Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak619 FtEUR409.67 FtUSD391.08 FtCHF438.79 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gabesz 01 #2286. hozzászólására törtszem,por,egérfészek,ez+az elfér,berakódhat oda,bonts le mindent takarítsd ki.amikor vettük fél vedernyi marhaság volt benne.nem hülyeség amúgy a vázban képezni a vákuumot , én nem alakítom át a sajátot.
Válasz Gabesz 01 #2282. hozzászólásáraHa tennél egy 90 fokos könyököt a vázra is és a ventilátorra is egyet, akkor elég lenne rövidebb vastag cső is. Vagy a könyököktől nem is hajlékony cső 2db, és csak 5-10 cm rugalmas összekötés egy helyen.
A könyökök nem csökkentenék károsan a vákumot 4 vetőkocsinak, -valószínűleg.
Láttam ilyen megoldást.
Válasz vén cigány #2280. hozzászólásáraTavaly volt komplett felujitva,kamrahàz is lesìkolva.minden forgo ès kopo slkatrèsz uj benne. Asszem maradok az 1000 nèl .
Válasz am1987 #2272. hozzászólásáraÀtkapcsoltam a kardànt 1000re ès ìgy egyformàn vetett minden kocsi.persze előtte szètszedtem de semilyen problèmàt nem talàltam.
Válasz princz95 #2274. hozzászólásáraÜdv!
Nincs jól beállítva a maglesodró.
Két magot vesz fel egy furat és az eggyik mag leesik hamarabb a cenrifugális erő hatására, ami be esik a védőlemez mellé.
Amikor kiemeled a gépet az utődéstől kiesik az a pár mag ami felakadt a lemez mögött.
Próbáld ki, amikor kiérsz a föld végére ne emeld fel, vedd le a vetőtárcsa előtt lévő védőlemezt és meglátod hol akadnak fel a magok.
Ez a jelenség akkor fordul elő leginkább amikor sima a talaj és nagy a sebesség.
Egyenetlen talajon nem fordul elő mert a magok a rázkódástól leesnek.
Válasz Buvargabi #2271. hozzászólására540-el hajtjuk,terep 3,4-ben fél vagy nagyobb gázzal.
Ahol a tárcsa nincs elég közel,ott alumínium alátéttel hézagoltunk.
Csövek bilincsek jól állnak?Szélső tagoknál faágak csinálhattak bajt ha olyan helyen jártál...
Válasz am1987 #2270. hozzászólásáraA tàrcsàk könnyen mennek.màr arra is gondoltam,h a vàkummal lessz a baj,lehet tùl lazàk a tàrcsàk. ...ķöszi a vàlaszt... mekkora fordulaton hajtatjàtok a ventillàtort?
Válasz Buvargabi #2269. hozzászólásáraHelló!
Szerintem az a 2 kocsi meghajtó kereke nehezebben forog,mint a többi!Valószínűleg nem forog annyit,mint a többi,így kevesebb fogy.
Gumi vagy vaskerekes a géped?A miénk régi fajta vas kerekes,nem mindig egyformán hajtja meg a föld...előfordul,hogy néha megcsúszik a nem kellően előkészített föld.
Minden szezon előtt szét szoktuk szedni a meghajtókeréknél,bejut a tengelyhez a homok,és a víz,így a zsírzás magában nem sokat ér.Kicsit megcsiszoljuk,utána zsírzás,és jól megy!
Válasz Gepi #2266. hozzászólásáraÚgy gondolom mindegy hogy hány soros a vetőgép, mert a táblázat hektárra adja meg a mennyiségeket. A hat meg a négysoros is ugyanannyit vet ugyanazzal a beállításokkal csak a négyessel többet kell kerülni.
Az mitől lehet, hogy a digitroll dm 06 lcd ellenőrző hiába van összedugva, jól bekötve, mégsem ellenőrzi a vetést?
A könyve azt írja, hogy tétlenség után alvó módba lép. Na, ez nem lép alvó módba, tehát valamit érez. Viszont hektárt nem mér, vetést nem ellenőriz, még a kerékforgást sem jelzi a pislogó led.
