Sziasztok.okt.20àn vetettem a buzàt de a nagy szàrassàg miatt csak karàcsonykor kezdett csìràzni,ès jan màsodik felèben sorolt.most màr nagyon szèp csak nem bokrosodik!van rà esèly,h mèg bokrosodjon?vetèskor kapott 2q 15-15-15 npk,2 hete meg genezis pètit ami mèg nem nagyon mosòdott be.most ìgy nèz ki:
Válasz ZZ #16486. hozzászólásáraNem is bokrosodik ?? Az enyémek is amik a hó alatt keltek ki,nőni nem nőnek de valami abnormálisan bokrosodnak napról napra.
Válasz kukaccsosz #16488. hozzászólásáraNagyon bírom az ilyen cikkeket .
Gyorsan kössük le a repcét 70 ezerért, mert az ukránok elárasztják vele Európát és a kutyának sem kell majd a miénk.
Hányinger ...
Ma feloldottam 12 kg keserű sót ès 5 kg yara Mila 7-20-28 at ès ezt szórtam ki .. segíthet ez a buzán? Febr elejèn kapott 200 kg petisót, de azóta semmit nem változott, pedig másnap szèpen beázott..
Válasz Cowboy #16483. hozzászólásáraA tálat vasárnap délben tettem ki, hétfőn délre megszámlálhatatlan ormi volt benne. Csapadék nincs, szilárdat szórni értelmetlen ezért hétfőn délben mérgemben feloldottam 15 kg ureat+ 4 kg keserűsót/ha és kinyomtam 0,075 l/ha .....-val. A "rendes" tavaszi kén+ regulátor+ rovar szerintem 1 hét múlva esedékes, ha már látszik a szárkezdemény. Egy biztos ma egy db ormi nem volt a tálban, tegnap 20 fokban repkedtek úgyhogy találkoztak a kontakt anyaggal biztosan.
Válasz Sárközi Róbert #16471. hozzászólásáraTavaly piros teejet aixr fuvókával kinyomtam egy darabra 3q/ha nitrót...(első körből kimaradt csíkra, meg lusta voltam becserélni a nitrós fuvókát) Semmi sárgulás nem volt... Persze késő du. volt az eset...
Válasz Bárány #16469. hozzászólásáraHát minden tavasszal megyek nitrátjelentést leadni a falugazdászhoz ő meg a Nébih hez. Felmész a MEPAR ba ott megkeresed a földed és már tudod is hogy Nitrátérzékeny-e a területed.
Válasz Wilde #16466. hozzászólásáraNézzél utána, nem e vagy valamelyik parcelládal nitrátérzékeny területen, nehogy baj legyen. Magyar normát nem ismerem, de a Szlovákban van 3 kategória: A 170 kg, vagy a növények szerint a max megengedett mennyiség, B 120 Kg N egyszere max 40 kg N lehet kijuttatni, C ott 60 kg N, de ebben a kategóriában nemtudom menyi az egyszeri max N adag, mivel én területjeim az A és B besorolásba tartoznak.
Szeretném kérdezni hogy ősszel amikor vetettük a búzát adtunk alá 1mázsa pétit meg plusz vegyeset is,most nitrosolt kap már azt mennyit érdemes még adni neki.
Két részletben?
Nem akarok akadékoskodni, de ennek a terméknek csak őszi búzában és tavaszi árpában van felhasználási engedélye (a 2019-es zöld könyv szerint)! Tritikáléra rá sem tudod írni!
0,7 l/ha = 77 g/ha hatóanyag.
Az eredeti termék dózisa 0,8-1,0 l/ha (és tritikáléban is van engedélye!), azaz 55-69 g/ha fenoxi hatóanyag. A döntés a Tiéd.
Fenoxaprop-P-etil hatóanyagtartalmú gyomirtókkal van tapasztalata valakinek ?
Tritikáléból kellene széltippant kiütni, más gyom gyakorlatilag nincs benne. Ez lenne türhetö áron, 6000+ Jaffa lenne hektáronként. A hatóanyag, és a széfener ugyanaz, mint a Puma Extra nevezetü gyomirtóban, de majdnem dupla annyi hatóanyag van benne. 69g/l helyett 110g/l.
ESIK mossa be szerdán elszór műkakimat végre.DE amit kb 2 hete elszórtam (karbamaid Ns keverve) dupla akkora mint amit most szórtam.Én se gondoltam hogy két hét alatt felvehetővé válik,de úgy nő és bokrosodik hogy egész kanos leszek tőle.
26345 hozzászólás
Sziasztok.okt.20àn vetettem a buzàt de a nagy szàrassàg miatt csak karàcsonykor kezdett csìràzni,ès jan màsodik felèben sorolt.most màr nagyon szèp csak nem bokrosodik!van rà esèly,h mèg bokrosodjon?vetèskor kapott 2q 15-15-15 npk,2 hete meg genezis pètit ami mèg nem nagyon mosòdott be.most ìgy nèz ki:

