Válasz kis Zombi #4466. hozzászólására A KITE full technikával van jelen a piacon. Neki is az a jó ha minden szegmensben fogy a vas..segédanyag...input anyag. A talajmegújítónál az egész eddigi gondolkodás mód, és a köré épített műszaki-kémiai háttér..visszább szorulna. Ez nem jó a kereskedőnek. Mivel pont ez a célja a talajmegújító szisztémának.
Tisztelettel várja Önt a 2016. január 27-30-a között megtartandó AGROmashEXPO-n, hogy az általunk szervezett Fórumokon bemutassunk olyan mezőgazdasági eljárásokat, amelyek a jövő mezőgazdaságának megkerülhetetlen részei lesznek. Fórumaink:
Január 27., szerda, 15.00- : A szerves,- és hígtrágya feldolgozás lehetőségei a fenntartható mezőgazdaság számára
A különbségeket jobb lenne itt megbeszélni.
Ez mindannyiunk hasznára válna.
"A Kite kért a végén egy egész napos, belső előadást, szóval lehet, hogy lesznek némi változások szántás terén."
A KITE leginkább egy forgalmazó cég.
Neki lenne a legnagyobb haszna, ha most mindenki letenné az ekét.
Már régen akarja, a sávos művelést. Ha erre átáll a termelők 1/3-a mekkora haszon az a KITE-nek.?
Válasz Mf-es? #4440. hozzászólásáraVita egyáltalán nem volt. Szerintem csak olyan emberek voltak jelen, akik egyáltalán nem kérdőjelezik meg ezt a rendszert, csak tanulni akarnak, Netparaszttól, egymástól. Az viszont egyértelműen látszik, hogy erről nem lehet egy órában beszélni, ehhez egy nap is kevés. Ami kicsit zavaró volt, az a körülöttünk nyüzsgő embertömeg, de szerencsére pár perc múlva sikerült kizárni a külvilágot, és csak az előadóra koncentrálni. Ezúton is köszönjük mégegyszer!
Válasz Mf-es? #4452. hozzászólására Ismerős a szitu. A haver két éve még morgott mikor a vakarót emlegettem. Most mikor megnézte mit művelt MT tiger. Kezd agyalni a vakarón. Ez ilyen.
Válasz Radocz #4441. hozzászólásáraAz ittenit,ha benevezed,ha nem,nem lesz szánva,mivel az ekét eladtam.
Vannak már több éve nem szántott területek.
Ha lúd,legyen kövér,100%-ba átállunk.
Már a szántós földszomszéd vett grúbert.
Válasz ata0 #4437. hozzászólásáraNem rossz eszközök.
Azonban elgondolkodtat, hogy ha egy dinamikusan javuló talajban 130 lovas gép húz egy olcsó, klasszikus 7 késes lazítót 40 centin, akkor érdemes-e nagyobb beruházásokat tenni?
Válasz ata0 #4435. hozzászólására Ez a Yeoman sokak állítása szerint a legkevésbé zavarja össze a talajszinteket.
Nem csak nem hoz fel, de nem is kever.
Érdekes eszköz, de hatékonyan használják a legelőkön, szántókon egyaránt.
Válasz Marti Miklós #4439. hozzászólására Az előadás mini volt, de az érdeklődők fele nagy gazda, többen már aktívan alkalmazva a technológiát. A végén kiderült például volt, aki hozzászólás nélkül olvasgatja sutyiban a fórumot, s például 2003 óta alkalmaz sikeresen direktvetést nagy kertészetben is.
A 80 kehes ló először csak két menetben vinné el talán a vasat, de a talaj javulásával már szaladna a gép. A mgben kifizetődő a türelem.
Válasz Mf-es? #4440. hozzászólására Vita nem volt, csak kérdések. A Kite kért a végén egy egész napos, belső előadást, szóval lehet, hogy lesznek némi változások szántás terén.
Válasz kis Zombi #4444. hozzászólására Ha őszintén kellene válaszolnom, privátban tenném. Vannak hasznos dolgaik, vannak kapcsolódási pontjaink, de nem azonosak a svájci céggel.
Amiről már korábban írtam: 2,8 ha, aminek a fele Talajmegújító Mezőgazdaság topik szerint. (Netparaszt Technológia).
Nyolc hektár, ami sok-sok éve nem volt művelve.
1 ha szikes terület a Hortobágy peremén.
Ha gondolod akkor a Békéssámsoni területet is benevezem (a tieddel közösen), hogy az ottani földszomszédok is lássák érdemes, vagy nem érdemes megtanulni és átállni a Netparaszt Technológiára.
Válasz ata0 #4437. hozzászólásáraJó gép, nem kever, aszongya 28 centire dolgozik, a szögét kellene megtudni a kopizáshoz, de az állítható talajbahatolási szögűnél még a keverés mértékét is lehetne variálni. A 80 kehes lóhoz, ami rendelkezésre áll, ezek sztem szélesek 50es Arany féle kötöttségű talajokon. Nem bírja el a gép szélességét ilyen mélységben. Amúgy grat az expos előadáshoz, mesélj a hangulatról.
