Gázolaj árak 608 Ft Benzin árak 587 Ft EUR 356.76 Ft USD 312.21 Ft CHF 385.51 Ft GBP 418.24 Ft

Fórum

Mi lesz veled mezőgazdaság!

Létrehozta: nyugger777 , 2023-08-24 22:31:25

Kedvencekhez Segítség
6942 hozzászólás
Nincs profilkép
#6642 pettendimiklos73
2026-05-22 06:17:55

Válasz Ohaza63 #6641. hozzászólásáraTisztelt Ohaza63!

Nem akarom a kedved elvenni, de áruld el nekem ki fizeti az ilyen költségeket, ha nem Te, én, mi?

#6641 Ohaza63
2026-05-22 05:58:06

Válasz pettendimiklos73 #6639. hozzászólásáraKedves Miklós!smile smile

Nem akarom a kedved elvenni, hogy a környék összes szülő képes nőjének gyereket csinálj, de azért nem mindegy, hogy mennyibe kerül a porontyod ellátása a bölcsiben vagy óvodában.smile thumbupcoolsmile smile

Talán kimehetnél Svájcba, ahol a komám lánya szült, 6 hét után vissza a munka világába , mert lófasz sem jár és a bölcsőde napi 50.000 Ft ba kerül.smile tonguepsmile rolleyes

Nem tudom, hogy a sok elkényeztetett magyar csemete, ezt is bevállalná itt nálunk, aki mindenért nyavalyog. smile sweatdrop

"ASZONGYA" az AI is, mint a Komám lánya:smile ohmysmile crying

Svájcban a bölcsődei ellátás (úgynevezett Kita vagy Krippe) az egyik legdrágább egész Európában, ahol a teljes munkaidős (heti 5 napos) ellátás ára havonta átlagosan 2000 és 3500 svájci frank (CHF) között mozog gyermekenként.

- Napidíj: Átlagosan 110–150 CHF / nap. Luxusabb vagy rugalmasabb magánbölcsődékben ez a díj a 180 CHF-et is elérheti.

- Havi díj (heti 5 napos ellátás esetén): Körülbelül 2400–3150 CHF / hó.

- Részmunkaidős ellátás:
Ha a gyermek csak heti 2-3 napot jár bölcsődébe, a költségek arányosan csökkennek, ekkor havi 1000–1800 CHF körüli összeggel kell számolni.

#6640 Ohaza63
2026-05-22 05:43:24

Válasz mihaszna #6638. hozzászólásáraÜdv mihaszna barátom!smile smile

Orbán haverja is üzent, még 1978-ban:
Az üzente, hogy "hív a vasút , vár a MÁV, gyertek fiatalok"smile thumbupcool

A Radocznak mindenki haverja, aki megfordult a mezőgazdaságban 1970-óta, tehát mint írtam is neki , Radocz egy kurva fontos ember, mert mindenkit ismer. smile thumbupcool

Nincs profilkép
#6638 mihaszna
2026-05-22 04:20:43

Válasz Ohaza63 #6626. hozzászólására"Üdv emberek!

Üzent Radocz haverja,"

Oszt Orbán haverja nem üzent?

#6637 HektárHarcos
2026-05-22 00:11:04

Válasz Watson #6635. hozzászólásáraMennyit fizetsz az ovi vagy a bölcsödéért .
Amikor én iskolás voltam. Mindenért kellet fizetni. Felén pl uj ovi uj pölcsi és az hogy egy évbe minden szűlö ad egy csomag wc papírt meg zsebkendőt meg egy évbe 6000e ft amivel le van tudva legalább 6 kirándulás. Nem sok .
Azért nem kevés egy óvoda vagy bölcsöde épités nem olyan mint 35 év. Olyan eu szabályok vannak hogy csak pislog az ember . A régi kormány minden gyerek után 1.8m ft adott az intézményeknek egy évre. És ott a fentartás ugye amire nem fizetsz be . Felén egyszer kiszámolták. Csak az étkezés lenne 20e./hó /gyerek és akkor még ott lenne a úgynevezett ovi díj amiból ugye fenn kellene tartani az óvodát.

Nincs profilkép
#6636 Nagy Péter 40
2026-05-21 23:04:17

Válasz Watson #6635. hozzászólásáraPersze ilyen szempontból sok pénz.
De ezt társadalmi igazságosság enhyítésnek nevezni finoman szólva is blődség.

Nincs profilkép
#6635 Watson
2026-05-21 22:49:30

Válasz Nagy Péter 40 #6629. hozzászólásáraKicsit le van már degradálva ez a milliárd szó, úgy dobálózunk száz milliárddal, mintha aprópénz lenne. Tekintettel arra, hogy a szülők viszik be a budipapírt meg a gyümölcsöt az ovodába, hogy az is legyen, így én nem mondanám, hogy nincs helye ennek a pénznek. Ez akár 2-4 nagy kórház felújítására is elég, de mondhatunk még 100 más példát.

#6634 HektárHarcos
2026-05-21 22:41:13

Válasz MTZ1221.3 #6631. hozzászólásáraEz azért nem igy van !!
Nagyon sok tudás van a gazdákban és minden tudásuk saját területü térségükbem van.
Volt felénk is pár okoska megmondó agrómokus elméleti mezőgazdász mert én csak igy hívom elméletben tudnak mindent de kivitelezni már nem nagyon ment . Ha a kereskedöt nem a gazdákon élösködnének mert mindîg a kereskedő jár jól és az unió nem szorongatná a gazdák tőkét ugyan ugy mint az autó iparnál akkor nem lenne gond lehetne fejlődni . De amíg a gépek is horribilis áron vannak addig hova . Ha egy évbe van nyereség azt nem meri a gazda beforgatni mert következö évben akármi lehet . Támogatások jók de ahogy az állam valamire ad támogatás az a gép hirtelen 5-6m grágább lesz .
Annó 2002 körul ba megírtuk a pályázatot és 50% lehetett venni mindent ès akkoriban az fél áron is vot . Egy alap sávmuvelő 5-6m+áfa .

#6633 Törppapa
2026-05-21 22:37:16

Válasz Nagy Péter 40 #6620. hozzászólására"Persze tök jó hogy mezőhegyesen pár tíz milliárdból lecserélték a régi öntözőket"

Egy ismerős megvett belőlük jópár körbe járó lineárt,sárgarépát és krumplit termeszt "pár" hektáron.

