Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraMeleg van. Az előbb voltam kint a kertben sok növény levele fonnyadt, pedig van víz a talajban. Szerintem az UV is extrém erős most.
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraSzia. A levél színe alapján nem hiszem hogy stresszelne bár mire. Én csapadék hiányra gondolok, akkor szokott így "furujázni" így védekezik a párolás megakadályozásával. Nézd meg este hűvösebb időben ha ki terül a levél akkor csak víz hiány.
Válasz Koczka József #23606. hozzászólásáraÁprilis 28.-án lett vetve,azóta volt kb 60mm eső.Azért furcsa az egész ,mert másik táblában sor mellé lett téve 200kg 27%-os és azok sokkal szebbek.
Válasz colika19836 #23605. hozzászólásáraHa esett elég csapadék akkor semmi gond. Nincs elég meleg, de a héten meg jön és megindul a növekedés. Én sor mellé teszek 150 kg és nekem is van világossabb és sötétebb rész és a világosabb kissebb is ugyan azon táblán belül. A homokos részén jobb mert a homok hamarabb melegszik míg a kötött később.
Üdv Tagok!2q/ha karbamidot szórtam el a kukorica alá, be lett kombinátorozva és 2 nap múlva vetve. Most a kukorica kicsi és sárga a tábla 60%-án.Kitolhattam vele a karbamiddal?Kiheverheti ezt az állomány?Köszönöm válaszukat.
Válasz rtamas76 #23601. hozzászólásáraÁrát holnap megkérdem főnöktől, nagyker áron adja nekem!
Lombtrágyaként juttatnám ki, milyen dózist ajánlsz, ami még biztonságos? 200/300liter a jobb vâlasztás?
Válasz Ganajos #23596. hozzászólásáraA pétisót a sormellé, feloldva nemtudod csak szuszpenzióssal.
Vagy nitrosol a sormellé.
Amilyen kilyuttaód van.
Lombtrágyával nemtudsz annyit kitenni.
Marad a keserűsó és a cink.
Válasz rtamas76 #23593. hozzászólásáraKeserüsó az megy mindenképp mellé akarok még valamit
Pétisót azt hogy érted feloldva és permetezővel kijuttatva?
Vagy nitrosol?
Nutrino turbo pluszt néztem még
Válasz boldizsár1988 #23592. hozzászólásáraA szilárdal is mellélehet lőnni.
Hidroszkópos tehát a környezet nedvességét megköti.
22ben azt a ki nedvességet is elvette a növénytől.
Folyékony hatásosabb.
Szárazságban csak lombtrágya óvatosan.
Válasz 5465 #23582. hozzászólásáraAzt a qrva eget!
Nekem a zsenge napraforgót a buzi nyúl csócsálja. Valszinűleg én fogom kilőni őket, pedig nem vagyok vadasz.
Válasz Sk Laci #23558. hozzászólásáraVan rá egy jó módszer!
Szórdki, kapáld be, és ne menyél ki 2 hétig! Utánna semmi baja nemlessz.
Én már láttam méteres kukoricában is, csúnya volt de kinőtte!
A lényeg nelegyen poros a műtrágya. A linzi a legjobb!
Válasz Igazi Földönfutó #23568. hozzászólásáraFőleg felpartnak lenne érdekes........
De legalább "medikus" kiélvezhetné a dimbes - dombos vidéket, feléjek úgy se nincsen ilyen
Ha vadász is lenne, intéznék neki még vadászatot is disznóra, szarvasra, dánszarvasra,.....
24914 hozzászólás
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraKi kell következtetni, szomszédoké milyen?
Azokhoz képest vékonyabb a szára?
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraHő-stressz
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraVédelezik. A nap miatt.
Este majd kiterül, gyűjti a párát, ha van.
Víz kell neki.
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraMeleg van. Az előbb voltam kint a kertben sok növény levele fonnyadt, pedig van víz a talajban. Szerintem az UV is extrém erős most.
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraSzia. A levél színe alapján nem hiszem hogy stresszelne bár mire. Én csapadék hiányra gondolok, akkor szokott így "furujázni" így védekezik a párolás megakadályozásával. Nézd meg este hűvösebb időben ha ki terül a levél akkor csak víz hiány.
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraMelege van. Majd még jobban is összehúzza!