Válasz Berente Antal #4433. hozzászólásáraSzerintem jó az a fronton lévő cucc.de nélküle is menne a történet.
A lényege az hogy előmunkálja a felső talaj szelvényt.
de hogy lázító kést miért rakott oda is azt nem értem.
nyög neki lovacska az látszik
Én nem látok benne semmi nagy extrát.
az én lazítómról is ha leveszem a szárnyakat akkor tudja ugyanezt.
jó annyi a különbség hogy yeomannak hosszabb az orra. de a lényege az hogy egyenes a szár ezért nem hoz fel semmit.csak ennél is meg az enyémnél is a nagy lóerő igény az amiért nem tetszik.
Válasz Marti Miklós #4425. hozzászólására Ha találsz olyan eszközt, ami kevésbé bolygat középmély művelésnél, mint a grubber, oszd meg kérlek. A vékony szárú,emelőhatású eszköz volna a legjobb, de olyat még nem láttam, csak mélylazítóban.
Az rtt a precíz mélységtartás és kis méret miatt preferálom, így könnyű és kompakt eszközzel lehet aprítani a szármaradványt és sekélyen bekeverni.
Lehet jól szántani, nálam is dolgozott öreg, aki után szinte sík volt a határ, de általában a szíjhasogatást látom, amerre csak járok. Az öreg meg lelépett a németekhez egy kisgazdaságba negyven év tsz után havi 2000 euro kosztkvártélyért.
Válasz Netparaszt #4409. hozzászólásáraKevesebb talajzavarás, ok. De a grubber kever, mint a fagyigép (keskeny késsel is sztem). Ha fejlesztek még ebbe az irányba (a próbaparcella eredményei alapján) akkor is az ekefejek helyére tennék kisebb egyenes lazítókéseket,amelyek csak emelik és roppantják a talajt. A másik a rövidtárcsa, amit nem értek, mert a gömbsüveg lapú és hasonló kiosztású x tárcsa sem dolgozik lényegileg másképp. Az egyeneslapú rt az persze egészen más.
Egykori szántóversenyzőként pedig azt gondolom, hogy a képeiden látható tevékenység nem szántás, hanem a föld hátából való szíjhasítás. Ha szántok (nem minden áron), akkor az optimális állapotot kivárom, és elmunkálóhengerrel azonnal lezárom.
Szóval csütörtökön leszek az Agromashexpo FVM standján 15 órától. Lesz kis notill és forgatás nélküli tapasztalati bemutató a tavalyi évről és fel lehet tenni indiszkrét kérdéseket.
Jöhetnek komoly parasztok és "futtottak mégek" is, nem válogatok.
Válasz Mf-es? #4418. hozzászólásáraHa nedves év van, a fehérhere szépen működne a sorközben. Egy olyan aszályosban viszont, mint a tavalyi nem volna érdemes költeni rá.
A tölcséres kérdéssel még foglalkozom, hogy felmerült-e bárkinél ez a probléma, de jogos a gondolat
Válasz Mf-es? #4418. hozzászólásáraA zöldtrágya vetőddel tudnád szórni a sorközbe, csak 8 soronként nem lenne lenne haladós, meg sok lenne a taposási kár.
Fényképen már láttam sorkozművelőre szerelt vetőgépet
Válasz Netparaszt #4417. hozzászólásáraGyomirtás után,méteres kukoricába kiszórni a hereféléket?Következő tavaszig meghagyni?Mit csinálna a mag,ami a kukorica tölcsérbe esik??Vagy mit szólna a kukorica neki?
Válasz fida91 #4416. hozzászólására Ez a herekérdés a gyengém. Erre a bíborherére vonatkozik minden együttvetett tapasztalatom.
Láttam fehérhere sortakarással kukoricát, alexandriaival gabonát, de én csak ezzel próbáltam és ez működött. 2-3 kg/Ha volt kiszórva hektáronként.
A legnagyobb hasznát a virágzásán és a nitrogénkötésen kívül abban látom, hogy szecskázóval aratással az első eső után zöldbe borul a tarló, így megspórolja az ember a vetőmagot és vetést.
Azt utána lehet legeltetni, kaszálni a kapások vetése előtt.
16448 hozzászólás
Válasz kis Zombi #4466. hozzászólására
A KITE full technikával van jelen a piacon. Neki is az a jó ha minden szegmensben fogy a vas..segédanyag...input anyag. A talajmegújítónál az egész eddigi gondolkodás mód, és a köré épített műszaki-kémiai háttér..visszább szorulna. Ez nem jó a kereskedőnek. Mivel pont ez a célja a talajmegújító szisztémának.
Válasz Pöttinger #4464. hozzászólására"Már régen akarja, a sávos művelést. Ha erre átáll a termelők 1/3-a mekkora haszon az a KITE-nek.?"
+1
Valószínűleg nem a kevesebb műtrágya vásárlásra szeretné rábeszélni a vevőit :-)))
Válasz Netparaszt #4422. hozzászólására"Az Agrofutura az AGROmashEXPO-on!

