Válasz szervezkedo #3622. hozzászólására2éve vagy a fórumon, mindig szüret és felvásárlás idején jelensz meg,és te huhogsz,hogy kinek van itt helye meg kinek nincs?
Válasz szervezkedo #3622. hozzászólásáraTudod figyelem a tevékenységed a fórumon és hiába próbálsz itt alám vágni,holgy nekem nincs itt helyem. Az igazság ha le van írva elkezdtek ajvékolni. Átmész kioktató,lekicsinylő stilusba, a termelői oldal mellett jó adag felvásárlói érdekeket rejtő megnyilvánulásod van ebben a témában évek óta.
Érdekes,ilyenkor magadénak érzed azt a bizonyos inget,amikor konkrét szakmai érvek vannak a baromságaid ellen felhozva, rögtön támadni kezdesz.
Harmadszor kérdezed közben ugyanazt,hogy milyen árakon adom,meg kinek :D köben azt sehol sem írtad még le drága nagytudású barátom,hogy te mennyiért meg kinek adod,meg mekkora területen termelsz,vagy mekkora területről vásárolsz fel.
Válasz szervezkedo #3619. hozzászólásáraAz felzaklat ha az AKG-val jönnek meg a támogatásokkal. meg hogy, mindig sírnak a termelők.
A többi ágazatban mit számítanak önköltségnek???? Itt is azokat kell.
Az AKG-t nem ingyen adják.
Reális szerinted hogy, 4kg szőlőt vagy 6kg búzát kell adni egy gombóc fagyiért?
Ha elfogynak a "sírósak"Akkor lesztek szarban mert a fiatalok nem fogják szerelemből csinálni és ehetitek a külföldről behozott meg a nagyüzemi szemetet.
A " csak sírnak a világba" a tudatlanságodat mutatja. A gazdálkodók átlag életkora 60 év körül van a szőlészeké még több mihez kezdjenek újhoz szerinted. Egész életükben gazdálkodtak és fejleszteték a gazdaságukat ÁTVESZED?
A topic a szőlő átvételi árakról szól. Szerintem azoknak akik személyeskedni járnak ide, nem sok helyük van itt.
Konkrétan, te idén mennyiért fogod adni?
Melyik felvásárlóval fogsz szerződést kötni?
Publikus e a vételi ár?
+ milyen tőketerhelés mellett termelsz?
(Több évtizedes butaságokat szerintem nem kellene ide irkálnod.)
Szombat ide vagy oda, az árak tovább alakulnak. A nagyok után mennek a kisebbek is. Úgy tűnik 170ft alatt nem beszélget már senki sem fehér szőlő kapcsán.
Válasz szervezkedo #3619. hozzászólásáraMár a tőketerhelésnél megáll a tudományod és az elméleted, rgo szerinted akkor a hegyvidéki és magyarország leginkább bor és szőlőtermesztő vidékeit le lehetne huzni a wc-n. Az már rég köztudott,hogy a tömegtermő igénytelen és jellegtelen fajták az alföldön ami évről évre káoszt csinál a piacon,mert abból mindent is lehet készíteni egy kis kémiával, de hogy Te pl ilyet termelsz és osztod itt az észt a minőségi szőlőt előállító vidékeken évtizedek óta gazdálkodóknak,az enyhén szólva is röhejes...
Ember! Bor,minőségi bor és minőségi szőlő előállítása és termelése? Mond neked valamit? Nagyon úgy néz ki ,hogy nem?
Ott nem a mennyiségről van,volt szó sosem első szempontként. Badacsony,Mátra,Tokaj,Eger vidékein is élnek még szőlőtermesztők,akik nem 150forintos szőlőt termelnek,mint te, a demagóg hülye dumádat meg ott osszad általánosítva ahol te termelsz és tolod a mennyiségi moslékot...
A matematika objektív tudomány, legfeljebb abban tér el, ki mit számít bele az önköltségbe illetve mit számít a bevételbe. Ott ahol pl anya számlájára jön az AKG, amiből a karácsonyi költekezést finanszírozzák ott sovanyabbnak tűnik a bevétel. Ugyanígy ahol mindent bérbe végeztetnek+a Föld forgási sebessége is megjelenik költségként, ott egyből más a mozgástér.
