Fórum
- Kinek mi a tapasztalata a fogóujjas palántázórol? Megsérti-e a palánta szárát? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica várhatóan........! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Direktvetés, no-till. új
- Napraforgó-termesztés új
- Tárcsák új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó betegségei: miért fontos a vetésforgó és a talajmunka?
A szkleróciumok akár évtizedekig is túlélhetnek a talajban, ha nem fordítunk..._fill_540x300_0.jpg)
770 hozzászólás
Válasz Sk Laci #369. hozzászólásáraAzért nem megyek át!Az biztos,hogy nálunk mindegy milyen márkájú akkut veszel,1 év a garancia!
Válasz medikus #362. hozzászólásáraGyere át Szlovákiába. Alapból 2 év a gari. És ha még van eu adószámod, akkor áfa nélkül megveszed és nem kell várnod, mikorra küldi visza az adóhivatal az áfát.
Válasz medikus #367. hozzászólásáraTeljesen jól látod a dolgokat, fogyasztó társadalomra van igény a kapitalizmusban!
Válasz a2457 #366. hozzászólásáraÍgy néz ki egy mai akkumulátor!Nincs kitöltve a doboz,el vannak vékonyítva a lemezek!Magyarázza az új gyártási technológiával!Én meg azzal,hogy ne legyen időálló!
Kicsit sötét,de látható az oldalfal melletti 2cm hézagolás!Ez olyan mint a 2.5 literes cóla volt!Azért nincs,mert az 1.75literesre van igény!!!Érdekes hogy az akku doboz méretét viszont nem csökkentették!Úgy nem derül ki hogy mit veszünk!!!!!!!!!!!!
Válasz Ares 826 #364. hozzászólásáraez csak félig igazság.
mindegy hogy egy vékony vagy vastag lemezt mar a sav, az akksi alján attól még gyűlik a trutyi ugyanúgy.
a rázkódást viszont a vastag lemezek jobban bírják.
Válasz Ares 826 #364. hozzászólásáraMondasz valamit,nekem is 8-ik éve húzza a gyári aksi az oroszban.A 125-ös olyan nehéz,mint az olcsóbb 180-asok.
Válasz MFM #359. hozzászólásáraAz a baj az aksikkal hogy az kapacitásuk az +20 fokra van belőve míg a Ruszki aksik meg -20 fokra csak ennyi az eltérés! Nekem a régi MTZ aksi a gyárija bírta vagy 10 évig de olyan vastag volt a + cella mint a nagy ujjam! Azt nem egy könnyen marta le az akkusav.
Válasz dr.T #361. hozzászólásáraJaja,tulpara, egy év. Mosògéphez lehet venni garit,de ehhez nem. Talán, épp az effajta feltevés miatt csak egy èv. Talán, így,mèg igazuk is van.
Válasz dr.T #361. hozzászólásáraHol élsz? A gari 1 év!!!!! 2 év múlva viheted a gyüjtőbe!
Válasz .Richard. #360. hozzászólásáraTúlparazod a dolgot,veszel egy batrit aztan ha 2 even belul kinyiffan visszaviszed reklamani,ennyi
Válasz MFM #359. hozzászólásáraLènyeget leirtad. Fèl óra jàràs a leseggelt aksinak is elèg,hogy feltöltse. Szerintem tèlen is elèg annyi idő. Persze, ha gyári mtzről lenne szò,ha alapon megy,akkor vège. Generàtorral,az is bírná. De,hogy melyik aksi,mennyi inditàst bír ki,ha töltik is,azért azt nem villogtatjàk. Munka akku meritèsèről van szò irja,300+-akàrhàny kisütès,de inditàst nem ír semmire. Nem tudni,milyen gèpen,mekkora indító mennyi ideig szívja. Így nix is adat.
Válasz .Richard. #343. hozzászólásáraBálahordásnál van, hogy napi 40x indítjuk, a lekötés-eloldás idejére leállítjuk. Simán bírja, igaz, hogy fél órákat megy két leállás közt. Nyáron soha nem volt gondunk az akksikkal télen viszont annál több. 3-4 napi állás után már nem szeret indulni. MonBat-ot használunk.
Válasz Claastra. #353. hozzászólásáraMost helyeztem üzembe 2 hónapja egy fa dobozos akksit,több mint 20 évet csücsült a padláson,szárazon töltött!KIVÁLÓ!!!!!
Válasz Claastra. #356. hozzászólásáraMegnézem neked de szerintem az enyém az 12V.
Válasz Ares 826 #355. hozzászólásárapedig kellene még egy 6v-os
Válasz Claastra. #353. hozzászólásáraAz a 6V az érdekes azzal a 4 saruval.

