Hirdetés
Fórum
- Minden ami aprítóhenger. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica terményárak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Szója termesztése új
- Pick up, de milyen? új
- Napraforgó gyomirtás új
- Körbálázót, de milyet? új
Cikkajánló
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
Védje meg akár drónnal a kukoricát a toxintermelő gombáknak utat nyitó lepkekártevőktől!
A megfelelő időpontban végzett beavatkozás akár több száz kilóval növelheti a..._fill_540x300_0.jpg)
1917 hozzászólás
Válasz Beardserker #1916. hozzászólására100 kg-10% oldat
Válasz Magister #1914. hozzászólásáraEngem érdekelne, mennyi cukrot olvasszak 1000l permetlébe?
Válasz Magister #1914. hozzászólásáraAmelyik virágot nem porozzák, annak annyi!
Válasz Georgosz #1912. hozzászólásáraCukor sziruppal permetezd..
Válasz Georgosz #1912. hozzászólásáraNem barna a bibe, el van fagyva? Nekem a meggyen az első 30% virágot nem járták, de azért mert el volt fagyva(illata sem volt), amint kinyíltak a még megmaradt egészséges virágok pár nappal később, már járták is.
Válasz Attikaa #1910. hozzászólásáraVirágzik, csak nem járják a méhek...
Válasz Attikaa #1910. hozzászólásáraGondolom attól függ merre. Nálam a kertben egyedül az alma és a körte nem károsodott mert az most nyílik. De a szilva egy kisebb része, a cseresznye 95 százaléka, kajszi 100 százalék, az őszibarackot még nem tudom de ott se fényes a helyzet. Felénk -5 volt az alja de ekkor már a legtöbb gyümölcs teljes világba volt
Ezt a cikket ti is így látjátok?
link
Mert én marhára nem. Itt Szabolcsban legalábbis a mi környékünkön ami látszik hogy sok rezisztens és az idaredek is simán 90%-os fagykárt szenvedtek.
Válasz Antónia #1908. hozzászólásáraTudom sajnos !
Válasz komarmihaly1209 #1907. hozzászólásáraItt a Beregbe Nálunk szinte mindent vitt!!!
Válasz Attikaa #1906. hozzászólására6. De egész éjszaka! Az evelina kibirta a többi kuka!
Válasz komarmihaly1209 #1905. hozzászólásárahány fok volt?
Viszlát alma!!
Sziasztok. Idén szeretnék ültetni pár alma és körtefát a kertembe és szeretném megkérdezni tőletek, mint kezdő lusta kertész (egyébként burgonyatermesztő lennék), hogy a létezik-e olyan gombaölő/rovarölő mix, amit tavasszal bekeverek a háti permetezőbe és amikor eszembe jut (kb. kéthetente vagy amikor szükség)megfújom a fákat és a végeredmény kielégítő lesz? Tápanyag szempontjából van olyan mikroelem, ami fontos, gondolom a Ca és a Mg mezóelemek itt is, akárcsak a burgonya esetében jól jönnek a héj erősítésében és a fotoszintézis elősegítésében. Lemosást mikor és mivel érdemes csinálni? Sajnos tökhülye vagyok ami a gyümölcstermesztést illeti, szóval elnézést, ha hülyeségeket írok.
Válasz Attikaa #1902. hozzászólásáraÉn rézzel fogom holnap fújni meg bórral. Egy kicsit megsokkolom hogy lelassuljon. Még lehet túléli mert a két binbó között van.
Kinél hogy áll az alma? Mit gondoltok a jövőheti fagyokról? Mennyire viselheti meg az almát ha lesz -4,-5 körül hétfőn reggel? Aztán -3, -1 lehet kedden szerdán is. Védekeztek valamivel? Esetleg ha permetszerrel milyennel?
Válasz sandorkattila #1900. hozzászólásáraKöszönöm.
Levágásra kerül a fertőzött ág.
Válasz Sk Laci #1770. hozzászólásáraHasadtlemezű gomba fertőzés. Ilyen stádiumban jó eséllyel menthetetlen már, ha a gomba lejutott a fa vastagabb törzsébe, ezt fűrészeléskor meglátod a metszlapon. Azonnal fertőtlenítsd a szerszámokat hipoklórral, mosd le vízzel s olajozd újra.... hogy ne vidd tovább a fertőzést.
Egyik legagresszívebb és legveszélyesebb gombafaj, élőt holtat egyaránt megtámad. Fontos a rendszeres lemosás , sebkezelés, a termőtestes beteg fák azonnali kiirtása, elégetése.
Válasz Sk Laci #1770. hozzászólásáraHasadtlemezň gomba fertúzés. Ilyen stádiumban jó eséllyel menthetetlen már, ha a gomba lejutott a fa vastagabb törzsébe. Egyik legagresszívebb és legveszélyesebb gombafaj, élőt holtat egyaránt megtámad. Fontos a rendszeres lemosás , sebkezelés, a termőtestes beteg fák azonnali kiirtása, elégetése.
Válasz Attikaa #1897. hozzászólásáraHétvége piretroid, elindult a bimbólikasztó!
Válasz Attikaa #1896. hozzászólásáraSzokásos kérdés? smile biggrin
Ki mikor és mivel lemosózik? smile smile
Mit vártok az évre?
Válasz Attikaa #1823. hozzászólásáraLassan aktuális! Tavaly sem volt válasz, esetleg idén?
Válasz Magister #1894. hozzászólásáraIlyen.