Érdekes azonban hogy van aki a 100-120mazsat stabilan termő ültetvényeket kihúzza, ugyanott a szomszéd portán a gazdatársa jovedelmezően tud gazdálkodni.
De ez olyan összetett dolog, hogy egész délutánt lehetne róla beszélgetni különböző birtokméretű szőlészekkel, borászokkal.
Azonban akik éveken keresztül sírnak, éveken keresztül azt kommunikálják, annyira szar minden hogy most már befejezik, kihúzzák, egy szemre metszenek, stb stb stb és mégsem teszik meg vagy nem tesznek valamit valamilyen irányba, csak sírnak, sírnak világba, azok fejében nem tudom mi a koncepció, mi a stratégia?
Válasz szervezkedo #3617. hozzászólásáraNem kioktatás , a kombájn amortizációja is benne van az önköltségben.
Azok sem új kombájnok , amikor vették még több volt a bér munka is.
150ft/kg nál már ki lehet jönni de egy kis profit is kellene néha.
Akkor lesz rentábilis ha a termő terület szinten marad néhány évig a többi csak duma.
Válasz Balu86 #3614. hozzászólásáraTényleg nem a kioktatás a célom, de ha nekem 1 millió forint lenne az önköltségem, 100mazsa szőlő esetén hogy jönék ki nullára?!??
Azért ezek a kombánjok amik itt minden faluban vannak, azok nem a földben kelnek eső után, hanem pénzért veszik a parasztok. Szerintem!
Mindegy!
A lényeg: fehér 170Ft a kékekkel 149Ft-nál tartunk.
Kell a szőlő.
Néhány nap eső jön.
Nem égnek a savak hanem talán híznak a bogyók -> nő a súly -> talán vastagszik a buksza is!
Válasz Balu86 #3614. hozzászólásáraMegmondóemberrel ne foglalkozz,összevissza beszél...hol a felvásárlóknak nyal,hol a termelőket védi. Aletta meg biankán kivül ezek mást nem tudnak termelni...náluk ezeknél megáll a mennyiségi termelés. Póbáljon egy dombvidéki déli fekvésű ültetvényben öntözés nélkül idén ennyit termelni... és ahogy írod,ilyen alapon akkor a fél országnak abba kell hagynia ,mert nem ért hozzá,csak ő :D
Válasz szervezkedo #3613. hozzászólásáraAkkor az egri és mátrai borvidéket ki lehet vágni. Akinek nincs saját modern gépparkja minimum 1-1,2 millió Ft a művelési költség metszéstől szüretig. Itt maximum 100-150q jön le hektáronként. Idén ennyi sem. Mai friss felvásárlási ár 135-145ft őstermelői áron két különböző felvásárlónál. Számolgass......
A gazdálkodók kis százalékának van saját gépparkja. Pláne precíziós gépekkel(csonkázó,törzstisztító).
Kombájnról ne is beszéljünk, Alföldön egy faluban felbukok gondolom 10 kombájnba. Itt lasszóval nem fogod be őket, még mindig kevés van.
Nekem tavaly Chardonnay kézi szüretnél 43ft-ra jött ki a szedési költség kilónként.
Emelték a bejelentési illetéket,emelték a napszámot.
Nem baj, idén is kapunk egy nagy pofont,megint fognak lemorzsálódni területek. Ez lesz a 4. év,hogy az Alföldön termelt szőlőt drágábban vásárolják mint az egrit vagy mátrait.
Válasz trikolor5 #3612. hozzászólásáraAnnak aki hektáronként 2- 2,5milliós önköltséggel tud csak 120- 150mázsa szőlőt előállítani, annak nem szabad ezzel foglalkozni.
Válasz szervezkedo #3611. hozzászólásáraMeglepődnék ha akár 1eladó is elégedett lenne. Ilyen árakkal jó ha nullára kijön. Ha sok területe van max az akg-ból megéldegél. Nem csoda, hogy sorra vágják ki, azért a szőlővel rengeteg munka van, ez nem szántó..
