Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak596 FtBenzin árak586 FtEUR395.88 FtUSD359.07 FtCHF420.88 FtGBP468.82 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sz_Pisti #6689. hozzászólásáraKombináció volt csak éppen nem szándékos. Szennyezés volt benne. Kalaszosban nem tűnik fel itt viszont KO. Ez mindig ott lebeg azok feje felett akik ilyet használnak. Évekig nincs gond de ha igen akkor lehet menni a pékhez panaszra.
Válasz Mézga #6693. hozzászólására Emlékeim szerint a piac olyan 80-85%-át adja ki ez a két cég, és nincsenek gyors átalakulások a piacon.
Akinek több pénze van, az nagyobb nemesítési infrastruktúrát tud fenntartani, több hibrid jelöltet tud kreálni, tesztelni, nagyobb eséllyel tud új hibrideket a piacra hozni. A kisebb cégek inkább a trendeket követik le.
A világban növekvő vetőmag igényeket nem biztos, hogy mindig kiváló minőségben le tudja követni a vetőmag előállítás, de ez még új keletű probléma.
Válasz kukaccsosz #6681. hozzászólásáraAzért ez durva. Nálam az árvakelésű expresszes Sumikót sem ütötte meg ennyire a Listego, és az átfedéseken sem volt tragikus a helyzet. Némi sárgulást leszámítva rendben volt.
Ezeken a képeken meg expresses napra olyan területen akik megpróbáltak ügyeskedni a gyomirtással. Néhány évben bejött most nem. Így lesz az 5-6 ezres spórolásból 300 ezres bukta.
Válasz mocsencsi1 #6677. hozzászólásáraA HO-s napraforgó hogy jön összefüggésbe az észterezéssel? Őszintén kérdezem, bocsánat, ha egyébként triviális a válasz.
Személy szerint amit tudni vélek az az, hogy az észterezéssel készült biodízel az többnyire olyan olajból készül, mint pl a repce, vagy a pálmaolaj. A HO-s napraforgóolaj fő felhasználási területe a sütőolaj, amit pl az étteremláncok favorizálnak, mert magasabb hőfokot bír, és hosszabb a csereperiódus, így gazdaságosabb a használata.
Válasz mocsencsi1 #6677. hozzászólásáraAgronómiai szempontból értettem a sikernövényt: felénk most talán a napraforgók a legszebbek a határban.
A piacot majd meglátjuk, ha odaérünk.
Válasz Tobszi #6676. hozzászólásáraAzért azt te is meg a többiek is tudják,hogy ha oldalról fényképezünk akkor nem fenékig tejföl!
De tényleg szépet mutat,a mázsa meg majd megmutatja mi a valóság!
Válasz Bárány #6672. hozzászólásáraNyugtával dicsérjük a napot,a nagy germánijába jónéhány éve betojt az észterezés és INGYEN se kellet a HO, az LO meg ért vagy 60000 Ft/tonnát.Bocs, nem akarom az ördögöt a falra festeni.
Köszi mindenkinek!
Én is meg vagyok elégedve vele,itt ott azért van benne egy kis hiba,az egyik szélén van egy sor amit a szomszéd megpermetezett meg itt is van csekély nyúl kár,de én is azt mondom hogy ennél roszabb ne legyen,pedig van,amit lentebb is írtam a másik két darab nincs ilyen jó sőt a nagyobbik kifejezetten rosszabb ennél,majd arról is teszek képet de most az elérhetetlen!
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraA legutolsó kép egyik jobbszélső sorából hiányzik legalább 2 tő!!!! Hogy lehet ilyen rosszul vetni? . Egyébként gratulálok hozzá! Nagyszerű állomány! Életemben nem láttam még ilyet itt nálunk.....de még a környéken sem...
61 volt a cél de itt-ott van dupla ezért 64-65 lett a ki vetett amiből azért ment is ki, 55-60 között lehet a valós.
Van még másik két darabom abból az egyik elfogadható de a nagyobb sajnos nagyon nyúl káros.
Válasz golyó 2 #6664. hozzászólására10g/ha volt a dózis.
