Válasz VMisi #9991. hozzászólására280 kg péti magágyba
120kg 7-21-21 sor mellé
24 kg pannon starter+belem
2 liter yara brassitrel
2 liter bórmo+ gomba
Gyomirtást expressel végeztük. Felül kezelés Leopard.
Egyszer meg sorművelőztem de ott műtrágyát nem kapott, mondjuk esőt se 40 napig….
Válasz HektárHarcos #9992. hozzászólásáraSzerintem gyenge lesz az olaj. Korán akartunk aratni, ezért nagyon korán augusztus 19 én deszikkáltunk
De méretünk mindenképpen
Válasz envagyok2 #9993. hozzászólására7-8% szemét :/ drón elhagyott egy picit az erdő szélbe ez miatt az egyik kamion 10,3 vízzel ment be. Emiatt a sok levonás.
Válasz gyorfy10 #9989. hozzászólásáraP64HE244 4 T/Ha brutto, 3,6 T/Ha netto. Jobban nézett ki. A júniusi eső nélküli magas hőmérséklet megfogta. Azértígy is elégedettek vagyunk!
Ma levágtuk a napra felét. Pioneer 244 es magas olajsavas. 4,8 hektáron csurig lett egy kamion pótkocsi. Reggel visszük, utána már tudom a pontos súlyt is.
Kinek van másodvetésü naprája S akinek nincs mi a fenének nincs illetve van e vetési vagy " fentartási" kótelezetségben amit szívesen átirna valaki ha tehetné S akkor inkább ezt vetnéé!?
Van é ki e búnős gondolatot titokban " magáévá TE?nnê!? S mikor gyakorlatban is megtenné közben sürün a " kereszteket vetné"!?:))
Válasz eperkacs #9982. hozzászólásáraAzok korai érés csoport a 244 és a 233 pedik közép érésű . És a korai fajtáknál a kozepe is szép telt szemek vannak nem apadtak . De majd a mázsa megmondja .
Válasz Marrek #9980. hozzászólásáraPl SY Onestar CLP.
"Teljes körű peronoszpóra rezisztenciával bír, így genetikailag ellenáll az eddig ismert peronoszpóra patotípusokkal szemben."
Véletlenül olvastam, lehet hogy az összes többi sy is ilyen.
De jővőre viszont nagyon meg kell nézni hogy a 244 tutti jö helyröl legyen S ne kudarc legyen ha vetőmag előállításnàl kiszerelésnél minőség alá mennek...
Válasz HektárHarcos #9978. hozzászólásáraSzia. Mit vársz a he 244 től ? Nekem is az van. Gyönyörű.. a nagyok 5 tonna körül látnak bele. 2 hete deszikkáltuk glifozáttal. 7-10 nap kb aratásig. Nagyon kíváncsi vagyok mit fog tudni. 4 felett várom egyébként. 70.000 el vetettük
És melyik LO napraforgó hibridek teljesen genetikailag rezisztensek az összes peronoszpóra rasszal szemben? A Pioneer nem az, talán a LE280 igen.
Az interneten találtam egy fajtát, az LG 50.479 SX-et – ez teljesen rezisztens fajta? Napraforgót csak minden 3. évben vetünk, de megjelent a peronoszpóra, ezért keresek olyan hibridet, amely minden rasszal szemben rezisztens (LO és Express egyaránt).
Válasz Gatti #9962. hozzászólásáraHát azon nem kell csodálkozni ha az 1-1,5 tonnás napra sem jövedelmező amikor vannak akik kétszer is gombaölőzik aztán meg rágják a kefét hogy elég lesz-e? Most meg a deszikkáláson morfondíroznak. Aztán ezek rinyálnak a leghangosabban hogy nem éri meg csinálni. Hát akkor át kell adni másnak a lehetőséget. Nem tudom mi jó egyeseknek abban hogy a minuszt termelik?
Mert felénk az a hír járja, hogy aki korán elvetette és nagy fejeket nevelt de belevirágzott az aszályba, ott nincsenek benne szemek.
Vannak akkora fejek is mint lentebb a kolléga fel tett, csak üresek a szemek.
Válasz FERGA 5455 #9959. hozzászólásáraLehet mondasz valamit. Nekem van 7 hold kukoricám, ami extra lesz a többin meg 1 tonna. Május végén ültettem be vele egy 1 hónapig hol soraló, hol elveszett napra táblát. Na de annyi esze senkinek se lett volna hogy az psszeset megverni május végére.
Válasz mtz1221 #9957. hozzászólásáraEső? Az ország 1-ik legszerencsétlenebb helyén lakom, csapadék baromira nehezen talál ide be. Ez 1 elátkozott térség, az elmúlt két hónap bizonyította is
Okos? Nyilvánvaló kellenek jó döntések, mit mikor miért, a többi meg a sors keze
Válasz Gatti #9945. hozzászólására
Lesz a 20q fele is majd, ha elviràgzik akkor jobban fog látszani..
Komàjnolàsnàl kell odafigyelned ne törekedj, hogy tiszta legyen.
Válasz Gatti #9944. hozzászólásáraAzt akartam mondani ha meglátszik táblán belül hogy pl 1 zsák után Ilyen, akkor azért szólnék a területi képviselőnek.
Válasz R Sándor #9949. hozzászólásáraFajta: SY Subeo
Tőszám:55000e.
tápanyag: 250kg N bedolgozva+1l Bactofil Napra, Vetéskor 15 kg Pannon Starter Vital,
Gombaölő: Mirador+wuxal boron amikor még épp befértem állományba.
9996 hozzászólás
Válasz VMisi #9991. hozzászólására280 kg péti magágyba
120kg 7-21-21 sor mellé
24 kg pannon starter+belem
2 liter yara brassitrel
2 liter bórmo+ gomba
Gyomirtást expressel végeztük. Felül kezelés Leopard.
Egyszer meg sorművelőztem de ott műtrágyát nem kapott, mondjuk esőt se 40 napig….
Válasz HektárHarcos #9992. hozzászólásáraSzerintem gyenge lesz az olaj. Korán akartunk aratni, ezért nagyon korán augusztus 19 én deszikkáltunk
De méretünk mindenképpen
Válasz envagyok2 #9993. hozzászólására7-8% szemét :/ drón elhagyott egy picit az erdő szélbe ez miatt az egyik kamion 10,3 vízzel ment be. Emiatt a sok levonás.
Válasz gyorfy10 #9990. hozzászólásáramie z a 10%? mennyi ebből a szemét levonás, és mennyi a víz? nem volt desszikálva?
Válasz gyorfy10 #9990. hozzászólásáraOlaj milyen lesz fogjátok nézetni ?
Válasz gyorfy10 #9990. hozzászólásáraAz nagyon jó!
Mennyi, milyen tápanyaggal?
Válasz gyorfy10 #9989. hozzászólásáraP64HE244 4 T/Ha brutto, 3,6 T/Ha netto. Jobban nézett ki. A júniusi eső nélküli magas hőmérséklet megfogta. Azértígy is elégedettek vagyunk!
Ma levágtuk a napra felét. Pioneer 244 es magas olajsavas. 4,8 hektáron csurig lett egy kamion pótkocsi. Reggel visszük, utána már tudom a pontos súlyt is.
mai kép, a multhétvégi eső még jól jött.

