Válasz Sárközi Róbert #2622. hozzászólásáraAki nem hiszi,járjon utána.
Nem kiskertben használom,max 3 sort vettem le,azt hiba nélkül tudta.Van benne monitor,de nem jelzett...
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraLehet hogy jó ötlet de én nem látom annak .Utána meg a csövet dugózod le, hogy a többi kocsinál is meglegyen a vákuum??
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraIgazán köszi a jókívánságokat.
Méhecske ugyan nincs most, de majd kukorica vetés idején ott lesznek a virágzó repec táblákon, kökény és szilva bokrokon a tábla szélén.
Nem szeretnék felesleges okoskodónak tűnni, de hátha fantáziát kap valaki.
Nekem csak a rugók voltak megerősítve, a (gumi tömörítő) kerekek megfordítva, a csoroszlya megélezve és egy jó vetésellenőrző (VET-6).
Amit még csinálnék ha meglenne:
Elővágó tárcsasor. Rugós karral, nagyon sűrű hullámos tárcsalappal (ahogyan a Norbi féle nitrosol injektálón van, az tökéletes) mellette pedig egy mélységtartó kerék vagy cső vagy valami ami nem engedi vetésmélység alá menni (a tárcsa mellé feltett acél karima a legolcsóbb megoldás, csak nem állítható, de szükséges e?).
Azután pedig amivel nekem mindig gondom volt mikor nedves volt a talaj, hogy vissza tudott nyílni a magárok vagy be sem omlott. A gumi tömörítő kerék mögé egy oldalra szögbe (lásd JD750A) tenni egy martin vagy thomson tömörítő kereket attól függően milyen talajon gazdálkodsz. Én általánosan a thomsont javasolnám 330 mm átmérővel.
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraAmúgy sem nagy cucc. Én egy zsákot kötöttem fel a házra az alját meg a gerendelyhez kötöttem, hogy ne lengedezzen. Ennyi.
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraAmúgy sem nagy cucc. Én egy zsákot kötöttem fel a házra az alját meg a gerendelyhez kötöttem, hogy ne lengedezzen. Ennyi.
Sorelzárás:
Az spc gyári könyvében van egy szelvény ábrázolva arra az estre, amikor a kocsit meg kell emelni a szállításhoz. Ezt a szelvényt, kb 10cm hosszú, nem emlékszem pontosan, használom sorelzárásra. felemeli a kocsit és nincs ami hajtsa a kereket. 3 db mindig készenlétben van, főleg ha kertezek...
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraÉn is így csináltam sokat, tavaly előtt rá is basztam, mert a visszatett cső lecsúszott a kocsiról, felporszívózott minden szemetet, jó hogy nem kapott fel vmi keményebbet, csak pár kuki levél maradványt, ami beragadt a ventilátorba, aztán a vákum is gyenge lett. mind ez a szar ababilincs miatt, meg figyelmetlenség miatt.
Válasz deflektorosokk #2606. hozzászólásáraAzt kellene vaslapáttal "deflektorozni" aki az egész idiótaságot kitalálta! Hol vannak ilyenkor a méhecskék amire a barom eu zöldek hivatkoznak!
Higgyétek el hogy a szivacs a megoldás!!
A nagybátyám kárpitos. Elballagok hozzá,beszélgetünk keveset, keresünk a hulladékba pár darabot, nem kerül semmibe.
De ha jókedvébe találom és rámtukmál egy kicsit meg egy sört még nyerek is rajta!!
Kellemest a hasznossal.
Válasz Gepi #2591. hozzászólásáraGondolom sorelzárónak akarod, de egyszerűbb a kémlelőablakot elhúzva a vetőtárcsa mellé egy szivacsdarabot begyömöszölni. Meg jóval olcsóbb is!
Kedves gazda társak! Megvételre keresek spc turbinát (ventillátort) kompletten. Bárhová elmegyek érte. Ha vannak egyébb spc alkatrészek pl. Mélység szab.csúszka az is érdekelne. Előre is köszönöm.
Válasz stulzita #2583. hozzászólásáraA használt vákumot most már lehet hogy nehéz lesz összeszedni mert felverte a gaz. Vetéskor kellett volna összekapkodni vagy rakni egy zsákot a vetőgépre és belevezetni.
Jól bekötve sötét száraz helyen 1jó évet elvan
3631 hozzászólás
