Válasz envagyok2 #14165. hozzászólásáraNem haragudnák meg, ha olcsóbban tudnám megvenni, viszont 118 mindig jobb ár mint a 160-165.
Hidd el, vanak kereskedők, akik szemrebbenés nélkül meg mer próbálkozni magasabb áron árulni mütrágyát.
Tegnap RWA Péti 27 118 ezer kamiontételben amíg a készlet (10-15 kamion) tart.
Április 17.-én 125-ért vettem... Lassan kereskedni kell, csak legyen kinek eladni...
Válasz ..,-:) #14158. hozzászólásáraSzerintem pont neki nem kéne ebbe belekeverednie, ha van egy kis csöpp esze. Igaz, hogy csábitó az üzlet, meg máskor ilyen lehetüség nincsen, de egy ember kezébe koncentrálni a "magyar gazdaságot" nem túl szerencsés. "Tudni kell a kevesebbel is beérni."
Valahogyan a "zsírleszívatós hadvezér" hamar átpártolt a Tiszába.
Válasz envagyok2 #14155. hozzászólásáraEnnyi készlet nemhiszem hogy van. Azért nem két fillérről van szó. Meg új anyagot is kéne valamiből gyártani. Hamarosan kiderül
Válasz envagyok2 #14151. hozzászólásáraHát na. Azért dolgoznak az öregen. A kb csak nálunk lévő széndioxid különadó a műtrágyagyárra, meg hasonló nyalánkságok. Ha lőrincé lenne, már kapott volna a gyármentő programban vagy 100 milliárdot. Ő Tiszapüspökire is kapott, meg az összes szállodáját felújította ilyen jogcímeken Azért remélem nem adja át ezek kezébe a gyárat..
Válasz ..,-:) #14148. hozzászólásáraalakul ez.
https://telex.hu/gazdasag/2025/05/06/nitrogenmuvek-kotveny-bige-laszlo
lesz akció? haha
80 milliárd plusz valami apró, ennyi nincs a zsebbe?
Beloruszoknak van a legjobb és legtisztább káliumja, Oroszországnak meg foszforjuk.
de ez nem kell.
Hozzuk majd az Afrikait, ami minőségre elmarad.
Mi meg örőljünk a gyülének és az ukrán és délamerikai termékeknek, amik vám nélkül szállíthatók be az EU-ba, minden környezetvédelmi betartás nélkül, ami minket it keményen terhel.
Válasz envagyok2 #14147. hozzászólásáraEgyik bónusz az 1000L lombtrágya mennyiség. Magában jobban megéri(szerintem), akinek kell.
Ja, és 1 kamion, nem egy Big……..
Válasz VMisi #14143. hozzászólásáraNekem tök mindegy, hogy 100 vagy 105 vagy 95. Hektáronként szórok 2-3 mázsát nagy átlagban(de ha még a dupláját szórnám sem), pont nem érdekel az a kb 2.000.- Ft/ha……..valakit/-ket meg pont ez repíti a csúcsra……… Kinek mit intézett……
nagyjából 150-180 ezer forint tonnánként. A karbamid ára jelenleg nagymértékben függ a régiótól és a felvásárlási mennyiségektől. Itt talál információkat a nyersanyagok beszerzéséről itt.
A karbamid ára a mennyiségtől és a szállítási feltételektől függ.
Válasz FERGA 5455 #14135. hozzászólásáraAkkor a kereskedőnél a régi ár marad.
Ha felmegy az ára ők is emelik, hiába régi a készlet.
Ha lemegy: nem tudjuk olcsóbban adni, mert drágán vettük meg ......
Válasz Praetor #14132. hozzászólásáraGondolom aki már akarta megvette erre a szezonra, innentől kezdve max.kistételben vesz valaki vagy úgy gondolja hogy őszig drágább lesz aztán kér 1 kamionnyit. Ez lehet a cél hogy a raktáron maradt cuccot hátha viszi valaki.
Nitroszolt vett valaki mostanság?
Ma kérdeztem, 408 euró/tonna ami kb 410 Ft/eurós árfolyamnál 167 280 forint/tonna.
Kicsit magasnak tartom ezt az árat.
Vagy megint emeltek a N mütrágya árakon???
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraNa igen, de mondjuk a vízmentes cseppfolyós ammónia 81-82% -os csak ott egy picit magas a nyomás, bár ha jól tudom csinálják elég nagy területen az injektálást. Azért ebben a műfajban ne gondoljunk a kémiailag tiszta dolgokra, van pl. a MAP nevű műtrágya /monoammónium-foszfát / van 12-52 összetételű /haifa/ és láttam mondjuk 10-44 -es üzbéget? is és akkor még nem beszéltünk az összesen belüli vízoldató mennyiségről, esetleg lúgos talajon vajon mennyi hasznosul belőle.Rengeteg példát lehetne mondani.
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraPersze! Én nem is ezt mondtam! Hanem azt, mintha tök fordított arányú lett volna 1-1 zsák és érthetetlen volt ez szàmomra. Próbàl az ember mindenre figyelni! Akàr az uszàlyból való töltésnél, zsàkolàsnàl is lehet keveredés néha...
