Válasz Gumóka #7195. hozzászólásáraAmit hozzám küldtek nyergest, nagyon magas volt. Olyan helyet kellett keresni a parcella szélén, ahol a kombájn jobb kereke lejjebb került, így is alig tudta az oldalfalak felé feltenni a kiürítő csigát. A Kamionon leengedte az egész szerelvényt /kiengedte a levegőt a légpárnákból/.
Lexion 560 elég magasan ki tudja nyomni az ürítőcsigát, akár a NH 8060 is, de tényleg hajszálakon múlott, hogy felérjenek a magas oldal miatt.
Válasz Szabi. #7199. hozzászólásáraPersze fajsúlyfüggő, de rámegy 40-ig, az 55 köbre is 26,5 és egyedül is le lehet ponyvázni, csak pár perccel szopósabb. Tapasztalat.
Az önkielégítőssel 1 baj van, hogy a 90 köböt nem használod ki, ha meg ott is áldoztak a könnyítésre, akkor max. 24,5 raksúly, mert nehéz mint a hétfői munka. Ami előny, hogy a régi síkraktárakba nem kell a felét lefékezgetni, letolja, oszt' jóvan, megmarad a tető is.
Válasz Gumóka #7197. hozzászólásáraAz 55m3-ösre búbozva/folyásig fér fel a teli súly, ha össz. 40T-ig kell rakodni. Természetesen, olajosabb, fajsúlyosabb naprából nem kell annyira búbozni.
Viszont ponyvázáskor kell hozzá 2 ember, főleg szélben a púpja miatt.
Mozgó padozatos kell inkább. Nem borul, nem dől, ahova befér, ott lepakol. Viszont nem olcsó.
Válasz Sk Laci #7194. hozzászólásáraNyergest ha jól rakják össze 13,5 tonna üresen.
A volt főnököm össze is vágta volna vasba a kocsiját, ha 14,5-nél nehezebb lett volna
Válasz später77 #7187. hozzászólásáraAkkor jól gondoltam. Köszi. Azokon a táblákon ahol napra lesz van egy kis mezei acat, ezért inkább express-es naprában gondolkodom. Tartók tőle, hogy hagyományosban nem birnék vele, viballa meg csak a parlagfüvet viszi.
Pledgere irták sokan, hogy semmit nem ér pre gyomírtásban (80g/ha-ban szerintem sem, 140el már igen)
Valaki használ pledge-t preben? Mellé spectrum vagy dual gold?
Válasz Bzsr #7185. hozzászólásáraAnnyit még, hogy ezt a 60ezret én nem javaslatként írtam, nem minden termőhelyen jó ötlet az ilyen besűrítés!
Én csak a Misi kérdésére jelentkeztem.
Válasz Bzsr #7185. hozzászólásáraNem. Alapvetően megkülönböztetjük a hagyományos, illetve a herbicidtoleráns gyomirtási technológiá(ka)t (Express, CL, CLP). A hagyományos esetében nem alkalmazható egyik ismert imazamox vagy tribenuron-metil hatóanyagú készítmény sem, állománykezelésre kizárólag a flumioxazin hatóanyag engedélyezett (a szelektív egyszikűirtók természetesen használhatók). Erős parlagfű és/vagy mezei aszat fertőzés esetén herbicidtoleráns technológiában érdemes inkább gondolkodni.
Válasz Bzsr #7179. hozzászólásáraMostanság konkrétan Tutti, Bacardi, de más is annyival menne, hacsak nem lenne kifejezett ellenjavallat a fajtatulajdonos részéről.
Válasz Mf-es? #7168. hozzászólásáraDASA 26/13 szoktam, de tavaly NPK 10/26/26 ment mellé, és meglepően magas HL súlya lett.
2021-ben edig 8/24/24 van kilátásban, de januárban körbetelefonálok van e 10/26/26 és milyen árban.
Az említett mütrágyákból 2q/ha adag megy ki.
