Válasz #1572. hozzászólásra vegyél!!!! öszi szántás elmunkálásban a legjobb /persze az egyszerű földműveseknek /a tárcsa tavasszal nagyon kiszárítja a földet és sokkal nagyobb darabokban hagyja kb 4 szeresében mint a kombi.
Válasz #1570. hozzászólásra Ha homokdombos területeid vannak akkor kb 260 ast ha nincsenek dombok akkor akár 3 méterest is elvisz simán, lehetőleg 4 sor rugoskapa legyen rajta ezt el lehet osztani 40 cm-el és igy kevésbé torlódik ha egy-két kukiszár fent maradt szántáskor,két sor hengerborona legyen rajta lehetőleg csavart, nem nagy gáz ha nem lehet állítani a hengerborona magasságot csak arra figyelj hogy felemelt állapotban a kapák alja kb 10 cm el lejjebb legyen a hengerborona aljánál.
Válasz #1430. hozzászólásra
Üdv. Nekem 4,4es Metalwolf kombim van négy sorban elhelyezett germinátor kapákkal és ezzen sem lehetett beállítani a törőhengereket gyárilag, de csináltattam velük garanciában 20cm hoszabb orsókat a csapokat meg felraktuk a felső furatba és így jó.
nem bizonyult kevésnek mivel ha hat ilyen lenne akkor is lehúzná a puhaföldbe ez asúly a john deere-on beállítom a mélységet meg a keréken is és így tökéletes mélységet ad
Nem tud valaki véletlenül egy eladó 6,6 m-es kombinátort Tolna, Baranya, Somogy környékén? (olyan 800e Ft körül keresek) Az apróhirdetéséket már átnéztem itt.
Válasz #1542. hozzászólásra
Vagyis a rögtörő csatlakoztatási pontját feljebb vitted, hogy ne járjon orron. A rugós feszítés állításával pedig be tudod játszani, hogy mind a két rögtörő egyenletesen gördüljön?
Válasz #1530. hozzászólásra Inkább amit lejjebb be linkeltem ! Azzal egy kiadós eső után mikor már rá lehet menni a gabona tarlóra...meg kaparod kicsit. Azért ragadta meg a figyelmen mert a güttler supermaxx is hasonló kapákkal van szerelve. Igaz ott a váz erősebb. De a külhoni vasakat ismerve (felénk).Hát nem pudingból vannak ! A kiskapás szerintem kertészetbe max ha minden kötél szakad. Mivel ott tiszta a terep.
Válasz #1523. hozzászólásra
Inkább hagy rajta mert emilyen hülye vagy még a végén kifosod az agyadból hogy a leták kombinátor nem hogy gruber helyett de még altalaj lazító helyett is jó így legalább 15 centi alá nem tudsz menni vele .
3773 hozzászólás
Válasz #1572. hozzászólásra vegyél!!!! öszi szántás elmunkálásban a legjobb /persze az egyszerű földműveseknek /a tárcsa tavasszal nagyon kiszárítja a földet és sokkal nagyobb darabokban hagyja kb 4 szeresében mint a kombi.
zalai vagyok egyenes fekvésű nagy vonalakba az összes földem de még soha nem használtam kombinátort és akarok egyet venni. :)
Válasz #1570. hozzászólásra Ha homokdombos területeid vannak akkor kb 260 ast ha nincsenek dombok akkor akár 3 méterest is elvisz simán, lehetőleg 4 sor rugoskapa legyen rajta ezt el lehet osztani 40 cm-el és igy kevésbé torlódik ha egy-két kukiszár fent maradt szántáskor,két sor hengerborona legyen rajta lehetőleg csavart, nem nagy gáz ha nem lehet állítani a hengerborona magasságot csak arra figyelj hogy felemelt állapotban a kapák alja kb 10 cm el lejjebb legyen a hengerborona aljánál.
esetleg valaki választ adhatna
használtat akarok venni de akkor milyen típust.?
Válasz #1567. hozzászólásra
Mi most fogunk csinálni egyet már az elképzelés megvan azon már nem változtatunk szerintem jó lesz 
Értem az elég jónak tűnik.
3,3m es kombi 3 sorban 3x9 tehát 27kapa egy sorban 36cm-re egymástól és a sorok el vannak tolva egymáshoz képest,így 12cm-enként fut egy kapa.
valaki nem tudja leírni hogy neki a kombinátorán hány sorba helyezkednek el a kapák és hány centibe?
Válasz #1560. hozzászólásra

50-es után elég a 2.2m-es kombinátor ha normálisan lerakod
Válasz #1563. hozzászólásra
Itt ezen a linken vannak róla adatok.
Valamilyen 90-120le gépek után valo kompaktor létezik???Képeket tud valaki feltenni?