Válasz trikolor5 #3609. hozzászólásáraA felvásárlási árakat válasszuk el, a szedd magad akcióktól illetve attól amikor valaki elkilózgatja 1-2, 5-6 mázsákkal a termését.
Ez a kategória a mi környékünkön 240- 280- 330ft/kg között ment.
Bármennyi is az ár, az a lényeg, az eladó és vevő is megelégedett legyen az adásvétel után!
Válasz ttetudod #3605. hozzászólásáraVegyes fehér (Bianka és tarsai) 155,
Aletta/Generosa 157.
Cserszegi, Zöld veltelini, Ezerjó, Karát, Rizlingek 165 Ft /kg.
Októberi fizetéssel.
(Karácsonyi fizetéssel van amiért +2Ft-ot adnak.)
Válasz Moki.1 #3602. hozzászólásáraEzt írtam lentebb is...Pont ezzel a magukra írt rendelkezéssel tartják nyomva az árakat,pár napot adva egy egy fajtára... Volt olyan év,hogy abban a pár napban végig szakadt az eső,aki nem tudta leadni,"így járt "címszóval ki lett röhögve...aztán nyomott áron mégis meg akarták tőlük venni..mondjam,vagy mutassam... Mindez azért van,mert azok a holdudvarnokok lettek hegybírók mindenhol,akik az ilyenekbe beleunó gazdáktól olcsón megveszik a szőlőt,majd később a komplett területet is...
Az hogy egy adott fajta feldolgozása,erjesztése történik,technológiai folyamatok szerint teljesen nyilvánvaló,viszont azt senki ne mondja,hogy ezzel a pár napos időablakkal nem él vissza senki...mondjam ,vagy mutassam...
Válasz Moki.1 #3602. hozzászólásáraTavaly is sírt valaki profi, az egyik történelmi borvidéken, hogy tőle nem vesznek meg 2-3 ha szőlőt szeptember végén!
Már rég bezárta mindenki a pincét. Lement a szüret, mire a madár felébredt.
(Felvásárló meghatározza a mustfokot, amit ha elér a termelő, akkor szedni kell azonnal -szerintem!)
Válasz Sylva #3599. hozzászólására"elvan még a tőkén" Csak azt elfelejted, hogy egy adott fajtára 5 azaz öt napot adnak a felvásárlók a beszállításra! Ha ezt nem teljesíted később nem veszik át!
Válasz szervezkedo #3597. hozzászólásáratavalyi áron senkinek,akkor ott rohad le...de ősz meleg lesz és napos,,,, elvan még a tőkén ez a fajtánkénti szüret amugy is egy nagy néphülyítés meg ármanipulációra okot adó xarság
az biztos,hogy idén a súly közel se lesz ott,ahol várták,nincs lé ,cukor sem ugy képződött a hőségben ahogy szokott
Válasz Sylva #3595. hozzászólásáraTényleg látom, nagyon benne vagy a szőlő vonalban!
Segíthetnél azoknak (köztük nékem is) akiknek nincsenek ilyen kapcsolataik, mint amiről írsz.
Konkrétan, te idén mennyiért fogod adni?
Melyik felvásárlóval fogsz szerződést kötni?
Publikus e a vételi ár?
Válasz Sylva #3595. hozzászólásáraAzért nem ugyanez! A gabonára hónapjaid vannak eladni!It csak hetek!Utána lefonnyad,lehullik!Oda kell adnod a mindenkori áron!A gabonát egy év múlva is eladhatod,ha van hol tárolnod! nem kell feldolgozó kapacitás,meg rendes tároló edény!Nem jár a nyakadra a NAV!Ki vagy szolgáltatva a felvásárlónak,és ő ezt tudja is!
Válasz medikus #3593. hozzászólásáraA gabonával mit csinálnak? Ugyanezt.... A szállitási egység egy kamion...
Szőlőnél szintén ez megy,nagy konténerek a nyergesen,a kicsiből beleboritja a rámpán,este meg indul útjára a kamion.