Ha rámegyek a mód váltásra, akkor valamit pittyeg, meg számol, de ennyi.
Mikor próba volt jól működött, most, mikor kéne, most semmi.
Fotocellák nem porosak, illetve ha a keréknek a csavarját az érzékelőhöz fordítom, akkor a keréken a led világít. Csak a monitor nem jelez semmit.
Illetve a szállítókocsi vonószerkezetére szeretnék esztergáltatni, vagy venni egy ilyet, hogy ne kelljen a vonópadot le-fel szerelgetni: Mi ennek a neve? (Bocsi a rossz minőségű képért)
Válasz ravaszparaszt #2250. hozzászólásáraFelemeled, fordul még a vetőegységet hajtó kerék valamennyit, és ezért "vet még a levegőbe" emelve is. Ha menet közben emeled ki, valamivel többet szór, a kerék nagyobb lendülete miatt.
Válasz t-16m #2220. hozzászólásáraNagyon jó a tartályba 50kg ---60kg megy egy tartályba,ha 4 sorosra van! Ha 6 sorosra akkor több 120-140kg körül!
felül 24 fogaskerék alul 16 os !
Nálam 250kg tesz ki egy hektárba,,,,34%vagy 27% ,de én 27% használok!
Árat nem tudom,mert mikor megvettem 5 éve akkor olcsón csinálta,de ha kell megadom a számát ,a fiatal embernek ,az meg csinálja,és nem kell vedrezni,én azt untam meg !
Üdv A gyári csoroszlya milyen méretű lehet, ami rajt van 13cm azt hiszem már cserélni kellene.
A Hanki ker lapján találtam Pdf ben használati útmutatót és alkatrész katalógust.
Sziasztok!
Egy olyan kèrdèssel fordulok hozzàtok, hogy elől a csoroszja határoló láncot hány szemre szokjátok álitani? Tudtommal azzal lehet a vetés mélységét álitani. Nekem nemrég volt csoroszlya csere és muszály volt 4 szemre álitanom különben nagyon orrabukott a kocsi és a meghajtókerék felemelkedett igy nem akart vetni. A csoroszlyát amit rátettem romániábol hozattam. Szoval nem utángyártott
kuk 64 ezer nap 48 ezer szója 51 ezer kb. 50-esel vetek 5-dik be. Sorvégén meg álok és lassan emelem nem levágom a kart.Eleinte arra gondoltam emelés miatt le rázza de nem.
Válasz ravaszparaszt #2252. hozzászólásáraMegállsz mielőtt felemeled a vetőgépet?Milyen növénynél marad ott a mag?Nálunk borsó vetésnél mindig maradt mag ha megállt mert hátul 16 elől pedig 10 fogaskerékkel gyorsítva szórta a magot becsületesen,így egyértelmű hogy lesz mag ha meg is áll a vetőgép,de kukoricánál szerintem nem szabadna leni egy két szemnél több.
Válasz ravaszparaszt #2250. hozzászólásáraA sor végén leállítod a TLT-t?Alacsony fordulaton forgolódsz a sor végén?Szerintem leejti a magot a tárcsáról mikor megállsz az előző két mondatom valamelyike miatt.
Válasz zoli336 #2246. hozzászólásáraHa aratni is szeretnél nem csak vetni spc-vel
nem kellene 8km/h-nál gyorsabban menni.
Még igy sem pontos sem a tőtáv sem a vetésmélység.Talán a hektáronkénti kivetett mennyiséget tartja valamilyen szinten.
Nekem is van egy nagyon jó állapotú SPC 6 os vetőgépem,nézetek ráhttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/vetogep-ulteto-palantazo-gep/spc-6-vetogep/h_6514128
3543 hozzászólás
Válasz VDénes #2292. hozzászólásáraOk koszi a segitseget ;)
Válasz picus #2291. hozzászólásáraEz a honlap ahol található.
Korrekt az eladó. Nekem 6os spchez volt. Van tőle sebesség mérő és nedvesség mérő. Mind a 2 hibátlan.