#6632 Hús Futár
2026-05-21 22:17:23

Válasz MTZ1221.3 #6631. hozzászólásáraÉs Kökény mit tud felmutatni a pofázásán kívül mert a saját területeit inkább eladta pár év nyüglődés után ahol meg ő volt a megmondható majdnem tönkre ment két cég is .
Nagyon jó dolgokat mond és nekem is sok gondolat ébresztőt adott de már kezdi túl tolni a dolgokat ezzel a messiás játékával .

Nincs profilkép
#6631 MTZ1221.3
2026-05-21 21:54:46

Válasz Ohaza63 #6626. hozzászólásáraHelló

Kökénynek igaza van.
Az is kijelenthető, hogy Bóna Szabolcs miniszter úr jól látja a hazai mezőgazdaság állapotát (a gazdák tudáshiánya, szakmai fejlődésre való képtelenség, stb.).
Kiderül később, hogy milyen intézkedéseket hoznak.

Nincs profilkép
#6630 Nagy Péter 40
2026-05-21 21:48:44

Válasz Ohaza63 #6626. hozzászólásáraEz a takarónövényes sztori itt keleten halálra van ítélve.. lehet mondogatni de az szerintem felelőtlen kijelentés hogy mindenkinek ezt kell csinálnia,mert speciel itt Keleten az esetek jórészében nem fog működni.
Az a rész sokkal inkább járható hogy növényi maradvánnyal borítsuk a talajt de egy csontra kiszáradt talajban nem tudom milyen vizet fogunk megtartani júliusban.Márpedig itt Keleten minimum 3 éve júliustól csont száraz a talaj és jelenleg úgy néz ki idén elérjük a csúcsot és már június végére ki lesz "facsarva" teljesen.
Az ugyancsak érdekes kijelentés hogy agyon vannak művelve a földek. Mióta bevezették hogy szeptember 30-ig nem lehet csak 10m-re művelni a talajt azóta az aszály hathatós "segítsége" miatt tarlók vannak,csak 1-2 bátor van aki elpazarol pár liter gázolajat a nyári beton kemény földekbe de azok is leszokóban vannak.
A változatos vetésforgó szép mondat csak azt is látni kell ha nincs rá piac akkor hiába vetegetnek borsót meg olajlent..mellette az olajlen olyan "óriásira" nőtt meg idén hogy nem fogja "lecsípni" a kombájn..
Ami a behozott marhahúst illeti: Nem azért kell behozni marhahúst mert nincs elég hanem mert a magyar piacra jórészt csak a fríz bika meg a selejt tehén megy.. a többit viszi a Koszovói,Olasz stb.

Tehát összeségében nem ártana régiókra lebontani ezt a gondolat rendszerét mert csúnya bukta lehet belőle. A szemléletváltás folyamatban van mert rákényszerülünk rá hogy alkalmazkodjunk hogy nem jön a "töméntelen" eső.

Nincs profilkép
#6629 Nagy Péter 40
2026-05-21 21:33:31

Válasz Watson #6625. hozzászólásáraAnnyit azért nem árt elmondani hogy a vagyonadó semmilyen társadalmi igazságtalanságot nem fog enyhíteni..Ez csak egy kis "lélek melengetés" semmi több...
Ha jól emlékszem még a 100 milliárdot se fogja elérni amit betudnak vele szedni,plusz annak jórészét visszafogják szedni a cégeiken keresztül..és azt is a társadalom fogja megfizetni.

Nincs profilkép
#6628 Rabó001
2026-05-21 21:30:15

Válasz Watson #6625. hozzászólásáraEgy másik fórumon fejtegették a témát már amikor a híre felroppent. Sok kérdőjeles dolgot írtak róla a hozzáértők. Én nem vagyok az, csak olvastam. Csak pár példa: mi számít bele, a céges vagyon bele számít-e, mi van ha külföldre viszi a cég székhelyét, fióktelepekkel mókol, ki mondja meg egy részvény értéket, vagyaonkezelo alapokba kiszervezés, ki mondja meg egy műtárgy értéket.

Nincs profilkép
#6627 Rabó001
2026-05-21 21:24:48

Válasz Ohaza63 #6626. hozzászólásáraPedig azért van igazság az írásban.
Ami élhetetlenne válik, az idővel úgyis ki fog derülni.

#6626 Ohaza63
2026-05-21 19:49:42

Üdv emberek!

Üzent Radocz haverja, hogy főőődhöz ragadtak vagyunk és nagyon gyorsan váltani kell.

"Kökény Attila szakértő szerint a jelenlegi rendszer nem egyszerűen válságban van, hanem fenntarthatatlanná vált. A talajmegújító, regeneratív gazdálkodás egyik legismertebb hazai képviselője úgy látja, ha nem történik radikális szemléletváltás, Magyarország egyre nagyobb része válhat mezőgazdasági szempontból élhetetlenné."

https://index.hu/gazdasag/2026/05/21/kokeny-attila-agrarium-mezogazdasag-regenerativ-foldmuveles-novenytermesztes-allattenyesztes-klimavaltozas-vizhiany/

Nincs profilkép
#6625 Watson
2026-05-21 19:39:51

Válasz Rabó001 #6623. hozzászólásáraÉn nem mondtam, hogy csak annyi. De egyébként ha végiggondolod, akkor mégiscsak ennyi. Hazànkban a fogyasztás tipusú adók terhelik legjobban az átlagemberek pénztárcáját. Minden bevásárláson ottvan ugye a 27% adó. Tehát ha a pénzed minnél nagyobb részét fordítod ilyen hétköznapi kiadásora, a fogyasztásra, akkor arànyaiban a szegények több adót fizetnek mint a gazdagok. Mert a gazdagok kiadásainak csak töredèke megy el a fogyasztásra. A többi költéseinek nagyrésze már okosan adózik, céges költés, satöbbi. Ezt a társadalmi igazságtalansàgot igyekszik enyhíteni az intézkedés, amit egyébként meglepő hevességgel támad a társadalom. Ennyi milliárdos lenne? Csak itt a fórumon van egy csokorral, aki kikelt ellene. De ha ekkora baj van vele, akkor lobbizzák ki, hogy 5 milliárd fölött kelljen csak fizetni. Ha már így ki van tömve mindenki smile lol

Nincs profilkép
#6624 termelo
2026-05-21 17:47:25

Válasz Nagy Péter 40 #6620. hozzászólásáraÁllj, értelem szerűen nem a felszíni vízből nyert öntözésről beszéltem, ne ferdítsd el.

A kerítéses gondolatot annyival kibővíteném, hogy azt sem szeretném hogy az EU-ban már bennlévő migránsokat idehozzák és azt sem hogy a gyerekeimet az iskolában LMBTQ propagandával vegzálják. Ha ezekkel nem lesz baj és az Állami kincsek is maradnak Magyar kézben akkor a többi intézkedést elfogadom.