Mi a véleményetek? Miközben intenzíven fejlődik , már régóta igy összehúzza a levelét.
Fajta tulajdonság? Víz hiány? Megelőző védekezés?
Válasz Koczka József #23606. hozzászólásáraÁprilis 28.-án lett vetve,azóta volt kb 60mm eső.Azért furcsa az egész ,mert másik táblában sor mellé lett téve 200kg 27%-os és azok sokkal szebbek.
Válasz colika19836 #23605. hozzászólásáraHa esett elég csapadék akkor semmi gond. Nincs elég meleg, de a héten meg jön és megindul a növekedés. Én sor mellé teszek 150 kg és nekem is van világossabb és sötétebb rész és a világosabb kissebb is ugyan azon táblán belül. A homokos részén jobb mert a homok hamarabb melegszik míg a kötött később.
Üdv Tagok!2q/ha karbamidot szórtam el a kukorica alá, be lett kombinátorozva és 2 nap múlva vetve. Most a kukorica kicsi és sárga a tábla 60%-án.Kitolhattam vele a karbamiddal?Kiheverheti ezt az állomány?Köszönöm válaszukat.
Válasz rtamas76 #23603. hozzászólásáraEz lengyel motyó, megnézem holnap mit ír az adagolásnál.
Köszi
Válasz kajszi_71823 #23602. hozzászólásáraEpso top magában 10-12kg
Válasz rtamas76 #23601. hozzászólásáraÁrát holnap megkérdem főnöktől, nagyker áron adja nekem!
Lombtrágyaként juttatnám ki, milyen dózist ajánlsz, ami még biztonságos? 200/300liter a jobb vâlasztás?
Válasz kajszi_71823 #23600. hozzászólásáraIgen 168+áfá /kg
Búzàra is.
Válasz rtamas76 #23593. hozzászólásáraMgS akkor lenni ez a keserűsó? Mi az ára? Melóban lenne, érdemes lehet búzàra kijuttatni?
Válasz Ganajos #23598. hozzászólására8-10levélnél

Keserűsó 10kg, jara cink 0.5-1l
+150kg pétisó betöltve kapával
Válasz rtamas76 #23597. hozzászólásáraKulti nincs sajnos, csak permetezővel tudok állományba kijuttatni
Te mit raksz ki és hány levélnél?
Válasz Ganajos #23596. hozzászólásáraA pétisót a sormellé, feloldva nemtudod csak szuszpenzióssal.
Vagy nitrosol a sormellé.
Amilyen kilyuttaód van.
Lombtrágyával nemtudsz annyit kitenni.
Marad a keserűsó és a cink.
Válasz rtamas76 #23593. hozzászólásáraKeserüsó az megy mindenképp mellé akarok még valamit
Pétisót azt hogy érted feloldva és permetezővel kijuttatva?
Vagy nitrosol?
Nutrino turbo pluszt néztem még
Válasz boldizsár1988 #23592. hozzászólásáraKapálni nincs lehetőség szórni meg nem akarok rá szóróval
Vetés előtt kapott nitrogént meg komplexet is
Válasz boldizsár1988 #23592. hozzászólásáraA szilárdal is mellélehet lőnni.
Hidroszkópos tehát a környezet nedvességét megköti.
22ben azt a ki nedvességet is elvette a növénytől.
Folyékony hatásosabb.
Szárazságban csak lombtrágya óvatosan.
Válasz Ganajos #23590. hozzászólásáraA cink magnézium molibdén.
Amiből sokkell cink magnézium
Cinkɓől a jara 700g/l
Mg kén keserűsó 10kg
Pétisó vagy folyékony jó bőven.
Válasz Ganajos #23590. hozzászólásáraInkább ha sok pénze van valakinek szilárdat vegyen mivel hatóanyagban a sokszorosa
Válasz 5465 #23589. hozzászólásáraValahogy megérzik mikor szabad menni,ha egyedűl lettél volna tuti odament volna.
Szokott valaki kukoricának lombtrágyát adni?
Rizo, amalgerol, azospeed stb?? Kinek melyik vált be legjobban?
Köszi
Válasz Igazi Földönfutó #23586. hozzászólásáraPénteken rávetettünk, este kiültünk egy vadásszal, meg tegnap is, de eddig nem jött a dög…
Válasz 5465 #23582. hozzászólásáraAzt a qrva eget!
Nekem a zsenge napraforgót a buzi nyúl csócsálja. Valszinűleg én fogom kilőni őket, pedig nem vagyok vadasz.
Válasz kisattila1112 #23585. hozzászólásáraÖtletes,szuper.
Válasz 5465 #23582. hozzászólásáraKönnyű pótolni,a magárok szépen megnyitva.
Precíziós.

