Válasz VMisi #879. hozzászólásáraKék - test
Barna +12V 20A
Zöld +12V 5A malacorrú kicsi
Nekem így van összerakva, annyi pluyszal hogy a fülkéből tudom a nyomást is állítani.
Válasz VMisi #879. hozzászólásáraSajnos nem néztem meg az alján a számokat. Az egyik fényképről úgy látom, hogy a 85-ös az, amibe a képen alulról megy a barna vezeték. (én erre kötöttem volna a pozitívat) A kékre a negatívat és kieséses alapon a 3. pöcsre a zöldet.
Válasz Cajg #878. hozzászólásáraBekötésben tudnál segíteni?
Pontosabban be van kötve minden, csak a vezeték legvégéről szerelték le (szerintem) a 3 pólusú csatlakozót.
Tehát van zöld, kék, barna vezeték. Mit, hova kössek?
Válasz Cajg #870. hozzászólásáraA végszelep ha elzár, akkor a nyomásszabályzó dolgozik és ott megy vissza a tartályba a folyadék, vagy van a végszelepen egy harmadik csatlakozó (talán alul), amit egy csővel bekötök a tartály visszamenőbe?
A relézést a szivattyúra vagy a végszelepre értetted? Vagy mindkettőre?
Válasz VMisi #868. hozzászólásáraRugós végállás kapcsoló
https://share.google/y1jAY00MDUFdtChZX
Ilyen szelepet kapcsol a fúvóka ágban.
Geoline szakaszoló permetezőhöz - Végszelep 1/2 https://share.google/X54KBkSInDME8h8dI
Mindenképpen relézni kell, nem kapcsolhatja közvetlenül. Én nem kapcsolgatnám ilyen gyakran a szivattyút, nem használ neki.
A szivattyúnak 20A az áramfelvétele, a szelepnek kb 5A.
Ha ütközőlapos fúvókát teszel 1-1,5m-t vihet 1 fúvóka. 50-60 l/ ha dózissal mehet.
Válasz VMisi #866. hozzászólásáraKözelítéssel.
Sárga fúvóka méterenként, magasságtól függően.
Ha van gps, megcsinálsz egy hektárt és megnézed mennyi fogyott.
Válasz VMisi #866. hozzászólásáraJobb oldal a szívó oldal, bal a nyomó, a szürke tekerő a nyomásszabályozó a kis rövid cső a visszatérő. A fúvóka, kijuttatandó mennyiség és sebesség szerint beállítod a nyomást az óra szerint és kész.
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraHello
Ha megteremted az eletfelteteleket a talajba (talajmuveles/nemmuveles, kijuttatas optimalizalasa, segedanyagok hasznalata) akkor mukodik, ha csak elettelen, rogositett, szetmuvelt talajra hasznalod akkor semmi eszreveheto. Csodaszer nincs, igy ezek sem azok.
Válasz SzikiSzokeveny #855. hozzászólására6 éve vagyok a cégnél.
4éve minden terület legalább évente 1x kap bacit.
Ha nem azért csinálod ,hogy mindegy csak fújjuk ki akkor van értelme!
Ha száraz,forróságvan nemveszünk, majd ősszel a kukorica tarlóra!
Kb 20-30%al könnyebben művelhető, és jobb szekezetű a talaj.
A másik jó anyag a trihoderma.
Ha aöpre kellene vennem azt vennék.
Válasz rtamas1976 #854. hozzászólásáraItt a környéken van olyan 1000+ hektáros gazdaság aki mindig szór ilyesmit, már szinte a kezdetektől fogva. Tarlóra és vetés előtt is szokták szórni. Jó években is meglátszik a hatása de a rosszakban még jobban.
Válasz mimre #839. hozzászólásáraHát sajna GyMS megyei vagyok, úgyhogy esetleg videón tudnám megmutatni a működését és futárral küldeném ( nem nagy, nem nehéz), ha aktuális.
Mennyire sürgős a dolog?
Elvileg nekem van…
Állapotát, árát, típusát még ne kérdezd, de ha aktuális, akkor jövő héten előszedem, és csinálok róla pár képet.
Egy kombinátoron használtuk 1-2 idényt.
Válasz Radocz #835. hozzászólásáraA világon semmi,és szerintem termésben se lesz különbség.A körülmények egyformák,egy 5m-es sáv választja el egymástól a két területet.Pedig ennek a dózisnak már jelentős N többletet kellene biztosítani elméletileg.
883 hozzászólás
Válasz Cajg #882. hozzászólásáraKöszönöm a sok segítséget!!

