Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR410 FtUSD391.85 FtCHF438.79 FtGBP494.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #11593. hozzászólásáraIgen ,valós probléma,ezen a területen is /25 hektár/ kb.50-60 őzet zavartunk el,valószínű holnap rászánok egy utat ,elég eldugott ,nyugodt a terület és sajnos nagyon szeretik a repcét nekünk is volt régen amikor tarra rágtak egy 22 hektáros táblát!
Válasz John Deere Power Shift #11589. hozzászólásáraNagyon szép rece Szombaton az enyém is így nézett ki, a hótakaró megvédte.
Mára már csak a gyökerek maradtak meg, a vad úgy megdézsmálta, hogy rá se ismertem a repcémre. 3,5 nap alatt képesek voltak elpusztítani 33 ha repcét. Amikor mentem haza volt szerencsém találkoznom egy 100-150-es csorda szarvassal, és egy másik nagyobb csorda őzzel. Ha nem vonulnak továb, akkor idén a területről nem nagyon fogok aratni
Nálunk így néz ki a repce. Letudva az első adag fejtrágya búza, árpa és repce esetében. A búzák elfogadható állapotban vannak, bár van olyan tábla, ahol a fagy meggyepálta, az őszi árpa viszont kritikán aluli, kétlem, hogy lesz belőle valami.
Válasz borda77 (Joe) #11583. hozzászólásáraMondjuk az eső mindenre jó és kell de itt nálunk nem igazán van elterjedve a nitrosol. Aki fújja mindig utána olyan mintha le lenne égve. Mindig késik az eső ugye ami kéne rá utána. Én maradok a szilárdnál osztottban ahogy te is,ezért az elsőt mindig nagyobb dózist szórok. Ha mond esőt akkor 2.nak 150kg/ha adok,így 5q a tavaszi nitrogén adag. A lényeg hogy ősszel is kiadok 70kg/ha hatóanyagot. Nálam ez a megszokott,ja és szept.vége okt1-én legyen elvetve a tenyészidő húzása véget.
Válasz Dkc #11582. hozzászólásáraez sem szentírás de én egy jó ideje így csinálom... azt vettem észre azért jobb az osztott kezelés 3-4 részre akár... Csak el kell találni mikor ha nem nitroszolozol.. bár talán annak is jobb ha esik...
Válasz Dkc #11580. hozzászólására100-150kg ennél többet nem... ns-t aztán a többi linzi... Én pl jövő hétre talán ír kis esőt akkor előtte még kinyomok abból is 150 kg-t...
Repcére meg még 2-2,5-et
én adtam neki most búzának 1,5q Ns a repcének meg 2 q ns-t... Aztán még kap kétszer esők előtt 1,5-1,5q-t szépen elosztva... ha jó idő lesz akkor ezzel is tudtam 8-9 tonna búzát és 4 tonna repcét ha meg nem fog esni szart sem fog neki érni sajna...
Válasz ano #11542. hozzászólásáraCsak ha közelhajolsz hozzá,de szerintem ez "természetes", azok a levelek rothadnak amik lefagytak.
A vadkár az nálam is jelentős megrágva a közepe soknak.
Víz az nem áll rajta, de a csizma az bokáig tiszta ragacsos sár,viszont a gyökere kb 20cm hosszú és nehezen jött ki.
45 cm-re vannak a sorok,de kezdi betakarni.
25109 hozzászólás
Válasz Vadmalac #11607. hozzászólásáraItt már vakarnám a fejem. :)
Válasz Vadmalac #11607. hozzászólására"szórjad" lett volna
Válasz F-A-R-M-E-R #11599. hozzászólásáraSzórja mint bolond a lisztet!
Az enyém ilyen volt pár napja:
Válasz F-A-R-M-E-R #11605. hozzászólásáraIgen a tavalyi az pázsit volt :D Azzal nem is szeretném összehasonlítani .
Válasz F-A-R-M-E-R #11604. hozzászólásáraAzért tavaly ilyenkor még szebbek voltak a gabonáim
Kössz mindenkinek....Ahogy tudom szóróm..Csak már nincsenek fagyok felénk...Így meg gányolás lenne...Várok valami jobb helyzetre
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11599. hozzászólásáraNagyon szép ez az árpa!!!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11599. hozzászólásáraSzerintem jópáran elcserélnék a "fagykáros" árpádat a sajátra! Mehet rá a N+jóidő!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11599. hozzászólásáraEz szuper küld neki ezerrel a N-t
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11599. hozzászólásáraEz nem fagykáros, küldjed neki a nitrogént, mielőtt felolvad a talaj!!!
És ezzel az árpával mi lessz? Eléggé fagykáros, szórjam rá nitrogént??
Válasz Ventru #11597. hozzászólásáraAz idén ezt teljesen oké, főleg ha tud rendesen bokrosodni.
Sziasztok! Az ilyen búzához mit szóltok ,mire lehet számítani?
Válasz Dkc #11588. hozzászólásáraKb 205 kg/ha hatóanyagot szórsz ki????
Válasz Sk Laci #11593. hozzászólásáraIgen ,valós probléma,ezen a területen is /25 hektár/ kb.50-60 őzet zavartunk el,valószínű holnap rászánok egy utat ,elég eldugott ,nyugodt a terület és sajnos nagyon szeretik a repcét nekünk is volt régen amikor tarra rágtak egy 22 hektáros táblát!
Válasz Mf-es? #11590. hozzászólására
Válasz John Deere Power Shift #11589. hozzászólásáraNagyon szép rece Szombaton az enyém is így nézett ki, a hótakaró megvédte.
