Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak610 FtBenzin árak600 FtEUR400.96 FtUSD368.05 FtCHF426.8 FtGBP480.31 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraKapott nitrogént?
Mert ebben azért benne lehet az egyoldalú nitrogéntáplálás + bő csapadék = laza szövetű, gyenge szár, nem tudja megtartani a fejet dolog is.
Válasz Bán Zsolt #6808. hozzászólásáraHát, érdekes ez a dikvát eseti engedély is, meg a 2022-es glifozát határidő is.
Az az érzésem, hogy különösen az utóbbi még nem lefutott ügy.
Válasz Bán Zsolt #6803. hozzászólásáraA kérdés jó, de nem tudom mi a hatóság hivatalos álláspontja. Józan paraszti ész szerint, mivel február 4-ig használhattad el a régit, így nem maradhatott a raktárban, azt meg kellett semmisíteni. A szükséghelyzeti engedélyes lehetőség csak később jött ki.
Válasz Sk Laci #6801. hozzászólásáraNövényvédős barátom szerette használni mert tudta tervezni a munkát. Ha nem jött csapadék akkor várakozási idő után mehettek a gépek.
Glyfozát az bizonytalan mint a bodri vacsorája lámpafújás után
Válasz später77 #6802. hozzászólásáraHatóságnál kell kérni az estit és akkor lehet venni reglont?
Vagy akinek maradt az kér engedélyt hogy elhasználhassa?
Válasz Sk Laci #6801. hozzászólásáraDiquat-dibromid hatóanyagot 2020. 02. 04-ig lehetett felhasználni, de szükséghelyzeti engedéllyel napraforgó és repce kultúrákban (burgonyában sajnos nem) 05. 25. és 09. 21. között továbbra is lehet.
Válasz Bán Zsolt #6800. hozzászólásáraErről se tudtam eddig, hogy nem lehet. Mostan néztem a növényvédőszer kínálatot, és a Reglon hiányzik. Megint egy vegyszerrel kevesebbet használhatunk.
Meddig van-volt engedélyezve az utolsó kijuttatása?
Köszönöm az infókat. Hidassal nem tudom ki lenne erre aki lefújná főleg, hogy csak 12ha. Na reméljük tényleg nem lesz sok szemét, gyommag benne aratás után.
Válasz trikolor5 #6791. hozzászólásáraAzt le tudod vágni simán nem olyan mint a parlagfű. Tisztán szedi, de azért száradjon meg valamennyire. Hameg a mintában van gyommag, akkor sincs semmi, a levonás a piszokból történik, nem a napraforgóból ugye
Válasz trikolor5 #6791. hozzászólásáraSarló.rizskasza-szárvágó-bármi,csak a paréjmagot be ne hordasd a kombájnba,ha nem 1-2 hektár akkor okvetlen totáloztasd le időben s ne legyél első az aratásnál sem,hadd peregjen el a magja.
Válasz trikolor5 #6791. hozzászólásáraFog be vinni a disznóparéjból is, de látni kellene milyen az állomány.
Legnagyobb probléma a libatopp, ez tud a tartályban gabeszt okozni. Főleg a nedvesség terén.
Minden esetre elgondolkodnák az állomány Reglonnal való leszáritásán.
Járt már úgy valaki, hogy a körülmények miatt egyszer sem sikerült bemenni a naprába gyomírtani? Disznóparéj jött föl leginkább. Terméskiesésen kívül aratáskor gondot okozhat? Kombájn aránylag tisztán letudja szedni a naprát, vagy tele lesz gyommaggal?
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraAz ilyen nagyon sokszor előfordul. Szerintem a termést se befolyásolja már vagyis én nem vettem észre. Ez igy fog megszáradni, még száradtan is nehezen törik le, majd próbáld ki :D
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraAz sosem szakad le, nagyon agresszív szára van, règebben nekem is szokott lenni ilyen kondi-nál,semmi baja nem lessz.