Válasz VMisi #880. hozzászólására86 test

30 aksi +12v 20A
85 kapcsoló
87 szivattyú piros
Válasz VMisi #879. hozzászólásáraKék - test

Barna +12V 20A
Zöld +12V 5A malacorrú kicsi
Nekem így van összerakva, annyi pluyszal hogy a fülkéből tudom a nyomást is állítani.
Válasz VMisi #879. hozzászólásáraSajnos nem néztem meg az alján a számokat. Az egyik fényképről úgy látom, hogy a 85-ös az, amibe a képen alulról megy a barna vezeték. (én erre kötöttem volna a pozitívat) A kékre a negatívat és kieséses alapon a 3. pöcsre a zöldet.
Válasz Cajg #878. hozzászólásáraBekötésben tudnál segíteni?

Pontosabban be van kötve minden, csak a vezeték legvégéről szerelték le (szerintem) a 3 pólusú csatlakozót.
Tehát van zöld, kék, barna vezeték. Mit, hova kössek?
Válasz VMisi #877. hozzászólásáraIgen
Válasz Cajg #874. hozzászólásáraEz lenne a relé?
Válasz rtamas1976 #875. hozzászólásáraA zöldet műtrágyához is használjuk.
6sorra a 200litert kirakja.
Válasz VMisi #873. hozzászólására

Válasz VMisi #871. hozzászólásáraA nyomásszabályozón megy vissza a tartályba, ha lekapcsolom.
Én mindkettőt reléztem.
Válasz rtamas1976 #872. hozzászólásáraHogyan, mivel kapcsolgatod a fordulókban?
Válasz VMisi #871. hozzászólására

Válasz Cajg #870. hozzászólásáraA végszelep ha elzár, akkor a nyomásszabályzó dolgozik és ott megy vissza a tartályba a folyadék, vagy van a végszelepen egy harmadik csatlakozó (talán alul), amit egy csővel bekötök a tartály visszamenőbe?
A relézést a szivattyúra vagy a végszelepre értetted? Vagy mindkettőre?
Válasz VMisi #868. hozzászólásáraRugós végállás kapcsoló
https://share.google/y1jAY00MDUFdtChZX
Ilyen szelepet kapcsol a fúvóka ágban.
Geoline szakaszoló permetezőhöz - Végszelep 1/2 https://share.google/X54KBkSInDME8h8dI
Mindenképpen relézni kell, nem kapcsolhatja közvetlenül. Én nem kapcsolgatnám ilyen gyakran a szivattyút, nem használ neki.
A szivattyúnak 20A az áramfelvétele, a szelepnek kb 5A.
Ha ütközőlapos fúvókát teszel 1-1,5m-t vihet 1 fúvóka. 50-60 l/ ha dózissal mehet.
Válasz VMisi #866. hozzászólásáraKözelítéssel.
Sárga fúvóka méterenként, magasságtól függően.
Ha van gps, megcsinálsz egy hektárt és megnézed mennyi fogyott.
Válasz Cajg #867. hozzászólásáraKöszi!

Van ezen még egy kapcsoló, emlékeim szerint ez kapcsolta ki a szivattyút amikor kiemelték a tárcsát.
Neked van ilyen rajta?
Milyen néven keressek hasonló kapcsolót?
Válasz VMisi #866. hozzászólásáraJobb oldal a szívó oldal, bal a nyomó, a szürke tekerő a nyomásszabályozó a kis rövid cső a visszatérő. A fúvóka, kijuttatandó mennyiség és sebesség szerint beállítod a nyomást az óra szerint és kész.
Van valakinek phylazonit kijuttatója?

