Súlyos megállapítás született: elpusztítja a természetet az intenzív mezőgazdálkodás
HelloVidék 2019.11.05. 20:04
MegosztomSúlyos megállapítás született: elpusztítja a természetet az intenzív mezőgazdálkodás
Az európai tudományos műhelyek a Közös Agrárpolitika (KAP) teljes és azonnali reformját szorgalmazzák. Európa természetes élővilága az iparszerű mezőgazdálkodás terjedésével egyre látványosabban fogyatkozik. A riasztó mértékű csökkenés mára a teljes agrár-életközösséget fenyegeti: tetten érhető a madár- és emlősfajok állományaiban éppúgy, mint a kétéltű- és hüllőfajok és az ízeltlábúak különböző csoportjaiban. Európa vezető kutatói nyílt levélben szólítják fel az Európai Unió vezetőit a Közös Agrárpolitika gyökeres átalakítására és a természeti értékek pusztításának megállítására. Ez már túl van a gondolkodási időn szerintem az intenzív gazdálkodást el kell felejteni s át kell állni a környezet tudatos gazdálkodásra ez a múltban nem jelentett problémát mert minden gazdának volt feleslege amit logisztika hiány miat nem tudott értékesíteni s az állataival etett meg vagy tűzre valóként végezte ma ez már no problem de vajon lenne annyi ember aki max 10-20 ha területen gazdálkodna a lehető legkevesebb fosszilis energiát felhasználva gyomírtó szerek nélkül
Válasz broll79 #24025. hozzászólásáraBent a roka a bálában. Te keverted bele a gyogyszert. Ez a gyakorlati szemléltetése az roka és ember békés együttélésének.
Válasz bandigh #24024. hozzászólásáraEz OK. De a róka mi a fütyit kezd vele? Értem én, hogy okos jószág, de Így megeszi? Vagy hord magával tűt meg fecskendőt, ha megtalálja, akkor beadják egymásnak?
Válasz Bárány #24019. hozzászólásáraIgazad van most van az ideje,csak az zavar be mert nálunk már az a tendencia hogy szeptemberben szinte el is felejtjük a kukorica törést.
Nekem szept. 23-án törtek 13-14 vízzel igaz aránylag korán vetettem(április 6) és közepes fao számút!
Még annyit a történethez hogy felénk már csak azoknak van mint a kukorica akik későn vetettek(április vége május,de van aki júniusba vetett.
Válasz apuci #24017. hozzászólásáraCsak most? Hát most van az ideje!
A végét még nem tudom, de egy erős átlagos év az idei, valahol nettó 11-12 tonna körül lesz az üzemi átlag. A mai vizek 15-16% körül voltak.
Válasz Sk Laci #24008. hozzászólására160 Le-vel, Nincsenek dombok sik terepen közepesen kötött az összes föld.
Vagy Kuhn vagy Framest 4000x ami tetszik de igazából jövőre aratás után lesz rá szükség, ugyhogy van idő válogatni.
Válasz KooL #24004. hozzászólásáraNem az enyém, csak besegítettek egy sorral majd mentem én második sorral a sok szarmaradvany miatt. Szép munkát végez és megvannak vele elégedve, már megvan pár éve. Fendt 936 húzza, jól viszi.
Válasz Gatti #23994. hozzászólásáraÜdv látom Kuhn Discovery tárcsád van.
Hasonló vásárlásán gondolkodom ,mennyire vagy vele megelégedve?
Milyen széles a tárcsa mekkora géppel húzod?
Milyen pályát hagy maga után a hengere eléggé tömörít ? stb...stb
Előre is köszönöm a válaszod.
Válasz csoppika #23991. hozzászólásáraAzt a "zöldet" kellene nem kékre hanem lilára verni aki ezt az egész zöldítést kitalálta, ott messze Brüsszelben a "bűnbarlangban"!!
Hecci! Fotózd már le légyszíves, hogy a Zetorodon hogy fest a vonószárak melletti belső kopó/távtartó? Már ha Crystalod van... Lóránt kollégának behalt a fotóaparátja
31290 hozzászólás
Megkezdődött az iskola.

