Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Homlokrakodók, targoncás, törzscsuklós rakodók új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Töktermesztés új
- Poénok új
- Öntözés új
- Kukorica várhatóan........! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény

Soha rosszabb évet! Kiemelkedő a magyar búzatermés 2025-ben +VIDEÓ
Az aratás országszerte zajlik, az első hozamok ígéretesek, a terménytárolás és..._fill_540x300_0.jpg)
558 hozzászólás
Válasz szanberg #404. hozzászólásáraKRM-ről van tapasztalatom, ugyanaz a működési elve. Ugyan nem tavasszal kultivátorozott kukoricatarlón, de sokat húztuk valamikor mindenféle szármaradványos meg gyomos területeken, nem jellemző rá fogy eldugulna, szépen kipörgette a gyomokat, elterítette a szármaradványokat.

Aztán hogy neked tetszik-e a munkája nyirok malaj parton, meg hogy májal-e azt majd megállapítod.
Válasz bandigh #406. hozzászólásáraSzerintem se......

Nekem nem tetszik
Válasz szanberg #404. hozzászólásáraDemó nélkül ne vágj bele szerintem!
Annyit kozmetikáznék az előző hozzászólásomon, mert nem tördeltem eléggé a szöveget, hogy tehát tavasszal történne a magágykészítés, ősszel kultivátorozott kukorica tarló alapművelésen. Próbálta már valaki esetleg?
Szeretném kérdezni, hogy a forgókapás Busa magágykészítő milyen hatékonysággal, mennyire alkalmazható tavasszal nehézkultivátorozott kukorica tarlókon?
Van valakinek gyakorlati tapasztalata hasonló felállásban?
Válasz szanberg #402. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat
Válasz RkTomi #401. hozzászólásáraÍgy van pontosan, tavaly dolgoztam a Kreatorral is tavasszal, pár napig itt volt.
Ha hátul a csöcsös gumihenger van az nem dugul meg nedvesebb pályán is korrekt munkát végezhet, de az első az halál ha ragad. Az agyag meg majdnem mindig ragad ilyenkor.
Válasz robert.cserepes #400. hozzászólásáraÍgy van,az első és a hátsó sor is. A FraKombnak a száraz talajokat szereti. Tehát ha Framest magágykészítő akkor nedves körülmények közé Kreator szárazba FraKomb.
Válasz RkTomi #399. hozzászólásáraDugul a henger lágyan?
Rábának kell a 6m de megy a 8 is még nálunk a Bodrogközben is. A 6m-est a 7810-es (175Le) 13 km/ó-val húzta próba képen szántásba direktbe. A FraKomb a nedves körülményeket nem szereti akkor inkább Kreator itt 6-7-8 m a választható. Henger nincs benne gyárilag de kapcsolható után mondjuk egy cambridge henger és akkor atom ősszel is.
na megyek mert a kutyát most ivartalanították és a doki most hívott hozhatom haza Bercikét :). Vedd csak meg a 6-t!
https://www.youtube.com/watch?v=DeHgqmYtiu4
Ez meg duplakerekes mint a tiéd 245-be és ez is 8-ast húz!!!
Igaza van Szanbergnek is a 6-os sima ügy a gépednek még babetta motorral is :)
Válasz kovacspeti #395. hozzászólásáraHát lehetséges hogy johni motoros. Köszönöm a segítséget
Válasz robert.cserepes #394. hozzászólásáraÉS egy elég ocsmány szántásba megy simitózás nélkül! Ami azért jól megfogja! Mondjuk nem is értem lehet ebben valami nagyobb moci lehet nem is eredeti rába lehet...
Válasz kovacspeti #393. hozzászólásáraNéztem!elég jól megy vele de én biztos nem vennék utána. Nagyon nehéz lenne 6500kg
Válasz robert.cserepes #392. hozzászólásáraVideon 8-ast húz nézted?
Válasz kovacspeti #389. hozzászólásáraHát én is ezen csodálkozom
Válasz szanberg #388. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=T4Vs5c13aHg
Viszi a rába még a nagyobbat is!!!
Válasz szanberg #388. hozzászólásáraA 8.4 es ásóboronát viszi igaz ha lágyacska akkor kéri az erőt
Válasz robert.cserepes #387. hozzászólásáraVinnie kell a 6-ost szerintem is nem értem miért akarnak 5-öst rád sózni! Általában mindig nagyobbat akarnak adni nem kisebbet :)
Prosi is azt írja annak 6-os kell.. Én a régi JD-ommal is elhúzok kombinátorba 7m-t nyilván az nem ilyen kompaktor de akkor is...
Válasz robert.cserepes #385. hozzászólásáraItt gyengus rosszacska a rába de vitte azért a 6 méterest is csendesen, ha a tied fasza akkor síkon csak 6 méterest végy mögé
Válasz kovacspeti #386. hozzászólásáraNem tudom hogy adnak próbára. Az 5 métersnek 180 ló a 6 nak 200~250
Válasz robert.cserepes #385. hozzászólásáraNem ad az Axiál demozni egyet? Szoktak ilyet csinálni nem? Probáld ki szerintem...vagy a prosijába mi van 5 meg 6m-nek?
Válasz szanberg #381. hozzászólásáraÚgy mentem a kereskedőhöz hogy 6 méteres kell de azt mondta hogy elég az 5.azt se akarom hogy erőlködjön meg azt se hogy játsszon vele
Válasz robert.cserepes #383. hozzászólásáraaz akkor visz mindent még nagyobbat is... bitang lehet. Annál kevesebb szebb traki van! Gratulálok!