Kinek van másodvetésü naprája S akinek nincs mi a fenének nincs illetve van e vetési vagy " fentartási" kótelezetségben amit szívesen átirna valaki ha tehetné S akkor inkább ezt vetnéé!?
Van é ki e búnős gondolatot titokban " magáévá TE?nnê!? S mikor gyakorlatban is megtenné közben sürün a " kereszteket vetné"!?:))
Éé??
Válasz HektárHarcos #9984. hozzászólásáraÉrtem, köszi S várom
Válasz gyorfy10 #9981. hozzászólásáraFelén nagyon kevés esö volt most azon a területen .2.5- 3 tonna körül már jó.
Válasz eperkacs #9982. hozzászólásáraAzok korai érés csoport a 244 és a 233 pedik közép érésű . És a korai fajtáknál a kozepe is szép telt szemek vannak nem apadtak . De majd a mázsa megmondja .
Válasz Marrek #9980. hozzászólásáraPl SY Onestar CLP.
"Teljes körű peronoszpóra rezisztenciával bír, így genetikailag ellenáll az eddig ismert peronoszpóra patotípusokkal szemben."
Véletlenül olvastam, lehet hogy az összes többi sy is ilyen.
Válasz HektárHarcos #9978. hozzászólásáraHaa ez îgy elválik akkor ez a felsúlt egy nagy rakás .....!
De jővőre viszont nagyon meg kell nézni hogy a 244 tutti jö helyröl legyen S ne kudarc legyen ha vetőmag előállításnàl kiszerelésnél minőség alá mennek...
Válasz HektárHarcos #9978. hozzászólásáraSzia. Mit vársz a he 244 től ? Nekem is az van. Gyönyörű.. a nagyok 5 tonna körül látnak bele. 2 hete deszikkáltuk glifozáttal. 7-10 nap kb aratásig. Nagyon kíváncsi vagyok mit fog tudni. 4 felett várom egyébként. 70.000 el vetettük
És melyik LO napraforgó hibridek teljesen genetikailag rezisztensek az összes peronoszpóra rasszal szemben? A Pioneer nem az, talán a LE280 igen.
Az interneten találtam egy fajtát, az LG 50.479 SX-et – ez teljesen rezisztens fajta? Napraforgót csak minden 3. évben vetünk, de megjelent a peronoszpóra, ezért keresek olyan hibridet, amely minden rasszal szemben rezisztens (LO és Express egyaránt).
Válasz Gatti #9971. hozzászólásáraReménykedni tudunk mást nem. Szúriba is van napraforgóm, az csak fele ilyen, ott felsült. Mai képek