De leszedes után pár napon belül bepirosodik és sokáig nem áll el. Általában friss fogyasztásra használjuk es fagyoba reszelve. A maradék pedig pálinkának megy.
Válasz Gatti #1893. hozzászólásáraKicsit az Idaredre hasonlít, de annál kissebb
Válasz Sk Laci #1879. hozzászólásáraNyáron érik?


Nekem is van hasonló öreg almafám de ez július végén érik. Nemtom milyen fajta lehet de öreg és hatalmas.
Válasz Sk Laci #1891. hozzászólásáraA középső kép alapján gondoltam.
4db ilyen fa volt a 180 hektárból.
Ezvolt a legfinomabb!
Gondolkodom 1-2ha telepítésén 1sor biztos ilyenlessz!
Így nehéz kitalálni melyiket keresed!
De hátha!
Válasz rtamas1976 #1890. hozzászólásáraSzerintem nem ez lessz a "nyerő".....
Válasz Sk Laci #1888. hozzászólásárahttps://www.roagarden.hu/almafa-fuji-3562
Válasz Sk Laci #1888. hozzászólásáraDolgoztam 1 egykori 180hektáros gyümölcsösben. Voltbenne kísérletisor.
A fuji volt ilyen. Megtaláltam mindjárt bemásolom!
Válasz rtamas1976 #1887. hozzászólásáraTalán olyan, mint írod. Nem emlékszem, milyen volt ősszel az íze

Kóstolgattam, több féle almát, de hogy ennek pontosan milyen volt az íze
Válasz Sk Laci #1879. hozzászólásáraSzia!
Nemmost tetedfel a kérdést, de én most olvasom.
Édes, ropogós, de mégsem túl kemény?
Válasz Beardserker #1885. hozzászólására30 liter étolaj + 10-12 kg kenószappan!!!
A Montaflowt nem túdom, hogy lehet-e hozzátenni! Csinálj kicsiben egy keverési próbát!!!
Üdv mindenkinek.
Hozzájutottam nagy mennyiségű szűrt használt étolajhoz, ezzel szeretném a lemosó permetezést elvégezni.
A kérdésem, hogy kenőszappannal lehet e emulgeálni, hogy vízzel keveredjen és ha igen milyen arányban?
A másik kérdésem, hogy az olaj/kenőszappan kombóhoz keverhető e montaflow réz?
Köszönöm a választ.
Válasz Sk Laci #1883. hozzászólásáraAzóta még pirosabb lett, még mindig nem potyog, hagyom még a fán. Persze 1-2 őt már leszedtem és jó édes. Szerintem is ugyan az lehet mint a tiéd, csak ugye én délebbre vagyok.
Válasz Gatti #1881. hozzászólásáraÉn tavaly sárgászölden szedtem, idén zölden. De az íze kiválló.
Te jóval délebre vagy mint én, azért is lehet a pirosas szín, de nem hinném, hogy az egész alma piros lenne.
Válasz Gatti #1881. hozzászólásáramajd most a harmatok megszínezik
Válasz Sk Laci #1876. hozzászólásáraEgyre pirosabbak