Tisztelettel várja Önt a 2016. január 27-30-a között megtartandó AGROmashEXPO-n, hogy az általunk szervezett Fórumokon bemutassunk olyan mezőgazdasági eljárásokat, amelyek a jövő mezőgazdaságának megkerülhetetlen részei lesznek. Fórumaink:
Január 27., szerda, 15.00- : A szerves,- és hígtrágya feldolgozás lehetőségei a fenntartható mezőgazdaság számára
Előadó: Szőllősi Gábor, Agrofutura, ügyvezető igazgató;
Január 28., csütörtök, 15.00- : A forgatás nélküli talajművelés eredményei a konvencionális és az ökológiai gazdálkodásban
Előadó-Kökény Attila, Talajmegújító Mezőgazdaság, Agrofutura;"
Az FVM sátrában az Agrofutura standján.
Sajnálom, hogy nem találtam meg időben.
Válasz Netparaszt #4447. hozzászólására"Ha őszintén kellene válaszolnom, privátban tenném. Vannak hasznos dolgaik, "

A különbségeket jobb lenne itt megbeszélni.
Ez mindannyiunk hasznára válna.
"A Kite kért a végén egy egész napos, belső előadást, szóval lehet, hogy lesznek némi változások szántás terén."
A KITE leginkább egy forgalmazó cég.
Neki lenne a legnagyobb haszna, ha most mindenki letenné az ekét.
Már régen akarja, a sávos művelést. Ha erre átáll a termelők 1/3-a mekkora haszon az a KITE-nek.?
Válasz endypapa #4445. hozzászólására
OFF
Írjál nekem egy privátot, fel szeretném venni veled a kapcsolatot.
Üdv. zombi
Válasz Radocz #4456. hozzászólásáraTe még sokat tanultál oroszt:) de még én is értem:(
Válasz Mf-es? #4440. hozzászólásáraVita egyáltalán nem volt. Szerintem csak olyan emberek voltak jelen, akik egyáltalán nem kérdőjelezik meg ezt a rendszert, csak tanulni akarnak, Netparaszttól, egymástól.
Az viszont egyértelműen látszik, hogy erről nem lehet egy órában beszélni, ehhez egy nap is kevés. Ami kicsit zavaró volt, az a körülöttünk nyüzsgő embertömeg, de szerencsére pár perc múlva sikerült kizárni a külvilágot, és csak az előadóra koncentrálni.
Ezúton is köszönjük mégegyszer!
Válasz Mf-es? #4452. hozzászólására

