Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD374.25 FtCHF433.65 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz KISMASZEK77 #5888. hozzászólásáraTe csak azért dolgozol hogy elfáradj vagy azért is hogy keressél pénzt is????? Milyen bálázóval dolgozol, mekkora bálákat csinál???
Válasz Gepi #5886. hozzászólásáraA "pörgettyűs" a kardános. Nekünk Krone van.
A csillagkerekes tényleg lengyel ,vontatott 7 csillagkerékkel.
Ahhoz képest hogy 4 éve az eladó azt mondta gyerekjáték elég jól bírja.Csak 3 új gumival kell kezdeni ha vesz vki egy olyat.
Válasz hege21 #5880. hozzászólásáraLeírom de úgy látom mi nagyon olcsón dolgozunk.
8 ropi a kaszálás 6 ropi a sodrás a csillagkerekessel.7 ropi "pörgettyűssel" de azt nem kéri senki..
Válasz hege21 #5882. hozzászólásáramert irreálisan sok, kaszálás 10, sodrás 8/ha és máris tudsz számolni egy kedvezőbbet és jövőre is téged hívnak ahelyett hogy elzavarnának a 40 ezerrel a pcsába...
Válasz ..,-:) #5872. hozzászólásáranem használok szársértőt, saját földemen 280as disces kaszával kaszálok, sűrű lucernát.
ami 14 gurigát adott hektáranként.
és nem a pillanatnyi hanem az átlagfogyasztásom volt 3 liter.
Válasz .Feco. #5871. hozzászólásáraSzársértő nélkülivel csinálhatja(szerintem) de ott sem valós a 3 liter......ha már jár a motor, megy a klíma, az már ennyi kb...... Kb 1 hete már kaszálunk, pár 100-on túl vagyunk de 3 literes fogyasztással még nem találkoztam és nem használunk szársértőt......
Válasz tarkamacska #5855. hozzászólására3 literrel kaszálsz... persze, ha fogsz egy szép egyenletes apró szálú lucernát, amiben könnyű szaladni a száraz talajon, és megnézed a pillanatnyi fogyasztást az mutogat 3 litert hektáronként...
A valóság az, hogy ha nem asztalsima aprószálú ritka állományú lucernát kaszálsz akkor kb elérhetetlen a 7-8 liter alatt kijönni, mert mire kimegy, barázdolsz, hűtőt fújatsz, kiszeded a felcsavart villanypásztort, döcögős szaron cammogsz lépésben hogy le tudja követni a kasza a felszínt, (és ekkor is pörgetni kell), vagy épp belemegy olyan zsombékos sűrű xarba hogy nem bírja átdolgozni a szársértő akkor mindjárt borul az elmélet, ugyanez igaz a rendsodróval, meg minden mással is... nyílván helyfüggő is, de felénk pl a falu körül szántók vannak, a gyepek kaszálók eleve 25-40 km-re vannak a rét hátulján meg a tisza ártéren, ahova minden rendsodrásért 2 órát döcögsz kifelé... azt is ki kellene fizetni valakinek....
meg a zöldsoros dolgok eleve nagyon időjárásfüggőik, van hogy kimegy lekaszálod, két nap múlt felsodrod s lehet ütni befelé, másikszar kimegy 4-5x mert vagy még nem jó, vagy elkapta egy kósza zápor és át kell fordítani, vagy kimegy éjszakázni és hamarabb jön a harmat.... van hogy egész éjszaka kint kempingelsz, sokáig még nem jó mert törik, hullik a levele, aztán 30-50 bála után meg úgy megvonul hogy füstöl... mehetsz haza 50 km-ről... így számolj a költségekkel...
Válasz tarkamacska #5869. hozzászólására15 éve nem szántok....
40 mm kopóhegy az kb nulla, rendeltem én is de szerintem nem alkalmas az én késszáramhoz. Kíváncsi lennék rá de azért a 40 mm az kb "piszkavas"-nak mondják felénk...
Apropó, ha már steyer-es vagy.....nem te voltál az aki csak pár centin műveli/művelte a talajait évekig ?
Válasz tarkamacska #5864. hozzászólásáraNyugat Békés. 60-70-es kötöttségű talajok. A valtra és a kubota is ennyit kér. 2 méteres 9 kapás, keskeny kapákkal. Itt simán 50 literrel szántanak.
Válasz tarkamacska #5863. hozzászólásáraElnézést de, azt írtad hogy ha gázolaj X3 át számol akkor ő lenne a leg olcsóbb talajmu kanál , de ne idegeskedj Vasárnap van.
