém. Decemberben szépen sorítot a búza, tegnap meg már csak a sárga föld fogadot.
Erre nem lehetek túl büszke.
Október elején, napra után vetett búza.
Ami nagy nehezen kikelt, azt lerágta az őz meg a dámvad ráadásnak még ott a pocok. Szép kilátások...
Válasz J.D. Borda #16408. hozzászólásáraSajnos mifelénk délután nem lehet, ragad.
Ma regeli szórás lefújva, 4-kor sár volt, a fagy elmaradt. Várom az igért lehülést. Péntekre mifelénk -4 fokot mond, ha bejönne, akor lehet lesz majd szórni.
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólásáraSzép a búzád, gratulálok. Az enyém meg sem közelíti a tiédet. Ma kitettem rá 230 kg/ha DASAt. 5,30-tól 8,00-ig lehetet szórni, 8,30-kor már kezdet tapadni, 9-re meg a traktort tisztára bemaszatolni. Holnap hajnalban 4-kor indulás, ott elég vizes a föld, remélem fog menni szórni, hogy reggelre megfogja egy kicsit a fagy.
Válasz szanberg #16401. hozzászólásáraNem csak a csapin múlik neked tudnod kell.. Környékben szarul bokrosodott búzák és alig látható repcék vannak csak, technológia és sok egyéb ami a paraszton múlik, hogy így induljon aztán majd a teremtő a csapival vagy segít vagy keresztbe tesz...
Direkt tetem fel... Tudtam hasonló reakciók lesznek mondjuk a vers az kedves volt köszönöm...
Február 11mm.
Ez egy 12,5Ak-s föld most még szép... az a baj ilyen talajok a leggyorsabban adják meg magukat. Az 50AK kötöttségű öntések ezt meg sem közelítik és mégis azok lesznek majd a végén a jobbak amikor ezek feladják 1 hét stressz után. Ez van...
Szóval az öröm az megvan, 10 tonna benne van aztán majd a vége kiderül mennyi. Mindig így kezdődik nálam.
De valóban igaz amit Feco ír. Sok múlik a paraszton. A falunkban még egy traki sem szórt műkakit pl. aztán sírnak és kérdezik milyen búzát és repcét vetettem...Pedig nem azon múlik na!
26345 hozzászólás
Válasz mtz1221 #16444. hozzászólására68 ha gyorsannövő fát. Talán füzfa, de majd meglátom.
Válasz Sk Laci #16443. hozzászólásáraMit akar ültetni,cukorrépázik ??
Válasz krokodil007 #16442. hozzászólásáraNálad homokon vizes, nálam kötötben a völgyekben olyan sár van, hogy függesztet szóróval alig bír átvergődni rajta a traktor. A szomszédom meg bejelentete, hogy jövőhéten fogasokkal egyenesítsem neki el a szántást. Hiába mondom, hogy vizes, de ő március első felében már ültetni akar. Marha érdekes lesz, ha elsülyedek a traktorral.
fenyő földbe lefúrtam 50cm-re homokon
totál nedved volt a föld gyúrni lehetett a gombócot na majd tárcsázásba ledobom mezőn ott kiváncsi leszek milyen nedves a föld
Válasz atisgyulai #16440. hozzászólásáraKeped van rola?
Tegnap neztem műtrágyàzàs közben hogy 3-4cm körül meg nedves a föld főleg ahol kötöttebb
Válasz Gatti naprás hozzászólására!

Szép a búza, (meg az árpa is) egyenletesen kikelt a hó alatt.
De bokrosodva még nics. Kb. olyan mint normál időjárás esetén novemberben.
Egy hete kapott 2q pétit.
Ma ugyanúgy ott volt, ahogy kiszórtam.
Ezért du.-tán lehengereztem 15Ha-t.
Szikfoltok kivételével szépen beledolgozta.
De úgy porolt, hogy néha semmit nem láttam.
Nagyon kellene az eső!
Válasz JD Lipi #16437. hozzászólásáraHa ilyennidő matad mehet a regulator neki felénk...
Válasz fastpassportproducers #16434. hozzászólásáraTöröljétek ezt a marhát!