Ball he244 jobb he188 nincs deszikálva. .

Válasz hashtag #9976. hozzászólásáraSzerintem bio, ott visszavetheted a sajátot vagy vehetsz csávázatlan fémzároltat.
Válasz trikolor5 #9970. hozzászólásáraNem vállaltál fémzárolt mag használatot?
Válasz Koczka József #9974. hozzászólásáraTúl egyszerü lenne de kilőve...
Válasz eperkacs #9972. hozzászólásáraViballa bimbós állapotig.
Válasz eperkacs #9972. hozzászólásáraParlagfüvet még a vegyszeresek se tudják megoldani. Az olyankor jön amikor már nem tudsz belemenni.
Válasz trikolor5 #9970. hozzászólására
Bravo! Kérdésem 2 vagy 3 kultival meg tudnád oldani vegyszer mentesen hogy ne egye meg a parlagfü!?
?
Véemény többektől?
Sorban van mindig és gondom lesz jővőre ezzel...
Privàt is ha valaki tud megoldást
Válasz Kzoli94 #9968. hozzászólásáraNekünk idén nagyon gyengusz lett, jövőre hátha szerencsésebbek leszünk a csapadékkal.
Most ilyen.
Válasz Gazdász93 #9967. hozzászólásáraIdén megint a visszavetett kétszer sorművelt táblán lesz szerintem a legnagyobb profitom..
Válasz Kzoli94 #9968. hozzászólásáraBartasi út felé mondták hogy sok az üres szem.
Válasz Gatti #9964. hozzászólásáraEz itt van helyben, Miklós határában. Akad 1-2 üres kaszat is, de jellemzően megvan telve.
Válasz Gatti #9962. hozzászólásáraHát azon nem kell csodálkozni ha az 1-1,5 tonnás napra sem jövedelmező amikor vannak akik kétszer is gombaölőzik aztán meg rágják a kefét hogy elég lesz-e? Most meg a deszikkáláson morfondíroznak. Aztán ezek rinyálnak a leghangosabban hogy nem éri meg csinálni. Hát akkor át kell adni másnak a lehetőséget. Nem tudom mi jó egyeseknek abban hogy a minuszt termelik?
Uraim, ki mit tippel, ez mitől csíkos?