Ha lenne korrekt felvásárló minden körzetben,nem olyan,aki direkt a kiszolgáltatottságot használja ki és nyomott áron vásárol,akkor nem lenne kereslet az ilyen nagy távolságú fuvarokra és nagyobb távolságokra történő értékesítésre,de tudok olyat,aki 20éve korrekt partnere felvidéki cégnek és csak oda adja el,de olyat is ,akitől 22köbméteres olasz tartálykocsik viszik a bogyós levet olaszországba.
Válasz medikus #3593. hozzászólásáraKézzel szedni a szőlőt, 1-2 ha teruletnyi nagyságban, 40-50q mennyisegben, hobbi szinten biztosan lehet.
Efölött gazdasági öngyilkosság!
Szerintem!
Az az idő már elmúlt kb 10éve, amikor ládában/konténerben egészben vitte a kamion Szlovákiába az alföldi szőlőt.
Válasz ttetudod #3589. hozzászólásáraKonkrét 160as ár van fehér szőlőre gépi szüret benne van az árban! De kézi szedést 200ért is megveszik a szlovákok!
Válasz szervezkedo #3590. hozzászólásáraAz,hogy ti kereskedésben,felvásárlásban is érdekeltek vagytok egyre nyilvánvalóbb,ahogyan az is,hogy nem a termelő érdekeit nézed,hanem saját ,nyomott áron próbálsz szőlőt találni,meg hűlyét aki leadja annyiért!
Válasz medikus #3584. hozzászólására1,4 hektár. Brigádom nincs(nem is szeretnék velük bajlódni), metszést, zöldmunkát magam megcsinálom ahogy az időm engedi, de a szüretet nem húzhatom el hetekig. És időm sincs. Kalászosnak kell elkezdeni csinálni a talajt, majd vetni, naprát aratni.. ősszel már nagyon nincs idő a szőlőre.
Válasz BartaZoli #3581. hozzászólásáraHa nem is hülye,de lehet kiszolgáltatott helyzetben! A gabona tárolóba nem lehet beönteni!Melegben apad! Te hova tennéd?
Válasz trikolor5 #3577. hozzászólásáraIrreàlisan alacsony. Aki annyiért odaadja, az hülye. Vagy valami egyedi oka van, pl jégverett, lisztharmatos stb.... Ezt anélkül mondpm, hogy fajtàt említettél volna.
3625 hozzászólás
Válasz szervezkedo #3622. hozzászólására2éve vagy a fórumon, mindig szüret és felvásárlás idején jelensz meg,és te huhogsz,hogy kinek van itt helye meg kinek nincs?



Válasz szervezkedo #3622. hozzászólásáraTudod figyelem a tevékenységed a fórumon és hiába próbálsz itt alám vágni,holgy nekem nincs itt helyem. Az igazság ha le van írva elkezdtek ajvékolni. Átmész kioktató,lekicsinylő stilusba, a termelői oldal mellett jó adag felvásárlói érdekeket rejtő megnyilvánulásod van ebben a témában évek óta.



Érdekes,ilyenkor magadénak érzed azt a bizonyos inget,amikor konkrét szakmai érvek vannak a baromságaid ellen felhozva, rögtön támadni kezdesz.
Harmadszor kérdezed közben ugyanazt,hogy milyen árakon adom,meg kinek :D köben azt sehol sem írtad még le drága nagytudású barátom,hogy te mennyiért meg kinek adod,meg mekkora területen termelsz,vagy mekkora területről vásárolsz fel.
Válasz szervezkedo #3619. hozzászólásáraAz felzaklat ha az AKG-val jönnek meg a támogatásokkal. meg hogy, mindig sírnak a termelők.
A többi ágazatban mit számítanak önköltségnek???? Itt is azokat kell.
Az AKG-t nem ingyen adják.
Reális szerinted hogy, 4kg szőlőt vagy 6kg búzát kell adni egy gombóc fagyiért?