Válasz J.D. Borda #16436. hozzászólásáraNem panasznak írom. Tájékoztatásnak!

Válasz JD Lipi #16435. hozzászólásáraÖrülj neki bakker... én is jobban ötülnék neki.
Válasz J.D. Borda #16431. hozzászólásáraItt még annyira nincs jó idő! Ma is délután 1-kor bújt elő a napocska! Hűvös ködös fagyos reggelek délelőttös vannak.

Moderálási elveink miatt törölve: 2019-02-19 08:22:37
Válasz envagyok2 #16432. hozzászólásáraIgen 4mes. Kizarolag 300+ os géppel hogy a sebesség meglegyen. Es igy agyagtól kiszaradt homokig mindent visz kompromisszim nelkül. Minden klipsz kivéve 25-30 között.
Válasz J.D. Borda #16431. hozzászólására4 m-es terranod van, ugye? milyen mélyen, mivel tudod húzni?
Válasz szanberg #16429. hozzászólásáraItt nem volt normális fagy egész télen felfagyás ohne... pont ma néztem bakker ilyen még nem volt már látom középen jön a virág...nyilván kicsibe de látszik... Rohadna meg ez a tetü idő ma is 15 fok felett volt.
Válasz szanberg #16429. hozzászólásáraNEM!
Válasz J.D. Borda #16420. hozzászólásáraBorda te fogod hengerezni a búzáidat?
Válasz Bárány #16421. hozzászólásárabeosszák, majd az is sorra kerül, ha a búzád már szalma lesz. addig meg...
A frisset szeretik, a fene a gusztusukat!
Válasz Büresz #16422. hozzászólásáraSzép! :)
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólására
Válasz J.D. Borda #16420. hozzászólásáraKöszönöm!
280kg/ha-val vetettem. eddig 200 kiló pétit kapott február elején. következő adag 2 héten belül megy ki neki megint.
Mai képek. Ahol tavaly fél méteres csapákat csináltam, most nem is látni ahol elnentem. Sok helyen lehetne simítózni.

Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is van hasonló. Ami a boszantó, hogy kb. 200 méterre ott egy hatalmas, nagyon szép rét, erős gyeppel, mégis ezt az alig kibújt nyomorult búzát pusztították ki.
Válasz gyorfy10 #16419. hozzászólásáraSzép!!!!
Oktober 7-én vetett altigó búzám :)

Válasz Sk Laci #16415. hozzászólásáraJobb lett volna ,ha tegnap oda megyek inkább. Eladták:-(
Az enyém így néz ki. Szombaton kapott 250kg pétisót, remélem betaknyolódik aztán megázik valamikor.

Válasz rigás #16412. hozzászólásáraNekem is agyonra van taposva, rágva a vadtól 40 ha terület, amit ma mentem volna szórni, de tolódik a munka a körülmények véget. De amint nézem talán a tied jobban meg van kímélve a vadtól, mint az enyém. Decemberben szépen sorítot a búza, tegnap meg már csak a sárga föld fogadot.
Válasz csoppika #16411. hozzászólásáraRendben
Itt "csak" a VÍZ hiányzik első körben.
Válasz rigás #16412. hozzászólásáraahogy lehet hengerezd keményen!
Erre nem lehetek túl büszke.

