Válasz Gatti #10217. hozzászólásáraÍgy van ahogy mondod! Itt keleten egybe veszik az Lo-t meg a Ho-t napraforgó és kész leadáskor nem néznek olajtartalmat!
Válasz VMisi #10214. hozzászólásáraA Dunántúlon régió kb 90% HO naprát termel nincs nem keverik a simával . HO is tudja 4t simán nekem a leg jobb 3.82t lett. De 4t felelt is tudnak input a lényeg .
Nekem tavaly alig volt nyúl kár meg őz .
Válasz HektárHarcos #10209. hozzászólásáraa surellit 75-78 nettóba találtam piot azt eddig ennyiért nem, tudsz valami jó eladót, le185 érdekelne, abból mennyi egy zsák?
Válasz HektárHarcos #10213. hozzászólásáraMiért csak HO-t? Kb . hány százalékkal terem kevesebbet a HO az LO-hoz képest?
A nyulaknak, galamboknak, vadaknak hogy ízlik, ugyanúgy ritkítják?
Hali Hektárharcos és a többiek!
P64Le185 napraforgó vetőmag kapcsolatban kinek mi a véleménye? És műtrágyát ki mit rakna alá kukorica elővetemény volt! Köszönöm!
A greenmann agro használatával kapcsolatban lenne kérdésem. Olvastam hogy mikrobiológiai összetevőket és baktériumokat is tartalmaz, és akkor jól gondolom hogy nem nagyon keverhető össze más szerekkel?
Válasz MTZ1221.3 #10203. hozzászólásáraNem ez ennyi .
Pio 5-10e ft olcsobb attól függ milyen fajta .
Van korai kései.
Én 25be az összeset teszteltem. Ami ho.
Átlag 3.45t
Legjobbak 3.82t
És 150/50 kg péti. 300g blueN 5l greenman agró
3l polybór plus .
Válasz MTZ1221.3 #10205. hozzászólásáraCirok 55-62e ft . Most lesz nekem idén kíváncsi vagyok mennyi lesz az uj KWS .
A búza az KWS flexum 18e ft
Kukoricát iden 6 fajta pio lesz
58e től 88 ig minden lesz
Napra idén kimarad . Ha sikerül akkor lesz egy uj területem akkor max az lesz napraforgó.
Válasz MTZ1221.3 #10203. hozzászólásáraAzért mennyivel olcsóbb mint a kukorica vetőmag, az valahogy nagyon elszállt. Pedig sok helyen már nem is lehet termelni.
Válasz mtz1221 #10198. hozzászólásáraelvileg nem szabadna neki . De ugyebár mar maga a harmat is meg tudja égetni ha igy van nagyobb víz csepp és úgy fokuszál a nap . Azért én inkább minden ilyen szert estefelé . Vagy este amikor nincs harmat .
Válasz UTB550 #10195. hozzászólásáraAgyaltam anno rajta én is, sok mindennel lehetne szórni, de tonnákat. Csapolni talán már nem is lehet. Enyém szerencsére egybefüggő 1,5 ha. Parlagba beviszem alap támogatas+aöp. Egy szárzúzás egész évben. Lehet ez a legjövedelmezőbb területem.
Válasz envagyok2 #10194. hozzászólására3x kontakt tavaly ősszel, először bolha csíralevélben, 2 kifejlett levélnél újból bolha, mer csak úgy tódultak a szomszéd parcelláról, majd kb 6-7 levél környékén.
Tavaszal szárományosnál repce beindult 25-30 cm magasságnál kontakt + mospilan kombináció, virágzás előtt, amikor lehetett látni a virágbimbóban már a sárga "erezést" közvetlen a virágzás előtt. Teljes virágzásban csak fungicíd ment éjszakai permetezés. Nem voltak bogarak. Később becőszúnyog is csak elvétve. Lehet szerencsés évem volt, nem volt nagy a bogárnyomás tavasztól nyárig.
Válasz mtz1221 #10191. hozzászólására3l Ha jól rémlik az a max de lehet 4 most nem tudom. Ha olyan nagy a meleg akkor inkabb reggel hajnalba . Vagy amikor lemegy 25 fok alá .
Viszont a greenman azt ha bekevered azt el is kell aznap szórni annál nem ajánlatos várni sokat.