Ha elfogynak a "sírósak"Akkor lesztek szarban mert a fiatalok nem fogják szerelemből csinálni és ehetitek a külföldről behozott meg a nagyüzemi szemetet.
A " csak sírnak a világba" a tudatlanságodat mutatja. A gazdálkodók átlag életkora 60 év körül van a szőlészeké még több mihez kezdjenek újhoz szerinted. Egész életükben gazdálkodtak és fejleszteték a gazdaságukat ÁTVESZED?
Válasz Sylva #3621. hozzászólásáraEgy szint felett az ember nem megy egy szint alá és ehhez én is tartom magam.
A topic a szőlő átvételi árakról szól. Szerintem azoknak akik személyeskedni járnak ide, nem sok helyük van itt.
Konkrétan, te idén mennyiért fogod adni?
Melyik felvásárlóval fogsz szerződést kötni?
Publikus e a vételi ár?
+ milyen tőketerhelés mellett termelsz?
(Több évtizedes butaságokat szerintem nem kellene ide irkálnod.)
Szombat ide vagy oda, az árak tovább alakulnak. A nagyok után mennek a kisebbek is. Úgy tűnik 170ft alatt nem beszélget már senki sem fehér szőlő kapcsán.
Válasz szervezkedo #3619. hozzászólásáraMár a tőketerhelésnél megáll a tudományod és az elméleted, rgo szerinted akkor a hegyvidéki és magyarország leginkább bor és szőlőtermesztő vidékeit le lehetne huzni a wc-n. Az már rég köztudott,hogy a tömegtermő igénytelen és jellegtelen fajták az alföldön ami évről évre káoszt csinál a piacon,mert abból mindent is lehet készíteni egy kis kémiával, de hogy Te pl ilyet termelsz és osztod itt az észt a minőségi szőlőt előállító vidékeken évtizedek óta gazdálkodóknak,az enyhén szólva is röhejes...
Válasz szervezkedo #3619. hozzászólására"Minél alacsonyabb önköltség mellett, minél nagyobb bevételt kell elérni."
Ember! Bor,minőségi bor és minőségi szőlő előállítása és termelése? Mond neked valamit? Nagyon úgy néz ki ,hogy nem?
Ott nem a mennyiségről van,volt szó sosem első szempontként. Badacsony,Mátra,Tokaj,Eger vidékein is élnek még szőlőtermesztők,akik nem 150forintos szőlőt termelnek,mint te, a demagóg hülye dumádat meg ott osszad általánosítva ahol te termelsz és tolod a mennyiségi moslékot...
Válasz ttetudod #3618. hozzászólásáraMinél alacsonyabb önköltség mellett, minél nagyobb bevételt kell elérni.
A matematika objektív tudomány, legfeljebb abban tér el, ki mit számít bele az önköltségbe illetve mit számít a bevételbe. Ott ahol pl anya számlájára jön az AKG, amiből a karácsonyi költekezést finanszírozzák ott sovanyabbnak tűnik a bevétel. Ugyanígy ahol mindent bérbe végeztetnek+a Föld forgási sebessége is megjelenik költségként, ott egyből más a mozgástér.
Érdekes azonban hogy van aki a 100-120mazsat stabilan termő ültetvényeket kihúzza, ugyanott a szomszéd portán a gazdatársa jovedelmezően tud gazdálkodni.
De ez olyan összetett dolog, hogy egész délutánt lehetne róla beszélgetni különböző birtokméretű szőlészekkel, borászokkal.
Azonban akik éveken keresztül sírnak, éveken keresztül azt kommunikálják, annyira szar minden hogy most már befejezik, kihúzzák, egy szemre metszenek, stb stb stb és mégsem teszik meg vagy nem tesznek valamit valamilyen irányba, csak sírnak, sírnak világba, azok fejében nem tudom mi a koncepció, mi a stratégia?
Válasz szervezkedo #3617. hozzászólásáraNem kioktatás , a kombájn amortizációja is benne van az önköltségben.
Azok sem új kombájnok , amikor vették még több volt a bér munka is.
150ft/kg nál már ki lehet jönni de egy kis profit is kellene néha.