https://webaruhaz.habi.hu/termekek/28268/Spc_nagycsoroszlya_tarcsas_.htmlhttps://webaruhaz.habi.hu/termekek/28268/Spc_nagycsoroszlya_tarcsas_.html
https://www.google.com/search?q=spc+t%C3%A1rcs%C3%A1s+vet%C5%91g%C3%A9p&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=I-jLnMtXwpfgtM%253A%252CivRzgzr3J6XlJM%252C_&usg=AI4_-kQqqH35lNK2Lc4MygHNy-SEFa23lw&sa=X&ved=2ahUKEwiayrDk1ujgAhUkIMUKHfkpCCYQ9QEwAHoECAUQBA#imgrc=J74sq3-FELhlKM:
Sziasztok,
tárcsás SPC-t használtatok-e már?
Válasz Szem Howkinsz #2627. hozzászólásáraMűtrágyaszórós,,,és lehet vetésellenőrző is van hozzá ki volt téve a falu elejére
Akit érdekel van egy eladó vetőgép SPC -6 soros
Szabolcs Megye Nyírcsaholyban
Válasz Sárközi Róbert #2622. hozzászólásáraAki nem hiszi,járjon utána.
Nem kiskertben használom,max 3 sort vettem le,azt hiba nélkül tudta.Van benne monitor,de nem jelzett...
file:///F:/k%C3%A9pek/spc%20vet%C5%91g%C3%A9p/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Az előző, nemtom miért nem nyitódik meg, ez remélem menni fog. Ha ez sem, akkor nemtom belinkelni.
Válasz zsozsi51 #2623. hozzászólásárahttp://file:///F:/k%C3%A9pek/spc%20vet%C5%91g%C3%A9p/spc_kezelesi_utmutato.pdf Nekem ez van, amit letöltöttem.
Válasz gandalfcappy #2621. hozzászólásáraKösz, nekem nem volt kéznél a gépkönyv. De egy u-szelvény is megteszi.A lenyeg hogy a keteket emelje ki.
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraLehet hogy jó ötlet de én nem látom annak .Utána meg a csövet dugózod le, hogy a többi kocsinál is meglegyen a vákuum??
Válasz Gepi #2617. hozzászólásáraEz az amire gondolt.
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraIgazán köszi a jókívánságokat.
Méhecske ugyan nincs most, de majd kukorica vetés idején ott lesznek a virágzó repec táblákon, kökény és szilva bokrokon a tábla szélén.
Üdv, deflektorosokk
griz-nek
Szia
Nem szeretnék felesleges okoskodónak tűnni, de hátha fantáziát kap valaki.
Nekem csak a rugók voltak megerősítve, a (gumi tömörítő) kerekek megfordítva, a csoroszlya megélezve és egy jó vetésellenőrző (VET-6).
Amit még csinálnék ha meglenne:
Elővágó tárcsasor. Rugós karral, nagyon sűrű hullámos tárcsalappal (ahogyan a Norbi féle nitrosol injektálón van, az tökéletes) mellette pedig egy mélységtartó kerék vagy cső vagy valami ami nem engedi vetésmélység alá menni (a tárcsa mellé feltett acél karima a legolcsóbb megoldás, csak nem állítható, de szükséges e?).
Azután pedig amivel nekem mindig gondom volt mikor nedves volt a talaj, hogy vissza tudott nyílni a magárok vagy be sem omlott. A gumi tömörítő kerék mögé egy oldalra szögbe (lásd JD750A) tenni egy martin vagy thomson tömörítő kereket attól függően milyen talajon gazdálkodsz. Én általánosan a thomsont javasolnám 330 mm átmérővel.
Remélem segítettem.
Mindent összevetve a legjobb megoldás az 5/4-es csap.És a legelegánsabb.
Válasz zsozsi51 #2614. hozzászólásáraIlyen is van? Képet tudnál küldeni róla?
Sorelzárás:
Az spc gyári könyvében van egy szelvény ábrázolva arra az estre, amikor a kocsit meg kell emelni a szállításhoz. Ezt a szelvényt, kb 10cm hosszú, nem emlékszem pontosan, használom sorelzárásra. felemeli a kocsit és nincs ami hajtsa a kereket. 3 db mindig készenlétben van, főleg ha kertezek...
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraÉn is így csináltam sokat, tavaly előtt rá is basztam, mert a visszatett cső lecsúszott a kocsiról, felporszívózott minden szemetet, jó hogy nem kapott fel vmi keményebbet, csak pár kuki levél maradványt, ami beragadt a ventilátorba, aztán a vákum is gyenge lett. mind ez a szar ababilincs miatt, meg figyelmetlenség miatt.