Válasz Gatti #9964. hozzászólásáraÜdv!
Én még nem arattam, de szerintem is üres szemek vannak.
De nagyon elgondolkodtató, hogy 5 q/Ha mennyiségért nem nagyon kellene learatni, mint ahogy a kukoricát sem.
Válasz Ohaza63 #9963. hozzászólásáraVannak benne szemek?
Mert felénk az a hír járja, hogy aki korán elvetette és nagy fejeket nevelt de belevirágzott az aszályba, ott nincsenek benne szemek.
Vannak akkora fejek is mint lentebb a kolléga fel tett, csak üresek a szemek.
Városom környékén már erősen vágják a napraforgót , csodálatos eredménnyel .
Az átlag 500-700 kg/Ha (5-7 q/Ha) , de volt már aki 1000 kg/Ha (10 q/Ha) is vágott.
Egyik ismerős belevágott a rövid tenyészidejű kukoricába is, ott is pazar az eredmény, 13 q/Ha.
Elnéptelenedik az alföldi agrárium
Sy Bacardi
Válasz FERGA 5455 #9959. hozzászólásáraLehet mondasz valamit. Nekem van 7 hold kukoricám, ami extra lesz a többin meg 1 tonna. Május végén ültettem be vele egy 1 hónapig hol soraló, hol elveszett napra táblát. Na de annyi esze senkinek se lett volna hogy az psszeset megverni május végére.
Válasz mtz1221 #9957. hozzászólásáraEső? Az ország 1-ik legszerencsétlenebb helyén lakom, csapadék baromira nehezen talál ide be. Ez 1 elátkozott térség, az elmúlt két hónap bizonyította is

Okos? Nyilvánvaló kellenek jó döntések, mit mikor miért, a többi meg a sors keze
Valaki dezikált már idén?
Válasz FERGA 5455 #9953. hozzászólásáraAkkor volt elég esőtök télen ravasszal, és okos is vagy mellé .
Válasz Gatti #9945. hozzászólására
Lesz a 20q fele is majd, ha elviràgzik akkor jobban fog látszani..
Komàjnolàsnàl kell odafigyelned ne törekedj, hogy tiszta legyen.
Válasz Radocz #9954. hozzászólásáraEzen a táblán is a nyúl állította be a tőszámot, de kompenzálja, hogy ekkora tányérok vannak:

Ez meg ma reggel a szomszéd naprája.

Biztos jó, mert a nyúl is ette.
Válasz mtz1221 #9952. hozzászólásáraKukorica volt benne, 9.8T/Ha
Előtte Búza 6.3 tonnás átlaggal.
Válasz FERGA 5455 #9950. hozzászólásáraTavaly mi volt benne, és az hogy termett ? És előtte évben ?
Válasz Gatti #9944. hozzászólásáraAzt akartam mondani ha meglátszik táblán belül hogy pl 1 zsák után Ilyen, akkor azért szólnék a területi képviselőnek.
Válasz R Sándor #9949. hozzászólásáraFajta: SY Subeo
Tőszám:55000e.
tápanyag: 250kg N bedolgozva+1l Bactofil Napra, Vetéskor 15 kg Pannon Starter Vital,
Gombaölő: Mirador+wuxal boron amikor még épp befértem állományba.
Válasz FERGA 5455 #9947. hozzászólásáraVetőmag?? Tőszàm? Mit kapott?
Válasz FERGA 5455 #9947. hozzászólásáraJa ès a kedvenc

Ma reggeli kèp, 4-5t/ha szerintem meg lessz
eső csak ilyen 3-5 mm-ek, fogalmam sincs hogy lett ilyen jó