Kaptam régebben a tárcsához, most fel akarom szerelni.
Hogyan állítjátok be a megfelelő mennyiséget?
Válasz uff #863. hozzászólásáraBekell dolgozni!
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraHello
Ha megteremted az eletfelteteleket a talajba (talajmuveles/nemmuveles, kijuttatas optimalizalasa, segedanyagok hasznalata) akkor mukodik, ha csak elettelen, rogositett, szetmuvelt talajra hasznalod akkor semmi eszreveheto. Csodaszer nincs, igy ezek sem azok.
Válasz rtamas1976 #856. hozzászólásárathriodermat hengerezett felületre kifújva is működik?
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraA BlueN-t és az Azotert próbáltam,és arra jutottam,hogy 1q pétisó mindet veri.
Válasz hajosgabor86 #860. hozzászólásáraA gyártáshoz van.
Üdv!
Van tapasztalata valakinek a nitrogéngyűtő baktériumtrgyákról?
- BlueN
- Azoter-L
- Vixeran
- Stb?
Válasz rtamas1976 #858. hozzászólásáraLesz 7-8t már boldog leszek.
Válasz SzikiSzokeveny #857. hozzászólásáraÚgylegyen!
12tonnást láttammár.
Szépvolt és hihetetlen!
Nekem a rekord 11t
Válasz rtamas1976 #856. hozzászólásáraMv suprayt raktam ki eső előtt, be is lett forgatva. Remélem látszik majd. Cél a 13t búza.
Válasz SzikiSzokeveny #855. hozzászólására6 éve vagyok a cégnél.
4éve minden terület legalább évente 1x kap bacit.
Ha nem azért csinálod ,hogy mindegy csak fújjuk ki akkor van értelme!
Ha száraz,forróságvan nemveszünk, majd ősszel a kukorica tarlóra!
Kb 20-30%al könnyebben művelhető, és jobb szekezetű a talaj.
A másik jó anyag a trihoderma.
Ha aöpre kellene vennem azt vennék.
Válasz rtamas1976 #854. hozzászólásáraItt a környéken van olyan 1000+ hektáros gazdaság aki mindig szór ilyesmit, már szinte a kezdetektől fogva. Tarlóra és vetés előtt is szokták szórni. Jó években is meglátszik a hatása de a rosszakban még jobban.
Válasz SzikiSzokeveny #853. hozzászólásáraKaptam 1zsákkal!
8900netto/kg, ikr.
Forgatásnélkülit válaltam.
Válasz rtamas1976 #851. hozzászólásáraKapod az aöpöt, hogy bacira, zöldtrágyára, karbamidra költsd. Kedden szórtam ki a bacit, legalább az idő jó rá.
Válasz rtamas1976 #849. hozzászólásáraHa a mikro-cell re gondolsz az kb. nettó 8ezer/ ha.
Szárbontó és nem kell mellé nitrogént tenni.
Válasz Igazi Földönfutó #850. hozzászólásáraNa eztsem veszem meg!
Horror!
Válasz rtamas1976 #849. hozzászólásáraHa jól emlékszem 30 valahányezer ft/kg.És 1kg/ha a dózis,úgyhogy számomra itt véget is ért a történet.
Micro-cell bacit vett -e valaki?
Tapasztalat?
És árat tud-e valaki?
Válasz gazdasz67 #844. hozzászólásáraEdig anyit sikerült megtudni, hogy vinasz a táptalaj.
Kísérletezni kellene!
Ph,keverésiarány.
Válasz Géza bácsi #845. hozzászólásáraA legjobb a piacon
Válasz Géza bácsi #845. hozzászólásáraJó anyag!
Amalgerol sem ér semmit?
Válasz Mf-es? #804. hozzászólásáraSzia!
Olvastam hogy házilag gyártottál baktériumot.
Receptet tudnál küldeni?
Üdv
Válasz zsati #842. hozzászólásáraSzia!
Miről is beszélünk?
Válasz mimre #839. hozzászólásáraSzia engemet érdekel ha aktuális még telefonon számot keretnek
Válasz mimre #839. hozzászólásáraHát sajna GyMS megyei vagyok, úgyhogy esetleg videón tudnám megmutatni a működését és futárral küldeném ( nem nagy, nem nehéz), ha aktuális.
Mennyire sürgős a dolog?
Válasz mimre #838. hozzászólásáraMódosítás:
Helyileg jó lenne Jász-Nagykun-Szolnok és/vagy környékén
Válasz szalayb0511 #837. hozzászólásáraSzia!

Állapottól és árától függően érdekel
Köszönöm
Válasz mimre #836. hozzászólásáraSzia!
Elvileg nekem van…
Állapotát, árát, típusát még ne kérdezd, de ha aktuális, akkor jövő héten előszedem, és csinálok róla pár képet.
Egy kombinátoron használtuk 1-2 idényt.
Valakinek van baci kijuttató amit ki dobott a pics@ba

Meg menteném....
Köszi
Válasz Radocz #835. hozzászólásáraA világon semmi,és szerintem termésben se lesz különbség.A körülmények egyformák,egy 5m-es sáv választja el egymástól a két területet.Pedig ennek a dózisnak már jelentős N többletet kellene biztosítani elméletileg.
Válasz Földönfuto #834. hozzászólásáraVan-e szemmel látható különbség?
https://www.agroinform.hu/szantofold/a-szemleletvaltas-ideje-eljott-45890-002
https://www.agroinform.hu/szantofold/a-szemleletvaltas-ideje-eljott-45890-002