Válasz VDénes #2290. hozzászólásáraOk koszi a valaszodat es olyat hol kapok es kb mien arba??:D
Válasz picus #2289. hozzászólásáraVet4 annál jobb nincs csak drágább.
Sziasztok szeretnek erdeklodni,h vetes ellenorzot hol lehet venni es mien arba 4 soros!!:D
Válasz sanyi1965 #2287. hozzászólásáraelfelejtettem,a műanyag vastag cső helyett drótbetétes tankercső,vagy 15 éve ez van rajta.
Válasz Gabesz 01 #2286. hozzászólására törtszem,por,egérfészek,ez+az elfér,berakódhat oda,bonts le mindent takarítsd ki.amikor vettük fél vedernyi marhaság volt benne.nem hülyeség amúgy a vázban képezni a vákuumot , én nem alakítom át a sajátot.
Válasz sanyi1965 #2285. hozzászólásáraEzt hogy érted?
Inkább át alakítom ,hogy a ventíllátorból jöjjön a Vákum a csövekbe ,mint ahogy most árulják
Válasz Gabesz 01 #2282. hozzászólásáraszedd ki a váz végdugóit ,érdemes belepillantani a gerendelybe.
Válasz Gabesz 01 #2282. hozzászólásáraHa tennél egy 90 fokos könyököt a vázra is és a ventilátorra is egyet, akkor elég lenne rövidebb vastag cső is. Vagy a könyököktől nem is hajlékony cső 2db, és csak 5-10 cm rugalmas összekötés egy helyen.
A könyökök nem csökkentenék károsan a vákumot 4 vetőkocsinak, -valószínűleg.
Láttam ilyen megoldást.
Válasz Gabesz 01 #2282. hozzászólásáraÍGY https://webshop.keletagro.hu/63_spc-vetogep-alkatreszek/spc-vetogep-szivohaz-6-agu_id27949?visit_source=itemlist
Van egy 4 soros SPC vetőgépem!
Nagy csőt lehet kapni még,vagy cseréljem le a ventilátorból legyen a csövek!
Válasz vén cigány #2280. hozzászólásáraTavaly volt komplett felujitva,kamrahàz is lesìkolva.minden forgo ès kopo slkatrèsz uj benne. Asszem maradok az 1000 nèl .
Válasz Buvargabi #2269. hozzászólásáraNálam a depressziós kamaraházakat kellet síkba köszörűlni és jó lett, 540-en is.
Depressziós kamraház
Válasz am1987 #2272. hozzászólásáraÀtkapcsoltam a kardànt 1000re ès ìgy egyformàn vetett minden kocsi.persze előtte szètszedtem de semilyen problèmàt nem talàltam.
Válasz princz95 #2274. hozzászólásáraÜdv!
Nincs jól beállítva a maglesodró.
Két magot vesz fel egy furat és az eggyik mag leesik hamarabb a cenrifugális erő hatására, ami be esik a védőlemez mellé.
Amikor kiemeled a gépet az utődéstől kiesik az a pár mag ami felakadt a lemez mögött.
Próbáld ki, amikor kiérsz a föld végére ne emeld fel, vedd le a vetőtárcsa előtt lévő védőlemezt és meglátod hol akadnak fel a magok.
Ez a jelenség akkor fordul elő leginkább amikor sima a talaj és nagy a sebesség.
Egyenetlen talajon nem fordul elő mert a magok a rázkódástól leesnek.
Válasz Büresz #2276. hozzászólására6000
Mennyiért vetitek a kukorit? 15 heki 5 darabba. Se műtrágya se granulátum
Válasz princz95 #2274. hozzászólásáraVagy elveszed a gázt és a kisebb vákum miatt, vagy még lendületből forog annyit a kerék. Ne foglalkozz vele.
Sziasztok!
Míért lehet az, hogy a sor végén kiemelésnél leejt 4-7 magot a gép? Viszont a csoroszlyákon marad mag!
Mattermac elektromos granulátszóróróval kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Talán egyszerübb felszerelni, mint a KB 246-ost (komáromi gép)
Válasz Buvargabi #2271. hozzászólására540-el hajtjuk,terep 3,4-ben fél vagy nagyobb gázzal.
