Válasz erni #14292. hozzászólásáraNekem azt mondták 2 hete hogy dec. elején lessz akció...Szerintem csüt. péntek lesz. Listaár pétisó 142 E./t volt 2 hete...
Válasz FERGA 5455 #14289. hozzászólásáraCsinálsz magadnak amilyet akarsz , acélcső, a laposvas meg 25x8 as még nem hallott el. 300 csövön biztos nem sokáig folyik ki az 5 mázsa . Az egnyém ilyen. Nem szép,de működik
Válasz FERGA 5455 #14289. hozzászólásáraA prillezett az hamar kiszalad a csövön is. Ez a félbevágàs nem egy életbiztosítás, főleg tonnásnál. Ettől talán jobb amit valahol láttam, hogy egy nagyobb átmérőjű cső volt kihegyezve srégen, mint egy tű, aztàn azt beleszúrod, azon folyik lefelé, ha meg elég, akkor beljebb tolod, hogy a teteje kiérjen a műtràgyàból, és akkor nem folyik tovább.
Válasz MTZ1221.3 #14288. hozzászólásáraA suberen mire lefolyik 5q, nem kevés idő, ismerős a szemem láttára hajította el, amikor kipróbáltaÈn fèlbeszoktam hasítani zsákot nagykèssel szóró felett, ha felezni akartam. Mondjuk rossz lessz mert nem tudom pontosan mennyi lessz szóróba, îgy nehèz lessz kalibrálni, + - 1q
Válasz Büresz #14286. hozzászólásáraSzóró tankolás egyszerű. Egy 10q-s lazán belemegy, a másodiknak meg a felét engeded bele. 30ezer Ft kb. egy zsákleeresztő súber.
Remélem az idei csak próba volt. Nem megoldhatatlan ez a 10q-s, de azért szokni kell a szemnek
Köszi mindenkinek. A több fültől féltem. 3 magasra szoktam rakni de ezt akkor valószínű hogy csak 2re tudom majd. Meg a 7 mázsást mtzvel kettesével szoktam, ez 1-esével lesz. Szóróba se lesz nekem jobb. Nah de ez nem kívánságműsor.
Válasz Büresz #14280. hozzászólásáraNekem ma hoztak egy kamionnal, aggasztott hogy mekkora. De pozitiv csalódás volt. Könnyebb vele bánni mert kissebb helyen elfér és fel lehet rakni a nem két raklap széles kocsira is.
35 db helyett csak 24 db és ebből is 8 felfér egyszerre a pótra.
Ma vettem 1 kamionnyi 27 % Dusloi mütrágyát 350 euró/tonna ..... 134 750 Ft/tonna áron, 2026 július 31. fizetéssel.
Jól megdrágult az 1 hónappal ezelőttihez viszonyítva.
Mindenhol ezt az új évi drágulást mondják a hülye EU adóval kapcsolatban.
Válasz Erdőjaro #14269. hozzászólásáraNa pont ezért is írtam! De egy szerencse azét van mert Trump vissza akarja vezetni Oroszországot a világkereskedelemi körforgásba! Tehát ez azt jelentené, hogy az eu köcsög buzi dilettáns, velejéig korrupt vezetői mehetnének a jó büdös picsába az Oroszok elleni szankcióikkal! HAJRÁ PUTYIN!
Mi a véleményetek a 2026 jan. 1 bevezetésre kerülő eu rendelet miatt melyben adóztatná a mütrágyákat ami 10-30% emeléshez vezetne ezen termékek körében???
Ez nálam is így van, a ponyvás kisteherem 2 m magas bent, cumi és cm volt mindig, meg para, hogy kiszakad a zsák. Én jobban szeretem már ha viszek raklapot, arra rakja és úgy macera nélkül leveszem.
14296 hozzászólás
Válasz R Sándor #14291. hozzászólásáraHallott= hajlott
Válasz fattyú #14294. hozzászólásáraElvileg még december elején lesz.
Válasz erni #14292. hozzászólásáraMár volt. november 14-én 120 e/tonna volt a Pétisó
Válasz erni #14292. hozzászólásáraNekem azt mondták 2 hete hogy dec. elején lessz akció...Szerintem csüt. péntek lesz. Listaár pétisó 142 E./t volt 2 hete...
Üdv.
Friss műtrágyaárakat tud valaki, karbamid, pétisó? Genezis akció lesz még idén?
Válasz FERGA 5455 #14289. hozzászólásáraCsinálsz magadnak amilyet akarsz , acélcső, a laposvas meg 25x8 as még nem hallott el. 300 csövön biztos nem sokáig folyik ki az 5 mázsa . Az egnyém ilyen. Nem szép,de működik