A milyenk csak 5ha az telibe lett fújva, de a haverom a szomszéd tábláját csak körbefújta egy keret szélességnyivel. A szomszéd gabonából járnak át enni és csak a szélső 15-20 soron látszik a rágás, beljebb nem nagyon merészkednek.
Válasz Tobszi #6663. hozzászólásáraHány grammot raktatok hektáronként?
Ha eláll az eső , indulok fújni.
Az egész táblát csináltátok vagy csak a forgót?
Válasz Sk Laci #6662. hozzászólásáraMég csak pár napja van ráfújva ezért nem szeretnék még véleményt mondani de a kocsiból kiszállva pár másodperc után már érezni a rossz ízét a számban.
Ha Én érzem akkor a vadak biztosan és remélhetőleg gyorsan átköltöznek a szomszédba!
Válasz Sk Laci #6645. hozzászólásáraEz is Neoma!
Ennél a területemnél szerencsére nincs gond a vadakkal, mert közvetlenül a műút mellett fekszik és a forgalom nagyon jól elriasztja őket.
Pár száz méterrel beljebb viszont van egy másik terület, ott már jobban jelen vannak de ott meg pár ismerős gazdával összefogva kipróbáljuk az Atis által belinkelt vadriasztó szert nincs mit veszteni alapon.
Válasz Bán Zsolt #6655. hozzászólásáraIgen!
Ősz óta mintha eltűntek volna a vaddisznók, és megjelentek a hörcsögök (gyerek koromban láttam utoljára), most meg mintha sokkal több lenne a nyúl, fácán, őz.
Viszont a parttetőkön, a homokban a rókák is újra megjelentek!
Válasz robert.cserepes #6651. hozzászólásáraIgen, arra!
Nálam az őzek nagyobb kárt csinálnak.
Ilyenkor a nyúl már nem ér fel, egy két alsólevelet levesznek.
De az őzek sorba harapják ki a közepét.
Válasz medikus #6649. hozzászólásáraSajnos én is így vagyok ezzel.
Most kicsit későn jött ez az infó, már nem tudtam volna belemenni amúgy sem.
De jövőre megoldom.
Felesbe keresek valakit az 1 kilóra.
10-15Ha körül van napránk.
Elvileg kétszer ajánlják fújni, mert ahogy nő, a friss hajtások nem keserűk. Akkor a fél kiló két szezont kb. kitesz nekem.
9497 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #6694. hozzászólására...nem új keletű probléma
Válasz kukaccsosz #6681. hozzászólásáraMelyik gyomirtót nem bírja a napraforgó 2x-es átfedésnél?
Válasz Sz_Pisti #6689. hozzászólásáraKombináció volt csak éppen nem szándékos. Szennyezés volt benne. Kalaszosban nem tűnik fel itt viszont KO. Ez mindig ott lebeg azok feje felett akik ilyet használnak. Évekig nincs gond de ha igen akkor lehet menni a pékhez panaszra.
Válasz Mézga #6693. hozzászólására Emlékeim szerint a piac olyan 80-85%-át adja ki ez a két cég, és nincsenek gyors átalakulások a piacon.
Akinek több pénze van, az nagyobb nemesítési infrastruktúrát tud fenntartani, több hibrid jelöltet tud kreálni, tesztelni, nagyobb eséllyel tud új hibrideket a piacra hozni. A kisebb cégek inkább a trendeket követik le.
A világban növekvő vetőmag igényeket nem biztos, hogy mindig kiváló minőségben le tudja követni a vetőmag előállítás, de ez még új keletű probléma.
van élet a syngentás vagy pioneeros magok nélkül is napraforgóban? kicsit úgy érzem, hogy a hitványabb előállítású magok kerülnek hozzánk
Válasz kukaccsosz #6681. hozzászólásárahogy lehetett átfedés? elfogyott és ott folytatták?
Válasz kukaccsosz #6686. hozzászólásáraaz melyik?
Válasz kukaccsosz #6681. hozzászólásáraEgyébként a szerbtövis néz ki így nálam a Listegós kezelés után.
Válasz kukaccsosz #6686. hozzászólásáraNem lehet, hogy tribenuron kombináció volt?
Válasz kukaccsosz #6686. hozzászólásáraAzért gondolom, hogy nem Granstar volt, hanem valami más gyártótól származó.
