Gázolaj 705 Ft Benzin 638 Ft EUR 409 Ft USD 391.54 Ft CHF 415.28 Ft GBP 473.71 Ft

Fórum

Becenév: classy1golf
Csatlakozott: 2014-11-06 17:23:48
Utolsó belépés: 2022-03-30 22:43:25
Fórum hozzászólás: 37

A felhasználó hirdetései

8 éve hirdető
2022. február 13. 18:12 Gabonavetőgép Mezőgazdasági gép, eszköz Pest, Bugyi
Eladó jó állapotú 4 m-es vetőgép forgóboronával. Külön is használható a borona. A vetőgép mechanikus , fokozatmentesen állítható...
Használt

Fórumhozzászólásai

Sziasztok. Vízjogi üzemeltetési engedélyt csináltatott mostanàban valaki kb mi a költsége ennek? Talajvédelmi terv stbre. Gondolok csatornából öntözés.

Sziasztok , köszi a válaszokat valahogy én is így vagyok vele most 16 ért vállalunk ha nagyobb darab picit alkuképes de szerintem komoly emeléseket kell alkalmazni. Az aratást mi is bérbe csináltatjuk ott is azt mondta a kombájnos ha marad a 480 as gázolaj akkor marad a nyári 30/ hekis ár ha 750-800 akkor 40 papîr lesz.

Előzmény: Drisa #6082 hozzászólásaSzia, köszi a választ és a 750 es gázolajra mennyit emelnél? Mert nálam már mindenki azt szeretné hogy még október 1 előtt legyen elvetve a gabonája nem számít hogy árpa vagy búza csak ne kelljen többet fizetni a vetésért.smile thumbup

Üdv. 6 méteres Horsch prontoval vagy hasonló géppel ki mennyiért vet most és mennyi lesz ha október 1 től 750 lesz mondjuk a nafta?

Előzmény: buszsofőr #4473 hozzászólása


lehet túl van forgatva a 850 liter az 1450 es fordulathoz van centrifugál szivattyú minél jobban forgatod annál több víz illetve nyomás.

Előzmény: Balázs. #4462 hozzászólásaSzia. Villanymotoros hajtásban nem tudok segíteni, nem használunk ilyet, aki meg használ a környezetemben annak sokkal nagyobb van 22 kw al hajt két 110 es dobot konzollal sihi szivattyúval de neked az feleslegesen nagy lenne.

Előzmény: barazdabetyar. #4459 hozzászólásaVissza lehet keringetni ha sokat nyom de az megint egy elvesztegetett energia akkor inkább nagyobb szakaszt kell építeni. A szivattyú amit küldtél 4 bár nyomást tud és ehhez ahogy a táblán is van 1450 es fordulattal kell meg hajtani a tengelyét, ezek villany motorokkal voltak összeépítve azoknak a fordulata ez. Hogy ez a kis Merci motor mennyit foroh 4-ikbe az jó kérdéssmile rolleyes

Előzmény: barazdabetyar. #4455 hozzászólásaSzia. Cseppszalaggal minimális taapasztalatom van kertészetben zelleren volt tesztelve piti fél hektáron, az biztos hogy üzemeltetésileg a legolcsóbb de a bekerülés drágább. Nekem nagyon macerásnak tűnik benne a víz szűrése valamint a kifektethető hosszú is keveslem , sok gerinc kell , túlnyomásra érzékeny.

Előzmény: ..,-:) #4451 hozzászólásaOkok értem, nem is akarom neked magyarázni, annak próbálok segíteni aki most akar belevágni hogy pl ne vegyen meg egy 350 és szivattyúz ha nincs csak 1500 liter vize a kútba. De a mindegy ez is vagy az is elméleteddel azért nem értek eggyet.????

Előzmény: Rabó001 #4448 hozzászólásaA 35 db az már minimum 2 db 200 as kút összekötve. A legjobb amit láttam itt a környékünkön az ugyanilyen kút rába motor MA 500 szivattyú és az vitt 42 szórót. Fúvókaméretet akkor nem néztem ez nem nàlam volt.

Előzmény: Rabó001 #4444 hozzászólásaHa jó kút müködik ez csak idén ott tartunk hogy ahol tavaly szépen vitt egy dobot a 30 as
fúvókával ott most örülök hogy ha a 24 est viszi. Komet puska.

Előzmény: ..,-:) #4441 hozzászólásaJah és még egy gondolat a “ nem az számít” amíg nem volt meggyorsítva a szivattyú ez óránként 1.5 literrel volt több mert többet kellett forgatni a motort hogy ugyanezt a nyomást megkapjam.