Válasz #1560. hozzászólásra
szia! ez Agromaster Kombia változat 2,80-asban tökéletes lehet a géped mögé, akár dupla rögtörövel is
Válasz #1430. hozzászólásra

Üdv. Nekem 4,4es Metalwolf kombim van négy sorban elhelyezett germinátor kapákkal és ezzen sem lehetett beállítani a törőhengereket gyárilag, de csináltattam velük garanciában 20cm hoszabb orsókat a csapokat meg felraktuk a felső furatba és így jó.
sziasztok mtz 50 es után akarok venni egy kombinátort milyen széleset vegyek.? magágy előkészítésére kell.! meg milyen típusut
Nektek a kombinátoron milyen kapa elosztás van soronként hány centire van rakva és hány sor van rajta?
Válasz #1557. hozzászólásra
nem bizonyult kevésnek mivel ha hat ilyen lenne akkor is lehúzná a puhaföldbe ez asúly a john deere-on beállítom a mélységet meg a keréken is és így tökéletes mélységet ad
Válasz #1556. hozzászólásra
Keveslem a 2 mélységállító kereket.
nekünk ilyen van ezt használjuk az egyiket 5 éve

Válasz #1554. hozzászólásra
Sikerült megvenni a kongskildet? Használtad már?
Válasz #1552. hozzászólásra
Ez mit jelent?
A Skandináv rendszer ahol a kapák egyenesek nem előrehajlóak, mint pl a Vaderé?
Kongsklide az mibe sorolható?
Válasz #1552. hozzászólásra
Köszönöm!!
Válasz #1548. hozzászólásra
német rendszerűből 2,8-3,0 m est, mig skandinávból 3,3-3,6-ot is elbir
Válasz #1549. hozzászólásra

3 soros: 12,5-13 cm, 4 soros: 10 cm, 5 soros 8cm
Válasz #1549. hozzászólásra

3 soros: 12,5-13 cm, 4 soros: 10 cm, 5 soros 8cm
A kombinátoromat át akarom alakítani 4 sorosra.Szerintetek mennyi legyen a kapaosztás?
Milyen kombinátort vegyek 6245 után? Homok talajra kellene magágy előkészítéséhez.
Sziasztok!

Nem tud valaki véletlenül egy eladó 6,6 m-es kombinátort Tolna, Baranya, Somogy környékén? (olyan 800e Ft körül keresek) Az apróhirdetéséket már átnéztem itt.
Válasz #1544. hozzászólásra
agrikon
Válasz #1543. hozzászólásra
pontosan!
ez gyárilag melyik fajta? Metalwolf?
Vagyis a rögtörő csatlakoztatási pontját feljebb vitted, hogy ne járjon orron. A rugós feszítés állításával pedig be tudod játszani, hogy mind a két rögtörő egyenletesen gördüljön?
Válasz #1436. hozzászólásra

Bendix!
Ha már a gyártók elcseszik és megmagyarázzák a hülyeségüket így lehet kijavítani:
Válasz #1530. hozzászólásra Inkább amit lejjebb be linkeltem !
Azzal egy kiadós eső után mikor már rá lehet menni a gabona tarlóra...meg kaparod kicsit. Azért ragadta meg a figyelmen mert a güttler supermaxx is hasonló kapákkal van szerelve. Igaz ott a váz erősebb. De a külhoni vasakat ismerve (felénk).Hát nem pudingból vannak !
A kiskapás szerintem kertészetbe max ha minden kötél szakad. Mivel ott tiszta a terep.
Válasz #1534. hozzászólásra

Pedig nagy ász lennél ha becsatlakoznál e a nagy kombinátorok közé még februárba.....
Válasz #1536. hozzászólásra

Ha nem vóna a csávó , akkor meg csak unatkoznátok itt...
Ha van nekik otthon, szerintem már filcel ráírta a nyelére.Csupa nagybetűvel, meg 3 felkiáltójellel természetesen.
de amit feltettél az helyett is
Válasz #1535. hozzászólásra
okkal móddal igen
Válasz #1533. hozzászólásra

Mint én szoktam ugye...
Válasz #1532. hozzászólásra
Inkább a gereblye!!
Válasz #1531. hozzászólásra
Én teljesen finom voltam és nőies .
Válasz #1530. hozzászólásra
Ezt beköll cserélni letákra
Válasz #1524. hozzászólásra

Ejnye Tomcsi ...
Cooltúra !!!
Válasz #1528. hozzászólásra
Ilyen.
Válasz #1527. hozzászólásra

nyugiiiinóóóóóóóó
Válasz #1515. hozzászólásra
az mellik?
Válasz #1525. hozzászólásra
Nem is érdekel de amilyen hülye kinézem belőle meg az is lehet hogy nem is egyforma a két kerék állítása
1515-re?
Válasz #1524. hozzászólásra
Szerinted azon a mélységtartó keréken volt állítva amióta hozzájuk került? Én nem hiszem.
Válasz #1523. hozzászólásra
Inkább hagy rajta mert emilyen hülye vagy még a végén kifosod az agyadból hogy a leták kombinátor nem hogy gruber helyett de még altalaj lazító helyett is jó így legalább 15 centi alá nem tudsz menni vele .