Mára már csak a gyökerek maradtak meg, a vad úgy megdézsmálta, hogy rá se ismertem a repcémre. 3,5 nap alatt képesek voltak elpusztítani 33 ha repcét. Amikor mentem haza volt szerencsém találkoznom egy 100-150-es csorda szarvassal, és egy másik nagyobb csorda őzzel. Ha nem vonulnak továb, akkor idén a területről nem nagyon fogok aratni
Válasz Mf-es? #11590. hozzászólásáraTavaly 82q/ha volt malmi2-es kukorica után.
Nálunk így néz ki a repce. Letudva az első adag fejtrágya búza, árpa és repce esetében. A búzák elfogadható állapotban vannak, bár van olyan tábla, ahol a fagy meggyepálta, az őszi árpa viszont kritikán aluli, kétlem, hogy lesz belőle valami.
Válasz Dkc #11588. hozzászólásáraÉs mennyit aratsz?
Szerencsésen átvészelve ez a tél is
Válasz borda77 (Joe) #11583. hozzászólásáraMondjuk az eső mindenre jó és kell de itt nálunk nem igazán van elterjedve a nitrosol. Aki fújja mindig utána olyan mintha le lenne égve. Mindig késik az eső ugye ami kéne rá utána. Én maradok a szilárdnál osztottban ahogy te is,ezért az elsőt mindig nagyobb dózist szórok. Ha mond esőt akkor 2.nak 150kg/ha adok,így 5q a tavaszi nitrogén adag. A lényeg hogy ősszel is kiadok 70kg/ha hatóanyagot. Nálam ez a megszokott,ja és szept.vége okt1-én legyen elvetve a tenyészidő húzása véget.
Válasz Agromókuss #11586. hozzászólásáraÎgy van...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11585. hozzászólásáraAkkor 27-es 300+200, nitro meg egybe
Válasz Agromókuss #11572. hozzászólásáraNitrosolt 1 ès más semmi, èn további 200kg-t 27-ből
Válasz Mf-es? #11570. hozzászólásáraNitrosolt szomszéd szòrja, èn 27-t. Max. 11t búza. Rossz èvben 2-3t,elõbb kisűl a dús àllomány,mükakival.
Válasz Dkc #11582. hozzászólásáraez sem szentírás de én egy jó ideje így csinálom... azt vettem észre azért jobb az osztott kezelés 3-4 részre akár... Csak el kell találni mikor ha nem nitroszolozol.. bár talán annak is jobb ha esik...
Válasz borda77 (Joe) #11581. hozzászólásáraAha,értem köszi!
Válasz Dkc #11580. hozzászólására100-150kg ennél többet nem... ns-t aztán a többi linzi... Én pl jövő hétre talán ír kis esőt akkor előtte még kinyomok abból is 150 kg-t...
Repcére meg még 2-2,5-et
Válasz borda77 (Joe) #11578. hozzászólásáraÉs mennyit érdemes indításnak(búzára)?
Válasz Dkc #11576. hozzászólásáraja hideg az volt de hó nálunk gyakorlatilag 0 cm volt...
Válasz Dkc #11577. hozzászólásáraIgen én így tapasztaltam... Indítónak megy aztán megy neki a linzi...
Válasz borda77 (Joe) #11571. hozzászólásáraBúzára ér valamit a kénes nitrogén,van látszatja??
Ja,végül is az évszadat telét is megjosolták
Válasz borda77 (Joe) #11574. hozzászólásáraDe nagyjából csak ehhez igazodunk de lényegében igazad van,tudom!
Válasz Dkc #11573. hozzászólásárana az időjárást hagyjuk... azt nem tudják megmondani 1 hét múlva mi lesz nemhogy 1 hónapra előre...
Válasz halihó #11567. hozzászólására350kg/ha mas. Muszáj ennyit mert márciust nem sok esővel jósolják viszont hűvösnek.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11568. hozzászólásáraEz az első adag?
Válasz Mf-es? #11570. hozzászólásáraDE csak búzából... repcébeől olyan 8-9 tonnát kukinak meg még többet adnak az 300q-t terem ...
én adtam neki most búzának 1,5q Ns a repcének meg 2 q ns-t... Aztán még kap kétszer esők előtt 1,5-1,5q-t szépen elosztva... ha jó idő lesz akkor ezzel is tudtam 8-9 tonna búzát és 4 tonna repcét ha meg nem fog esni szart sem fog neki érni sajna...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11568. hozzászólásáraÉs mennyit terem?150 mázsa/ha.?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #11568. hozzászólásáraAZ nem kevés ....
Válasz halihó #11567. hozzászólására300kgLinzi/500LNitro/heki
ki mennyi műtrágyával és milyennel indítja a tavaszt repcére, búzára??
Most így néz ki.
Hali! Én is megnéztem ma a repcéket, Pénteken egész nap a belvíz levezetéssel fogok geccsólni. ilyenkor jó strandolni.
Ahogy itt olvastam a hozzászólásokat kezdtem parázni repce miatt. Szerencsére nincs gáz...
Válasz Agromókuss #11562. hozzászólásáraEz igaz, de sajnos a vadászok más nézeten vannak. Vadállomány évről évre növekszik, vele eggyüt a vadkár is
Válasz Wilde #11561. hozzászólásáraLesz belőle repce teremni is fog, de jelentősen kevesebbet
Válasz szanberg #11559. hozzászólásáraaz én repcémet is lerágták rendesen,nem tudom mi lesz belőle
Válasz ano #11542. hozzászólásáraCsak ha közelhajolsz hozzá,de szerintem ez "természetes", azok a levelek rothadnak amik lefagytak.
A vadkár az nálam is jelentős megrágva a közepe soknak.
Víz az nem áll rajta, de a csizma az bokáig tiszta ragacsos sár,viszont a gyökere kb 20cm hosszú és nehezen jött ki.
45 cm-re vannak a sorok,de kezdi betakarni.