Válasz A te hangod mélyebb #16493. hozzászólásáraHolnap holnapután csinálok
Válasz mtz1221 #16492. hozzászólásáraTudnál esetleg egy képet csatolni róla? Érdekelne.
Válasz ZZ #16486. hozzászólásáraNem is bokrosodik ?? Az enyémek is amik a hó alatt keltek ki,nőni nem nőnek de valami abnormálisan bokrosodnak napról napra.
Válasz mocsencsi1 #16489. hozzászólásáraBúza
Válasz kukaccsosz #16488. hozzászólásáraNagyon bírom az ilyen cikkeket .
Gyorsan kössük le a repcét 70 ezerért, mert az ukránok elárasztják vele Európát és a kutyának sem kell majd a miénk.
Hányinger ...
Válasz ZZ #16486. hozzászólására Mi volt az elővetemény?
Kasszasiker lesz az ukrán repce!

Válasz ZZ #16486. hozzászólásáraÖntözd meg...az segít... Aszályban a plusz nitró még jobban kínozza...(állítólag) Lombtrágya talán jó lehet???
Ma feloldottam 12 kg keserű sót ès 5 kg yara Mila 7-20-28 at ès ezt szórtam ki .. segíthet ez a buzán? Febr elejèn kapott 200 kg petisót, de azóta semmit nem változott, pedig másnap szèpen beázott..
Pár óra alatt a sárga lap 20 ormanyost fogott. Nurelle adtam nekik, sajna n értem a végére...
Holnap meg szelet mondanak.
Válasz Cowboy #16483. hozzászólásáraA tálat vasárnap délben tettem ki, hétfőn délre megszámlálhatatlan ormi volt benne. Csapadék nincs, szilárdat szórni értelmetlen ezért hétfőn délben mérgemben feloldottam 15 kg ureat+ 4 kg keserűsót/ha és kinyomtam 0,075 l/ha .....-val. A "rendes" tavaszi kén+ regulátor+ rovar szerintem 1 hét múlva esedékes, ha már látszik a szárkezdemény. Egy biztos ma egy db ormi nem volt a tálban, tegnap 20 fokban repkedtek úgyhogy találkoztak a kontakt anyaggal biztosan.
Válasz gazda001 #16480. hozzászólásáraMivel csináltad? már nurelle D-vel? vagy csak valami kontakttal?
Én is találtam egy kettőt de itt akkora szél van hogy kilátástalan. szerdán talán megnyugszik egy kicsit
Válasz gazda001 #16480. hozzászólásáraItt borsodban a sárga lapok még csak 1-2 db-ot fogtak...
Válasz zsoltrs #16477. hozzászólásárategnap

Válasz zsoltrs #16477. hozzászólására
Még semmit nem találtam a sárgatálakban.
Válasz Sárközi Róbert #16470. hozzászólásáraTudom, de most nem is erről volt szó.
Hali.
Ki mikor akar védekezni a szárormányos ellen? A hét 2. felére 15 fok felett mondják...
Válasz B.laca #16474. hozzászólásáraegyébként itt egy térkép, a zöld jelzés 2007 be kijelölt terület a piros pedig 2013 óta.