Válasz kova #6775. hozzászólásáraA 90-es évek közepétől nincs köztermesztésben olyan hibrid napraforgó amely igényli a rovar beporzást. Biztonságosabbá teheti, de nem létszükséglet.
9523 hozzászólás
Válasz später77 #6822. hozzászólására200 x 200as és sajnos van benne kerülgetni való is
Válasz Bán Zsolt #6821. hozzászólásáraKeretszélesség, táblaméret? Ha sokat kell forogni, ott is nagy tud lenni a kár.
sziasztok!
ma azt tanácsolták ne deszikáljam a napraforgót mert túl magas és sokat törne a hidas
180cm a hasmagasság napra java 2m feletti
valakinek tanács hogy mennyi lenne a veszteség?
Válasz robinson #6818. hozzászólásáraVetéskor 200kg 27es
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraKapott nitrogént?
Mert ebben azért benne lehet az egyoldalú nitrogéntáplálás + bő csapadék = laza szövetű, gyenge szár, nem tudja megtartani a fejet dolog is.
Válasz Bárány #6816. hozzászólásáraLebuktam
Válasz apuci #6815. hozzászólásáraPersze, betol ide Windows háttérképeket, oszt azokkal dicsexik!
Válasz Bobo77 #6813. hozzászólásáraBezzeg azok a jó Somogyi földek!
Válasz Bobo77 #6813. hozzászólásáraJól néz ki
Válasz Bán Zsolt #6811. hozzászólásáraNem lepődnék meg, ha maga az EU puhítana a dolgon.
Válasz Bárány #6810. hozzászólásáraLehet az lesz mint a szúnyogirtásnál!
Ha a szükség úgy hozza akkor felül bíráljuk az eu-t
Válasz Bán Zsolt #6808. hozzászólásáraHát, érdekes ez a dikvát eseti engedély is, meg a 2022-es glifozát határidő is.
Az az érzésem, hogy különösen az utóbbi még nem lefutott ügy.
Valaki tapasztalt-e már az idei vetés én kidőléseket?
Több táblában találtunk itt ott kidőlt töveket eltörve tövön, de van ami fél magasban.
Ez valaminek a kezdete akar lenni?
Eddig nem tapasztaltunk ilyet egy évben sem.
Válasz Bárány #6806. hozzászólásáraRemélem ezt nem veszik ki a forgalmazható szerek közül
Válasz später77 #6805. hozzászólásáraÉrtem köszönöm
Válasz Bán Zsolt #6804. hozzászólásáraA glifozát jobban tolerálja a trehány permetezést.
Válasz Bán Zsolt #6803. hozzászólásáraA kérdés jó, de nem tudom mi a hatóság hivatalos álláspontja. Józan paraszti ész szerint, mivel február 4-ig használhattad el a régit, így nem maradhatott a raktárban, azt meg kellett semmisíteni. A szükséghelyzeti engedélyes lehetőség csak később jött ki.
Válasz Sk Laci #6801. hozzászólásáraNövényvédős barátom szerette használni mert tudta tervezni a munkát. Ha nem jött csapadék akkor várakozási idő után mehettek a gépek.
Glyfozát az bizonytalan mint a bodri vacsorája lámpafújás után
Válasz später77 #6802. hozzászólásáraHatóságnál kell kérni az estit és akkor lehet venni reglont?
Vagy akinek maradt az kér engedélyt hogy elhasználhassa?
Válasz Sk Laci #6801. hozzászólásáraDiquat-dibromid hatóanyagot 2020. 02. 04-ig lehetett felhasználni, de szükséghelyzeti engedéllyel napraforgó és repce kultúrákban (burgonyában sajnos nem) 05. 25. és 09. 21. között továbbra is lehet.
Válasz Bán Zsolt #6800. hozzászólásáraErről se tudtam eddig, hogy nem lehet. Mostan néztem a növényvédőszer kínálatot, és a Reglon hiányzik. Megint egy vegyszerrel kevesebbet használhatunk.