Itt minden kb. duplája. Grubber 20cm 20-25l. Inkább ott dolgoznék mint itt, ott nem rángatja a gépet, csak húzni kell szépen.
Szerinted mekkora szorzó a jó?
Válasz tarkamacska #5859. hozzászólásáraHogy lenne a legolcsóbb mikor tavaly ősszel 27-30 literrel szàntottunk 1 hektàrt 29-30 ezerért ( ha mondtuk hogy feljebb kéne emelni az arat jött a zugolodas).ìgy hogy jön ki a te matekot
vegyük csak a zöldsort.
ahogy itt olvastam:
kaszálás 10e
sodrás 8e
na most én 3 literrel kaszálok, 1,5 literrel sodrok.
ezt ha megszorzod 3al akkor az azt jelenti hogy kaszálás 3x3x480 ft vagyis 4320ft a sodrás pedig 3x1,5x480 ft vagyis 1660ft/ha lenne
de vehetjük a földmunkát az én esetemben
rövidtárcsa 5 liter, gruber 30cm 12 liter/ha
Válasz .Feco. #5790. hozzászólásáraMelyik bérmunka az amelyik nyereségesebb? Talajmunkát számoljuk gázolaj x3-mal, a többi egyedi, kb ahogy a régebben belinkelt kiíráson.
Válasz Gandhy #5844. hozzászólásáraMennyiért csinálták előző években? Annyiért lehet megcsináltattam volna velük, és akkor nem kopik az én gépem/traktorom, meg tudok mást is csinálni. Felénk 14-15-ért megy a vetés.
6793 hozzászólás
Válasz Drisa #5892. hozzászólásáraIdén minimum 400, de lehet több is már.
Válasz KISMASZEK77 #5888. hozzászólásáraNálunk tavaly már 350 volt.
Válasz Ares 826 #5889. hozzászólásáraTömör bálákat csinálok,80-90centisek.Lengyel Sipma bálázóval..
A búza már 150 eFt/to felett. Az aratás 40.000 Ft/ha
Válasz KISMASZEK77 #5888. hozzászólásáraTe csak azért dolgozol hogy elfáradj vagy azért is hogy keressél pénzt is????? Milyen bálázóval dolgozol, mekkora bálákat csinál???
Üdv nektek!
Kiskocka bálázásért mennyit lehet elkérni?
Tavaly 150ft/db volt a tarifa,de idén a JUTTA madzag is drágább lett.
Válasz Gepi #5886. hozzászólásáraA "pörgettyűs" a kardános. Nekünk Krone van.
A csillagkerekes tényleg lengyel ,vontatott 7 csillagkerékkel.
Ahhoz képest hogy 4 éve az eladó azt mondta gyerekjáték elég jól bírja.Csak 3 új gumival kell kezdeni ha vesz vki egy olyat.
Válasz Nagy Péter 40 #5885. hozzászólásáraA "pörgettyűssel" a lengyel verziós lenne? Mennyi csillagig, függesztett vagy vontatott?
Válasz hege21 #5880. hozzászólásáraLeírom de úgy látom mi nagyon olcsón dolgozunk.
8 ropi a kaszálás 6 ropi a sodrás a csillagkerekessel.7 ropi "pörgettyűssel" de azt nem kéri senki..
Válasz hege21 #5882. hozzászólásáramert irreálisan sok, kaszálás 10, sodrás 8/ha és máris tudsz számolni egy kedvezőbbet és jövőre is téged hívnak ahelyett hogy elzavarnának a 40 ezerrel a pcsába...
Válasz ..,-:) #5881. hozzászólásáraMennyi 1 ha rét kaszálása?
Válasz ..,-:) #5881. hozzászólásáraKöszi a valaszt! Igazaból én fogok bérbe dolgozni..de így elsőre még énis soknak tartom
Válasz hege21 #5880. hozzászólására40
Sziasztok! 1,5 ha rét kaszálásra, sodrásra nagyjaból mit lehetne elkérni jelenleg?
Köszi
És műtrágya nélkül?
Válasz kisszöszmösz #5875. hozzászólásáraMűtrágyával egy 10-es
Válasz kisszöszmösz #5875. hozzászólásáraTavaly 6 plusz 2 volt a rakodás.Idén egységesen 7 mert sokan sajnálták a rakodás árát és elkezdték vödrözni.....
