- Perkins motorok - tapasztalatok és vélemények új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kukorica várhatóan........! új
- Szántóföld árak Magyarországon új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Aszály új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
845 hozzászólás
Válasz #344. hozzászólásra
Köszi!!
Még egy kérdés, a Motivell hány levélig mehet biztonságosan?
Válasz #342. hozzászólásra
Mondjuk még az is jobb volna hogy kinyomnád a Zeagran-t majd 10-14 nap múlva Motivelt ...
Biztonságosabb lenne és a hatás ugyan olyan jó lesz.
Válasz #342. hozzászólásra

Ha kiteszem külön, vélemény?
Válasz #341. hozzászólásra
)
Én most nem fogom tudni ezt neked megmondani , de tippet adhatok...(felelősséget nem vállalok!
Mindkét szerből csak az alap dózist tedd ki egy hektárra .
De csinálj előtte keverési próbát egy vödörbe kb hektár arányos vízzel és dózisokkal , hogy nem e össze túrósodnak a szerek .
Ha nem akkor mehet a dolog .(mondjuk ez még mindig nem garancia arra hogy a kukoricát nem perzseli meg élesben)
Jó volna ha előtte pár nappal ráfújnád a teszt anyagot egy pár szál kukira , hogy mit csinál vele. Ha 5-5 nap után sincs baja akkor már talán később se .
De mondom ez csak tipp , nem én ajánlottam.
Rizikós az ilyen dolog , jobb a gyárit venni mert sokba kerülhet...
Azért a gyári keverékek átesnek egy pár teszten , hogy milyen szerforma mivel mehet ki...
Válasz #340. hozzászólásra
Szia!
Azt ismerem, Zeagrán expert-et szórok csak van egy ha nagyon tarackos terület az ismerősömnek és csinálnák belőle Principalt eg kis Motivellel.
Ezért kérdem, hogy vajon keverhetők-e, a vivőanyagok nehogy veszekedjenek?
Válasz #332. hozzászólásra
A Du Pont próbálta már a két hatóanyagot keverni és a neve PRINCIPAL lett , úgyhogy nem kell vele kínlódanod...KATT PRINCIPAL
Válasz #338. hozzászólásra

Azért még felénk sajnos nagyon sokan rá vannak kényszerülve az integrátorokra...
Szerintem a területek 50-60%-a rajtuk keresztül terem.
Válasz #337. hozzászólásra
A múltkoriban kitöltettek velem egy monsantós kérdőívet a vetőmagjaikkal és üzletpolitikájukkal kapcsolatosan, én ott is jeleztem hogy jó lenne ha volna lehetőség közvetlenül tőlük vásárolni mind vetőmag mind növényvédőszer vonatkozásában.
Az inputanyag piac nagy része szerintem már nem igényel finanszírozást , akkor minek vannak egyáltalán ezek a nagy integrátorok?
Válasz #326. hozzászólásra

)