Előzmény: ..,-:) #4441 hozzászólásaAmúgy a
Konzolos locsolás mivel kisebb nyomásigényű, olcsóbb is mint a vízágyú, 200 métert locsolok be 5 óra alatt az 25 liter nafta ami 480 Ft jával durván legyen 12500 Ft és ez 25 mili vizet jelent. A 200 méter x 50 m a konzol az pont 1 hektár egyszerresmile thumbup

Előzmény: ..,-:) #4441 hozzászólásaNeked mennyibe kerül 1 mm/ha?

Előzmény: MrPoke #4439 hozzászólásaSzia, persze 2 dob azzal van nekem is , a 200 hajtja az egyiket 5 bár dobnál 2 a konzolnál 330/110 a dobméret 5 liter/ óra a fogyasztás 50 méteres a konzol .

Sziasztok, olvasgatom itt a különböző teóriákat meg elméleteket hogy ki szerint mi mennyi vizet tud illetve mennyi szórót vagy milyen vízágyút kell hogy vigyen. Nem okoskodásképp inkább segítségként szeretném írni egy kb 20 év öntözési tapasztalatával azoknak akik most kezdenék az öntözést szerintem első kőrben mindenki azt nézze meg hogy mekkora az a vízmennyiség amit ki tud venni a kútjából mert az a leg meghatározóbb a tervezés során. Ha csatorna vagy bánya öntözés akkor mindegy mert ha nincs nagy szintkülönbség a motor és a víz között akkor lehet telibe számolni. Amiket itt az előttem szólók írtak az MA szivatyúkkról hát nem tudom szerintem nem dobhoz valók nem is arra lettek kitalálva, azt is megnézném hogy valakinek ezek a 7 bárok kijönnek nekem van 200 350 es is mindkettő gyorsított hajtással a 350 ifa motorral megnyomja még a 8 bárt is de van is hozzá fogyasztás is , a 200 as gyorsítva sem tud többet 5 bárnál. ezek inkább szórófejhez valók mert a szórófejeknél ha van egy 3 bárod akkor az már pazarul megy. Olvastam itt valakinél hogy vízágyú meg 30 as fúvóka 3 bár , az semmit nem porlaszt, csak kiesik belőle a víz , oda az 5 bár minimum kell hogy porlasszon és ami a legfontosabb hogy vízmennyiség menjen ki. 3 bárnál 59 köbmétert tesz ki 5.5 nél már 80 at azért az nagy külömbség. ha bárkinek bármi kérdése van írjon nyugodtan szívesen válaszolok.

Előzmény: Sk Laci #270 hozzászólásaSzia , ezt nem ismerem sajnos de ránézésre nem az a nagy lóerőigényű, mi tavasszal a coronát nézegettük de az borzasztó nagy darab vas én a 200 le mögé nem mertem megvenni, végül horsc pronto lett belőle egy ásóboronás elmunkálóegységgel 6 méter széles azt viszi 12 vel is ha akarom még azántáson is, remélem valamicskét tudtam segíteni

Előzmény: Sk Laci #268 hozzászólásaSzia, a gaspardo coronára gondolsz direktvető alatt ?

Előzmény: Spice007 #916 hozzászólásaSzia köszi átjött . Köszönöm

Előzmény: Spice007 #914 hozzászólásaSzia. már irom is: classy1golf@freemail.hu nagyon szépen köszönöm a segítséged.

Sziasztok valaki tudna nekem segíteni egy digitroll seed master plus kezelésivel? Előre is köszi

Sziasztok, az előbbi egy két hozzászólás kapcsán, mi a helyzet azokkal a földekkel amit a 2017/18 as évben árverezett az állam de nem vette meg senki és mondjuk nagyobb darab bérlője van 2031 ig de ő nem vette meg mert utóbb kiderült nem volt likvid. Ezekre szerintetek lehet ajánlatot írni az NFa nak?

Sziasztok, érdeklődni szeretnék nincs-e valakinek tapasztalata régebbi Rau légzsákos permetezővel kapcsolatban. 95-2000 es évjárat kb. Bárrmi infót szívesen meghallgatnék. köszi

Előzmény: csoppika #20 hozzászólásaHibrid repcét vetettem vele most az ősszel 2.5 kg/ha al 30 hektár méretben problémamentesen. És ahogy írtad is fokozatmentes , lehetett volna még lentebb venni, ha jól emlékszem ugye 10-100 ig van a skála olyan 35 ön vetette a 2.5 kgot.