Nincs profilkép
#6623 Rabó001
2026-05-21 17:32:26

Válasz Watson #6613. hozzászólásáraA vagyonado eléggé összetett kérdés, nem csak annyi, hogy fizzessenek a gazdagok.

#6622 Mtz..1221
2026-05-21 16:00:57

Válasz Mtz..1221 #6621. hozzászólásáraEzt nézzétek meg, hiába a teknika és a pénz, amikor felmérte a helyzetet, betiltotta a takármánynövények locsolását. Mi meg majd kilocsoljuk a végén az ivóvizünket, ami a lábunk alatt van, és 50 éve venni fogjuk. smile hammersmile hammersmile hammer
https://youtu.be/l_5v2oRUeVM

#6621 Mtz..1221
2026-05-21 15:52:49

Elment az a vonat, hogy kukoricát és búzát öntözzünk. Aki nem lássa, baj van nála. smile sweatdrop

Nincs profilkép
#6620 Nagy Péter 40
2026-05-21 15:12:53

Válasz termelo #6619. hozzászólásáraVagy szimplán csak megbélyegzed és kategórializálod az emberek mondatait a saját "ítélet" rendszered szerint...

Abban egyetértek hogy kútból ne öntözzünk,sőt a jelenleg kúttal öntözőket is felülvizsgálnám..
Viszont attól még lehetne öntözni ha a ősz tél tavasz eleje folyamán a csatornákat feltöltenék vízzel amit a Tisza-Duna "enged". Az nem normális hogy több víz hagyja el az országot mint amennyi bejön.
Magyarul amit az elmúlt években adtak támogatást öntözés létesítésére vagy cserére ahelyett mindet arra kellett volna költeni hogy minél több csatornában legyen víz.
Persze tök jó hogy mezőhegyesen pár tíz milliárdból lecserélték a régi öntözőket de annak kicsivel jobban örültem volna ha arra ment volna a pénz hogy minél több csatormában legyen víz.

Nincs profilkép
#6619 termelo
2026-05-21 14:39:47

Válasz Nagy Péter 40 #6614. hozzászólására"A történet vége mindkettőnél ugyanaz: áremelkedés és az által visszaszedik.."

Na látod, ezek a pártatlan gondolatok, és az is hogy az öntözés elpazarolja a legnagyobb kincsünket az ivóvizet. Ráadásul gombokért mert a vetőmagtermesztés és a hűtőházak jelenleg is ki vannak szolgálva.

Kár lenne takarmánykukoricára elpazarolni az ivóvizet!

Nincs profilkép
#6618 Nagy Péter 40
2026-05-21 14:12:49

Válasz jjjozsef9095 #6616. hozzászólásáraAhogy már többször mondtam ha a gazdához elvinnék a vizet a legtöbbjük megoldaná a dolgokat nem is lenne onnastól aszálykár.
Mondanám azt is hogy engedje meg hogy fúrhassunk kutakat de hogy 5-6 méterre lement a vízszint már nem igazán ajánlatos lenne még tehelni azzal hogy még a kutakkal is szívatjuk.
De ahogy kivettem a szavaiból ez nem lesz cél csak a vizet a tájba programm komolyabban csinálva.
Ugyancsak utalás szintjén amit kivettem belőle hogy a keleti régióban megfog szűnni a kapás kultúrára az aszálykár...Ami alapvetően jogos sajnos bekell látni hogy ez a vidék már most se alkalmas rá,bár meliyk nap még csak 2040-re írták hogy addiga kiszorulhat innen a kukorica,ezzel szemben a valóság az hogy már jövőre kifog.. de azért valami engedmény majd kellene a vetésváltásban hogy ez gördülékenyen tudjon működni mert az tök jó hogy alternatív növényezzünk de ha nincs rá megfelelő piac az csak öngyilkosság..

Nincs profilkép
#6617 Nagy Péter 40
2026-05-21 14:03:43

Válasz .Richard. #6615. hozzászólásáraBrüsszelnek egyszerűen: nem próbálja meg gáncsolni a támogatásokat az ukránoknak és megszavazza a szankciókat. A bukott vezér is megszavazta mindet vagy kiment kávézni csak mindig akadékoskodott aminek nagy eredménye nem lett a magyar nép szempontjából ha csak azt nem vesszük hogy ez is hozzájárult hogy nem jöttek az EU-s pénzek.
A magyar népnek azzal tud megfelelni ha haza hozza az EU-s pénzeket. Ez a legfontosabb feladata mert ha ezt nem tudja megcsinálni akkor bukik is az egész,de ahogy látom megértették ők is hogy ez a legfontosabb és úgy néz ki sikerrel is járnak.
Minden másra kellene egy erős ellenzék hogy szorongassák őket hogy pl ukrán gabona import tilalom újra lépjen hatályba de sajnálattal látom hogy a bukott vezér se érezte meg hogy olyan sok magtárban tartott beszéd után ebben most felszólalhatott volna és nem a bűnvadászok vezetőjénél kellene olvasnom hogy vezessék vissza a tilalmat( ami úgy néz ki meg is történik napokon belül).
Putyinnak meg úgy tud megfelelni ha nem magyaráz róluk sokat.Elég csak megnézni mit mondott a nemzetközi sajtó tájékoztatón hogy bár az orosz gengszter rossz de azt megkell érteni hogy egy kontinensen vagyunk és kellenek az erőforrásai..
Tehát amit mondott Török Gábor nagyrészt helytálló hogy ez a fidesz 2.a lightos kiadása.
Megpróbálnak ellavírozni hogy mindenki úgy érezze hogy jó neki.
Az orosz gengszter egyébként vélhetően megtalálja a bolgárok vagy a szlovákok személyében az új "emberüket"..

Nincs profilkép
#6616 jjjozsef9095
2026-05-21 14:03:28

Nem azt szeretnenk De az igazszagosabb volna hogy a biztosito csak annak fizetne karteritest aki igazolhatoan megprobalt tenni (kitakaritotta a csatornakat,feltoltottek vizzel,talan meg odatett
egy hordozhato szivatyutis es a tabla ontozese ellenere sem sikerult termes elernie.
Most minek fektessen be barmit a biztosito kifizeti a kart.
En ugy latom hogy ez a baj.Nincs motivacio a" voros baroknak"

Nincs profilkép
#6615 .Richard.
2026-05-21 13:38:19

Válasz Nagy Péter 40 #6614. hozzászólásáraA mostani messiás,ezek alapján,hogyan felel meg Brüsszelnek,a Magyar nèpnek ès Putyinnak? Ha nem az van amit az EU diktál,mind borul. Ha az van, akkor is. Èn ezt sehogy nem látom èletkèpesnek,csak időhuzás. Talán Orbánnak is ez volt a gondja,tudva,hogy Brüsszel egy pillanatnyi állapot, ,az EU mèg van, de ami azon kívül van,az meg biztosan lètezni fog az EU után is. Csak közben,mint írtad,leszavazták.