Ismerős a szitu. A haver két éve még morgott mikor a vakarót emlegettem. Most mikor megnézte mit művelt MT tiger. Kezd agyalni a vakarón. Ez ilyen.
Válasz Netparaszt #4446. hozzászólásáraValóban nincs kapcsolatunk, a névrokonságon kívül a svájci céggel. Minden információ a www.agrofutura.hu-n.
Netparaszttal azonosak a szakmai gyökereink és vannak dolgok, amiben nem egyformán gondolkozunk. Hál'Istennek, még a végén egyformák lennénk:)
Válasz Netparaszt #4446. hozzászólásáraValóban nincs kapcsolatunk, a névrokonságon kívül a svájci céggel. Minden információ a www.agrofutura.hu-n.
Netparaszttal azonosak a szakmai gyökereink és vannak dolgok, amiben nem egyformán gondolkozunk. Hál'Istennek, még a végén egyformák lennénk:)
Válasz Radocz #4441. hozzászólására
Most regisztráltunk be a Fórumra, őszintén szólva korábban nem követtük.
Röviden: a svájci Agrofuturával csak névrokonságunk van, nincs semmi közünk egymáshoz. Az irányadó információ a www.agrofutura.hu.
Válasz Mf-es? #4452. hozzászólásáraÉn a Netparaszt technológiába gondoltam a benevezést.

Magyarul főzni a csáját ezerrel és kilocsolni hol a földre, hol a növényre, hogy mindkettőre.
Aztán etetni őket, hogy hagy szaporodjanak.
A teafőzőm leviszem utánfután, neked csak a többit kell biztosítani.
A beüzemeléshez kell szakember, mert az én tudásom ehhez még ócseny kevés.
Válasz *** HM *** #4454. hozzászólására Örömé bódottá.
Válasz Netparaszt #4453. hozzászólásáraMivolt?
Válasz Mf-es? #4452. hozzászólására
Válasz Radocz #4441. hozzászólásáraAz ittenit,ha benevezed,ha nem,nem lesz szánva,mivel az ekét eladtam.
Vannak már több éve nem szántott területek.
Ha lúd,legyen kövér,100%-ba átállunk.
Már a szántós földszomszéd vett grúbert.
Válasz ata0 #4437. hozzászólásáraNem rossz eszközök.
Azonban elgondolkodtat, hogy ha egy dinamikusan javuló talajban 130 lovas gép húz egy olcsó, klasszikus 7 késes lazítót 40 centin, akkor érdemes-e nagyobb beruházásokat tenni?
Válasz ata0 #4435. hozzászólására Ez a Yeoman sokak állítása szerint a legkevésbé zavarja össze a talajszinteket.
Nem csak nem hoz fel, de nem is kever.
Érdekes eszköz, de hatékonyan használják a legelőkön, szántókon egyaránt.
Válasz Mf-es? #4434. hozzászólására Mi ez a fura eszköz?
Válasz Marti Miklós #4439. hozzászólására Az előadás mini volt, de az érdeklődők fele nagy gazda, többen már aktívan alkalmazva a technológiát. A végén kiderült például volt, aki hozzászólás nélkül olvasgatja sutyiban a fórumot, s például 2003 óta alkalmaz sikeresen direktvetést nagy kertészetben is.
A 80 kehes ló először csak két menetben vinné el talán a vasat, de a talaj javulásával már szaladna a gép. A mgben kifizetődő a türelem.
Válasz Mf-es? #4440. hozzászólására Vita nem volt, csak kérdések. A Kite kért a végén egy egész napos, belső előadást, szóval lehet, hogy lesznek némi változások szántás terén.
Válasz kis Zombi #4444. hozzászólására Ha őszintén kellene válaszolnom, privátban tenném. Vannak hasznos dolgaik, vannak kapcsolódási pontjaink, de nem azonosak a svájci céggel.
Válasz kis Zombi #4443. hozzászólásáraNem. Dec. elejéig a spam-ot is visszanéztem, ott sincs.
Válasz Radocz #4441. hozzászólásáraMiféle cég ez az Agrofutura ?
Sok új dolgot nem olvastam a linken, inkább elnagyoltnak tűnik.
Válasz endypapa #4442. hozzászólásáraOFF
Szia
Privát üzenetet küldtem neked . Megkaptad ?
Üdv. Zombi
Válasz Radocz #4441. hozzászólásáraA második linkre kattintva, mindig újra indul a pc-m.(
Válasz Mf-es? #4440. hozzászólásáraMi szerdától 3 kísérleti parcellán nem szántunk.