Válasz B.laca #16474. hozzászólásárarákattintasz az adott blokkra és kiírja az információknál.
Válasz Sárközi Róbert #16470. hozzászólásáraMEPAR-ban hol látod, hogy nitrátérzékeny-e a terület?
Válasz Sárközi Róbert #16471. hozzászólásáraTavaly piros teejet aixr fuvókával kinyomtam egy darabra 3q/ha nitrót...(első körből kimaradt csíkra, meg lusta voltam becserélni a nitrós fuvókát) Semmi sárgulás nem volt... Persze késő du. volt az eset...
Válasz Sárközi Róbert #16471. hozzászólásáraKösz
Válasz kori01 #16467. hozzászólásárahttp://www.nitrogen.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=492&Itemid=180
27+15=42 kg Nitrogénnél tartasz, viszont a túl nagy dózis perzsel?
Válasz Bárány #16469. hozzászólásáraHát minden tavasszal megyek nitrátjelentést leadni a falugazdászhoz ő meg a Nébih hez. Felmész a MEPAR ba ott megkeresed a földed és már tudod is hogy Nitrátérzékeny-e a területed.
Válasz Wilde #16466. hozzászólásáraHát rosszul tudod. Talajvizsgálati eredménytől, talajtípustól, kultúrától.
Válasz Wilde #16466. hozzászólásáraNézzél utána, nem e vagy valamelyik parcelládal nitrátérzékeny területen, nehogy baj legyen. Magyar normát nem ismerem, de a Szlovákban van 3 kategória: A 170 kg, vagy a növények szerint a max megengedett mennyiség, B 120 Kg N egyszere max 40 kg N lehet kijuttatni, C ott 60 kg N, de ebben a kategóriában nemtudom menyi az egyszeri max N adag, mivel én területjeim az A és B besorolásba tartoznak.
Most akkor mennyi nitrosol?
Válasz Bárány #16465. hozzászólásáranem értem ezt.mitől függ a nitrátérzékeny területre kijuttatható maximális nitrogén hatóanyag mennyisége????mert én ugy tudom 170kg és kész.
Válasz Wilde #16464. hozzászólásáraTalajtól is függ, nem csak kultúrától.
Válasz Sárközi Róbert #16462. hozzászólásáraaz 170kg
Válasz Sárközi Róbert #16462. hozzászólására1T termés eléréséhez 27kg Nitrogén hatóanyag szükséges
Válasz kori01 #16460. hozzászólásáraHa jó adottságú a területed adj neki, N hatóanyagot 100-120kg Nitrát érzékeny területen ez a max .
Válasz endypapa #16458. hozzászólásáraEz jó anyag kiviszi a széltippant de eléggé drága vagy Huszár Aktiv is jó rá , DE ez mind I kategóriás!!!
Szeretném kérdezni hogy ősszel amikor vetettük a búzát adtunk alá 1mázsa pétit meg plusz vegyeset is,most nitrosolt kap már azt mennyit érdemes még adni neki.
Két részletben?
Válasz sanyi1965 #16456. hozzászólásárahttps://www.syngenta.hu/press-release/hir/peak-turbo-uj-kalaszos-gyomirto-szer-csomag
Ez talán jó lesz helyette
Válasz kis Zombi #16454. hozzászólásáraÉn ezt használom. GENIUS WG Mondjuk nem a legolcsóbb, de jó.
Válasz sanyi1965 #16456. hozzászólásáraHali!
Sajnos a Lintur eng. okiratát már 2016-ban visszavonták!
Üdv, deflektorosokk
Válasz kis Zombi #16454. hozzászólásáraLintur 70 WG, ha még van ilyen? 11 éve használtam ,brutális tritikáléban,kisöpört mindent.
Válasz kis Zombi #16451. hozzászólásáraKedves kis Zombi!
Nem akarok akadékoskodni, de ennek a terméknek csak őszi búzában és tavaszi árpában van felhasználási engedélye (a 2019-es zöld könyv szerint)! Tritikáléra rá sem tudod írni!
0,7 l/ha = 77 g/ha hatóanyag.
Az eredeti termék dózisa 0,8-1,0 l/ha (és tritikáléban is van engedélye!), azaz 55-69 g/ha fenoxi hatóanyag. A döntés a Tiéd.
Üdv, deflektorosokk
Válasz kis Zombi #16451. hozzászólásáraSenki nem használt milyen gyomirtót ?
Válasz szanberg #16452. hozzászólásáraremélem visszajön
Válasz J.D. Borda #16439. hozzászólásáraMivan borda duzzogsz még?
Fenoxaprop-P-etil hatóanyagtartalmú gyomirtókkal van tapasztalata valakinek ?
Tritikáléból kellene széltippant kiütni, más gyom gyakorlatilag nincs benne. Ez lenne türhetö áron, 6000+ Jaffa lenne hektáronként. A hatóanyag, és a széfener ugyanaz, mint a Puma Extra nevezetü gyomirtóban, de majdnem dupla annyi hatóanyag van benne. 69g/l helyett 110g/l.
Válaszokat elöre is köszönöm.
https://farmmix.hu/termek/fenoxinn-100-ec?locale=en
Válasz Gatti #16441. hozzászólásáraMostani nincs! 2 hete amikor szórtam, akkor csináltam, most nem foglalkoztam ilyesmivel.
Válasz atisgyulai #16448. hozzászólásáraAz asszonytól már van kettő.Idegen helyen meg nem akarok csinálni,hogy nélkülem nőjön fel.

Válasz mtz1221 #16447. hozzászólásáraErre mondják, hogy "gyerekcsináló" idő van!

ESIK

mossa be szerdán elszór műkakimat végre.
DE amit kb 2 hete elszórtam (karbamaid Ns keverve) dupla akkora mint amit most szórtam.Én se gondoltam hogy két hét alatt felvehetővé válik,de úgy nő és bokrosodik hogy egész kanos leszek tőle.
Válasz Sk Laci #16445. hozzászólásáraVagy csaszarfa vagy gyertyan ami gyakori es gyorsan nol