Nincs profilkép
#6614 Nagy Péter 40
2026-05-21 13:05:25

Válasz termelo #6610. hozzászólásáraA mende mondák szerint nem mindegyik cég akarta eladni Lölönek, csak a bizonyos vizsgálatok hirtelen megszaporodtak és hirtelen "belátták" hogy jobb ha nem pisilnek szembe a széllel...

Sajnos nem tudok "leállni" a tőzsdei árral mert jóformán minden kereskedő arra hivatkozva mondja az árait...
Nálunk 2 hete 6800 volt a javító kb 1 hónapja meg 7400 és mindkettő ilyen erős forint mellett.
De ez csak a bosnyák ár volt, az átlagnak a 6000-6400-as ár van-volt.

Én nem értem hogy nem lehet a milliárdosokat komolyabban megadóztatni?smile cowboy
Kettőnk közül te vagy aki sajnálja most a milliárdosokat hogy mi lesz velük mert elakarják venni tölük a pénzt.
Meg se fog kottyanni komolyabban nekik.. Jövőre meg megoldják hogy papíron ne legyenek milliárdosok és annyi..
Te voltál az aki 2 hónapja még tapsikoltál a robin hood adónak hogy az kell mert abból van a rezsicsökkentés( ami csak részben igaz mert közel sem elég rá de ezt már megbezséltük múltkor).Mindkét esetben jóformán ugyanazoktól vette el a pénzt a bukott vezető meg most a pesti messiás is csak ez sokaknak és ahogy látom neked se esik le.. csak most nem azt mondják hogy az MBH-tól stb veszik el a pénzt hanem Lölötől stb..
A történet vége mindkettőnél ugyanaz: áremelkedés és az által visszaszedik..

Nem gondolnám hogy vakon lennék,azt meg főleg nem hogy kormányzati propit "nyomatnék".
Te és még páran vagytok azok akik felkapták ezt a milliárdosok adóztatás dolgot ami ahogy már mondtam semmi más mint egy elvárás a választoktól és most ezt hajtják végre de ahogy már Zsiday Viktor kb 3 hónapja elmondta hogy ez aprópénz és csak szimbolikus így aki kicsit is látja a dolgoat tudja hogy csak ingyen cirkusz a népnek.

A bukott vezér azért nincsen már mert ő 2,5 misi emberre épített hogy az elég neki mindig a győzelemehez ha megtudja osztani az ellenzéket hogy mind induljon és 70% körül megy el szavazni.nekik egy külön valóságot "hozott létre" már lassan 10 éve építgette aminek ugye ez volt a végpontja hogy ha nem rá szavazunk menni kell a forntra és fejbe fognak lőni..
A 2,5 misi kb meg is lett csak az lett a probléma hogy ellenzék nem maradt és sok fiatal is akik eddig általánosan nem mentek el szavazni most elmentek és nem a bukott vezérre szavaztak.

Mivel mossták ki az agyam?smile cowboy Milyen döntés van amit már lehet komolyabban véleményezni? Hogy ne lehessen 2 ciklusnál többet valaki miniszterelnök?
Bár Amerikát közel sem tartom jó példának és bár más a választási rendszerük is ott már régóta nem lehet 2 ciklusnál tovább valaki hatalmon. Ahogy mondtam ha nem jön egy gazdasági világválság ez a veszély nem is fenyeget mert a bukott vezér hamarosan nyugdíjazza magát.

Ahogy már tegnap is mondtam először várjuk meg mit alkotnak.
Kritikám annyi van már most is hogy az előzetes tervek szerint nem lesz különösebben támogatva az öntözés hanem marad ez a vizet a tájba programm csak komolyabban csinálva de azzal én speciel nem leszek kisegítve,de megvárom hogy hátha átgondolják ezt még.

Nincs profilkép
#6613 Watson
2026-05-21 12:41:29

Válasz termelo #6610. hozzászólásáraAzért nem reagáltam a korábbi kulákozós dologra, mert erről senki nem beszélt, rajtad kívül. Az hogy ennyi az euró azzal nincs mint csinàlni, korábban sokévig ennyi volt vagy kevesebb, ha akarsz beruhàzni vagy vásárolni most sok tízmilliót meg tudsz spórolni, az éremnek mindig két oldala van.

Az egyszázalékos adó miatt vekengeni, -nem feltétlen neked-, az elég bizarr. Hidd el, a gazdák 99%-át nem érinti. Viszont egy 20-50 milliárdos vagyonú ember már nem fogja 50 felé szétírni semmilyét ebben is biztos lehetsz.

Nincs profilkép
#6612 Nagy Péter 40
2026-05-21 12:37:00

Válasz Praetor #6607. hozzászólásáraTudomsmile cowboy
Igen és ezt el is mondták hogy a milliárdosoknak ez megse fog kottyanni meg gyorsan megoldják azt. Ha máshogy nem a cégeik emelnek egy kis árat amit a kisember kifizet...Ezért nem is értem mi ez a nagy milliárdos védelmezői felszólalás hogy mi lesz a milliárdosokkal dolgozniuk kell?
Az aki most nem egy 10-es zsepi mellett 20 ezres ruhában pityereg hogy nem akar elmenekülni innen annak ezután se lesz rosszabb az élete vagy kevesebb a pénze...

Csak nem azt akarod mondnani hogy NER nem legálisan szerezte a vagyont?
Egyetértek vele csak a jog kacifántos és nem egyszerű bebizonyítani..
15 éve azt hallgatom hogy magyar nagytőke kell mert az nem menekíti el innen a vagyonát erre fel meg most csalódni kell mert mind menekíti..

