Hirdetés
- Permetezés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Traktorbehozatal külföldről új
- MTZ 920.3 traktorok új
Cikkajánló

Ezért tarts mindig széntablettát otthon! Többet tud, mint gondolnád!
Az aktív szén újra divatba jött, de a hatása tudományosan is igazolt.
151 hozzászólás
Válasz medikus #149. hozzászólásáraNálam, meg cimbimnél sincs a szántottba, de pl. nálunk a vasúti átfejtő telep úgy néz ki, mint az ementáli sajt, külterületi rész, ott nincsenek háborgatva se, tisztán látszanak az utak is a fűbe, úgy kitaposták.
Válasz medikus #149. hozzászólásáraNem. Anno engem is megtèvesztett. A villanypásztor allatt helenkènt sok lyuk meg út van amit a fűben kitaposnak, de a 10ève ekèt sem látott földben nincs. Kukorica aratás után vannak likak,meg föld. Amit kihoz mikor fèszkel,de lazító után semmi nem marad. Szerintem a kötött talaj feltörèse kinyirja. A lazában meg lehet megmarad, mèg ha szántott is.
Válasz mtz1221 #148. hozzászólásáraNálunk nincs szerencsére! Szántunk,lehet azért?
Válasz medikus #146. hozzászólásáraEnnyi nincs. Ülőfa meg nem ér semmit, azon csak addig van ameddig megfogja, megenni elrepül máshova. Láttam kint hagyott kerekbálakat, na azokon volt vagy 10 centi egértetem. De annyit meg nem lehet kirakni minden táblára.
Válasz medikus #146. hozzászólásáraennyit azok sem bírnak megenni
pegig sok helyen látom hogy vmi fehér gázlómadarak is besegítenek nekik
Válasz mtz1221 #143. hozzászólásáraNincs madár?Héja,sas,bagoly? Ülőfa?

Válasz termelo #139. hozzászólásáraMi Ratron-t szórtunk. Kb 2 hete végeztünk majdnem 75 kg-ot kinyomtunk. 3-an óránként 5 hektárt bebírtunk járni. Ősszel 50 ezer volt a 25 kg gondolom most már drágább.
Tegnap szórtuk a nitrot úgy néz ki elfogytak mert a járatok körül nincs rágás, de jövő héten a pockosabb részeken megyünk még 1 kört.
Válasz termelo #141. hozzászólásáraHiába ha egyik szomszéd se csinálja, vagy akár a környéken nagyon kevesen. Ha ott már nem lesz mit enni, jönnek át a másikra. Egyszerűen túl sok van, esetleg úgy lehet írtani őket ha mindenki csinálná, de akkor is ott vannak még a nem művelt területek.
Válasz Gatti #140. hozzászólásáraJelen állás szerint ha nem költünk nem lehet, hanem biztos hogy nem lesz aratás.
Pocokpuska nincs valakinek szétszedve, mi a működési elve ??? Hogy lehetne itthon egy 10 literest csinálni ???
Válasz Gatti #140. hozzászólásáraAzért 1-2 mázsa termés árából meg lehetne védeni 10-20-at hektáronként.
de
Felhívnám rá a figyelmed, hogy az internet szerint kötelező is a védekezés...
Válasz termelo #139. hozzászólásáraLehet jobb ha idén nem is költünk a gabonákra, csak amit nagyon muszáj. Lehet úgyis tarra lesznek rágva júliusig, volt már ilyen.
Válasz mtz1221 #138. hozzászólásáraSajnos itt is ugyanez a helyzet, katasztrófa.
Fórumozók közül kinek mi a véleménye az alábbi egyébként engedélyezett szerek hatásosságárról a rágcsálókkal szemben egy esetleges felületkezelés esetén.
káliszappan
elemi kén
denatórium benzoát
rézgálic
kálisó
keserűsó
bórsav
amitrát
vagy bármi egyéb engedélyezett anyag ami esetleg csökkenti ezeknek a dögöknek a számát.
Még a konyhasó is szóba került ami egyébként emberi fogyasztásra "engedélyezett"...
Szemre jelenleg 15% a veszteség amin ellen ha nem teszek elképzelésem sincs, hogy hova vezet mert ilyen korán ekkora rágcsáló populációt még nem láttam.
Egerekre mindenki nagyon figyeljen, mert aratás nem lesz a végén. Két hete semmi most hogy elkezdünk munkálni, meg 100sával.

Valaki ismeri?Ház körüli patkányirtásra?
Válasz gaara01 #122. hozzászólásáraA redentin tökéletesen megoldja a problémádat, mikor eseti engedéllyel nyomtuk a mezei pocok ellen búzában, a telephelyen is raktam ki különböző helyeken, utána hónapokig folyamatosan találtam egér és patkány tetemeket mindenfelé.
Válasz mtz1221 #125. hozzászólásáraNem egy szakmai rendezvényen elhangzott, hogy ezért Magyarországon börtön járhat.
1 Igen működik,volt hogy szántóföldön is ezzel nyomtuk a mezeieket.2 hamar felszívódik napon kiterítve kb 15-5-20 perc.3 igen baromfi ne menyen a közelébe és hatásfokozónak más is használható.Van aki tepertő darabokat tesz közé.
Válasz gaara01 #131. hozzászólásáraIlyen műanyag egérfogó két szem kukoricával. Nagyon sokat fogtam-fogok vele, gyorsan felállítható és a csali is örökös. Ki kell kötni egy nehezékhez, de ha finomra van állítva akkor az sem kell.
Válasz B.Bali #130. hozzászólásáraSzerintem felszívja hamar
Csak azért kérdezem, mert az általam említett két vegyszerhez mázsaszámra tudok hozni. Jó lenne ha bezabálná az egér is ha teszek minden sarokba stb.
Akkor ez nem működik?
Válasz mtz1221 #125. hozzászólásáraMeddig kell hagyni a keveréket "pácolódni"?
Válasz apuci #127. hozzászólásáraVagy gipsz!!