Válasz Sk Laci #1876. hozzászólásáraNekem eddig nem potyog, úgyhogy még marad a fán
Be tudná valaki azonosítani, milyen fajta alma van a képen?


kb 25-30 éves almafáról van szó.
A tulajdonos sohase permetezi, mégse nincsen rajta betegség.
Ami tetszik, hogy a fiatal hajtásvégeket még a lisztharmat se kapdossa. Gyönyörü egészséges zöld levelekkel.
Almát nem furkálja a féreg.
Az alma termése nagyságilag akár egy grapefruit. /patakmeder közelében van 6 m a víztől/.
Válasz envagyok2 #1877. hozzászólásáraFéregmentes az alma.
Válasz Sk Laci #1876. hozzászólásárarovar kártétellel hogy állsz? akkor szokot potyogni, ha vendég van a kecóba, hahaha
Válasz Gatti #1875. hozzászólásáraNem lessz piros
Nekem már potyogott, azért kellett leszednem. Amúgy még rajta lenne.
Az öreg jonathanom ma vettem le az utolsó 3 almát, Viszont rengeteget levertek a viharok, amik felénk voltak.
Per pillanat a Florián kezdett el nagyon potyogni. Napokban azt is le fog kelleni szednem. Teljes érésig még lenne neki jó 2-3 hét, de ha megvárom, alig marad az almából.
Idei évben mindegyik alma érés előtt elkezd hullani elég komolyan.
Válasz Sk Laci #1874. hozzászólásáraKezd egyre jobban pirosodni.

Válasz Gatti #1873. hozzászólásáraIgen, nagyon jó ízü alma. Én is nagyon szeretem. Ezért is fogy ennyira a láda tartalma
Válasz Sk Laci #1871. hozzászólásáraItt ilyen a jonagold, szerintem teljesen olyan mint a tiéd. De nagyon finom alma.

Válasz Sk Laci #1871. hozzászólásáraSzépek! A jonaking esetleg nálunk jonagored néven futhat? Mert olyasmi.
Válasz Gatti #1869. hozzászólására


Az első képen jonagold, a második képen jonaking alma van.
Muszáj volt leszednem, mert már kezdtek potyogni, és sérült állapotban nem nagyon tárolható.
A harmadik képen meg a jó öreg jonathan van.
Válasz envagyok2 #1867. hozzászólásáraAz lesz, már nem sok tartja a címkét, szét sütötte a nap.
Egyébként nem olyan apró alma olyan tenyérnyi méretű, ahhoz képest milyen kis fa..
Válasz Sk Laci #1868. hozzászólásáraÍzre egyébként nagyon finom, édes. Végülis első szempontból az íze számít, valamint látszik hogy jól érzi magát a helyén.
Válasz Gatti #1861. hozzászólásáraNem pirosodik be, ilyen zöldalma esetleg kicsit sárgás szint fog kapni,
Az enyém 3 éves, egyszinten egy zöldségesládányi almát szedtem le róla.
Tavaly nekem is 2 évesen hozta az első termését 11 db nagy méretü almával.