Nincs profilkép
#6611 Nagy Péter 40
2026-05-21 12:30:33

Válasz Ohaza63 #6602. hozzászólásáraAhogy a kolléga is írta nem 15 misis táska volt hanem 150 és bár ha jól láttam meglehet venni 110 körül is de ha jól sejtem nála nem az a cél hogy minél olcsóbb legyen ...smile cowboy

Ami a gazdagodást illeti: Két tábor két véglet.
Egyik azt látja hogy szegénység van és csak pár ember tudott megtollasodni. A másik meg azt látja hogy sok a gazdag kevés a szegény .
A kettő között van az igazság. Ahogy már mondtam a 2010-2020 közötti időszak igencsak kedvező volt gazdasági szempontból nem csak nálunk hanem az egész világ számára.
Az lenne a szomorú ha bemész Békéscsaba belvárosába és vályogházakat meg az udvarban zsigulit látnál..
Abban igazad van hogy annyira nem rossz a helyzet mint ahogy egyessek beállítják de annyira nem is jó mint ahogy a másik oldal mondja.Hogy klasszikust mondjak nem élnek jobban mint 4 éve és ennek az elégedetlenségnek meglett az eredménye.

Nincs profilkép
#6610 termelo
2026-05-21 11:14:15

Válasz Nagy Péter 40 #6599. hozzászólásáraÖssze vissza beszélsz, legyen az bármekkora cég ha nincs aki továbbvigye eladják. Itt is van több 1000 hektáros vagy fölötti cég ami lóg a levegőbe nem anyagilag hanem nincs jövőkép(érdemi örökös). Miért baj az ha megveszi ezeket pl. a Lölö. Boldogabb lennél ha német vagy osztrák kézre kerülne?

Állj már le a tőzsdei árral, kit érdekel pl. itt van 3 kikötő mind külföldre viszi a szajrét.
Jelenleg 180 euro a búza amire írtam hogy 7200 helyett a mostani helyzet végett 6500-öt ér. Ha a ti áraitokat nézzük ami nem eurós az meg lehet 6000. Szóval halmozod a faszságokat.

Nem nagyon érted, hogy a milliárdosokat nem lehet megadóztatni mert azt ők tovább hárítják a lakosságra a termékeiken szolgáltatásaikon és egyéb monopóliumokon pl. lakhatás biztosításán keresztül.

A NER működése teljesen megegyezik azzal a Marxista logikával amivel az eredeti tőkefelhalmozás pl. olajszőkítés vagy akár az úniós pályázatok is működnek.

Nevezetesen el kell venni a lakosságtól a pénzt, hogy ne sörre, cigire meg iphone-ra költsék és olyan embereknek kell odaadni akik munkát teremtenek.smile hammer

Te teljesen vakon vagy és csak nyomod a kormányzati propagandát. Ki mondta, hogy Orbán minden döntése jó volt. Még csak a döntések többsége se tetszett az embereknek hiszen akkor most is ő lenne. Csakhogy most a Tiszások olyan szinten bálványozzák a főnit hogy minden amit tesz a 100%, nincs kritika, te is bele vagy szeretve. Ha lenne önkritikád rájönnél hogy kimosta az agyad a média. Én ugyanezt vettem észre magamon az Orbáni média esetében is, konkrétan ezért távolodtam el tőle.

Azt sem látja senki, hogy hiábavaló az az elvárás hogy a kormány által lesz több pénze az embereknek, ha maguk nem tesznek érte nem lesz de ez eddig is így volt.

Emlékezz vissza Orbán alatt a háború előtt Soros volt a főgonosz, azért drága minden még el nem felejtem egy időben a Covid volt minden oka. Aztán jött a háború ami minden rossz oka. Most ezt lecserélték a Fideszre mint minden eddigi rossz okozója. Azért lehet látni hogy mossák ki az agyakat.

Csak az nem derül ki most sem hogy a jövőben mitől lenne más...

Nincs profilkép
#6609 Koczka József
2026-05-21 10:39:58

Válasz Ohaza63 #6608. hozzászólásáraMi csak Tisza cipőben járunk. És ha valami 150 az nem 15 még akkor sem ha te úgy akarod.

#6608 Ohaza63
2026-05-21 09:24:27

Válasz Koczka József #6605. hozzászólásáraÜdv Józsi!

Ha a nejednek szeretnél ilyeneket venni, itt ezen az oldalon megteheted fillérekből.smile thumbupcool

Tudom Te is sznob vagy, tehát a nejednek is kijár a luxi, ha már Te is 100.000 € traktorban pöffeszkedsz.smile smile
Remélem, hogy nem engeded el egy Vörös Októberes Ruhagyárban készült koktél ruhában és Pécsi Bőrgyárban készült ridiküllel, még az ABC be sem.smile wink

Itt az Guccitól a Hermesen keresztül Chanel, Louis Vuitton, Prada és minden exkluzív táska, ridikül beszerezhető 10-20-100-1000 € -os áronsmile thumbupcool.

https://www.catawiki.com/hu/c/1117-divat-taska?amp;utm_source=google&utm_content=147179775539&utm_term=herm%C3%A8s+t%C3%A1ska+%C3%A1r&gad_source=1&gad_campaignid=19812148779&gclid=EAIaIQobChMIybzvxOnJlAMVOYODBx3xKg-oEAAYASAAEgIJNvD_BwE&l2_categories=1343#above-sticky-filters-component

Nincs profilkép
#6607 Praetor
2026-05-21 09:10:12

Válasz Nagy Péter 40 #6601. hozzászólásáraVicces vagy. Az arányaiban kevesebbet, az százalékosan (!) értem. Vannak erre kimutatások. Az egyesült államokban a milliárdosok - különböző technikákkal - kb 1-2% adót fizetnek a jövedelmükből összesen! smile whistling

Az elit mindig kiviszi külföldre a megtakarításai nagy részét, főleg, ha szürke zónában szerezte, nem beszélve, ha teljesen illegális. Lásd pl impexesek...

#6606 Ohaza63
2026-05-21 09:09:18

Válasz Koczka József #6605. hozzászólásáraKedves József!

Már múltkor valamelyik irigy, aki sajnál az asszonykájától egy ilyen ridikült, már felrakta ezt a 100 % ban csak igazat író Átlátszó cikket.
Már akkor láttam!

Megjegyezném, hogy a nejem kb. 2 éve vett a bőrdurkálóban ilyet 1500 Ft -ért.

Mikor hazahozta, Én lefikáztam, hogy csak a cigányok szaladgálnak ilyen giccses szarral.
Úgyhogy nem is használta, viszont nagyon jól ég, mert aztán eltüzeltem a kazánban és nagyon jó volt a hőértéke, mert gyorsan 80 C fokos vizet csinált.

Lehet Lölő is ezért vette Andikának, hogy majd otthon a kandallóban tüzelnek vele.