Válasz kukaccsosz #6681. hozzászólásáraAzért ez durva. Nálam az árvakelésű expresszes Sumikót sem ütötte meg ennyire a Listego, és az átfedéseken sem volt tragikus a helyzet. Némi sárgulást leszámítva rendben volt.
Válasz Agronomus #6684. hozzászólásáraGenerikus tribenuron metil hatóanyagú szer.
Válasz kukaccsosz #6682. hozzászólásáraMondjuk szép tiszta a terület...
Válasz kukaccsosz #6682. hozzászólásáraMit tudtak így elmesterkedni,ha kérdezhetem?
Válasz kukaccsosz #6681. hozzászólásáraaz új pio 136-os is sokkal, látványosabban kevésbé bírja a dupla dózist mint az le25
Ezeken a képeken meg expresses napra olyan területen akik megpróbáltak ügyeskedni a gyomirtással. Néhány évben bejött most nem. Így lesz az 5-6 ezres spórolásból 300 ezres bukta.
Válasz Bárány #6679. hozzászólásáraNem mindenhol lesz a napra siker növény
A képen excellio ahol a permetező átfedés volt gyomirtáskor
Válasz mocsencsi1 #6677. hozzászólásáraA HO-s napraforgó hogy jön összefüggésbe az észterezéssel? Őszintén kérdezem, bocsánat, ha egyébként triviális a válasz.
Személy szerint amit tudni vélek az az, hogy az észterezéssel készült biodízel az többnyire olyan olajból készül, mint pl a repce, vagy a pálmaolaj. A HO-s napraforgóolaj fő felhasználási területe a sütőolaj, amit pl az étteremláncok favorizálnak, mert magasabb hőfokot bír, és hosszabb a csereperiódus, így gazdaságosabb a használata.
Válasz mocsencsi1 #6677. hozzászólásáraAgronómiai szempontból értettem a sikernövényt: felénk most talán a napraforgók a legszebbek a határban.
A piacot majd meglátjuk, ha odaérünk.
Válasz Tobszi #6676. hozzászólásáraAzért azt te is meg a többiek is tudják,hogy ha oldalról fényképezünk akkor nem fenékig tejföl!
De tényleg szépet mutat,a mázsa meg majd megmutatja mi a valóság!
Válasz Bárány #6672. hozzászólásáraNyugtával dicsérjük a napot,a nagy germánijába jónéhány éve betojt az észterezés és INGYEN se kellet a HO, az LO meg ért vagy 60000 Ft/tonnát.Bocs, nem akarom az ördögöt a falra festeni.
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraNagyon szép és egyenletes, gratula!
De az a két hiányzó tő tényleg sokat ront rajta!
Köszi mindenkinek!
Én is meg vagyok elégedve vele,itt ott azért van benne egy kis hiba,az egyik szélén van egy sor amit a szomszéd megpermetezett meg itt is van csekély nyúl kár,de én is azt mondom hogy ennél roszabb ne legyen,pedig van,amit lentebb is írtam a másik két darab nincs ilyen jó sőt a nagyobbik kifejezetten rosszabb ennél,majd arról is teszek képet de most az elérhetetlen!
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraA legutolsó kép egyik jobbszélső sorából hiányzik legalább 2 tő!!!! Hogy lehet ilyen rosszul vetni? . Egyébként gratulálok hozzá! Nagyszerű állomány! Életemben nem láttam még ilyet itt nálunk.....de még a környéken sem...
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraNagyon szép,mikor lett elvetve?
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraItt is úgy tűnik, idén a szotyi lesz a sikernövény, nagyon szépek.
Mint ez!
Válasz apuci #6670. hozzászólásáraerre nem láttam idén ilyet
Válasz Bán Zsolt #6669. hozzászólásáraKöszi!
61 volt a cél de itt-ott van dupla ezért 64-65 lett a ki vetett amiből azért ment is ki, 55-60 között lehet a valós.
Van még másik két darabom abból az egyik elfogadható de a nagyobb sajnos nagyon nyúl káros.
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraAzt mindenit de fasza!
Mennyivel lett ez vetve?
Válasz apuci #6667. hozzászólásáraEz igen!