Nem pont a napraforgóhoz köthető kérdés. A szikes foltokat valahogy valami úton módon lehet javítani? Vagy kár a fáradozással és csak fölösleges pénz kidobás.
Válasz 5465 #10190. hozzászólásárasehogysem használom, nem is mondtam ilyet. de enélkül nem lehet 4 tonna fölötti repcét csinálni, legalábbis egy mospilánnal nem. de még a 4 tonnához sem elég egy egy mospilán, ebbe is biztos vagyok. ezt viszont látom, és tapasztalom.
Válasz UTB550 #10169. hozzászólásáraSzerintem olyan szer nincs. Egyszer volt neomából 5.1 átlagom, de akkor is a kondi csak 4,2 tudott. Hűvös nyár volt, minden 2 hétben kevés eső, 2 ével előbb trágyázott föld stb. Ha akkor a 22,5 centi helyett 18 ra vetem, akkor lehet 1x életemben 6 tonna lett volna.
Válasz uff #10183. hozzászólásáraMonospel használom kémiai vagy vegyi ki hogy hívja .
AÖP miatt is ezt lehet csak .
De amúgy is jobban bejött a hatása mint a karate nak .
Válasz VMisi #10175. hozzászólásáraBúza általában 2 kezelést kap 5l/ha nekem az bevált
Szarba indulás elött egy majd amikor jönnek a bokarak csigak akkor kap tavaly elég volt egy kémiai rovar őlő csak magában este felé vagy hajnalban.
Napra 6-8 leveles állapotban a bórt pedig amikor meg bele tudok menni .
Permetezővel 250l viz mellé .
Válasz Sk Laci #10176. hozzászólásáraa kontakt hatás azt jelenti, hogy amit éppen eltalálsz. egyszeri áthaladással idójárástól, növénborítástól függően mondjuk 10%-ot. ebből számolható, hogy minimum hányszor kéne áthaladni. megvágtad a tarlón a szárakat? mekkora hányadában volt benne a bogár?
10229 hozzászólás
Ma volt egy ajánlat számomra,hogy 17.500ft-ért szerzödjek ,mit gondoltok erről,???,még hétfőig áll ez ez ár.
Létezik olyan napraforgó vetőmag, kizárólag SU toleráns, ami nem Lumisena, Plenaris (oxatiapiprolin hatóanyaggal) van csávázva?
Sziasztok! Napraforgoban ki milyen preemergens gyomirtot hasznal egy- illetve ketszikuekre egyarant?
Válasz Mtz 550E #10219. hozzászólásáraHát ez marhára nem így van!!!! Sőt!
Buktak már meg tételek, mert Lo volt a Ho között.
Meg aztán nem az olajtartalmában van különbség, hanem az olaj sav tartalmában!!!
Válasz Csabenn #10224. hozzászólásáraMondjuk Romaniaban is annyi vagy picit alatta is van!

Válasz uff #10215. hozzászólásáraHeló! Hol találtál ennyiért Surelit?
Válasz Mtz 550E #10219. hozzászólásáraMert fel sem merül bennük hogy HO-t vittél, főleg ha nem is mondod.
Válasz Gatti #10221. hozzászólásáraAzért van piac Keleten is HO naprára , Kite azért veszi, Bünge is , és árba is van azért eltérés.
Válasz Mtz 550E #10219. hozzászólásáracsak nedvességet, tisztaságot és súlyt.
Válasz HektárHarcos #10213. hozzászólásáraNpk műtrágyát nem is szoktál adni a földeknek?
Válasz Gatti #10217. hozzászólásáraÍgy van ahogy mondod! Itt keleten egybe veszik az Lo-t meg a Ho-t napraforgó és kész leadáskor nem néznek olajtartalmat!
Válasz uff #10215. hozzászólására110 e ft a pio ára le185
Válasz HektárHarcos #10216. hozzászólásáraKeleten pedig szinte nem is veszik a HO-t. Érdekes ez.
Válasz VMisi #10214. hozzászólásáraA Dunántúlon régió kb 90% HO naprát termel nincs nem keverik a simával . HO is tudja 4t simán nekem a leg jobb 3.82t lett. De 4t felelt is tudnak input a lényeg .
Nekem tavaly alig volt nyúl kár meg őz .