Válasz Sk Laci #23558. hozzászólásáraVan rá egy jó módszer!
Szórdki, kapáld be, és ne menyél ki 2 hétig! Utánna semmi baja nemlessz.
Én már láttam méteres kukoricában is, csúnya volt de kinőtte!
A lényeg nelegyen poros a műtrágya. A linzi a legjobb!
Válasz 5465 #23582. hozzászólásáraLazítózni szeptemberben szoktunk!!!
A kurva annyát!
ASP -t neki!
- Kérlek, agresszív kismalac, ne túrd ki a kukoricámat!
- De kitúrom…
Válasz Balázs. #23580. hozzászólásáraMik vannak?Ilyenről még nem is hallottam.Azért 25 kiló a háton nem semmi.
Válasz Igazi Földönfutó #23578. hozzászólásáraNekem még van Sógor1 háti szóró 25 kg fér bele és állítható a mennyiség néha használom.
Válasz Gumóka #23574. hozzászólásáraKellő mennyiségű nagyfröccs után,bizony szédeleg az ember a melegben,sík vidéken is!

Minden kanna után egy kehely?
Válasz medikus #23573. hozzászólásáraKét kannával már összeesnék.
Válasz Sk Laci #23569. hozzászólásáraInkább maradjunk a műtrágyaszórónál,bár egy szarvas eléggé csábító.
Válasz Igazi Földönfutó #23572. hozzászólásáraKevesebbet kell menni!

Válasz Sk Laci #23569. hozzászólásáraVakondtúráson is megszédül, felborulna a kannával!
Válasz Igazi Földönfutó #23572. hozzászólásáraMi úgy is nyomtuk!

Válasz medikus #23570. hozzászólásáraNa ezt a kétsoros változatot még nem ismertem.
Válasz Sk Laci #23567. hozzászólásáraAratásra végeznénk!

Válasz Igazi Földönfutó #23568. hozzászólására2 10 literes kanna sarka kifúrva 8-as lyukra,az két oldalas,az le lassítja az embert!

Válasz Igazi Földönfutó #23568. hozzászólásáraFőleg felpartnak lenne érdekes........
De legalább "medikus" kiélvezhetné a dimbes - dombos vidéket, feléjek úgy se nincsen ilyen
Ha vadász is lenne, intéznék neki még vadászatot is disznóra, szarvasra, dánszarvasra,.....
Válasz medikus #23565. hozzászólásáraÖregnek nem való mert félig futva kell közlekedni,hogy a dózis jó legyen.
Válasz medikus #23565. hozzászólásáraKb. 17 ha.
Jöhetsz segíteni, nem haragszom meg
Válasz Sk Laci #23561. hozzászólásáraNem, az eső mosta be.
Válasz Igazi Földönfutó #23564. hozzászólásáraÚgy működik az nagyban is!