Akkor lesz rentábilis ha a termő terület szinten marad néhány évig a többi csak duma.
Válasz Balu86 #3614. hozzászólásáraTényleg nem a kioktatás a célom, de ha nekem 1 millió forint lenne az önköltségem, 100mazsa szőlő esetén hogy jönék ki nullára?!??



Azért ezek a kombánjok amik itt minden faluban vannak, azok nem a földben kelnek eső után, hanem pénzért veszik a parasztok. Szerintem!
Mindegy!
A lényeg: fehér 170Ft a kékekkel 149Ft-nál tartunk.
Kell a szőlő.
Néhány nap eső jön.
Nem égnek a savak hanem talán híznak a bogyók -> nő a súly -> talán vastagszik a buksza is!
Válasz Balu86 #3614. hozzászólásáraMegmondóemberrel ne foglalkozz,összevissza beszél...hol a felvásárlóknak nyal,hol a termelőket védi. Aletta meg biankán kivül ezek mást nem tudnak termelni...náluk ezeknél megáll a mennyiségi termelés. Póbáljon egy dombvidéki déli fekvésű ültetvényben öntözés nélkül idén ennyit termelni... és ahogy írod,ilyen alapon akkor a fél országnak abba kell hagynia ,mert nem ért hozzá,csak ő :D
Válasz szervezkedo #3613. hozzászólásáraAkkor az egri és mátrai borvidéket ki lehet vágni. Akinek nincs saját modern gépparkja minimum 1-1,2 millió Ft a művelési költség metszéstől szüretig. Itt maximum 100-150q jön le hektáronként. Idén ennyi sem. Mai friss felvásárlási ár 135-145ft őstermelői áron két különböző felvásárlónál. Számolgass......
A gazdálkodók kis százalékának van saját gépparkja. Pláne precíziós gépekkel(csonkázó,törzstisztító).
Kombájnról ne is beszéljünk, Alföldön egy faluban felbukok gondolom 10 kombájnba. Itt lasszóval nem fogod be őket, még mindig kevés van.
Nekem tavaly Chardonnay kézi szüretnél 43ft-ra jött ki a szedési költség kilónként.
Emelték a bejelentési illetéket,emelték a napszámot.
Nem baj, idén is kapunk egy nagy pofont,megint fognak lemorzsálódni területek. Ez lesz a 4. év,hogy az Alföldön termelt szőlőt drágábban vásárolják mint az egrit vagy mátrait.
Válasz trikolor5 #3612. hozzászólásáraAnnak aki hektáronként 2- 2,5milliós önköltséggel tud csak 120- 150mázsa szőlőt előállítani, annak nem szabad ezzel foglalkozni.
Szerintem.
Válasz szervezkedo #3611. hozzászólásáraMeglepődnék ha akár 1eladó is elégedett lenne. Ilyen árakkal jó ha nullára kijön. Ha sok területe van max az akg-ból megéldegél. Nem csoda, hogy sorra vágják ki, azért a szőlővel rengeteg munka van, ez nem szántó..
Válasz trikolor5 #3609. hozzászólásáraA felvásárlási árakat válasszuk el, a szedd magad akcióktól illetve attól amikor valaki elkilózgatja 1-2, 5-6 mázsákkal a termését.
Ez a kategória a mi környékünkön 240- 280- 330ft/kg között ment.
Bármennyi is az ár, az a lényeg, az eladó és vevő is megelégedett legyen az adásvétel után!
Válasz ttetudod #3608. hozzászólásáraNem nettó! Felárral növelt ár.
A mai további ajánlat egy másik nagy felvásárló részéről, 2026. január végi fizetés esetén +3Ft.
Válasz szervezkedo #3607. hozzászólásáraHú ez nagyon alacsony. Én úgy adom 160ért, hogy csak nézem amint szedik aztán elviszik. És helyben fizetnek.
Válasz szervezkedo #3607. hozzászólásáraEz kompenzációs felárral vagy nettó ?
Köszönöm.
Válasz ttetudod #3605. hozzászólásáraVegyes fehér (Bianka és tarsai) 155,
Aletta/Generosa 157.