Nincs profilkép
#6604 Koczka József
2026-05-21 08:15:23

Válasz Ohaza63 #6602. hozzászólásáraLe felejtettél egy nullát. Csak úgy szokás szerint.

Nincs profilkép
#6603 $HMP$
2026-05-21 07:58:55

Válasz Ohaza63 #6602. hozzászólásáraEz így van.
Aki nyomorog az nem mozdul nem látod elvan a faluban stb. emezek vannak szem előtt meg az utakon.
Azért 40 fölöttre csak van már egy retek fos teslája meg 100milla villája a nagyjának össze lehet azt gereblyézni kölcsönre.smile devil

#6602 Ohaza63
2026-05-21 07:44:27

Válasz Nagy Péter 40 #6601. hozzászólásáraÜdv Péter!

Mióta végelszámoltam a cégem, azóta otthonülős lettem, nem igen járkálok sok felé, mint előtte 30 évig.

A NER eseken kívül azért nagyon sok ember jól összeszedte magát.
Tavaly Szegeden mentem egy kört egy olyan külvárosi részen, ahol a nagynénémnek volt egy kiskertje. Kb. 10 éve jártam arra utoljára és egy csodálatos kertváros lett 100-200 milliós házakkal, minden ház előtt Teslák, Mercik, X5-ök, Mustangok - dobtam is egy hátast.

A héten ugyanúgy Békéscsabára kellett mennem és ott is csak néztem mint Rozi a moziban.
Olyan autók a parkolókban és a belváros full átalakítva, majd a Dobozi útra tévedtem és ott is a még a 10 éve 400 szögöles kiskertes övezetből olyan lakóparkok épültek szintén 100-200 millás házakkal, hogy elcsodálkoztam , kik ezek és mivel foglalkoznak?

Ezt azért írtam le, mert lehet, hogy Lölő Andikája 15 millás táskával szaladgál, de azért van egy széles réteg, akik nem tudom miből, de kurvára összeszedte magát!

Szóval biztosan van olyan, aki éhezik és mélyszegénységben él, de lett egy nagyon széles réteg, aki meg nagyon meggazdagodott. Az is biztos, hogy az elmúlt 16 év nagyon sok embernek nem volt olyan szar, mint az sokan mondják!

Nincs profilkép
#6601 Nagy Péter 40
2026-05-21 06:35:23

Válasz Praetor #6600. hozzászólásáraPersze hogy arányosan kevesebbet fizet a milliárdos mint az átlag ember,nem is igazán értem hogy lenne ez másképp mikor milliárdot állítasz szembe egy pár száz ezer forintot kereső emberrel...smile cowboy
A vagyonadó egy szimbolikus kampányfogás.Nem kell ezt túlgondolni.
Jó pár éve próbáltak már ezzel kampányolni csak most jutott el ez olyan szintre hogy elérte az emberek ingerszintjét hogy Andika 150 misis kigyóbőrös táskával szaladgál vagy Kakaska 100 ezres polókban mentette meg a magyar szabadságot..

Persze hogy az adók mindig a népet fogják jobban érinteni. Mondta valaki "komolyan" hogy nem?Elég csak visszagondolni mikor a bukott vezér elkezdte sarcolni a cégeket a kis ember nevében, azok áthárítottak mindent a lakosságra...

Elvitték a pénzt a NER-sek az országból? Eddig nem úgy volt hogy legyen az övék mint multié mert az elviszi de ez itt fog maradni most mégis ugyanarra a sorsra jutott a pénz?
Csak az maradt itt aki balfék volt és választás után akarta kiutalni ? Most meg nem maradt más ötlet csak egy tucat papírzsepi mellett sírdogálni hogy nem akar elmenekülni mert szeret itt élni? De hogy komolyra fordítsam nem csak Lölöröl van szó, a holdudvar igen népes, van ott ellopott pénz bőven.. pont ez is volt már a baj hogy túl sok volt az "éhes száj" ...
Az viszont érdekes hogy 2 ezer milliárdnál jóformán csak legyintesz hogy "csak ennyit sikerült"?..
Abban eggyetértek hogy a legtöbbjük vagyona megmarad,mert a jog a nem annyiból áll hogy van egy túlárazott szerződés és már bilincs bilincs rács...tehát aki a bukott vezért meg Lölökét szeretné látni kockás ruhában annak csalódás lesz. De ahogy látom a legtöbbjüknek elég lesz ez is hogy szana-széjjel vannak szívatva és látják ahogy széthullik az egész.

Nincs profilkép
#6600 Praetor
2026-05-21 00:25:40

Válasz Nagy Péter 40 #6596. hozzászólásáraAz adók kapcsán annyit megemlítenék, hogy a felső 10000 arányaiban sokkal (!) kevesebb adót fizet, mint az átlagember, kb minden országban (!). A vagyonadó területén is ugyanez a helyzet. Az elit mindig biztosítja maga számára a kiskapukat/elkerülési lehetőségeket.

Több országban már 1millió euró körül, néha alatta is vagyonadót kell fizetni. A fővárosi agglomerációban sok helyen egy normálisabb ház kerül ennyibe. smile whistling
Ez a verzió a gazdagok megadóztatását jelenti? Nem, hanem az alsó-közép osztály sarcolását, hogy az elit megakadályozza szélesebb rétegek vagyonosodását, hogy a hatalmát könnyebben fenntartsa.
(Az agrár olló "nyílása" is szándékolt folyamat, ahol pont ugyanez a cél a mezőgazdasági termelőket célozva. Nem utolsó sorban a birtokaggregáció lecsökkenti a létszámukat, nagyobb területen gazdálkodó cégek veszik át az őstermelők helyét, és így könnyebb felvásárlási célponttá válik az egész szektor az elit számára.)

Minden adó a köznépet sújtja, és fogja sújtani, kivétel nélkül. Az elit milliárdosai meg úgy is megoldják. Aki ezzel nincs tisztában, annak ideje lenne felnőnie.
Ami pénzt keresnek a fideszes oligarchákon, az már régen nincs az országban. Mekkora lölőnek a látható vagyona, 2000mrd? Ne vicceljünk már! Sok éve bőven 30 000 mrd fölött van a központi költségvetés éves bevétele. 16 év alatt ennyit sikerült?
Ráadásul majdnem biztos, hogy ezek az oligarchák bíróságon meg tudják védeni a vagyonszerzésüket legalább 90%+ arányban.

A lényeg, hogy bárki, aki általános adók bevezetését és adóemelést támogat, az az átlagember sarcolását támogatja.