2021-ben meglehet kap Forcet is, a drótféregveszély miatt.
Válasz Földönfuto #7157. hozzászólásáraA fő növény ne haladja meg a 75%-ot. Kinek mi a főnövény, nekem napra-3kuki-napra a vetésváltás az 5 évbe. 40%napra, 60% kuki.Nincs megkötve mint régen, hogy csak 1x lehet naprát vetni.
9906 hozzászólás
Startert, talajfertőtlenítőt raktok? Milyet?
Barkó ellen van ami hatásos?
Ajánlották a Belem + pannon startert.
Válasz lorant0511 #7182. hozzászólásáraBioFer termékek Nyírjákóról. Helyi kereskedőn keresztül. Natur, Natur Extra 200 €/t, P, K túlsúlyosok 250 €/t áron mozognak telephelyre szállítva.
Válasz Gumóka #7195. hozzászólásáraAmit hozzám küldtek nyergest, nagyon magas volt. Olyan helyet kellett keresni a parcella szélén, ahol a kombájn jobb kereke lejjebb került, így is alig tudta az oldalfalak felé feltenni a kiürítő csigát. A Kamionon leengedte az egész szerelvényt /kiengedte a levegőt a légpárnákból/.
Lexion 560 elég magasan ki tudja nyomni az ürítőcsigát, akár a NH 8060 is, de tényleg hajszálakon múlott, hogy felérjenek a magas oldal miatt.
Válasz Szabi. #7202. hozzászólásáraJa, mondjuk én a 13,6 alapján matekoltam.
Mondjuk ez is úgy megy, hogy olyat gyártanak, amilyet kérsz, csak fizess.
Bogosnak kell is, viszi Adonyt,(is) pótosai már rég nincsenek, aztán azokba a raktárakba is cumi hanyattvágni.
Egy hátránya van, hogy lassú üríteni.
Válasz Gumóka #7200. hozzászólásáraBogosék most vettek 10m-es önkielégítőseket, nem keveset.
Válasz Szabi. #7199. hozzászólásáraEgyébként egyszerű, a pót végén kötéllel át kell vezetni a ponyvát, ahogy tekered rá, hozza a hátulját is.
Annó úgy lestem el én is.
Nálunk ezért lettek a 48-as pótok 55-re cserélve, mert könnyű anyagból is ki lehetett rakni 40-re, meg még az önsúly se szaladt el.
Jóllakott a kecske és a káposzta is megmaradt.
Válasz Szabi. #7199. hozzászólásáraPersze fajsúlyfüggő, de rámegy 40-ig, az 55 köbre is 26,5 és egyedül is le lehet ponyvázni, csak pár perccel szopósabb. Tapasztalat.
Az önkielégítőssel 1 baj van, hogy a 90 köböt nem használod ki, ha meg ott is áldoztak a könnyítésre, akkor max. 24,5 raksúly, mert nehéz mint a hétfői munka. Ami előny, hogy a régi síkraktárakba nem kell a felét lefékezgetni, letolja, oszt' jóvan, megmarad a tető is.
Válasz Gumóka #7197. hozzászólásáraAz 55m3-ösre búbozva/folyásig fér fel a teli súly, ha össz. 40T-ig kell rakodni. Természetesen, olajosabb, fajsúlyosabb naprából nem kell annyira búbozni.
Viszont ponyvázáskor kell hozzá 2 ember, főleg szélben a púpja miatt.
Mozgó padozatos kell inkább. Nem borul, nem dől, ahova befér, ott lepakol. Viszont nem olcsó.
Válasz Gumóka #7197. hozzászólására
Válasz bandigh #7196. hozzászólására55 köbös nyerges 13,5T, arra púposan felmegy a 26,5, ha jó a szerelvény.
Az építőiparit le lehet húzni 11,9-ig is akár, de az már csak 26 köbméter környéke, arra térfogatra nem fér.