Cserszegi, Zöld veltelini, Ezerjó, Karát, Rizlingek 165 Ft /kg.
Októberi fizetéssel.
(Karácsonyi fizetéssel van amiért +2Ft-ot adnak.)
Válasz ttetudod #3605. hozzászólásáraChardonnayt bács-megyében 160 ft -ért veszik
Fehér szőlőre mondhatnátok néhány felvásárló által hirdetett árat.
Válasz Moki.1 #3602. hozzászólásáraEzt írtam lentebb is...Pont ezzel a magukra írt rendelkezéssel tartják nyomva az árakat,pár napot adva egy egy fajtára... Volt olyan év,hogy abban a pár napban végig szakadt az eső,aki nem tudta leadni,"így járt "címszóval ki lett röhögve...aztán nyomott áron mégis meg akarták tőlük venni..mondjam,vagy mutassam... Mindez azért van,mert azok a holdudvarnokok lettek hegybírók mindenhol,akik az ilyenekbe beleunó gazdáktól olcsón megveszik a szőlőt,majd később a komplett területet is...
Az hogy egy adott fajta feldolgozása,erjesztése történik,technológiai folyamatok szerint teljesen nyilvánvaló,viszont azt senki ne mondja,hogy ezzel a pár napos időablakkal nem él vissza senki...mondjam ,vagy mutassam...
Válasz Moki.1 #3602. hozzászólásáraTavaly is sírt valaki profi, az egyik történelmi borvidéken, hogy tőle nem vesznek meg 2-3 ha szőlőt szeptember végén!
Már rég bezárta mindenki a pincét. Lement a szüret, mire a madár felébredt.
(Felvásárló meghatározza a mustfokot, amit ha elér a termelő, akkor szedni kell azonnal -szerintem!)
Válasz Sylva #3599. hozzászólására"elvan még a tőkén" Csak azt elfelejted, hogy egy adott fajtára 5 azaz öt napot adnak a felvásárlók a beszállításra! Ha ezt nem teljesíted később nem veszik át!
Válasz szervezkedo #3600. hozzászólására30év ha nem elég...ott ahol te profi vagy ..ott semmi közöm hozzá
Válasz Sylva #3599. hozzászólásáraEgy jó tanács: nem baj ha úgy szólsz egy témához, ha semmi közöd nincs hozzá, csak ezt fűzd a mondandód végére.
Az ilyen hozzászólások megvezetik azokat, akik esetleg konkrét információ miatt olvassák a topicot.
Válasz szervezkedo #3597. hozzászólásáratavalyi áron senkinek,akkor ott rohad le...de ősz meleg lesz és napos,,,, elvan még a tőkén ez a fajtánkénti szüret amugy is egy nagy néphülyítés meg ármanipulációra okot adó xarság
az biztos,hogy idén a súly közel se lesz ott,ahol várták,nincs lé ,cukor sem ugy képződött a hőségben ahogy szokott
Válasz szervezkedo #3597. hozzászólására
tudod te nagyon jol,nincs neked szükséged segitségre,nem kell a szinészkedés 
Válasz Sylva #3595. hozzászólásáraTényleg látom, nagyon benne vagy a szőlő vonalban!
Segíthetnél azoknak (köztük nékem is) akiknek nincsenek ilyen kapcsolataik, mint amiről írsz.
Konkrétan, te idén mennyiért fogod adni?
Melyik felvásárlóval fogsz szerződést kötni?
Publikus e a vételi ár?
Válasz Sylva #3595. hozzászólásáraAzért nem ugyanez! A gabonára hónapjaid vannak eladni!It csak hetek!Utána lefonnyad,lehullik!Oda kell adnod a mindenkori áron!A gabonát egy év múlva is eladhatod,ha van hol tárolnod! nem kell feldolgozó kapacitás,meg rendes tároló edény!Nem jár a nyakadra a NAV!Ki vagy szolgáltatva a felvásárlónak,és ő ezt tudja is!


Válasz medikus #3593. hozzászólásáraA gabonával mit csinálnak? Ugyanezt.... A szállitási egység egy kamion...