Nincs profilkép
#6599 Nagy Péter 40
2026-05-20 23:57:59

Válasz termelo #6597. hozzászólásáraMiért kellene egy milliárdosnak dolgoznia? az 1%-os adó miatt?
Soakan reménykednek benne de majd lesz megglepetés mikor szétlesznek írva a vagyonok és nem sok jön be belőle.. Ha a 300 hektáros törvényt is könnyedén kijátszották nem gondolnám hogy 1 milliárd problémát jelentene.

Ahogy mondtam 2022 óta nem követi a hazai piac a Párizsi tőzsdei árakat.
Márciusban 200 euró volt a búza és 390 a forint és az ára meg 6500 körül volt ha vették egyáltalán..Kiváncsi vagyok lesz e ebből valós áremelkedés hogy egyre több helyen élelmiszerválságról írnak hogy afelé haladunk...

Hol van ez leírva hogy az átlagbér felett elkell venni?
Ugye ez nem a legendás kiszivárgott Tisza adós papírban van leírva?

Nem én keveredtem bele hanem sokkal inkább te. Vagyis addig amíg azt mondta neked a bukott vezér hogy elveszi a pénzt a Moltól, az MBH-tól OTP-től stb a pénzt és abból ad neked rezsicsökkentést addig tapsoltál,most hogy a pesti messiás azt mondja hogy Csányitól meg Lölötől stb-től veszi el a pénzt már felháborodsz...

Rossz a felvetésed. Csak akkor lehet felszólalni valami ellen ha rosszul megy?
Vagy akkor megfordítom: Azt mondod hogy neked jól megy akkor most miért írsz felháborodva?
Érted? Attól hogy jól megy még meglehet neked is meg nekem is a véleményem az éppen aktuális rendszerről.
De hogy ne kerüljem ki a kérdést: nem vittek el előlem semmilyen céget és a vagyonadó se fenyeget smile cowboy

A bosszú bevolt ígérve mindkét oldalról most mégis megvagytok lepődve..
A bukott vezér is beígérte hogy "semmi sem lesz elfelejtve, minden fel lesz jegyezve, minden el lesz rendezve”

Ami a béremelést illeti ez az éves 10% nulla gazdasági növekedés mellett eddig is kifeszítette a cégeket ahogy tavaly is elmondták hogy 5-6%-nál többet nem kellene csak ugye választás volt..
Tehát ha ezt tartják és az infláció ha az amerikai gengszter nem szabadul el újra éves átlagban 4 % se lesz akkor pluszban vannak
Az ingatlanárakat lehet nézegetni de az eddig se volt arányban soha a munkabérekkel..
Mondjuk azt hozzátehetted volna hogy kinek az "áldásos" tevékenysége miatt ugrottak meg a lakásárak az utóbbi 1 évben ...

Nincs profilkép
#6598 termelo
2026-05-20 23:30:43

Válasz termelo #6597. hozzászólásáraPokenak igaza van, a politika ráépült a bosszúállásra ami addig kitart ameddig az embereknek nem esik le hogy nem élnek anyagilag jobban. A ki nem mondott gazdasági világválság miatt a nehéz helyzetben lévő cégek nem fognak tudni bérversenyben részt venni az SZJA csökkentés meg nem menti meg amit az infláció elvisz. Ma volt a rádióba hogy 23%-al nőttek az ingatlanárak. Senki de senki nem akarja elhinni hogy azért van recesszió mert a lakosság többségénél már nincs pénz. Ezt nem lehet kormányzati intézkedésekkel feloldani.

Nincs profilkép
#6597 termelo
2026-05-20 23:22:51

Válasz Nagy Péter 40 #6596. hozzászólásáraEzek a cég eladásos gondolataid csak mende monda. Minek dolgozzon egy milliárdos pláne ha nem akarja a gyereke tovább vinni? Ezek gyakoribb problémák mint hinnéd. Ezzel hogy rákened más családi ügyét a főgonoszra csak önigazolást keresel. Sokkal jobb érv lett volna ha azt mondod hogy a Fidesz is diktatúra volt ami szintén igaz!

Azért eurós az árképzés mert normál esetben a kivitel duplája volt a belső felhasználásnak illetve a meghatározó állatartók, szeszgyárak is exportra termelnek.

Az átlagbér felett a jelenlegi tervek szerint már el kell venni ezt ne feledd szóval nem csak a kőgazdagokra vonatkozik az adósmile hammer

Azért jól belekeveredtél a RobinHood adóba mert ezzel a gondolatmenettel az Orbánt véded pedig ő a fő gonosz. Neked azért szar mert nem tettél ellene vagy azért mert elhappolták előled a milliárdos cégeket vagy azért mert elvették a milliárdos céged?

Nincs profilkép
#6596 Nagy Péter 40
2026-05-20 23:00:35

Válasz termelo #6595. hozzászólásáraMajd figyelem az Orosházi kolléga bejegyzéseit az aktuális árakról hogy megközelíti e a párizsi tőzsdei árakat...

Azoknak a cégeknek jó része nem is került volna eladásra ha....

Érdekes mert választások előtt azt mondogattad hogy semmi nem számít csak hogy migránsok ne jöjjenek be... De örülök hogy feltámadtak a szekunder gondolataid is.

Ez az 1%-os vagyonadó miatt fognak a gazdagok elveszni a szegények javára?Ha ez valóban így lenne akkor azok nem is voltak gazdagok vagy csak azért és addig míg a hatalom tömte őket pénzzel és utána egy köteg zsebkendő mellett pár ezer forintos ruhában sírnának hogy nem akarják elhagyni a hazát...

Az egy általános gondolat hogy a gazdagoktól vegyék el és adják oda a szegényeknek.
Úgy látom elfelejtetted hogy a bukott vezér is ezt hirdette csak ő bankadónak meg robin hood adónak nevezte,nem nevesítette hogy Csányi meg Lölöke stb cégeitől vesz el pénzt.

Hogy most bosszú e vagy elvárás vagy mindkettő nézőpont kérdése.
Szerintem inkább elvárás mert az ország többsége nem akarja újra hatalmon látni a bukott vezért ahogy 2010 után Ferikét se akarták csak ugye az jó volt hivatkozásnak hogy ha nem rá szavaznak jön vissza Ferike..
Bár ahogy látom ez a veszély nem igazán fenyeget,megvárja ezt az 1 évet hogy hátha jön valami gazdasági világválság és visszatud jönni,ha nem jön be megy haza felcsútra.