Amiről már korábban írtam: 2,8 ha, aminek a fele Talajmegújító Mezőgazdaság topik szerint. (Netparaszt Technológia).
Nyolc hektár, ami sok-sok éve nem volt művelve.
1 ha szikes terület a Hortobágy peremén.
Ha gondolod akkor a Békéssámsoni területet is benevezem (a tieddel közösen), hogy az ottani földszomszédok is lássák érdemes, vagy nem érdemes megtanulni és átállni a Netparaszt Technológiára.
http://www.agrofutura.ch/dienstleistungen
http://www.agrofutura.ch/dienstleistungen
Ha valaki hozzám hasonlóan nem ért a szóból, csak a képekből, azok megtalálhatják magyarul is.
http://www.agrofutura.hu/
http://www.agrofutura.hu/
Válasz tuto1 #4438. hozzászólásáraHogy zárult a vita?Ki maradt felül?Szántunk,nem szántunk?
Valaki csinált videót??
Válasz ata0 #4437. hozzászólásáraJó gép, nem kever, aszongya 28 centire dolgozik, a szögét kellene megtudni a kopizáshoz, de az állítható talajbahatolási szögűnél még a keverés mértékét is lehetne variálni. A 80 kehes lóhoz, ami rendelkezésre áll, ezek sztem szélesek 50es Arany féle kötöttségű talajokon. Nem bírja el a gép szélességét ilyen mélységben. Amúgy grat az expos előadáshoz, mesélj a hangulatról.
Engem az agrisem és a fontana munkája győzött meg a minimális talaj mozgatásról

https://www.youtube.com/watch?v=67-HwRNyhiM
Válasz Berente Antal #4433. hozzászólásáraSzerintem jó az a fronton lévő cucc.de nélküle is menne a történet.
A lényege az hogy előmunkálja a felső talaj szelvényt.
de hogy lázító kést miért rakott oda is azt nem értem.
nyög neki lovacska az látszik
Válasz Netparaszt #4431. hozzászólásárayeoman szerkezetet miért tartod jónak?

Én nem látok benne semmi nagy extrát.
az én lazítómról is ha leveszem a szárnyakat akkor tudja ugyanezt.
jó annyi a különbség hogy yeomannak hosszabb az orra. de a lényege az hogy egyenes a szár ezért nem hoz fel semmit.csak ennél is meg az enyémnél is a nagy lóerő igény az amiért nem tetszik.
Válasz Netparaszt #4431. hozzászólására
Ezt láttam.
Válasz Netparaszt #4432. hozzászólásáraÉn a fronton levő felszerelést elhagynám... Mit gondoltok?
Válasz ata0 #4430. hozzászólására Nem rossz valóban.
Válasz Bigiboy77 #4428. hozzászólására Ilyesmit láttam a metalwolfnál is tán, de ez kissé túlkapásnak tűnik.

Igazából talán a Yeoman plow néven ismert eszköz volna legközelebb az elvárt funkcióhoz.
Válasz Bigiboy77 #4428. hozzászólásáraTetszik ez a szerkezet.

https://www.youtube.com/watch?v=fsdC6jnRqWo
Válasz Bigiboy77 #4428. hozzászólásárahttp://www.fontanasrl.com/index-eng.aspx
Válasz Netparaszt #4427. hozzászólásáraEn mar lattam olyasmi eszkozt kepen, mint amirol irsz...