Ahol a tárcsa nincs elég közel,ott alumínium alátéttel hézagoltunk.
Csövek bilincsek jól állnak?Szélső tagoknál faágak csinálhattak bajt ha olyan helyen jártál...
Válasz am1987 #2270. hozzászólásáraA tàrcsàk könnyen mennek.màr arra is gondoltam,h a vàkummal lessz a baj,lehet tùl lazàk a tàrcsàk. ...ķöszi a vàlaszt... mekkora fordulaton hajtatjàtok a ventillàtort?
Válasz Buvargabi #2269. hozzászólásáraHelló!
Szerintem az a 2 kocsi meghajtó kereke nehezebben forog,mint a többi!Valószínűleg nem forog annyit,mint a többi,így kevesebb fogy.
Gumi vagy vaskerekes a géped?A miénk régi fajta vas kerekes,nem mindig egyformán hajtja meg a föld...előfordul,hogy néha megcsúszik a nem kellően előkészített föld.
Minden szezon előtt szét szoktuk szedni a meghajtókeréknél,bejut a tengelyhez a homok,és a víz,így a zsírzás magában nem sokat ér.Kicsit megcsiszoljuk,utána zsírzás,és jól megy!
S.O.S. !!! Sziasztok!megtudnàtok mondani,h mèrt van az,hogy a vetőgèp 2 kocsilyàbòl nem fogy ugy a mag mint a töbiben? ...tàrcsa gond nèlkûl forog...
Válasz Tobszi #2267. hozzászólásáraKöszi, mert már bele bolondulok mint kiskutya az ugatásba
Válasz Gepi #2266. hozzászólásáraÚgy gondolom mindegy hogy hány soros a vetőgép, mert a táblázat hektárra adja meg a mennyiségeket. A hat meg a négysoros is ugyanannyit vet ugyanazzal a beállításokkal csak a négyessel többet kell kerülni.
Válasz Tobszi #2126. hozzászólásáraKolléga!
Lehet hülye kérdés de muszály a 4 soros vetőgépnél hogyan változik a képleted?
Szép napot!
Az mitől lehet, hogy a digitroll dm 06 lcd ellenőrző hiába van összedugva, jól bekötve, mégsem ellenőrzi a vetést?
A könyve azt írja, hogy tétlenség után alvó módba lép. Na, ez nem lép alvó módba, tehát valamit érez. Viszont hektárt nem mér, vetést nem ellenőriz, még a kerékforgást sem jelzi a pislogó led.
Ha rámegyek a mód váltásra, akkor valamit pittyeg, meg számol, de ennyi.
Mikor próba volt jól működött, most, mikor kéne, most semmi.
Fotocellák nem porosak, illetve ha a keréknek a csavarját az érzékelőhöz fordítom, akkor a keréken a led világít. Csak a monitor nem jelez semmit.
Segítsen valaki mert megesz a méreg.
Válasz zoli336 #2262. hozzászólásáraMiért nem veszel egy jumz vonólapot?
Válasz zoli336 #2262. hozzászólásáraAz attól függ mit vetsz vele,de az nem % hanem idő...
Sziasztok!
(Akinek van) Digitroll vetésellnőrzőn a jelzést hány %-ra szoktátok állítani?
Illetve a szállítókocsi vonószerkezetére szeretnék esztergáltatni, vagy venni egy ilyet, hogy ne kelljen a vonópadot le-fel szerelgetni: Mi ennek a neve? (Bocsi a rossz minőségű képért)
Köszönöm előre is a segítséget!
Válasz ravaszparaszt #2250. hozzászólásáraFelemeled, fordul még a vetőegységet hajtó kerék valamennyit, és ezért "vet még a levegőbe" emelve is. Ha menet közben emeled ki, valamivel többet szór, a kerék nagyobb lendülete miatt.
Válasz t-16m #2220. hozzászólásáraNagyon jó a tartályba 50kg ---60kg megy egy tartályba,ha 4 sorosra van! Ha 6 sorosra akkor több 120-140kg körül!
felül 24 fogaskerék alul 16 os !