Válasz HektárHarcos #10209. hozzászólásáraa surellit 75-78 nettóba találtam piot azt eddig ennyiért nem, tudsz valami jó eladót, le185 érdekelne, abból mennyi egy zsák?
Válasz HektárHarcos #10213. hozzászólásáraMiért csak HO-t? Kb . hány százalékkal terem kevesebbet a HO az LO-hoz képest?
A nyulaknak, galamboknak, vadaknak hogy ízlik, ugyanúgy ritkítják?
Válasz Mtz 550E #10212. hozzászólásáraCsak HO vetek .
Alá nem teszek semmit éve óta . Vetéskor kap 150kg.petit meg max 50 kg kultival .
Hali Hektárharcos és a többiek!
P64Le185 napraforgó vetőmag kapcsolatban kinek mi a véleménye? És műtrágyát ki mit rakna alá kukorica elővetemény volt! Köszönöm!
Válasz UTB550 #10210. hozzászólásáraÉn minden ilyen szert csak magaban .
Elvileg lehetne ha jól rémlik a Nutrino turbóval együtt de nem biztos .
A greenmann agro használatával kapcsolatban lenne kérdésem. Olvastam hogy mikrobiológiai összetevőket és baktériumokat is tartalmaz, és akkor jól gondolom hogy nem nagyon keverhető össze más szerekkel?
Válasz MTZ1221.3 #10203. hozzászólásáraNem ez ennyi .
Pio 5-10e ft olcsobb attól függ milyen fajta .
Van korai kései.
Én 25be az összeset teszteltem. Ami ho.
Átlag 3.45t
Legjobbak 3.82t
És 150/50 kg péti. 300g blueN 5l greenman agró
3l polybór plus .
Válasz MTZ1221.3 #10205. hozzászólásáraCirok 55-62e ft . Most lesz nekem idén kíváncsi vagyok mennyi lesz az uj KWS .
A búza az KWS flexum 18e ft
Kukoricát iden 6 fajta pio lesz
58e től 88 ig minden lesz
Napra idén kimarad . Ha sikerül akkor lesz egy uj területem akkor max az lesz napraforgó.
Válasz Gatti #10206. hozzászólásáraAzért 17ezres búza vetőmag sem olcsó, ha 200kg-val vetem akkor sem.
Válasz MTZ1221.3 #10205. hozzászólásáraBúzánál attól függ mennyivel veted. Vannak jól bokrosodó fajták ahol elég 180-200kg/ha körül.
Válasz Gatti #10204. hozzászólásáraHello
A búza vetőmag is elég drága, ahogy a cirok is. A repce és a napraforgó elég jó vetőmagköltséggel kihozható. Bár régen is így volt talán az arány.
Válasz MTZ1221.3 #10203. hozzászólásáraAzért mennyivel olcsóbb mint a kukorica vetőmag, az valahogy nagyon elszállt. Pedig sok helyen már nem is lehet termelni.
Válasz ZZ.ZZ #10202. hozzászólásáraHelló

Szerintem ez tájékoztató jellegű lehet.
Syngenta napraforgó vetőmag árlistàt tudna valaki ide felrakni
Talán jobban járt volna a gazda, ha levágja időben és nem száron hagyja száradni.
https://www.tiktok.com/@elhore.hammoud/video/7594820848939191573?_r=1&_t=ZN-933k1GvUGCE
Válasz mtz1221 #10198. hozzászólásáraelvileg nem szabadna neki . De ugyebár mar maga a harmat is meg tudja égetni ha igy van nagyobb víz csepp és úgy fokuszál a nap . Azért én inkább minden ilyen szert estefelé . Vagy este amikor nincs harmat .
Válasz UTB550 #10195. hozzászólásáraAgyaltam anno rajta én is, sok mindennel lehetne szórni, de tonnákat. Csapolni talán már nem is lehet. Enyém szerencsére egybefüggő 1,5 ha. Parlagba beviszem alap támogatas+aöp. Egy szárzúzás egész évben. Lehet ez a legjövedelmezőbb területem.
Válasz HektárHarcos #10196. hozzászólására-nem égeti meg hajnal után ha pár óra múlva rájön a kánikula ?
