Ősszel szántás előtt 3q-a 8-24-24-est,vetés előtt 2,5q-a pétisót,vetéssel egy menetbe pedig 1,5q-a pétisót.Jövőhéten pedig megkapja az első gombaölőszeres kezelést.
Én sem vethettem el mindent korán mert a tavaszi szelek a homokosabb földekről elfújta volna a magot! Nálunk csak a kötött földet lehet korábban vetni! Sajna mi nem 40 ak földeken gazdálkodunk!!
Látjátok a korai vetés mindig jobb mint a kései!!!
Lehet itt motyogni arról hogy hideg a főd meg ilyenek, amit április végén vetettünk a francba sincsen még ahhoz képest amit március 28-án, köze sincsen hozzá!
Ez utóbbi olyasmi mint Ares tsávóé!
Ezt mi is tapasztaltuk 2 éve a másik ami feltűnt, hogy a dombtetőkön a homokfoltokat könnyeben sikerült elmunkálni az ásóboronával a lazítotton mint mellette a szántottban.
Hali
A napránkban 1-2 foltban igen erős apró szulák(fulánk)
fertőzés van, mivel Nk Kondi, pulsarozni nem tudtuk, meg már olyan nagy, hogy belemenni se.
Szerintetek elölheti még a naprát???
Más gyom nincs benne, csak a szulák.
miért szebb a napraforgóm ott ahol nem tudtunk szántani,csak lazítani és egy tárcsa volt az összel20 hekis tábla közepén van 6 heki ,tavaly kaptam, Mtz-vel turkállták,nem ment bele az összel az eke(lemken),kukorica volt mindben
Hali!
Mi ma kezdtük a gombaölőzést+lombtrágyázást, idén rovarölőt nem teszünk.
Egyébként Alert Sun csomag(alert solo+tanos) és Fitohorm Euro öko Olajnövény ment ki.
Véleményeteket szeretném kérni. A napra (neoma) eddig vetés előtt kapott 1,5q 8-24-24-et, vetéssel egy menetben 1q-t, azaz összesen 2,5 q-t. Ebben ugye van 20 kg N hatóanyag. Ezt én elég kevésnek gondolom. Tudom, a naprának nem kell olyan sok N. Szerintetek húzatással adjak még ki 1q amnitrátot? Gombaveszélytől tartsak? 1x fogok Pictorozni + lombtrágyázni.
9863 hozzászólás
Az első gombaölő akanto plus vagy pictor. A második pedig biztos,hogy pictor.Nektek milyen a napraforgó?
Válasz #1560. hozzászólásra
Gyönyörű napraforgó, nagyon kíváncsi leszek a végeredményre!!!
Válasz #1560. hozzászólásra
Szia . Gyönyörű a napra.Mivel gombaölőzöd?
Ősszel szántás előtt 3q-a 8-24-24-est,vetés előtt 2,5q-a pétisót,vetéssel egy menetbe pedig 1,5q-a pétisót.Jövőhéten pedig megkapja az első gombaölőszeres kezelést.
Gyönyörű ez a napraforgó.
Mi jókat kapott ez a gyönyörűség?
Köszönjük szépen,ez a föld 22-28 AK-ás!De a kevesebb AK-ás földünkön is ilyen a napraforgó.
Válasz #1554. hozzászólásra

A mi környékünkön sincs ilyen.
Válasz #1546. hozzászólásra

Milyen fajta??? Szép nagyon, hány ak föld????????????
Válasz #1539. hozzászólásra

Én sem vethettem el mindent korán mert a tavaszi szelek a homokosabb földekről elfújta volna a magot! Nálunk csak a kötött földet lehet korábban vetni! Sajna mi nem 40 ak földeken gazdálkodunk!!
Válasz #1537. hozzászólásra
Kicsit késtem a gyomirtóval, de jövő héten megy neki az ekéző, és kap 130-140 kg 34% nitrogént!!
Válasz #1551. hozzászólásra
Szerintem cink-hiany....
Ez mi lehet sok helyen van ilyen a naprámban
???