Válasz FERGA 5455 #14289. hozzászólásáraA prillezett az hamar kiszalad a csövön is. Ez a félbevágàs nem egy életbiztosítás, főleg tonnásnál. Ettől talán jobb amit valahol láttam, hogy egy nagyobb átmérőjű cső volt kihegyezve srégen, mint egy tű, aztàn azt beleszúrod, azon folyik lefelé, ha meg elég, akkor beljebb tolod, hogy a teteje kiérjen a műtràgyàból, és akkor nem folyik tovább.
Válasz MTZ1221.3 #14288. hozzászólásáraA suberen mire lefolyik 5q, nem kevés idő, ismerős a szemem láttára hajította el, amikor kipróbálta
Èn fèlbeszoktam hasítani zsákot nagykèssel szóró felett, ha felezni akartam. Mondjuk rossz lessz mert nem tudom pontosan mennyi lessz szóróba, îgy nehèz lessz kalibrálni, + - 1q
Válasz Büresz #14286. hozzászólásáraSzóró tankolás egyszerű. Egy 10q-s lazán belemegy, a másodiknak meg a felét engeded bele. 30ezer Ft kb. egy zsákleeresztő súber.

Remélem az idei csak próba volt. Nem megoldhatatlan ez a 10q-s, de azért szokni kell a szemnek
Válasz Georgosz #14282. hozzászólásáraPontosan! mire meg tudtunk venni egy rakodót, addigra már nincs 5q-ás búzavetőmag és 7q-ás műtrágya....
Köszi mindenkinek. A több fültől féltem. 3 magasra szoktam rakni de ezt akkor valószínű hogy csak 2re tudom majd. Meg a 7 mázsást mtzvel kettesével szoktam, ez 1-esével lesz. Szóróba se lesz nekem jobb. Nah de ez nem kívánságműsor.
Válasz Büresz #14280. hozzászólásáraHello
Válasz Büresz #14280. hozzászólásáraNekem ma hoztak egy kamionnal, aggasztott hogy mekkora. De pozitiv csalódás volt. Könnyebb vele bánni mert kissebb helyen elfér és fel lehet rakni a nem két raklap széles kocsira is.
35 db helyett csak 24 db és ebből is 8 felfér egyszerre a pótra.
Válasz Büresz #14280. hozzászólásáraÉn úgy mondanám, olyan mintha felnagyították volna a 7 mázsást, kb azok az arànyai.
Válasz Büresz #14280. hozzászólásáraMegcsinálják lassan, hogy a kicsik MTZ-vel ne boldoguljanak...
Válasz Büresz #14280. hozzászólásáraEgyfüles, szűk, magas
Valaki látott már bige tonnás zsákot? Egyfüles? Magasabb vagy szélesebb? Az előzőhöz képest?
Válasz FERGA 5455 #14277. hozzászólásáraIgen
Sajnos ide jutottunk hogy a szólásszabadság már egy kiüresedett lózung lett

Válasz Sk Laci #14276. hozzászólásáraEz nettó ár Laci??
Ma vettem 1 kamionnyi 27 % Dusloi mütrágyát 350 euró/tonna ..... 134 750 Ft/tonna áron, 2026 július 31. fizetéssel.
Jól megdrágult az 1 hónappal ezelőttihez viszonyítva.
Mindenhol ezt az új évi drágulást mondják a hülye EU adóval kapcsolatban.
Válasz VESZTES. :) #14274. hozzászólásáraNem szabad mert már a törvény ezt is tiltja, talán olyanokat még lehet írni, hogy pl.:

kiszáradt tavaszi szántást kombinátoroztatnék velük egy bukócsöves MTZ-vel
Gondolhatod hogy elengedtem a fantáziámat hogy mit tennék az eu-s bürokratákkal