Meddig van-volt engedélyezve az utolsó kijuttatása?
Válasz Sk Laci #6792. hozzászólásáraOtt még lehet reglonnal fujni?
Válasz trikolor5 #6797. hozzászólására3 hektárért is eljöttek csak persze akkor mikor nekik utba esett.
Keresd meg aki szolgáltat a környéken.
Válasz bandigh #6796. hozzászólásáraVagy nem onnét!
Köszönöm az infókat. Hidassal nem tudom ki lenne erre aki lefújná főleg, hogy csak 12ha. Na reméljük tényleg nem lesz sok szemét, gyommag benne aratás után.
Válasz trikolor5 #6791. hozzászólásáraAzt le tudod vágni simán nem olyan mint a parlagfű. Tisztán szedi, de azért száradjon meg valamennyire. Hameg a mintában van gyommag, akkor sincs semmi, a levonás a piszokból történik, nem a napraforgóból ugye
Válasz sanyi1965 #6794. hozzászólására Glifozátos deszikkálás
Válasz trikolor5 #6791. hozzászólásáraSarló.rizskasza-szárvágó-bármi,csak a paréjmagot be ne hordasd a kombájnba,ha nem 1-2 hektár akkor okvetlen totáloztasd le időben s ne legyél első az aratásnál sem,hadd peregjen el a magja.
Válasz fexco #6789. hozzászólásárautóbbi.
Válasz trikolor5 #6791. hozzászólásáraFog be vinni a disznóparéjból is, de látni kellene milyen az állomány.
Legnagyobb probléma a libatopp, ez tud a tartályban gabeszt okozni. Főleg a nedvesség terén.
Minden esetre elgondolkodnák az állomány Reglonnal való leszáritásán.
Járt már úgy valaki, hogy a körülmények miatt egyszer sem sikerült bemenni a naprába gyomírtani? Disznóparéj jött föl leginkább. Terméskiesésen kívül aratáskor gondot okozhat? Kombájn aránylag tisztán letudja szedni a naprát, vagy tele lesz gyommaggal?
Válasz bandigh #6788. hozzászólásáraIgen mikor megszárad akkor elég nagy százalékban néz így ki. De most még ugye éppen elvirágzott
Válasz RkTomi #6787. hozzászólásáraezt komolyan gondolod,vagy poénkocc??
Csak épp nem ennél a fejlettségnél szokott lebukni a feje hanem amikor már kész van
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraBókoló állású a tányér semmi baja sem lesz.
Köszönöm
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraAz ilyen nagyon sokszor előfordul. Szerintem a termést se befolyásolja már vagyis én nem vettem észre. Ez igy fog megszáradni, még száradtan is nehezen törik le, majd próbáld ki :D
Válasz Bán Zsolt #6783. hozzászólásáraAz sosem szakad le, nagyon agresszív szára van, règebben nekem is szokott lenni ilyen kondi-nál,semmi baja nem lessz.
Hogy így megtörtek ezek még arathatóak lesznek vagy le fognak szakadni?
Válasz gcastle #6781. hozzászólásáraRohadna meg
Sose volt ilyen
Válasz Bán Zsolt #6780. hozzászólásáraGyapottok... Ezzel a fő baj akkor lesz, ha csapadékos idő jön rá, mert a sebet a gomba be fogja borítani!
A bűnős
Ezt le kell még kezelni?
Válasz kova #6775. hozzászólásáraA 90-es évek közepétől nincs köztermesztésben olyan hibrid napraforgó amely igényli a rovar beporzást. Biztonságosabbá teheti, de nem létszükséglet.
Válasz kova #6775. hozzászólásáraMegélnek egymás nélkül.
Válasz kova #6775. hozzászólásáraIgen
Szerintetek lehet méhek nélkül termelni forgót?
Válasz *** HM *** #6771. hozzászólásáraDe lehet csak simán fétise a traktor, aztán anyagot gyűjtött az albumába.