Sy Bakardi
Válasz golyó 2 #6664. hozzászólására10g/ha volt a dózis.
A milyenk csak 5ha az telibe lett fújva, de a haverom a szomszéd tábláját csak körbefújta egy keret szélességnyivel. A szomszéd gabonából járnak át enni és csak a szélső 15-20 soron látszik a rágás, beljebb nem nagyon merészkednek.
Válasz golyó 2 #6664. hozzászólására5g/ha kevés az Őznek, nekem másnap reggelre sok rágott volt
Válasz Tobszi #6663. hozzászólásáraHány grammot raktatok hektáronként?
Ha eláll az eső , indulok fújni.
Az egész táblát csináltátok vagy csak a forgót?
Válasz Sk Laci #6662. hozzászólásáraMég csak pár napja van ráfújva ezért nem szeretnék még véleményt mondani de a kocsiból kiszállva pár másodperc után már érezni a rossz ízét a számban.
Ha Én érzem akkor a vadak biztosan és remélhetőleg gyorsan átköltöznek a szomszédba!
Válasz Tobszi #6661. hozzászólásáraMilyen véleménnyel vagy a szerről? Megvan a várt hatás? Nem csak kamu?
Válasz Sk Laci #6645. hozzászólásáraEz is Neoma!
Ennél a területemnél szerencsére nincs gond a vadakkal, mert közvetlenül a műút mellett fekszik és a forgalom nagyon jól elriasztja őket.
Pár száz méterrel beljebb viszont van egy másik terület, ott már jobban jelen vannak de ott meg pár ismerős gazdával összefogva kipróbáljuk az Atis által belinkelt vadriasztó szert nincs mit veszteni alapon.
Válasz bandigh #6644. hozzászólásáraKöszönöm, jól esik a dicséret!
Válasz Bán Zsolt #6655. hozzászólásáraIgen!
Ősz óta mintha eltűntek volna a vaddisznók, és megjelentek a hörcsögök (gyerek koromban láttam utoljára), most meg mintha sokkal több lenne a nyúl, fácán, őz.
Viszont a parttetőkön, a homokban a rókák is újra megjelentek!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6657. hozzászólásáraSzerintem az jó lesz! 5gr az 200 Ha-ra elég akkor!
Válasz robert.cserepes #6656. hozzászólásáraÈn alapból 25 grammot/ha tervezek jövőre, ha lehet kèt alkalommal, kíváncsi leszek mit tud
Válasz medikus #6654. hozzászólására5 gram /hektár! Nekem ennyit mondtak
Válasz atisgyulai #6652. hozzászólásáraIdén itt is jelentős az őz kár
Sorok vannak leharapva
Válasz robert.cserepes #6653. hozzászólásáraMilyen dózisban?
Válasz atisgyulai #6652. hozzászólásáraAz ellen sem véd! Én is fújtam kétszer a forgó de ugyan úgy eszi a nyúl a szarvas meg az őz is!de te tudod
Válasz robert.cserepes #6651. hozzászólásáraIgen, arra!
Nálam az őzek nagyobb kárt csinálnak.
Ilyenkor a nyúl már nem ér fel, egy két alsólevelet levesznek.
De az őzek sorba harapják ki a közepét.
Válasz atisgyulai #6650. hozzászólásáraBitrex re gondolsz? Mert ha az akkor ne vedd meg mert nem ér semmit! Ugyan úgy fogja enni a nyúl!
Válasz medikus #6649. hozzászólásáraSajnos én is így vagyok ezzel.
Most kicsit későn jött ez az infó, már nem tudtam volna belemenni amúgy sem.
De jövőre megoldom.
Felesbe keresek valakit az 1 kilóra.
10-15Ha körül van napránk.
Elvileg kétszer ajánlják fújni, mert ahogy nő, a friss hajtások nem keserűk. Akkor a fél kiló két szezont kb. kitesz nekem.
Válasz atisgyulai #6648. hozzászólásáraEz nekünk hatalmas mennyiség!
Válasz medikus #6646. hozzászólásáraItt! kapható!
Kilós kiszerelés, 65rugó+fa/kg. Futárral küldik másnapra.
Elvileg 100Ha-ra való.