Válasz kisszöszmösz #5875. hozzászólásáraMi 9000-ért csináljuk, rakodás nélkül. Rakodással 10.000/ ha
Üdv!kukorica és napraforgó sorkozmuvelest műtrágyával ki mennyiért vállal? Tisztelettel
Válasz ..,-:) #5872. hozzászólásáranem használok szársértőt, saját földemen 280as disces kaszával kaszálok, sűrű lucernát.
ami 14 gurigát adott hektáranként.
és nem a pillanatnyi hanem az átlagfogyasztásom volt 3 liter.
a 4110 steyr cvt ezt tudja, ez ilyen egyszerű.
Válasz ..,-:) #5870. hozzászólásáramiért kb nulla a 40mm kopó? nekem pont az a lényeg hogy alig keverjen és erre tökéletesen alkalmas.
és igen 3 évig műveltem 5-6 centin ami nem vált be kukoricának, így annak mélyebben művelek tavaly óta.
kalászost direktbe, naprát 20 centi műveléssel vetek továbbra is.
Válasz .Feco. #5871. hozzászólásáraSzársértő nélkülivel csinálhatja(szerintem) de ott sem valós a 3 liter......ha már jár a motor, megy a klíma, az már ennyi kb...... Kb 1 hete már kaszálunk, pár 100-on túl vagyunk de 3 literes fogyasztással még nem találkoztam és nem használunk szársértőt......
Válasz tarkamacska #5855. hozzászólására3 literrel kaszálsz... persze, ha fogsz egy szép egyenletes apró szálú lucernát, amiben könnyű szaladni a száraz talajon, és megnézed a pillanatnyi fogyasztást az mutogat 3 litert hektáronként...
A valóság az, hogy ha nem asztalsima aprószálú ritka állományú lucernát kaszálsz akkor kb elérhetetlen a 7-8 liter alatt kijönni, mert mire kimegy, barázdolsz, hűtőt fújatsz, kiszeded a felcsavart villanypásztort, döcögős szaron cammogsz lépésben hogy le tudja követni a kasza a felszínt, (és ekkor is pörgetni kell), vagy épp belemegy olyan zsombékos sűrű xarba hogy nem bírja átdolgozni a szársértő akkor mindjárt borul az elmélet, ugyanez igaz a rendsodróval, meg minden mással is... nyílván helyfüggő is, de felénk pl a falu körül szántók vannak, a gyepek kaszálók eleve 25-40 km-re vannak a rét hátulján meg a tisza ártéren, ahova minden rendsodrásért 2 órát döcögsz kifelé... azt is ki kellene fizetni valakinek....
meg a zöldsoros dolgok eleve nagyon időjárásfüggőik, van hogy kimegy lekaszálod, két nap múlt felsodrod s lehet ütni befelé, másikszar kimegy 4-5x mert vagy még nem jó, vagy elkapta egy kósza zápor és át kell fordítani, vagy kimegy éjszakázni és hamarabb jön a harmat.... van hogy egész éjszaka kint kempingelsz, sokáig még nem jó mert törik, hullik a levele, aztán 30-50 bála után meg úgy megvonul hogy füstöl... mehetsz haza 50 km-ről... így számolj a költségekkel...
Válasz tarkamacska #5869. hozzászólására15 éve nem szántok....
40 mm kopóhegy az kb nulla, rendeltem én is de szerintem nem alkalmas az én késszáramhoz. Kíváncsi lennék rá de azért a 40 mm az kb "piszkavas"-nak mondják felénk...
Apropó, ha már steyer-es vagy.....nem te voltál az aki csak pár centin műveli/művelte a talajait évekig ?
Válasz ..,-:) #5868. hozzászólásárasaját készítés, 10db horsch fg850 kapa, 40mm kopóhegy.
10 éve nem szántott, 50ak kötött talaj.
mit meséljek még?????
215 lovas steyr cvt ezt tudja....
Válasz tarkamacska #5855. hozzászólására30 cm-en húzod 12 literrel a grubert........MESÉLJ MÉG !!!!!
Milyen gruber ?
Mennyi kapa ?
Milyen kapa ?
Itt 30 cm-en a 3,5m-es terrano már azért morogtatja a 300 pacit.....kb 26-30 literrel........
Válasz tarkamacska #5864. hozzászólásáraNyugat Békés. 60-70-es kötöttségű talajok. A valtra és a kubota is ennyit kér. 2 méteres 9 kapás, keskeny kapákkal. Itt simán 50 literrel szántanak.
Válasz R Sándor #5865. hozzászólásárano problem
Válasz tarkamacska #5863. hozzászólásáraElnézést de, azt írtad hogy ha gázolaj X3 át számol akkor ő lenne a leg olcsóbb talajmu kanál , de ne idegeskedj Vasárnap van.