A pótos átlag 14,5-15,5 körül jön ki össztömegbe.
Válasz kukaccsosz #7192. hozzászólásáraGabonás szerelvény elviheti a 25 tonnát, de kisebb teknővel szerelt útépítő kamionok nem tudják
Válasz Sk Laci #7194. hozzászólásáraNyergest ha jól rakják össze 13,5 tonna üresen.
A volt főnököm össze is vágta volna vasba a kocsiját, ha 14,5-nél nehezebb lett volna
Válasz kukaccsosz #7192. hozzászólására24-25 legálisan.
Kombájntól a felvásárlóhoz, ha nincsen mázsálás útközben 32 tonna /pótkocsiméret szerint/.
Válasz kukaccsosz #7192. hozzászólására24-26 tonna kb. Szerelvény súly és térfogatfüggő.
Az lenne a kérdésem hogy napraforgóból kb. Mekkora tömeget szoktak vinni a kamionok?
Válasz später77 #7187. hozzászólásáraAkkor jól gondoltam. Köszi. Azokon a táblákon ahol napra lesz van egy kis mezei acat, ezért inkább express-es naprában gondolkodom. Tartók tőle, hogy hagyományosban nem birnék vele, viballa meg csak a parlagfüvet viszi.
Pledgere irták sokan, hogy semmit nem ér pre gyomírtásban (80g/ha-ban szerintem sem, 140el már igen)
Valaki használ pledge-t preben? Mellé spectrum vagy dual gold?
Válasz Bzsr #7185. hozzászólásáraAnnyit még, hogy ezt a 60ezret én nem javaslatként írtam, nem minden termőhelyen jó ötlet az ilyen besűrítés!
Én csak a Misi kérdésére jelentkeztem.
A tutti viballával, na az nagyon tuti.
Válasz später77 #7187. hozzászólásáraVagy Viballa.
Válasz Bzsr #7185. hozzászólásáraNem. Alapvetően megkülönböztetjük a hagyományos, illetve a herbicidtoleráns gyomirtási technológiá(ka)t (Express, CL, CLP). A hagyományos esetében nem alkalmazható egyik ismert imazamox vagy tribenuron-metil hatóanyagú készítmény sem, állománykezelésre kizárólag a flumioxazin hatóanyag engedélyezett (a szelektív egyszikűirtók természetesen használhatók). Erős parlagfű és/vagy mezei aszat fertőzés esetén herbicidtoleráns technológiában érdemes inkább gondolkodni.
Válasz Bzsr #7185. hozzászólásáraMinden amit másnál is lehet. Totál, felülkezelő, állománykezelő, kinek mire van ideje/idegrendszere a szezonban
Válasz Bárány #7184. hozzászólásáraMondjuk ha a Tutti ilyen jól adja, azt vetetk idén
Mit jelent a hagyományos gyomírtás a Tuttinál? CF?
Válasz Bzsr #7183. hozzászólásáraNem ismerem azokat, de ha nincs különösebb ellenjavallat, akkor valószínűleg azokat is így vetném.
Válasz Bárány #7180. hozzászólásáraHe133 és he144 is annyival?
Válasz mg_doki #7171. hozzászólásáraA pelletált csirketrágyát honnan veszed és milyen árba mozog?
Válasz VMisi #7173. hozzászólására Ha van tápanyag, akkor 60000, ha csak vékonyan kapott, akkor 55.000 kaszat/ha
Válasz Bzsr #7179. hozzászólásáraMostanság konkrétan Tutti, Bacardi, de más is annyival menne, hacsak nem lenne kifejezett ellenjavallat a fajtatulajdonos részéről.
Válasz Bárány #7178. hozzászólásáraMilyen fajtákat vetsz 60ezerrel?
Válasz Mézga #7176. hozzászólásáraHát persze!
A Monosemen ez van 60 környékén.
Válasz VMisi #7175. hozzászólásáraEzért!