14167 hozzászólás
Válasz envagyok2 #14165. hozzászólásáraNem haragudnák meg, ha olcsóbban tudnám megvenni, viszont 118 mindig jobb ár mint a 160-165.
Hidd el, vanak kereskedők, akik szemrebbenés nélkül meg mer próbálkozni magasabb áron árulni mütrágyát.
Válasz Sk Laci #14160. hozzászólásáraPedig minden út rómába vezet, már jópár éve
Válasz Sk Laci #14164. hozzászólásáramásik topikba meg azt olvasod, hogy az árpa 59 a búza meg 65. ehhez képest jó ár a 118 ezeres pétisó?
Válasz Georgosz #14163. hozzászólásáraEzek még jó árak.
Április 17-20 között 166 ezeré szerették volna rám sózni.
Nem tartottam rá igényt.
Tegnap RWA Péti 27 118 ezer kamiontételben amíg a készlet (10-15 kamion) tart.
Április 17.-én 125-ért vettem... Lassan kereskedni kell, csak legyen kinek eladni...
Válasz ..,-:) #14159. hozzászólásáraez is egy üzenet lesz felénk, ha így lesz, akkor meg ott rohadjon meg, ahol éppen van.
Válasz Sk Laci #14160. hozzászólásáraNem ő dönti el, hogy mi kell neki !!!!!

Válasz ..,-:) #14158. hozzászólásáraSzerintem pont neki nem kéne ebbe belekeverednie, ha van egy kis csöpp esze. Igaz, hogy csábitó az üzlet, meg máskor ilyen lehetüség nincsen, de egy ember kezébe koncentrálni a "magyar gazdaságot" nem túl szerencsés. "Tudni kell a kevesebbel is beérni."
Valahogyan a "zsírleszívatós hadvezér" hamar átpártolt a Tiszába.
Válasz envagyok2 #14153. hozzászólásáraAkkor 2 ember megveszi………
Válasz Sk Laci #14156. hozzászólásáraMég a végén miattad nem lesz lölinkké !!!!
Válasz envagyok2 #14155. hozzászólásáraEnnyi készlet nemhiszem hogy van. Azért nem két fillérről van szó. Meg új anyagot is kéne valamiből gyártani. Hamarosan kiderül
Válasz envagyok2 #14153. hozzászólásáraEnyiért szivesen vennék egy kamionnyi 27% pétit bb csomagolásban.
Válasz hashtag #14154. hozzászólásáraúgy látszik a gyártól nem akar megválni, akkor muszáj lesz a készlethez nyúlni. az óra ketyeg.
Válasz envagyok2 #14153. hozzászólásáraKészlet az van, kérdés mi lesz a sorsa
Válasz hashtag #14152. hozzászólásáraezért várom a b tervet, hogy pénteken 90-ért ad mindent.
Válasz envagyok2 #14151. hozzászólásáraHát na. Azért dolgoznak az öregen.
A kb csak nálunk lévő széndioxid különadó a műtrágyagyárra, meg hasonló nyalánkságok. Ha lőrincé lenne, már kapott volna a gyármentő programban vagy 100 milliárdot. Ő Tiszapüspökire is kapott, meg az összes szállodáját felújította ilyen jogcímeken
Azért remélem nem adja át ezek kezébe a gyárat..
Válasz ..,-:) #14148. hozzászólásáraalakul ez.
https://telex.hu/gazdasag/2025/05/06/nitrogenmuvek-kotveny-bige-laszlo
lesz akció? haha
80 milliárd plusz valami apró, ennyi nincs a zsebbe?
Válasz Praetor #14149. hozzászólásáraHa a hülyeség felhajtóerővel járna, az EU képviselői már a menyországban repkednének.
Beloruszoknak van a legjobb és legtisztább káliumja, Oroszországnak meg foszforjuk.
de ez nem kell.
Hozzuk majd az Afrikait, ami minőségre elmarad.
Mi meg örőljünk a gyülének és az ukrán és délamerikai termékeknek, amik vám nélkül szállíthatók be az EU-ba, minden környezetvédelmi betartás nélkül, ami minket it keményen terhel.
No, ez is kellett nekünk, mint lónak a hátúszás: Az EU megsarcolja az orosz és belarusz műtrágyát
Válasz envagyok2 #14147. hozzászólásáraEgyik bónusz az 1000L lombtrágya mennyiség. Magában jobban megéri(szerintem), akinek kell.
Ja, és 1 kamion, nem egy Big……..
Válasz ..,-:) #14142. hozzászólásáramit és mennyiért adnak most mellé a csomagban, azt nem tudod?
Válasz VMisi #14143. hozzászólásáraNekem tök mindegy, hogy 100 vagy 105 vagy 95. Hektáronként szórok 2-3 mázsát nagy átlagban(de ha még a dupláját szórnám sem), pont nem érdekel az a kb 2.000.- Ft/ha……..valakit/-ket meg pont ez repíti a csúcsra………
Kinek mit intézett……
Üdv! Meg tudná mondani valaki, mi most az Ammoniumnitrát vásárlás, felhasználás feltételei?