Válasz VMisi #5861. hozzászólásáramerre gazdalkodsz, milyen kotottsegu foldeken??
milyen traktorral milyen grubert huzol???
20 centin en elhuzom 7-8 literrel es nalunk se laza talajok vannak, csak jo a traktor es a munkagep kapcsolat.
Válasz R Sándor #5860. hozzászólásárael se olvastad ami b.bali kerdesere irtam de okoskodsz.
mondtam hogy a 3x uzemanyag szamitast nem lehet minden munkanal alkalmazni.
szantasnal, lazitasnal pont lehet.
Válasz R Sándor #5860. hozzászólásáraSzerintem ezt meg nem szabad ennyiért csinálni. Ez mínuszos. Akkor inkább otthon kell lenni.
Válasz tarkamacska #5855. hozzászólásáraCsak a talajmunka a szorzós, tehát a zöldsor az nem.
Itt minden kb. duplája. Grubber 20cm 20-25l. Inkább ott dolgoznék mint itt, ott nem rángatja a gépet, csak húzni kell szépen.
Szerinted mekkora szorzó a jó?
Válasz tarkamacska #5859. hozzászólásáraHogy lenne a legolcsóbb mikor tavaly ősszel 27-30 literrel szàntottunk 1 hektàrt 29-30 ezerért ( ha mondtuk hogy feljebb kéne emelni az arat jött a zugolodas).ìgy hogy jön ki a te matekot
Válasz R Sándor #5858. hozzászólásáramire gondolsz hogy marhaság?
Válasz tarkamacska #5855. hozzászólására(Bocsànat de ) Ez marhaság amit írsz
Válasz B.Bali #5856. hozzászólásáraannyiért nem, de van amelyik munkában mint részleteztem ezt nem lehet alapul venni.
Válasz tarkamacska #5855. hozzászólásáraHa én szántok pl 25 l/ h annak a háromszorosa 75l ami 36000ft az kevés?
Válasz VMisi #5854. hozzászólásáraha gázolaj x3-al számolnál talajmunkát akkor te lennél a legolcsóbb magyarországon az biztos.
vegyük csak a zöldsort.
ahogy itt olvastam:
kaszálás 10e
sodrás 8e
na most én 3 literrel kaszálok, 1,5 literrel sodrok.
ezt ha megszorzod 3al akkor az azt jelenti hogy kaszálás 3x3x480 ft vagyis 4320ft a sodrás pedig 3x1,5x480 ft vagyis 1660ft/ha lenne
de vehetjük a földmunkát az én esetemben
rövidtárcsa 5 liter, gruber 30cm 12 liter/ha
eljönnél ennyiért bérbe dolgozni?
Válasz .Feco. #5790. hozzászólásáraMelyik bérmunka az amelyik nyereségesebb? Talajmunkát számoljuk gázolaj x3-mal, a többi egyedi, kb ahogy a régebben belinkelt kiíráson.
Válasz csontii #5848. hozzászólására1000Ft/db - 120 bala
De iden dragult a halo es az alkatreszek ara jelentosen.
Válasz Gandhy #5849. hozzászólásáraAkkor szerencsétekre nem sokat emelt.
Válasz Tanonc #5850. hozzászólásáraNálam a madzag többet drágult/bála……
Válasz k-roy90 #5847. hozzászólásáranálam tavaly 1200 a 150-es bála idén 1500ft+áfa lesz
Válasz Berkó_ #5846. hozzászólásáratavaly 9 és előtte évekig 8 ezer
Válasz k-roy90 #5847. hozzászólásáraTavaly mennyiért báláztál? Én 120-as hálós bálát csináltam 1200ft/db. /ismerősnek/
Üdv!
Bálázási tarifán ki mennyit emel az elozo evhez kepest?
Válasz Gandhy #5844. hozzászólásáraMennyiért csinálták előző években? Annyiért lehet megcsináltattam volna velük, és akkor nem kopik az én gépem/traktorom, meg tudok mást is csinálni. Felénk 14-15-ért megy a vetés.
Válasz bazsi1026 #5842. hozzászólásáraÓra díj szerintem Rakodó 12e/ó csomagoló 10e/ó.
Válasz somly #5833. hozzászólásáraVas-megye 10 ezer volt idén, Monosem, műtrágya + talajfertőtlenítő és Ők rakják bele a bigbag-et is
autopilot + section controll-lal,
ha igény lenne rá, tudná a precíziós vetést is