Ha valaki tud vmit az arukrol, beszerzesi lehetosegrol, vagy esetleg latta dolgozni ezeket. Ossza meg a tudasat.
Udv.
B.
Válasz Marti Miklós #4425. hozzászólására Ha találsz olyan eszközt, ami kevésbé bolygat középmély művelésnél, mint a grubber, oszd meg kérlek. A vékony szárú,emelőhatású eszköz volna a legjobb, de olyat még nem láttam, csak mélylazítóban.
Az rtt a precíz mélységtartás és kis méret miatt preferálom, így könnyű és kompakt eszközzel lehet aprítani a szármaradványt és sekélyen bekeverni.
Lehet jól szántani, nálam is dolgozott öreg, aki után szinte sík volt a határ, de általában a szíjhasogatást látom, amerre csak járok. Az öreg meg lelépett a németekhez egy kisgazdaságba negyven év tsz után havi 2000 euro kosztkvártélyért.
Válasz Netparaszt #4424. hozzászólásárahttp://itthon.hu/documents/14147858/24068735/AGROmashEXPO.pdf/9d294c14-c8b6-48c2-adc2-d4a22801c83e

http://itthon.hu/documents/14147858/24068735/AGROmashEXPO.pdf/9d294c14-c8b6-48c2-adc2-d4a22801c83e
"15-17 óra között írták az időpontot."
A kezdés biztos, a vége minden nap 16 óra.
Ha nem jön a takarító, akkor lehet akár zárásig maradni az érdeklődőknek.
Válasz Netparaszt #4409. hozzászólásáraKevesebb talajzavarás, ok. De a grubber kever, mint a fagyigép (keskeny késsel is sztem). Ha fejlesztek még ebbe az irányba (a próbaparcella eredményei alapján) akkor is az ekefejek helyére tennék kisebb egyenes lazítókéseket,amelyek csak emelik és roppantják a talajt. A másik a rövidtárcsa, amit nem értek, mert a gömbsüveg lapú és hasonló kiosztású x tárcsa sem dolgozik lényegileg másképp. Az egyeneslapú rt az persze egészen más.
Egykori szántóversenyzőként pedig azt gondolom, hogy a képeiden látható tevékenység nem szántás, hanem a föld hátából való szíjhasítás. Ha szántok (nem minden áron), akkor az optimális állapotot kivárom, és elmunkálóhengerrel azonnal lezárom.
Válasz Mf-es? #4423. hozzászólására Nem tudom, meglepi lesz nekem is, ki lesz ott és miért. 15-17 óra között írták az időpontot.
Válasz Netparaszt #4422. hozzászólásáraValami fejes lesz?Mondjuk gyuricza,mint vitapartner?Meddig tart?
Szóval csütörtökön leszek az Agromashexpo FVM standján 15 órától. Lesz kis notill és forgatás nélküli tapasztalati bemutató a tavalyi évről és fel lehet tenni indiszkrét kérdéseket.
Jöhetnek komoly parasztok és "futtottak mégek" is, nem válogatok.
Válasz Mf-es? #4418. hozzászólásáraHa nedves év van, a fehérhere szépen működne a sorközben. Egy olyan aszályosban viszont, mint a tavalyi nem volna érdemes költeni rá.
A tölcséres kérdéssel még foglalkozom, hogy felmerült-e bárkinél ez a probléma, de jogos a gondolat
Válasz Mf-es? #4418. hozzászólásáraA zöldtrágya vetőddel tudnád szórni a sorközbe, csak 8 soronként nem lenne lenne haladós, meg sok lenne a taposási kár.
Fényképen már láttam sorkozművelőre szerelt vetőgépet
Válasz Netparaszt #4417. hozzászólásáraGyomirtás után,méteres kukoricába kiszórni a hereféléket?Következő tavaszig meghagyni?Mit csinálna a mag,ami a kukorica tölcsérbe esik??Vagy mit szólna a kukorica neki?
Válasz fida91 #4416. hozzászólására Ez a herekérdés a gyengém. Erre a bíborherére vonatkozik minden együttvetett tapasztalatom.
Láttam fehérhere sortakarással kukoricát, alexandriaival gabonát, de én csak ezzel próbáltam és ez működött. 2-3 kg/Ha volt kiszórva hektáronként.
A legnagyobb hasznát a virágzásán és a nitrogénkötésen kívül abban látom, hogy szecskázóval aratással az első eső után zöldbe borul a tarló, így megspórolja az ember a vetőmagot és vetést.
Azt utána lehet legeltetni, kaszálni a kapások vetése előtt.