Valaki tudna segíteni?

gratula szép egyöntetű,de a föld se 10 aranykoronás gondolom

Ebben semmi kivetni valót nem lehet találni!!!
Válasz #1542. hozzászólásra

Úgy meg pláne!
nekem világos színű a levele néhány helyen meg felvan fújódva a levél. több helyen is ilyen ez mi lehet?
Ez egy NK Kondi napraforgó egy jól sikerült alap gyomirtással!
Válasz #1541. hozzászólásra

ja és nem olyan gazos
Válasz #1540. hozzászólásra

Egyikőtök ügyesebb a másikótoknál!
Válasz #1539. hozzászólásra

itt is igy jártak,ki nem fagyott sok de megfázott és nyüglődik,mi 04 10-én kezdtük,de van olyan mint narancsos barátunké, sőt
Válasz #1538. hozzászólásra

Ez igaz!
Viszont nálunk több száz hektárt kellett újra vetni, mert korán vetették el, s kifagyott.
Válasz #1534. hozzászólásra
Látjátok a korai vetés mindig jobb mint a kései!!!
Lehet itt motyogni arról hogy hideg a főd meg ilyenek, amit április végén vetettünk a francba sincsen még ahhoz képest amit március 28-án, köze sincsen hozzá!
Ez utóbbi olyasmi mint Ares tsávóé!
Válasz #1536. hozzászólásra

Deazám!!!!! Nagyon szép!!! Gondos gazdát dicsér!!!
Válasz #1535. hozzászólásra

Bocsi, elég "nagy"??
Válasz #1534. hozzászólásra

)
Ejhaaa!! Nem semmi!!!
(..igaz, nem vagyok szingli...
Egy kis érdekesség, ma reggeli képek az március 25.-én vetett napráról, fajta primis!!
Na ehhez mit szólsz kedves szingli????
Válasz #1532. hozzászólásra

használt vasért annyi is sok, de mivel haver vagy
Válasz #1530. hozzászólásra

50 heki van benne

3,5x
Válasz #1527. hozzászólásra
Úgy látom a gyom is visszazöldült.
Válasz #1529. hozzászólásra

1 milla és hozhatod
Válasz #1528. hozzászólásra

Na akkor van egy eladó ujszerű lemken ekém
Válasz #1520. hozzászólásra
Ezt mi is tapasztaltuk 2 éve a másik ami feltűnt, hogy a dombtetőkön a homokfoltokat könnyeben sikerült elmunkálni az ásóboronával a lazítotton mint mellette a szántottban.
Na ilyen a neoma.Szépen visszazöldült a pulsar után.

Hali
A napránkban 1-2 foltban igen erős apró szulák(fulánk)
fertőzés van, mivel Nk Kondi, pulsarozni nem tudtuk, meg már olyan nagy, hogy belemenni se.
Szerintetek elölheti még a naprát???
Más gyom nincs benne, csak a szulák.
Válasz #1518. hozzászólásra
A Napraforgó simán igényel úgy 50-80 kg Nitrogén hatóanyagot , úgyhogy adhatsz még neki bátran ...
Válasz #1523. hozzászólásra

60-70kiló talán ,felét le se aratta olyan gyomos volt
Válasz #1522. hozzászólásra

Lehet hogy az előző tulaja minden évben 6-7 q nitrókat nyomott alá
Válasz #1521. hozzászólásra
most szortam 1szikűirtóval ,nagyon feltűnő a külömbség,szinte mégegyszer akkora,pedig ott nagyon elhanyagolt volta terület
Válasz #1520. hozzászólásra
Talán mert a lazító mélyebben művelte a talajt?
miért szebb a napraforgóm ott ahol nem tudtunk szántani,csak lazítani és egy tárcsa volt az összel

20 hekis tábla közepén van 6 heki ,tavaly kaptam, Mtz-vel turkállták,nem ment bele az összel az eke(lemken),kukorica volt mindben
Hali!
Mi ma kezdtük a gombaölőzést+lombtrágyázást, idén rovarölőt nem teszünk.
Egyébként Alert Sun csomag(alert solo+tanos) és Fitohorm Euro öko Olajnövény ment ki.
Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni. A napra (neoma) eddig vetés előtt kapott 1,5q 8-24-24-et, vetéssel egy menetben 1q-t, azaz összesen 2,5 q-t. Ebben ugye van 20 kg N hatóanyag. Ezt én elég kevésnek gondolom. Tudom, a naprának nem kell olyan sok N. Szerintetek húzatással adjak még ki 1q amnitrátot? Gombaveszélytől tartsak? 1x fogok Pictorozni + lombtrágyázni.
Szerintetek? Köszi!!
Válasz #1514. hozzászólásra
Én addig el szoktam húzni az időt amig a géppel károkozás nélkül még el lehet menni.. pictor SC 0,4 l/ha
Válasz #1515. hozzászólásra

az ára is
Válasz #1512. hozzászólásra
Ha nem javított,görbült,csavarodott,akkor nagy bukta nem lehet.Főleg,hogy homokra viszed.Amúgy az LD sorozat komolyabb szerintem.
udv mindenkinek, a napraforgot mien gombaolovel kel kezelni es mien alapotban