Október elején, napra után vetett búza.
Ami nagy nehezen kikelt, azt lerágta az őz meg a dámvad ráadásnak még ott a pocok. Szép kilátások...
Válasz Sk Laci #16410. hozzászólásáraLaci, majd délután hívlak, a tegnapi permetező les nem jött be...
Válasz J.D. Borda #16408. hozzászólásáraSajnos mifelénk délután nem lehet, ragad.
Ma regeli szórás lefújva, 4-kor sár volt, a fagy elmaradt. Várom az igért lehülést. Péntekre mifelénk -4 fokot mond, ha bejönne, akor lehet lesz majd szórni.
Válasz Sz_Pisti #16406. hozzászólásáraMűkaki szóras
Válasz Sk Laci #16405. hozzászólására8ig mentem énnis reggel aztán dun 1kor megint lehetett...
Válasz agrárproletár #16404. hozzászólásáraÉs hog, felénk gyakorlatilag nem volt tél... mert ha lett volna nem így nezne ki.
Válasz J.D. Borda #16402. hozzászólásáraMost mit csináltál a búzában?
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólásáraSzép a búzád, gratulálok. Az enyém meg sem közelíti a tiédet. Ma kitettem rá 230 kg/ha DASAt. 5,30-tól 8,00-ig lehetet szórni, 8,30-kor már kezdet tapadni, 9-re meg a traktort tisztára bemaszatolni. Holnap hajnalban 4-kor indulás, ott elég vizes a föld, remélem fog menni szórni, hogy reggelre megfogja egy kicsit a fagy.
Válasz J.D. Borda #16402. hozzászólásáraAzért ennek megint nem a műtrágyához, vetéshez, fajtához van köze, hanem leginkább ahhoz, hogy már tavaly kikelt.
Válasz szanberg #16401. hozzászólásáraNem csak a csapin múlik neked tudnod kell.. Környékben szarul bokrosodott búzák és alig látható repcék vannak csak, technológia és sok egyéb ami a paraszton múlik, hogy így induljon aztán majd a teremtő a csapival vagy segít vagy keresztbe tesz...
Direkt tetem fel... Tudtam hasonló reakciók lesznek mondjuk a vers az kedves volt köszönöm...
Február 11mm.
Ez egy 12,5Ak-s föld most még szép... az a baj ilyen talajok a leggyorsabban adják meg magukat. Az 50AK kötöttségű öntések ezt meg sem közelítik és mégis azok lesznek majd a végén a jobbak amikor ezek feladják 1 hét stressz után. Ez van...
Szóval az öröm az megvan, 10 tonna benne van aztán majd a vége kiderül mennyi. Mindig így kezdődik nálam.
De valóban igaz amit Feco ír. Sok múlik a paraszton. A falunkban még egy traki sem szórt műkakit pl. aztán sírnak és kérdezik milyen búzát és repcét vetettem...Pedig nem azon múlik na!
Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólásáraHa megint jössz majd itt a nincs csapi történettel szemközé célzok

Válasz J.D. Borda #16394. hozzászólásáraNagyon kemény... Az egész Alföldön még csak hasonlót se látni...
Válasz mtz1221 #16397. hozzászólására

Válasz J.D. Borda #16396. hozzászólásáraVan ez a népdal (nem biztos hogy népdal)
"Sírnak, rínak a mezei virágok.
Férjhez mennek előlem a szép lányok.
Nem is akad a számomra még egy sem.
Kit a szívem, az árva szívem szeressen.
Sírnak, rínak a mezei pacsirták.
De még jobban a szomorú édesanyák.
Szomorú édesanyák ne sírjatok.
Megvigasztal a leszerelő fiatok.
Isten véled debreceni kaszárnya.
Én már többé nem fekszem a vaságyra.
Elbúcsúzom fűtől, fától, a virágtól.
Utoljára százados úr magától."
Itt az első sor a lényeg!
De ne vedd komolyan csak viccelek!!
http://soundcloud.com/kovacs-muzsika/s-rnak-r-nak-a-mezei-vir-gok
Válasz J.D. Borda #16396. hozzászólására Hogy be ne porozd magad örömödben,hogy ilyen szép búzád van.
Válasz apuci #16395. hozzászólásáraEzt ertenem krllene de nem ertem