Me vettem kiskerből Pétit, majdnem 139e forint volt a 700-as bb.
Válasz ..,-:) #14142. hozzászólásáraHa lesz 100 alatt írd be.
Válasz envagyok2 #14141. hozzászólásáraAkció mindig van…….115 csomagban, 125 szűzen.

Távoli tippem: 100 vagy alatta.
Válasz ..,-:) #14139. hozzászólásáramit hallasz, léesz akció most?
Válasz ..,-:) #14139. hozzászólásáraoroszországban és belaruszban olcsó. de mire ideér, méregdrága lesz. ide is kéne árrésstop
Válasz envagyok2 #14137. hozzászólására".......olcsó orosz és belarusz műtrágya miatt nehéz helyzetben van......."

Csak tudnám, hogy hol van ez az olcsó keleti műtrágya ??????
Azt sejtem, hogy ki keresi magát véresre rajta...........
nagyjából 150-180 ezer forint tonnánként. A karbamid ára jelenleg nagymértékben függ a régiótól és a felvásárlási mennyiségektől. Itt talál információkat a nyersanyagok beszerzéséről itt.
A karbamid ára a mennyiségtől és a szállítási feltételektől függ.
https://telex.hu/gazdasag/2025/04/23/bige-laszlo-nitrogenmuvek-kotveny
erre érdemes lesz odafigyelni
Válasz FERGA 5455 #14135. hozzászólásáraAkkor a kereskedőnél a régi ár marad.
Ha felmegy az ára ők is emelik, hiába régi a készlet.
Ha lemegy: nem tudjuk olcsóbban adni, mert drágán vettük meg ......
Válasz Sk Laci #14134. hozzászólásáraNitrogénművek. Mintha mai akció volt úgy emléxem, holnap már lehet újra 160e. környékén lessz.
Válasz FERGA 5455 #14131. hozzászólásáraMelyik cégnél?
Válasz Praetor #14132. hozzászólásáraGondolom aki már akarta megvette erre a szezonra, innentől kezdve max.kistételben vesz valaki vagy úgy gondolja hogy őszig drágább lesz aztán kér 1 kamionnyit. Ez lehet a cél hogy a raktáron maradt cuccot hátha viszi valaki.
Válasz FERGA 5455 #14131. hozzászólásáraIdeje volt már a csökkenésnek, mert a gáz ára a 40-60€ tartományból lecsúszott ~35€ körülre.
Friss hîr!! N27/125e./T.
Nitroszolt vett valaki mostanság?
Ma kérdeztem, 408 euró/tonna ami kb 410 Ft/eurós árfolyamnál 167 280 forint/tonna.
Kicsit magasnak tartom ezt az árat.
Vagy megint emeltek a N mütrágya árakon???
Válasz skorgamor #14127. hozzászólására
én is ilyet szórtam
Válasz skorgamor #14127. hozzászólásáraOk, örülök de most hova lettek az előző rossz indulatú kommentek?
Nem érdemelte volna meg a kínai az ártatlanság vélelmét ameddig az ellenkezője be nem bizonyosodik?
Válasz danci19 #14124. hozzászólására 20.6 benne van az anyag.
Válasz skorgamor #14125. hozzászólásáraEgy sima EC mérővel megmérted volna (a cuccnak az oldatát), már tudnád, hogy van-e/volt-e benne valami "anyag".
Válasz danci19 #14124. hozzászólására Folyamatban van.
Válasz skorgamor #14091. hozzászólásáraLett eredménye a vizsgálatnak?
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-04-02 13:38:50
Üdv,
Karbamid Kelet Mo. 184.000 FT
Válasz mocsencsi1 #14119. hozzászólásáraSzerinted akkor a cseppfolyós ammóniás példád miért nem 100%
vagy sósavból miért nincs 38%-tól töményebb? Mert nem vegytiszta?
Lefelé lehet hígítani ebben nincs ellentmondás közöttünk de felfelé, hogy lesz 52% nitrogéntartalom szilárd anyagban ?
Bocs 12-62 a jó.
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraNa igen, de mondjuk a vízmentes cseppfolyós ammónia 81-82% -os csak ott egy picit magas a nyomás, bár ha jól tudom csinálják elég nagy területen az injektálást. Azért ebben a műfajban ne gondoljunk a kémiailag tiszta dolgokra, van pl. a MAP nevű műtrágya /monoammónium-foszfát / van 12-52 összetételű /haifa/ és láttam mondjuk 10-44 -es üzbéget? is és akkor még nem beszéltünk az összesen belüli vízoldató mennyiségről, esetleg lúgos talajon vajon mennyi hasznosul belőle.Rengeteg példát lehetne mondani.
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraPersze! Én nem is ezt mondtam! Hanem azt, mintha tök fordított arányú lett volna 1-1 zsák és érthetetlen volt ez szàmomra. Próbàl az ember mindenre figyelni! Akàr az uszàlyból való töltésnél, zsàkolàsnàl is lehet keveredés néha...