Válasz Claastra. #353. hozzászólásáraMég nekem is van a padláson 30 éves aksi anno a ruszkik hozták az ismerősömnek úgy került hozzám!

Válasz Ares 826 #352. hozzászólásáraamihez nemértek azért kérdezem ,na majd jönnek a fővillanyászok,
Válasz Claastra. #351. hozzászólásáraMi baja lehet szerinted??? Szárazon töltve sok sok évig eláll!
Ezt a két akkut megszabad venni? veterántraktorba autentikus lenneakkuk
Válasz vereszs #348. hozzászólásáraNyugodtan vedd meg nekem már evek óta megvannak van vagy 20drb nincs semmi gondjuk,autokba is ezek vannak
Válasz vereszs #348. hozzászólásáraNekem a fendtbe van iszter batri most fogja huzni az 5 évét,en azóta mást nem veszek a tobbi se bír ki 1 evvel tobbet se,mindrn a tárolason es a karbantartáson múlik
A most akciós Ister aksit érdemes megvenni?(100 Ah 760a Br:23965)
Válasz Sk Laci #346. hozzászólásáraKüldtem üzenetet privátba. :)
De dolgozik. :)
Válasz jamo #345. hozzászólásáraEgy kis off.
Jani, már üzemel a fergád? Próbáltad már talajon is? Menyibe ált meg a javítása? Volt vele más gond is, vagy csak a motor?
8270es fergát egy 55ah-ás optima red top gyujtja naponta többször akár 5-10 alkalommal is. Ha nem percekig köszörülös az a traki mait napi 20x kell gyujtania és nem -45 percig van járatva akkor valszeg sokáig megy minden hozzáméretezett akksival. De ha napi 20x indít valamit az ember akkor ott az önindító is haamer be fgja adni az unalmast.... TSZCSidőkbe trágyahordáskor az agrómókus lebaxta az egyik traktorost, hogy miért nem állítja le a trakit rakodás idejére... az meg mondta neki hogy, azért mert még nem volt hozzányúlva az önindítójához az ikertestvér trakiján amit feszt leállítgatott a kezelője azon pedig már kétszer volt felújjítva az önindító...
Válasz *** HM *** #337. hozzászólásáraÉn is láttam akciós axiálos újságban, ezek az ister akkuk ár-érték arányban elég jó vételnek tűnnek.
Válasz Dekalb #342. hozzászólásáraHa napi 20beröffenèse van,de nem megy az indítás után 10percet,gondolom, egy hagyományos akksi sem bírja külön töltès nèlkül 2hètig. Azt sem tudni,mi,mennyit vesz fel,mennyit tölt,meddig.
Válasz *** HM *** #337. hozzászólásáraa tab magic pl a kamionokban elég jól mmuzsikál egy pici szlovén gyár premmiumm termmékekkel és kategóriájában brutális inditóárammal érdemes ránézni de nem olcsó majdnem varta árban van
Válasz *** HM *** #338. hozzászólásáraVarta. Ezt a márkát rakom mindenbe, mert nálam bizonyítot. Delkort meg nem nagyon hiszem, hogy forgalmazná valaki középeurópában.
Válasz *** HM *** #338. hozzászólásáraIster 180 ah-as 1000a 35 netto akciós, 6-7 éveseket is használok már
Válasz *** HM *** #337. hozzászólásáraHoffherr vagy lanz bulldog... Azokat akár 2 percenként is indíthatod egész nap