Azért mert elvan .....sodva az ország !
Rájött a sok köcsög nagy kereskedő hogy ha valamiből hiányt csinálnak mesterségesen , akkor többért el lehet adni .
Azt mondják hogy nincs , aztán már mikor szorít az idő a felhasználásra , szépen lassan előkerülnek a készletek , és tudnak adni , de persze csak listaáron , vagy alig kevesebbért...
Ja , hogy úgy drága ? Akkor nem kell ? Nem baj !!!
Majd megveszi az aki már nem bírja tovább idegekkel és örül hogy kap !!!
Aztán persze mikor a nagyját eladták jó drágán és kezd lecsengeni a szezon , már adják olcsóbban is csak hogy ne kelljen vissza vinni a BASF-nek...
Akik időben lefoglalják-lerendelik Január-Februárban , csak annyival vannak előbb , hogy ők egyáltalán kapnak , jut nekik .(de a készpénzes vevők itt is előnyben vannak természetesen
Ja és a listaár mínusz 25-27% kedvezményeket persze az előrendelőknek is ellehet felejteni ugyanis várható készlethiányra hivatkozva örüljenek ha időben megkapják , ergo örüljenek a max 20 kedvezménynek...
A kérdés adott tehát :
-Valóban készlethiány van?
-Vagy csak valakik megint jól járnak ezzel a lobbival?
Az előbbi azért gyanús mert nem akarom elhinni hogy a BASF nem tud annyit gyártani amennyi csak kell , hszen ebből él !!!! Még az se lehet probléma , hiszen a tervezett vetésterületeket már látják a vetőmag eladásokból , integrátori szerződésekből ,stb, tehát ez duma ...
Nem akarom elhinni hogy ha valamit ennyire keresnek a világon és literenként kifizetnek a parasztok 10-15 ezret , egy ekkora gyár nem tudja , nem akarja kielégíteni az igényeket.
(még a vetőmagról elhiszem , mert ugye az nem gyártósoron készül , de ott is kiderült a végén , hogy mégiscsak kerültek elő mára készletek)
Szóval szívatják a parasztot rendesen ismét!
A akkor lenne korrekt a BASF , ha legalább bizonyos készleteket hajlandó lenne eladni közvetlenbe a termelőnek raktárról és már előre felvenne rendelési igényt. Így nem hagyná teljesen lejáratni magát , mert ugye lejáratja az integrátorokon , kereskedőkön keresztül ... Ugyanis ezek mind a gyártóra fogják , őt okolják az egészért !
Hihetetlen , nem tudom a BASF anya központja mit szól ehez , tud e róla egyáltalán mi folyik itt....
Moderálta: (3932) 2013-11-12 09:18:58
Egy kis segítséget kérnék. Van egy 600l-es lengyel permetezőm és idáig 3bar nyomáson szórt 250l/ha-t. Most idén elkezdtem szórni a búzát ugyan ugy volt minden semmin nem változtattam és össze vissza szórt a gép hol 210l- hol 240l-t . Mi lehet a baj? Valaki tudna benne segíteni?
Olyan szerkezetet lehet tenni függesztett vegyszerezőre amiben beállítom hogy pl 250l/ha szórjon és a sebesség függvényében szabályozza a nyomást?
Köszi
Válasz #334. hozzászólásra
értem köszi
még annyit,hogy ez átterjed az egyik kalászról a másikra vagy annyi beteg kalász marad benne amennyi most van?
Válasz #333. hozzászólásra
Sajnos így jártál. Megoldás a csávázás!!
Válasz #331. hozzászólásra
köszi
esetleg a másik kérdésembe is tudnál segíteni,üszkösödik az árpám kb négyzetméterenként egy kalász van benne ami beteg ilyenkor "kell" v lehet valamit csinálni vel vagy mostmár így jártam és kész?
Sziasztok!

Titus keverhető Motivell-el, valaki próbálta már?
Válasz #325. hozzászólásra
Balazoooo
Ne használd zabban a pointert!
Sajnos érzékeny lehet rá. Az esetek többségében nem bántja, de az ördög nem alszik.
Válasz #329. hozzászólásra
Nem védeni akarom őket, de ha így van, akkor nem azt kéne anyázni, aki mind odaadta nekik?
Válasz #328. hozzászólásra
Menjenek a jó k.rva annyukba a zöld traktoros cégnél a vetőmagokkal is eljátszották ugyan ezt így verték fel az árát sok monsantós vetőmagnak .

A "verebek" azt csiripelik hogy 1 nagy "zöld gépes"cég mindet felvásárolta, és csak náluk lehet kapni!!
Ez március végi infó, amit tudok!!
Idöben kell beszerezni nem az utolsó pillanatban,nekem még több is van mint kell..
Üdv mindenkinek!

Új vagyok itt a fórumon és lehet, hogy nem jó topikban érdeklődöm, de meg tudná-e nekem valaki mondani, miért nem kapható PULSAR 40 Sl napraforgó-gyomirtó?
Jász-Nagykun Szolnok megyében ugyanis biztosan ez a helyzet, ha netán máshol kapható, akkor tudassátok velem.
- egy kiskereskedő...
Szia kukaccsosz lenne egy kérdésem:

maradt ki pointer star kiszórhatom a zabra vagy nem?
előre is köszi
Válasz #323. hozzászólásra
sajna ez nem
Válasz #321. hozzászólásra
Nem volt.csávázva?
Válasz #320. hozzászólásra
http://www.teejet.com/media/408524/009-030_cat50a-hu.pdf
sziasztok
segítseget szerenék kérni most kalászol az árpa és jópár kalász üszkös még lehet ellene valamit tenni?
150-250 mikron nagyságú cseppekkek eléréséhez Teejet 3-as fúvokát hány baron kell minimum járatni?
Válasz #317. hozzászólásra
Annak már JUMBO TURBO a neve .
13ezer nettó körül /hektár.
Válasz #317. hozzászólásra
Anthera-nak fent vannak az árai, pdf-ben nyilik a honlapjukon .
Motivel Turbó D árakat tud-e Valaki?
Ahány hely annyi ár , de azért a kíváncsiság.
Válasz #314. hozzászólásra

Miért ne mehetne??? Ha csak Dasch van mondjuk Granihoz akkor nem permezetek???? A nem ionos típusú nedvesítőszerek simán helyettesíthetők egymással
Válasz #314. hozzászólásra
be
Szerintetek a Trendet bele lehet önteni más gyártó gyomírtójába(Basf)?Köszi
Válasz #311. hozzászólásra
ilyenkor milyen dózis kell?
Válasz #311. hozzászólásra
Legalább 2 cm talaj még legyen a csíranövényen!!
Válasz #305. hozzászólásra
A glifozát hatóanyag a talajban inaktiválódik, az eső sem fogja bemosni úgy hogy károsítaná a naprát. Ezért is biztonságosabb így mint a hormonok.
Csak akkor ha végig járod a táblát keresztben és nem bújik...
Válasz #308. hozzászólásra
de én naprát akarom. már néhány hete megcsináltam a helyét. most a meleg kirántja a gazokat
Válasz #307. hozzászólásra
Nekem azt mondta a hozzáértő,ha permetezés után nagy eső van és lejut a kukorica csírájáig a vegyszer akkor annyi. De most ez a veszély nem fenyeget. Én is most fogom nyomni,vetés után 7 napra.
Válasz #306. hozzászólásra
esőtől árt? én is gondolkodom, hogy lenyomom vetés után 5 napra
Ha nem lesz nagy eső,akkor nem árt neki. Én tavaly kukoricát fújtam le ugyan így
sziasztok!

szerintetek a naprát elvetettem multhéten már csírába van a földfelszín alatt 3cm-re! de aszottas és ha lenyomom dominátor totálissal lehet a naprának baja????????
Tudnátok mondani nekem valamilyen jó fajta búza vegyszert? Ami relatíve olcsó és jó hatású?köszi
Válasz #301. hozzászólásra
Glyfozát is jó. 1 literből lepermetezel 2000m2-őt és kb. 1500ft/liter még literes kiszerelésbe is vagy olcsóbb.
Lesz Katasztrófavédelmi adó, amit a vegyszergyártóknak kell majd kifizetni, de ők majd ráterhelik az árakra.
Ne lepődjetek meg, ha 2-3 ezerrel többet fizettek majd ugyanazért a tételért.
Léci ajánljatok nekem Totális gyomirtószert ami jó kertmellékre és csicsóka ellen is(300m2). 1literes kiszerelésben kapható legyen és olcso is legyen :D
Én a Clinic 480 sl találtam eddig,várom a válaszokat!!!
Válasz #298. hozzászólásra

Tegnap meg volt a keverési próba, elszórva.
Agroyal !
Akciós Glyfos Dakar van még ?
Mennyiért ?
és mennyi volt eredetileg , nem akciósan ?
Válasz #291. hozzászólásra
Egyik se az igazi ...
Kérdésedre a választ csak a keverési próba adja meg...
Maga az együttes kezelés nem lehet gond. Csak annyiféle szer forma van , hogy keverési próba nélkül az isten se tudja mi nem bírja egymást.
Javaslatom a Du Pont Economy csomagja , ami gyári kombináció.
Válasz #289. hozzászólásra
linturral igen óvatosan! nem késő már ahhoz?
Válasz #294. hozzászólásra
Nein!
Solarsystem lesz illetve már van is.
Csepeg az eső így nem fújunk de holnap akartam volna... majd hétvégén néhány táblát melyekben előrehaladott a gyomosodás már most is