Válasz kovacspeti #382. hozzászólásáraDupla kerekes!
Válasz szanberg #381. hozzászólásáraha van duplakereke akkor meg repül vele a sárga táltos!!!
Válasz robert.cserepes #379. hozzászólására6méterest vegyél mögé!
Válasz robert.cserepes #379. hozzászólására6m-t el kell hogy húzzon akkora gép nem?
Válasz szanberg #378. hozzászólásáraRábával huznánk. Észak alföld
Válasz robert.cserepes #377. hozzászólásáraMivel és hol akarod húzni?
alföld vagy dombvidék?
Válasz szanberg #376. hozzászólásáraAzon hezitálok hogy 5 vagy 6 méterest vegyek.nem tudom hogy melyik lenne a jó megoldás
Válasz robert.cserepes #375. hozzászólásáraItt nem szokás szántást tárcsázni mert felmájalod.
Volt amikor elsimították a szántást meg volt amikor az ment rá rögtön, kukorica tarló volt szántva ott is ahol én húztam nekik mikor elvoltak romolva a traktoraik.
Ha szántassz elé akkor semmi szárat nem fog összehúzni nyugi.
De mondom, nem az a klasszikus tavaszi szerszám! leginkább a front hengere miatt
Válasz szanberg #374. hozzászólásáraEgyből a szántásra megy vagy tárcsázzák előtte? Meg dugulni szokott a kapáknál ha van egy kis szármaradvány?
Válasz robert.cserepes #367. hozzászólására6 méteres van szomszéd barátomnak, én azt húztam több ízben neki is meg saját táblán is régebben.
6497-es MF-el ami 217 ló meg 9,5 tonna súlyú kb. Laposon totál rendben van, parton azért jobb nagyobb gép elébe, vagy minimum ikerkerék. Illetve a 8270Xtrával is húztuk, annak való változó domborzati viszonyok mellett inkább.
Szomszédék húzták rábával, MX180-as Magnummal huzogatták úgy ahogy illetve most már 8430-al egy ideje.
Tavasszal kötött agyagos földön nem nagyon jó mert az első hengersor beragad aztán paskol döngöl, ha ez a fő irányelv akkor Kreatort kell venni, az az igazi tavaszi magágykészítő, ez viszont nyáron kevésbé jó repce meg kalászos elé ugyanitt kötött pályán mert nincs henger ami a vasat törné, a kapák meg ugye kikapják a röget a földből.
Frakombra visszatérve van hengerválaszték hátul, a gumis csöcsös henger jó lenne nyersebb pályán is de szárazon meg nem töri a röget, oda a crosskilles a menő.
Szóval abból indulj ki, hogy repce kalászos elé kell e leginkább megoldásképpen nyáron-ősszel, mert ha igen akkor frakomb és crosskill, ha pedig tavaszra akkor tényleg az említett Kreator, csak ebből nemtudom van e kisebb méret.
Válasz robert.cserepes #372. hozzászólásáraPasszolom... ezt láttam én csak a melóját láttam meg hogy mi húzta de ezek szerint biztosan...
Válasz kovacspeti #371. hozzászólásáraKicsit csodálkoztam mikor az üzletkötő mondta hogy a Rába után elég egy 5 méteres! Olyan nehéz húzni?
Válasz robert.cserepes #369. hozzászólásáravagy 930 bocs nem tudom biztosan de 250-nél több az tuti!!!
Válasz robert.cserepes #369. hozzászólására927-es fendt
Válasz kovacspeti #368. hozzászólásáraHány lovas gép húzta?
Válasz robert.cserepes #367. hozzászólására6m-es volt a közelünkben gyönyörű a munkája de ha van maradvány szármaradvány akkor használhatatlan, de ha jól tudom arra is lehet ludkapákat tenni talán azzal elmegy olyanon is....
Kompaktort szeretnénk vásárolni. Frakomb 5000 néztük ki. Tud valaki mondani róla valamit
Válasz lakatos gabesz #362. hozzászólásáraSzia! Milyen kompaktorotok van?
Válasz atisgyulai #363. hozzászólásáraTárcsás vetőgéppel lesz vetve
Válasz lakatos gabesz #362. hozzászólásáraHa tárcsás gép veti, nem baj a tömörödés, beleteszi. De az legalább tartja a vizet.
Válasz atisgyulai #361. hozzászólásáraVetés elött kap csak kompaktort addig nem bolygatom feleslegesen ne száradjon ki.picit meg van tömörödve igy muszály lesz kompaktorral megcsinálni vetés előtt.
Válasz lakatos gabesz #360. hozzászólásáraTavaly voltam ugyanígy.
Kár lenne nekimenni bármivel is,(mechanikusan) mert a luci gyökere mélyen van. Úgy is kihajt.
Addig szárad ki, ameddig felmozgatod.
Én naprát vetettem bele, ráadásul pulsarost.
Sem nedvességet, sem tápanyagot nem fogott el tőle, mert fejlődött szépen a napra is. Majd kapott egy jó sorközművelést, a napra felszaladt, betakart, és eltűnt alóla a lucerna.
De ha nagyon zavar, húzd el simára, és glífót neki. Úgy is fog még utána is hajtani, amit nem ér a totális.
Válasz otis #359. hozzászólásáraHa jol tudom 6 7 éves vetés előtt kompaktort azt kap mindenképp mert csak simitozva volt.
Válasz lakatos gabesz #353. hozzászólásáraHány éves lucerna volt? Ha nagyon nem indokolt én nem nyúlnék hozzá talajművelővel. Bár elég ritkának látszik innét egy teljes felületű glifozáthoz, de a kompaktornál mégis csak jobb megoldásnak látszik. Max vársz még kicsit, hátha kelnek egy esetleges csapadék után a gyomok.