Beszakadt volna az oldal ha leírom mit gondolok
Válasz Erdőjaro #14269. hozzászólásáraNa pont ezért is írtam! De egy szerencse azét van mert Trump vissza akarja vezetni Oroszországot a világkereskedelemi körforgásba! Tehát ez azt jelentené, hogy az eu köcsög buzi dilettáns, velejéig korrupt vezetői mehetnének a jó büdös picsába az Oroszok elleni szankcióikkal! HAJRÁ PUTYIN!

Válasz VESZTES. :) #14270. hozzászólásáraTe nagyon lálytos véleményt mutattál most! Én ennél drasztikusabb lennék az eu vezetőivel kapcsolatban!

Válasz Ares 826 #14268. hozzászólásáraAz a véleményem, hogy ezt a kretén álzöld uniót legjobb lenne otthagyni a pi…ba.
Ez a véleményem az eu-ról
Válasz Ares 826 #14268. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/gazdasag/jon-a-mutragyaado-ujabb-csapas-fenyegeti-az-europai-gazdakat-
Mi a véleményetek a 2026 jan. 1 bevezetésre kerülő eu rendelet miatt melyben adóztatná a mütrágyákat ami 10-30% emeléshez vezetne ezen termékek körében???
Válasz FERGA 5455 #14266. hozzászólásáraNekem 400 ba akarnak adni kéz alul akkor az megéri
Válasz János€ #14265. hozzászólásáraNettó..
Válasz FERGA 5455 #14264. hozzászólásáraEz áfás??,
Válasz János€ #14262. hozzászólására735 e./t
Válasz János€ #14262. hozzászólásáraStarter
Genezis Np gold startra ára érdekelne
Válaszotokat előre is köszönöm
Válasz erni #14260. hozzászólásáraNem kell npk-t venni de a kamiontételt össze kell hozni.
Válasz Kovács Gábor #14254. hozzászólásáraNPK-t is venni kell mellé?
Válasz gyorfy10 #14256. hozzászólására Ma blekfrájdé volt
Holnap estig tart, legközelebb dec. eleje újabb akció. 142e. a listaár...
Válasz Praetor #14243. hozzászólásáraÜdv!
Ez nálam is így van, a ponyvás kisteherem 2 m magas bent, cumi és cm volt mindig, meg para, hogy kiszakad a zsák. Én jobban szeretem már ha viszek raklapot, arra rakja és úgy macera nélkül leveszem.
Válasz gyorfy10 #14256. hozzászólásáraJön az év vége, ki kell fizetni a részvényeseket! Kell egy kis mozgás!!!
Válasz FERGA 5455 #14253. hozzászólásáraNekem 126 ot mondtak ma. 142 re megemelték 126 ról ???? és most vissza akciózták 126 ra. Bige bácsi hülyének néz minket.
Válasz Kovács Gábor #14254. hozzászólásáraKösz
Válasz FERGA 5455 #14253. hozzászólására124 a kénes pétisó a sima 120
Genesis kènest valaki vett ma akciósan, mennyi az ára??
Válasz Jambo 2.0 #14251. hozzászólásáraJó!
Pétire jó ár a 128?
NPK 15.15.15 + 15kén (elemi 6) ömlesztve 192.000 Ft országos kiszállítással
Ammónium-Nitrát BB 164.000 Ft
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-11-10 14:43:58
Válasz Gumóka #14244. hozzászólásáraSzükség esetén ez is egy hasznos trükk
Válasz MTZ1221.3 #14242. hozzászólásáraKöszi! Szemre akkor végülis ugynaz, csak nagyobb, magasabb. Borulékonyabb is lehet