180 1000-1200asok közt tudtok rangsorolni?
Traktorba amelyik napi használatos akár 20 indítással melyik márkát emberek?
Válasz máris szomszéd #335. hozzászólásáraAz ér a legtöbbet, ha mindig fel van töltve.
Traktorban ez azért sem jó mert ha leáramtalanítod, akkor ez sem megy.
Ha meg direktre kötöd, akkor megfosztod magad az áramtalanítás adta biztonságtól, ráadásul ez folyamatosan fogja meríteni az akkut.Igaz hogy csak pár mA a fogyasztása, de 1 hónap állás alatt az is sokat megesz.
http://panelectron-shop.hu/Akku-aktivator-12-24V
Ez ér valamit a szulfásodás ellen vagy parasztvakítás?
Válasz cross #333. hozzászólásáraAz az "egy" szó,engem más irányba vezetett!!
De Ok!
Válasz medikus #332. hozzászólásáraNem mondod.

Itt az "egy" szó mint általánosítás szerepel.
Ha azt írtam volna hogy: "Csomó töltő jellemzően csak egy egyszerű diódás (graetz) egyenirányítást kap..."
Így megfelel?
Vagy úgy jobb, hogy egy snassz diódás egyenirányító van az akksitöltők zömében pufferkondenzátor nélkül, így egy mezei multiméterrel hiába mér rá az ember. És miért nem kell az a kondenzátor? Hát mert annak a nyűves akksinak nem hiányzik.
Válasz cross #327. hozzászólásáraEgy diódával,egyutas egyenirányítást csinálsz!!!A Graetz kapcsoláshoz 4 darab kell!
Válasz a2457 #326. hozzászólásáraTudom!
Válasz colizoli #329. hozzászólásáraHa nincs a töltőn semmilyen szabályozási lehetőség, akkor "automata". Ha terhelve lesz,(akksira téve) akkor adni fogja neki igény szerint a voltot is.
Absaar töltö és sima multiméter.
Ma ráteszem az akksira és úgy rámérek.
Válasz colizoli #318. hozzászólásáraCsak a mérőműszert tetted rá?

Válasz colizoli #314. hozzászólásáraMilyen töltő és milyen műszerrel mérted?
Csomó töltő jellemzően csak egy diódás (graetz) egyenirányítást kap és azt egy olcsó műszerrel nehézkes megmérni. Lökd rá az akksira, ha az akksin nő a kapocsfesz, akkor tölti.
Válasz Ares 826 #325. hozzászólásárafeszzabályzó. nem a teljes generátor.
Válasz a2457 #324. hozzászólásáraA 14,4 az alja annál csak több kicsivel, de a 15 nem éri el ha jó, de ha beszarik a gencsi akkor tölthet többet de akkor szétforralja az aksit.

Válasz Ares 826 #323. hozzászólásáranemsokan méricskélik, sok van akinek igencsak leesik a töltőfesz a normál alá.
de egyébként teljesen igazad van, 14.4 köré vannak belőve.
Válasz a2457 #321. hozzászólásáraA gencsik 14,4 vannak belőve, van egy két típus ami ez fölé kevéssel de a 15 voltot egy sem éri el. Az aksi a feszültségének a max 10% való töltést bír ki károsodás nélkül!
Válasz colizoli #314. hozzászólására Tedd rá az akksira úgy mérjél bele.
Válasz Ares 826 #317. hozzászólásáraáltalában kisebb a generátorok töltőfeszültsége mint az akksitöltőké.
ez a magyarázat rá.