Nálam 250kg tesz ki egy hektárba,,,,34%vagy 27% ,de én 27% használok!
Árat nem tudom,mert mikor megvettem 5 éve akkor olcsón csinálta,de ha kell megadom a számát ,a fiatal embernek ,az meg csinálja,és nem kell vedrezni,én azt untam meg !
Üdv A gyári csoroszlya milyen méretű lehet, ami rajt van 13cm azt hiszem már cserélni kellene.
A Hanki ker lapján találtam Pdf ben használati útmutatót és alkatrész katalógust.
Válasz Sárközi Róbert #2257. hozzászólására13x1250
Üdv.! Ékszíj méretben esetleg tud valaki segíteni? Vennék itt a sarki autósboltban ha van nem kéne elmenni érte. köszi
Sziasztok!
Egy olyan kèrdèssel fordulok hozzàtok, hogy elől a csoroszja határoló láncot hány szemre szokjátok álitani? Tudtommal azzal lehet a vetés mélységét álitani. Nekem nemrég volt csoroszlya csere és muszály volt 4 szemre álitanom különben nagyon orrabukott a kocsi és a meghajtókerék felemelkedett igy nem akart vetni. A csoroszlyát amit rátettem romániábol hozattam. Szoval nem utángyártott
kuk 64 ezer nap 48 ezer szója 51 ezer kb. 50-esel vetek 5-dik be. Sorvégén meg álok és lassan emelem nem levágom a kart.Eleinte arra gondoltam emelés miatt le rázza de nem.
Válasz ravaszparaszt #2250. hozzászólásáraha 4-5 szemnél nem több soronként akkor nincs bibi
Válasz ravaszparaszt #2252. hozzászólásáraMegállsz mielőtt felemeled a vetőgépet?Milyen növénynél marad ott a mag?Nálunk borsó vetésnél mindig maradt mag ha megállt mert hátul 16 elől pedig 10 fogaskerékkel gyorsítva szórta a magot becsületesen,így egyértelmű hogy lesz mag ha meg is áll a vetőgép,de kukoricánál szerintem nem szabadna leni egy két szemnél több.
Nem kell leállítani mert egy nyúlvánnyal
meghosszabbítottam a vázat. A szívó kamrák is felesztergálva így a magot nem ejti el azt már megnéztem.
Válasz ravaszparaszt #2250. hozzászólásáraA sor végén leállítod a TLT-t?Alacsony fordulaton forgolódsz a sor végén?Szerintem leejti a magot a tárcsáról mikor megállsz az előző két mondatom valamelyike miatt.
Hali szakmai kérdésem lenne? A sor végén mikor felemelem a vetőgépet jó pár szem vetőmag ott marad egy kupacba.Mi a bibi?
Válasz zoli336 #2248. hozzászólásáraMég 2 utolsó kérdésem lenne.
Ti a szállítókocsit milyen sorrendben rakjátok össze? (Úgy értem, hogy egyik kerék, másik kerék, vonórúd, stb.)
Illetve átlagosan mennyiért vetnek el 1 ha napraforgót vagy kukoricát(műtrágyával)?
Válasz KooL #2247. hozzászólásáraKöszi!
Azt, hogy ami a csövön kifér, csak viccnek szántam :)
Válasz zoli336 #2246. hozzászólásáraHa aratni is szeretnél nem csak vetni spc-vel
nem kellene 8km/h-nál gyorsabban menni.
Még igy sem pontos sem a tőtáv sem a vetésmélység.Talán a hektáronkénti kivetett mennyiséget tartja valamilyen szinten.
Üdv!
Érdeklődnék, van valami meghatározott sebesség, hogy mennyivel kell menni vetés közben?
Vagy lehet, ami a csövön kifér?
Köszi előre is!
Fiatalodik a román csoda egy két része.Sajna voltak vele gondok,de h minden jól megy holnap vagy holnap után már dolgozni fog.
Nekem is van egy nagyon jó állapotú SPC 6 os vetőgépem,nézetek ráhttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/vetogep-ulteto-palantazo-gep/spc-6-vetogep/h_6514128