Egy pár hete alakult kormánytól már azt várnád hogy minden is jobb lett?smile cowboy
De neked meg a "tanítványodnak" már az is jó hogy nem jöttek migránsok és nem kell 5 méteres kerítés meg elköltözni Kínába nem .... ?smile cowboy
Azért az őszt várd meg hogy mi változik smile cowboy

Nincs profilkép
#6595 termelo
2026-05-20 22:34:32

Válasz Nagy Péter 40 #6594. hozzászólásáraMa Magyarországon minden termény ár euróból számítódik, a belföldi felvásárlásé is.

Azokat a cégeket amiket megvett Lölö ha ő nincs akkor külföldi veszi meg mint nálunk...

Persze hogy kezdek aggódni mert mostanában eszembe jutnak dolgok amiket történelemből tanultunk pl. kommunista diktatúráról.

Például amikor Watson barátunk sem tagadja azt a kimondatlan dolgot, hogy vesszenek a kulálok a szegények javára amit segítek régen úgy hívnak, hogy kommunizmussmile hammer

És az se mellékes hogy az első alaptörvény módosítása jelen helyzetben értelmezhető úgy mint a diktatúra alapkőletétele.

Most őszintén? Bosszúból alaptörvényt módosítani? Mégis milyen ember képes erre?

Ettől nekem vagy az országnak jobb lesz? Sorold fel azokat a dolgokat amik jobbak lettek! ! ! ? smile hammer

Nincs profilkép
#6594 Nagy Péter 40
2026-05-20 21:57:16

Válasz termelo #6561. hozzászólásáraA klímás példa arra volt hogy mindenre rámarkoltak amiben pénzt láttak.
De ha már mezőgazdaság, az elmúlt szűk 10 év Kelet nagyvonalakban: Szentes, Fábiánsebestyén, Szarvas, Hódmezővásárhely, Gyula stb ahol Lölöke megtelepedett..

Ami a fejlődést illeti. Persze hogy fejlődött akinek volt egy kis esze. Na de nem azért mert a bukott vezér volt hatalmon hanem mert a világgazdasági környezet 2020-ig kimondottan jó volt. Azon vitáztok hogy a románok utolértek e minket vagy sem. Emlékeim szerint 2010-ben nem ezen ment a vita hanem hogy a románok sehol nincsenek hozzánk képest erre fel 16 év teljes hatalom után eljutottunk oda hogy már azon megy a vita hogy egyszinten vannnak e velünk miközben náluk 2-3 évet nem bír ki 1 kormány..
A lényeg hogy óriási lehetőség volt hogy ez az ország tényleg felzárkozzon nyugathoz de ezt elszalasztottuk.
Ami a gazdákat illeti ott voltak az NFA-s földek ahelyett hogy 30-as évei elejében járó több gyermekes gazdálkodóknak adták volna a földeket jórészt 70 pluszos haveroknak lett odadva.. Majd jöttek a természetvédelmis földek ott is kapta manikürős meg fodrász csak haver legyen az volt a lényeg. Van olyan aki azt se tudja hol van a gyepe de 2050-ig az övé és versengünk állatosok hogy melyikünk kaszálhatja le míg ő felmarkolja a támogatást rá...
Utána kitalálták hogy eladják az NFA-s földeket a piaci ár felletti meghirdetéssel...
Azt köszönjük szépen meg is tette a hatását...
Közben jött hogy majd a fiataloknak segítenek földhöz jutni.
Hányan is előzik meg a rangsorokban a helybenlakó fiatal Öcsg-s gazdát?
Hogy induljon most el egy fiatal ha nincs a családjának földje?Sehogy mert azok az idők elmúltak hogy a nulláról feltornássza magát..
A földtörvénnyel elérték hogy gazdák egymás ellenségei legyenek és nehogy összefogjanak egymással..( ez szinte biztos hogy céljuk is volt..)

Ami az erős forintot illeti: 2022-óta mi elszakadtunk a párizsi tőzsedi áraktól..
Tehát hiába volt márciusban is 390 az euró meg 200 euró a búza 6500-as árak voltak ha egyáltalán vettek..
Magasabb árak azoknak tud lenni aki a Bosnyáknak,Olasznak, Osztráknak eltudja adni de a legtöbb gazda nem tud eljutni hozzájuk.
Az probléma hogy az ukrán gabona tiltását nem hosszabbították meg de ahogy nézem a bukott vezér oldalát ő se érzi annyira fontosnak hogy megemlítse és felszólítja a pesti messiást hogy cselekedjen.. De még az is kevés mert a környező országokkal kellene összefogni hogy ők se engedjék be magukhoz mert azzal megint nem sokra megyünk ha nem közvetlenül az ukránoktól jön hanem majd a Szlovákokon meg Románokon át hogy az nem "Ukrán"...

Támogatásnál a jövő évinél fogod tapasztalni elöször hogy erős a forint.
De érdekes hogy elkezdtél aggódni mert eddig azt mondtad hogy téged csak az érdekel hogy migránsok ne jöjjenek be a többi másodlagos.

Ami pedig a verést illeti: csak akkor lehet szidni a vezért és pártját ha megver valakit?
Mondjuk én személyes "bántásnak " vettem hogy azzal rémisztgeti a családomat hogy engem kivisznek a frontra és fejbe fognak lőni ha nem rájuk szavazunk...

Nincs profilkép
#6593 termelo
2026-05-19 17:32:58

Válasz mihaszna #6591. hozzászólásáraVálasztások előtt rengetegen szidták itt a Fideszt, tehát meg szeretném kérdezni a tisztelt fórumozókat valójában hányat vertek el közületek, mennyiőtöknek lett bármi féle problémája?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Vizet a Mezőföldre és a Velencei-tóba – akarat kell csak a megoldáshoz?
Vizet a Mezőföldre és a Velencei-tóba – akarat kell csak a megoldáshoz?
Csizmadia György gazdálkodó javaslata szerint a dunaújvárosi, korábbi ipari...
Hirdetés
Hol ment el 1,5–2,0 millió tonna búza?
Hol ment el 1,5–2,0 millió tonna búza?
2026-ban 2–3 tonna/ha-ral lett rosszabb a búzatermés, mint a korábbi években.
Biso vx 900 crop ranger vàgóasztal
Biso vx 900 crop ranger vàgóasztal

2.900.000 Ft

Vöröstarka tejhasznú tehén borjával eladó
Vöröstarka tejhasznú tehén borjával...

1.050.000 Ft

Kuhn GMD 315-FF diszkes kasza
Kuhn GMD 315-FF diszkes kasza

3.280.000 Ft

New Holland TD5.95 traktor homlokrakodóval
New Holland TD5.95 traktor...

12.500.000 Ft