Előzmény: csoppika #16 hozzászólásaszia nekem nordsten ns 3040 van forgóboronával egybeépítve jó szerkezet aprómaghoz csak ilyen betéteket kell beteni az adagoló kanál alá ha van még konkrét kérdésed írj

sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy vibrolaz lazító vásárlását tervezem, 200 Le, valamint 9.5 T tömeg elegendő lehet-e ehhez a szerkezethez? válaszokat előre is köszönöm.

Sziasztok, nemrég vettem egy agrikon solt 5.2 es x tárcsát, véleményeket kérnék lehet e ezután valamilyen elmunkálót készíteni/készítettni? válaszotokat köszönöm..

Sziasztok. Véleményetekre lennék kíváncsi szerintetek az idei eladási ár mennyi körül lesz, illetve szerintetek mennyi az önköltségi ár amennyiből meg lehet termelni 1 kg burgonyát? A Tavalyi 60 ft körüli ár már nagyon nevetséges véleményem szerint..

Előzmény: Bán Zsolt #4741 hozzászólásaszia köszi a választ, Én 200 le vel húzom 6.5 km/h val átlagban.

Előzmény: Pippó89 #4738 hozzászólásaÉrtem, köszi a választ de akkor szerinted mi lenne a reális, nekem is van hozzá aprómagvetőelem is tudok vetni mindent ez egy 4 méteres rabewerk forgóborona nordsten csuszócsoroszlyás vetőgép, szerintem olyan 18 ezer/ hektár lenne reális, 6000 a vetésre 12 a talajkészítés miatt, vagy még az is sok?

Sziasztok. Kérdésem továbbra is az lenne ki mennyiért vet forgóbornás vetőgéppel illetve csak külön forgóboronával mennyi a hektár tarifa? válaszotokat köszönöm.

Sziasztok! Érdeklődnék 4 méteres forgóboronás gabonavetőgéppel ki mennyiért vet, valamint a szántás tarifákra lennék kíváncsi. Válaszokat előre is köszi.

Sziasztok nemrégiben vásároltam egy Fendt 820 variot. Érdeklődnék akinek van ilyen mire érdemes odafigyelni, Olajcsere motorban az most esedékes a többi rendben van. Ki mekkora munkagépekkel dolgozik vele illetve a fogyasztások érdekelnének. előre is köszönet.

Előzmény: tandreaaa #70 hozzászólásaSzia nekem nagyon hasonló csak ettől régebbi gépem van az elv ugyanaz mint a pyruson. Az enyém carlotti super 293 névre halgat. kézzel szedés helyett tökéletes annyi hogy nekem a korai burgonyám az mindíg sík homokban van így én átalakítottam hogy ne kelljen leszedni a krumplit hanem a végén egyből ládába potyog, mi az indát esetleg gaztövet szedjük illetve az apró burit válogatjuk le kézze. Egy traktoros + 4 személy, jó krumpli, tiszta föld és 4 óra alatt 200 m30 as szedhető vele.smile thumbupcool

Még annyit hagy kérdezzek tudom ez nagyon relatív kérdés de fogyasztásban a tiéd mennyit eszik kategória társaihoz képest nyilván nem mtzhez.

Köszi szanberg! Sokat segítettél igen én is olyan 2010 körüli évjáratban gondolkodom egy kb 4-6 ezer órával. egyébként mint az utóbbi hozzászóló kolléga én is leginkább burgonya és kertészettel foglalkozom és én is azt mondom hogy hiába kevés hektár sokszor a precízebb technika és a precízebb talajmunka megkívánja a nagyobb lóerőt.

Sziasztok érdeklődni szeretnék, hogy valakinek
van-e tapasztalata mf 6499-es traktorral,ez a 7.4 es sisu motoros verzió, vásárlás kapcsán került képbe illetve mennyi üzemórával érdemes ilyenben gondolkodni? válaszotokat előre is köszönöm.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Szója, repce, napraforgó – mutatjuk a legfrissebb árakat
Szója, repce, napraforgó – mutatjuk a legfrissebb árakat
Szójából és repcéből több, napraforgóból kevesebb termett.
Az agrárminiszter elmondta, meddig maradhatnak az ársapkák
Az agrárminiszter elmondta, meddig maradhatnak az ársapkák
A háború végével azonnal mérséklődik majd az infláció.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Landini 6-130 C traktor
Landini 6-130 C traktor

18.500.000 Ft

Amazon hektor 6+1 fejes váltva forgató eke
Amazon hektor 6+1 fejes váltva forgató...

12.000.000 Ft

Fortschritt 442 es bálázó eladó
Fortschritt 442 es bálázó eladó

25.000 Ft

Vogel&Noot 3 fejes eke
Vogel&Noot 3 fejes eke

4.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]