Szőlőnél szintén ez megy,nagy konténerek a nyergesen,a kicsiből beleboritja a rámpán,este meg indul útjára a kamion.
Ha lenne korrekt felvásárló minden körzetben,nem olyan,aki direkt a kiszolgáltatottságot használja ki és nyomott áron vásárol,akkor nem lenne kereslet az ilyen nagy távolságú fuvarokra és nagyobb távolságokra történő értékesítésre,de tudok olyat,aki 20éve korrekt partnere felvidéki cégnek és csak oda adja el,de olyat is ,akitől 22köbméteres olasz tartálykocsik viszik a bogyós levet olaszországba.
Válasz medikus #3593. hozzászólásáraKézzel szedni a szőlőt, 1-2 ha teruletnyi nagyságban, 40-50q mennyisegben, hobbi szinten biztosan lehet.
Efölött gazdasági öngyilkosság!
Szerintem!
Az az idő már elmúlt kb 10éve, amikor ládában/konténerben egészben vitte a kamion Szlovákiába az alföldi szőlőt.
Válasz Sylva #3587. hozzászólásáraMajd utaztat 100q 200 kilóméterre?

Válasz ttetudod #3589. hozzászólásáraKonkrét 160as ár van fehér szőlőre gépi szüret benne van az árban! De kézi szedést 200ért is megveszik a szlovákok!
Válasz szervezkedo #3590. hozzászólásáraAz,hogy ti kereskedésben,felvásárlásban is érdekeltek vagytok egyre nyilvánvalóbb,ahogyan az is,hogy nem a termelő érdekeit nézed,hanem saját ,nyomott áron próbálsz szőlőt találni,meg hűlyét aki leadja annyiért!
Válasz ttetudod #3589. hozzászólásáraAz egyik ár csak egy színjáték, a másik a valóság!
Válasz Sylva #3587. hozzászólásáraAz a várható és nem az ajánlati ár.
Nagy tételben más.
Válasz Sylva #3587. hozzászólásáraTe idén mennyiért fogod adni?
Melyik felvásárlóval fogsz szerződést kötni?
Publikus e a vételi ár?
Válasz szervezkedo #3586. hozzászólásáraLentebb is van 224 bruttó a kékfrankosra,,, Aki 145ért odaadja az megbolondult....
Válasz medikus #3584. hozzászólására1,4 hektár. Brigádom nincs(nem is szeretnék velük bajlódni), metszést, zöldmunkát magam megcsinálom ahogy az időm engedi, de a szüretet nem húzhatom el hetekig. És időm sincs. Kalászosnak kell elkezdeni csinálni a talajt, majd vetni, naprát aratni.. ősszel már nagyon nincs idő a szőlőre.
Válasz BartaZoli #3581. hozzászólásáraHa nem is hülye,de lehet kiszolgáltatott helyzetben! A gabona tárolóba nem lehet beönteni!Melegben apad! Te hova tennéd?
Mennyi a gépi szedés-szállítás költsége?
Válasz BartaZoli #3581. hozzászólásáraAkkor mennyi a reális? Itt a szedett bogyózott 200-220.
Válasz trikolor5 #3577. hozzászólásáraIrreàlisan alacsony. Aki annyiért odaadja, az hülye. Vagy valami egyedi oka van, pl jégverett, lisztharmatos stb.... Ezt anélkül mondpm, hogy fajtàt említettél volna.
Válasz mocsencsi1 #3579. hozzászólásáraBiztos jó,de én azt nem ismerem!
Egyébként szilva párti vagyok,mert az megterem pár évente tudok főzni egy üstel!
Válasz apuci #3571. hozzászólásáraPölöskei egy hét héjon erjesztve enzimmel, majd rottyantás?
Kézi szedésnél mennyi most a napszám vagy órabér 8órában?
160 as ár ha a vevő maga szedi és szállítja el mennyire reális?
Válasz Gatti #3575. hozzászólásáraBiztos jó az is de talán ezeket többet termesztik és könnyebben be lehet szerezni!