Válasz envagyok2 #10194. hozzászólására3x kontakt tavaly ősszel, először bolha csíralevélben, 2 kifejlett levélnél újból bolha, mer csak úgy tódultak a szomszéd parcelláról, majd kb 6-7 levél környékén.
Tavaszal szárományosnál repce beindult 25-30 cm magasságnál kontakt + mospilan kombináció, virágzás előtt, amikor lehetett látni a virágbimbóban már a sárga "erezést" közvetlen a virágzás előtt. Teljes virágzásban csak fungicíd ment éjszakai permetezés. Nem voltak bogarak. Később becőszúnyog is csak elvétve. Lehet szerencsés évem volt, nem volt nagy a bogárnyomás tavasztól nyárig.
Válasz mtz1221 #10191. hozzászólására3l Ha jól rémlik az a max de lehet 4 most nem tudom. Ha olyan nagy a meleg akkor inkabb reggel hajnalba . Vagy amikor lemegy 25 fok alá .
Viszont a greenman azt ha bekevered azt el is kell aznap szórni annál nem ajánlatos várni sokat.
Nem pont a napraforgóhoz köthető kérdés. A szikes foltokat valahogy valami úton módon lehet javítani? Vagy kár a fáradozással és csak fölösleges pénz kidobás.
Válasz Sk Laci #10192. hozzászólásárahányszor és mivel permetezted novmeber közepe és március vége között?
Válasz 5465 #10190. hozzászólásárasehogysem használom, nem is mondtam ilyet. de enélkül nem lehet 4 tonna fölötti repcét csinálni, legalábbis egy mospilánnal nem. de még a 4 tonnához sem elég egy egy mospilán, ebbe is biztos vagyok. ezt viszont látom, és tapasztalom.
Válasz envagyok2 #10180. hozzászólásáraNem vágtam meg, de 4-5 tonnás Ha hozamnál nem is nagyon érdekelt.
Válasz HektárHarcos #10182. hozzászólásáraMennyi bórt a napra, este vagy éjjel ? Az a gond nálunk már 30-40 fokok is vannak, mikor még bele lehet menni.
Válasz envagyok2 #10187. hozzászólására5 éve kivonták
Hogy használod?
Válasz envagyok2 #10187. hozzászólásáraHogy hol veszed.
Válasz UTB550 #10169. hozzászólásáraSzerintem olyan szer nincs. Egyszer volt neomából 5.1 átlagom, de akkor is a kondi csak 4,2 tudott. Hűvös nyár volt, minden 2 hétben kevés eső, 2 ével előbb trágyázott föld stb. Ha akkor a 22,5 centi helyett 18 ra vetem, akkor lehet 1x életemben 6 tonna lett volna.
Válasz 5465 #10185. hozzászólásárami a kérdés?
Válasz HektárHarcos #10182. hozzászólásáraMelyik bór alapú lombtrágya vált be a napránál? Vagy bármelyik jó, darab-darab.
Válasz envagyok2 #10168. hozzászólására?
Válasz uff #10183. hozzászólásáraMonospel használom kémiai vagy vegyi ki hogy hívja .
AÖP miatt is ezt lehet csak .
De amúgy is jobban bejött a hatása mint a karate nak .
Válasz HektárHarcos #10182. hozzászólásáramelyik kémiai rovarölőszert alkalmazodd, mi válik be? ha nem titok, köszönettel
Válasz VMisi #10175. hozzászólásáraBúza általában 2 kezelést kap 5l/ha nekem az bevált
Szarba indulás elött egy majd amikor jönnek a bokarak csigak akkor kap tavaly elég volt egy kémiai rovar őlő csak magában este felé vagy hajnalban.
Napra 6-8 leveles állapotban a bórt pedig amikor meg bele tudok menni .
Permetezővel 250l viz mellé .
Válasz rtamas1976 #10179. hozzászólásáraMeg talán Brazíliában is, csak az rajtunk nem segít…
Válasz Sk Laci #10176. hozzászólásáraa kontakt hatás azt jelenti, hogy amit éppen eltalálsz. egyszeri áthaladással idójárástól, növénborítástól függően mondjuk 10%-ot. ebből számolható, hogy minimum hányszor kéne áthaladni. megvágtad a tarlón a szárakat? mekkora hányadában volt benne a bogár?