Válasz Mézga #126. hozzászólásáraAzt mondják igen ,de nagyon kell vigyázni a baromfira meg a házi állatokra.
Válasz mtz1221 #125. hozzászólásáraÉn hatásfokozónak húslisztet halottam!
Válasz mtz1221 #125. hozzászólásáraműködik?
Válasz gaara01 #122. hozzászólására2 deci piros fagyálló 1 deci étolaj 5 kg búza jól össze keverve/rázva egy nejlon zsákban.
Válasz bandigh #123. hozzászólásáraZetor 1 keréktől is pusztúll a mezei moste
Válasz gaara01 #122. hozzászólásáraAzt ragasztóval is jól el lehet csípni
Házi egér ellen hatékony lehet a mg-i Redentin és/vagy az Arvalin?
Sziasztok . Szomorúan olvasom , a véleményeket , hogy méreggel illetve csapdával próbáljátok felvenni a harcot a rágcsálók ellen . Én nem tűröm a mérgeket hiszen azzal is szennyezodik a környezet . Természetes ellenség a MACSKA . Nálam a pocakot , vakondokot , patkányt stb mindent kiirtották . 5 -en vannak , imádom őket . Nem mellesleg a pókóktól is megszabadultam . Gyönyörű kölyök 1db 2 hónapos kandúrka elvihető .
Az ősz közeledtével ismét aktuális lesz.

Most melyik szert érdemes a bevált praktikák mellé vásárolni?
Válasz #116. hozzászólásra

Nálam 1 szezonban volt jó az elektromos, a következő szezonban rá se hederítettek az egerek.
Válasz #117. hozzászólásra
Ok csak egy elektromos riasztóval kevesebb gond van és a posta meghozza 2 napon belül egy nyest meg megléphet:)
kb heti 1 szer tudok ránézni
Válasz #116. hozzászólásra

nyest..... és ez nem vicc
Sziasztok
A magtárba próbálok az egerekkel kezdeni valamit ami 350 nm. Találtam elektromos egérriasztót -van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata akár jó vagy rossz?
Egy időben nem volt macskánk, és elharapózott a patkánytéma a kertben, pedig itt semmi termény meg ilyesmi nem volt. Kutya az volt természetesen, -van is- ami a környék macskáit szépen távol tartotta a kerttől, így a rágcsálóknak ideális búvóhelyeket rejtett az udvar. Próbálkoztunk mi is mindenféle praktikával, ipari ragasztóval, filteres méreggel, granulátummal estébé, nem hatott. Bezzeg a macska. Mostanában már egy darab élő patkányt/egeret nem látni, csak kiterítve a kertben. Én azt tartom a legeredményesebbnek. Persze ahány patkány annyi szokás

Válasz #113. hozzászólásra

lehet kapni méregbe áztatott gabonát,van aki még szór rá egy kis gipszet is és tesz mellé vizet,hogy egyből tudjanak rá inni is....így készül az "egérdísz"
A napokban hallottam, hogy

búzát, kukoricát napokig kell áztatni fagyállóban.
Ezzel kell megkínálni a rágcsálókat.
Olcsó és hatékony.
Eddig úgy néz ki, hogy a patkányok kihaltak a magtárban

Pépes patkányméreg volt a nyertes. A szalonnás-rugós csapda nem érdekelte őket.
A másik részen meg ragasztós egércsapdák fogtak kb 3-4 egeret/nap!!! Hát remélem sokáig nem jönnek vissza! Vagy inkább soha!
Válasz #109. hozzászólásra

Nézd meg a drótostótoknál
Valahol láttam, hogy árulnak még ilyet:
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/2-1446.html
Itt az a lényeg, hogyha elrágja a madzagot a kaja felé akkor a hurok már működésbe is lép.
Ez elég hatásos, ha már belemegy.
Válasz #99. hozzászólásra
Azt a zsákot amiben műtrágya volt nem rágja az egér. Hagyományos zsákban volt egy vékony műanyag zsák és abban az 50 kg műtrágya (román). Búzából úgy 45 kg megy bele kényelmesen, de azt is elég emelgetni.
Na és a macskás módszer??
http://www.mommo.hu/media/Bator_patkany
Válasz #105. hozzászólásra

Hát ez király!
Ez sem működik mindig.
Válasz #101. hozzászólásra

Ha így szeretik a halat, akkor van egy jó pár sprotni pástétom konzervem. Büdös mint állat
Na azt fogom a méreg mellé tenni! Remélem mielőbb eltűnnek a mocsadékok!
Válasz #101. hozzászólásra
Köszi az infót! Nem tudtam hogy van ilyen.
Rákerestem erre a gumigyűrűsre, ezt találtam:
http://www.toxofor.hu/hu/irtoszermentes-id8.html
Hú köszi a tippeket!
Ki fogom próbálni!