Válasz VMisi #7175. hozzászólásáranincs más állítási lehetőség
Válasz Bárány #7174. hozzászólásáraMiért pont annyival?
Válasz VMisi #7173. hozzászólásáraÉn mindig 60600-zal vetek, bár, más fajtákat.
Valaki vetett régebben talán 60.000 szemmel, de nem találom az eredményt. Megéri? Valaki írt egy kísérletről is . Hány szemmel érdemes vetni? Le113.
sziasztok! lehet nem ide tartozik de szervestrágyaszórasért mit lehet kérni (4tonnas) a szoró + pakolásal eggyutt!?
Válasz Mf-es? #7168. hozzászólásáraTalajvizsgálat szerint ősszel PK ha szükséges. Ha nem, akkor ősszel semmi, tavasszal 400 kg/ha pelletált csirketrágya vetőágyba beledolgozva. Vetéssel egymenetben mikrogranulált startertrágya 15 kg/ha dózisban (9-41 NP+mikroelemek). Sorközműveléskor 150 kg/ha ENSIN (26/13 NS). Ez nagyságrendileg 60 kgN/ha-t jelent, amivel 4-4,5 t/ha termesszint hozhato.
Válasz Mf-es? #7168. hozzászólásáraDASA 26/13 szoktam, de tavaly NPK 10/26/26 ment mellé, és meglepően magas HL súlya lett.
2021-ben edig 8/24/24 van kilátásban, de januárban körbetelefonálok van e 10/26/26 és milyen árban.
Az említett mütrágyákból 2q/ha adag megy ki.
2021-ben meglehet kap Forcet is, a drótféregveszély miatt.
Válasz Mf-es? #7168. hozzászólásáraIrtam privátot!
Ki mit rak napraforgó mellé ?És mennyit?Mennyire kezelitek külön a kukoricától,összetételbe,mennyiségbe?
Válasz plantek.kriszta #7146. hozzászólásáraMi az hatóanyaga az ``Öko-ni``-nak? Használod is, mennyivel tud többet teremni a használatával?
Sziasztok,
esetleg volt valakinek ES ELECTRIC napra vetve? Megírhatná a tapasztalataik.
Köszönöm
Válasz Földönfuto #7157. hozzászólására
Úgy emlékszem, mintha egy év kihagyással.
De el kellene olvasnom a kiírást.
Talán a topikban már meg lett beszélve.
https://www.agroinform.hu/forum/AKG-tamogatas/t1618
AKG-topik
https://www.google.com/search?q=akg+p%C3%A1ly%C3%A1zati+felh%C3%ADv%C3%A1s+2016&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
https://www.google.com/search?q=akg+p%C3%A1ly%C3%A1zati+felh%C3%ADv%C3%A1s+2016&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
Válasz bandigh #7156. hozzászólásáramiért is?
Utána kérdezek.
Van valakinek tapasztalata az expresszes magokk?
P64le136
P64le137
Illetve melyek a legjobb expresszes magok?
Válasz sirhanzoltan #7161. hozzászólásáraMindkettő.
Válasz gcastle #7160. hozzászólásáraMelyik volt neked?
Válasz sirhanzoltan #7152. hozzászólására3 tonna végét vetette idén, nem volt egy naprás év a lehűlések és a sok csapadék miatt...
Válasz Földönfuto #7157. hozzászólásáraA fő növény ne haladja meg a 75%-ot. Kinek mi a főnövény, nekem napra-3kuki-napra a vetésváltás az 5 évbe. 40%napra, 60% kuki.Nincs megkötve mint régen, hogy csak 1x lehet naprát vetni.
Válasz plantek.kriszta #7146. hozzászólásáraÉs ilyenkor mi van az árvakeléssel?
Válasz Radocz #7151. hozzászólásáraNa engem ez érdekelne a hivatalos verzió.AKG-ban mi a határ hivatalosan?