Válasz deflektorosokk #2606. hozzászólásáraAzt kellene vaslapáttal "deflektorozni" aki az egész idiótaságot kitalálta! Hol vannak ilyenkor a méhecskék amire a barom eu zöldek hivatkoznak!

Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraÉs a szivacsot nem szedi szét a tárcsa forgás közben,egy próbát megér.
Válasz gandalfcappy #2607. hozzászólásáraLeveszed a csövet,akkor lehet nem kell tökölni a szivaccsal...
Higgyétek el hogy a szivacs a megoldás!!
A nagybátyám kárpitos. Elballagok hozzá,beszélgetünk keveset, keresünk a hulladékba pár darabot, nem kerül semmibe.
De ha jókedvébe találom és rámtukmál egy kicsit meg egy sört még nyerek is rajta!!
Kellemest a hasznossal.
Válasz gandalfcappy #2607. hozzászólásáraLehet a gyári megoldásra gondolt,amikor a kocsi hátulját ki lehet emelni és akkor nem hajt.
Válasz jozef19 #2597. hozzászólásáraÉs mi az ami olcsóbb a szivacstól?
Válasz zsozsi51 #2600. hozzászólásáraSzia!
A deflektorról meg ne feledkezz(etek)!
https://www.permetezes.hu/alkatreszek_258/vetogep_alkatreszek_1144
Még egy pár darab ingyenesen elérhető a fenti helyen. Sajnos már csak két tipusra: Monosem és SPC.
Üdv, deflektorosokk
Válasz Buvargabi #2604. hozzászólásáraaz enyém ilyen

Válasz Sárközi Róbert #2603. hozzászólásáraÀltalànos 2utas munkahenger kb 30cm munkaùttal(+-)a vetőgèp legtetejèn van elhelyezve vìzszintes àllapotban.ahogy előttem ìrtàk visszàbb vannak fent kèpek.
Válasz zsozsi51 #2600 hozzászólás
Olvass egy kicsit visszább vannak képek is .
Válasz Buvargabi #2599. hozzászólásáraVan aki a maglesodrót állítja oda hogy ne engedjen szemet kipottyanni.
Sziasztok,
Valaki tudna ajánlani egy munkahengert az spc nyomjelzőjéhez? Nekem még mechanikus. Szeretném átalkìtani munkahengeresre de nem a gyári megoldásra...
Válasz jozef19 #2597. hozzászólásáraGyerünk,ne tardsd magadban!
Válasz jozef19 #2597. hozzászólásáraJaja bele adom lelkemet

Válasz Tobszi #2593. hozzászólásáraA szivacs is drága,még attól is van olcsóbb...
Válasz Tobszi #2593. hozzászólására

Köszönöm
Válasz Buvargabi #2592. hozzászólásáraKöszönöm

Válasz Tobszi #2593. hozzászólásáraüdv.! ezért jó ez a forum mindig tanul az ember jó dogokat.
Válasz Gepi #2591. hozzászólásáraGondolom sorelzárónak akarod, de egyszerűbb a kémlelőablakot elhúzva a vetőtárcsa mellé egy szivacsdarabot begyömöszölni. Meg jóval olcsóbb is!
Válasz Gepi #2591. hozzászólásáraSzia Gepi!nem tudom pontosan,hogy 5/4 e kell oda de a golyòscsap jò oda!az a lènyeg,hogy elzàrd a levegő ùtjàt!
Sziasztok,
Tényleg jó hozzá az 5/4-es golyós csap a csövekre elzárónak?
Kedves SPC-s gazdatársak!
Köszönöm szépen az eddigi felajánlásokat, már mindenem megvan a géphez, hogy egy príma vetőgépet csináljak belőle magamnak.
Mutassuk meg az 5-6-7 milliós márkatársaknak hogy milyen prímán eltudunk vetni ezzel az egyszerű román ketyeróval is!
Mindenkinek Áldott Ünnepeket és Bő termésű Új évet Kívánok!
Válasz Josku #2586. hozzászólásáraÜdv! Nekem lenne egy komplett ventillátor ha érdekli! Tel:06202277941
Válasz Josku #2586. hozzászólásáraSzia!nekem van "mèlysègszab.csuszka" de kompletten van,teljesen ùj! ...komàrom
Válasz Josku #2586. hozzászólásáraÚjat akarsz venni? ?
Kedves gazda társak! Megvételre keresek spc turbinát (ventillátort) kompletten. Bárhová elmegyek érte. Ha vannak egyébb spc alkatrészek pl. Mélység szab.csúszka az is érdekelne. Előre is köszönöm.
Válasz ND #2584. hozzászólására

Válasz stulzita #2583. hozzászólásáraA használt vákumot most már lehet hogy nehéz lesz összeszedni mert felverte a gaz. Vetéskor kellett volna összekapkodni vagy rakni egy zsákot a vetőgépre és belevezetni.
Jól bekötve sötét száraz helyen 1jó évet elvan
SPC használt vákumot keresek!!!!!!
Válasz Szem Howkinsz #2580. hozzászólásáraAkkor visszaviszed és kicserélik.