Helló vidékben olvastam:
Súlyos megállapítás született: elpusztítja a természetet az intenzív mezőgazdálkodás
HelloVidék 2019.11.05. 20:04
MegosztomSúlyos megállapítás született: elpusztítja a természetet az intenzív mezőgazdálkodás
Az európai tudományos műhelyek a Közös Agrárpolitika (KAP) teljes és azonnali reformját szorgalmazzák. Európa természetes élővilága az iparszerű mezőgazdálkodás terjedésével egyre látványosabban fogyatkozik. A riasztó mértékű csökkenés mára a teljes agrár-életközösséget fenyegeti: tetten érhető a madár- és emlősfajok állományaiban éppúgy, mint a kétéltű- és hüllőfajok és az ízeltlábúak különböző csoportjaiban. Európa vezető kutatói nyílt levélben szólítják fel az Európai Unió vezetőit a Közös Agrárpolitika gyökeres átalakítására és a természeti értékek pusztításának megállítására. Ez már túl van a gondolkodási időn szerintem az intenzív gazdálkodást el kell felejteni s át kell állni a környezet tudatos gazdálkodásra ez a múltban nem jelentett problémát mert minden gazdának volt feleslege amit logisztika hiány miat nem tudott értékesíteni s az állataival etett meg vagy tűzre valóként végezte ma ez már no problem de vajon lenne annyi ember aki max 10-20 ha területen gazdálkodna a lehető legkevesebb fosszilis energiát felhasználva gyomírtó szerek nélkül
Direktbe
Válasz Bárány #24033. hozzászólásáraFasza, amikor az enyémet vágtunk nekem is hasonló volt a tapasztalatom!
Válasz Bárány #24033. hozzászólására

Válasz Ares 826 #24032. hozzászólásáraMindig is gyanús volt nekem ez a pacák!
Válasz apuci #24017. hozzászólásáraAhogy haladunk előre, már látszik, hogy a termésmenyiséget (hálisten) jócskán alábecsültem.
Válasz Bárány #24011. hozzászólásáraVigyázzál vaze mert az asszony küldte a lehallgatót hogy kivel beszélgetsz!

Válasz broll79 #24025. hozzászólásáraBent a roka a bálában. Te keverted bele a gyogyszert. Ez a gyakorlati szemléltetése az roka és ember békés együttélésének.
Válasz bandigh #24027. hozzászólásáraBakkar, akkor a kutyákat nem kell oltatnom? Mert a tanyába találtam, az meg a falu szélén van
Válasz Bárány #24026. hozzászólásáraJobb, mintha meg kellene ennem
Válasz broll79 #24025. hozzászólásáraAkkor nálad lemaradt a másamedve epizód

Válasz broll79 #24025. hozzászólásáraEgy barna jutalomfalat szerűség belsejében van ez, meglehet hogy széttört és kiesett belőle.
Válasz broll79 #24025. hozzászólásáraMivel te találtad meg, ezért most neked kell beoltanod egy rókát!
Válasz bandigh #24024. hozzászólásáraEz OK. De a róka mi a fütyit kezd vele? Értem én, hogy okos jószág, de Így megeszi? Vagy hord magával tűt meg fecskendőt, ha megtalálja, akkor beadják egymásnak?
Válasz broll79 #24022. hozzászólásáraElvileg kisrepülőről szórják a vakcinát
Válasz Sk Laci #24010. hozzászólásáraNem egy használtat hirdettek 2.5 milláért de egyből el is vitték.
Új árat nem tudok.
Ezt most mi a faszra vélje az ember???

Válasz Bárány #24019. hozzászólásáraitt meg már a kukorica után vetett gabonák is kikeltek
Válasz Bárány #24019. hozzászólásáraIgazad van most van az ideje,csak az zavar be mert nálunk már az a tendencia hogy szeptemberben szinte el is felejtjük a kukorica törést.
Nekem szept. 23-án törtek 13-14 vízzel igaz aránylag korán vetettem(április 6) és közepes fao számút!
Még annyit a történethez hogy felénk már csak azoknak van mint a kukorica akik későn vetettek(április vége május,de van aki júniusba vetett.
Válasz apuci #24017. hozzászólásáraCsak most? Hát most van az ideje!
A végét még nem tudom, de egy erős átlagos év az idei, valahol nettó 11-12 tonna körül lesz az üzemi átlag. A mai vizek 15-16% körül voltak.
Válasz apuci #24017. hozzászólásáraÉn is ma kezdtem a kuki aratást 15-ös víz,nem viszem szárítóba.
Válasz Bárány #24011. hozzászólásáraMég csak most? Vizes volt?
Mennyi lett a vége?
Válasz Bárány #24015. hozzászólásáraHát , ja túl gyorsan szalad a t-s, akkor biztos jutna...
Válasz Batka #24014. hozzászólásáraBöngészel, mi?
Válasz Bárány #24013. hozzászólásáraNem, csak éppen arra jártam...
Válasz Batka #24012. hozzászólásáraTe leskelődsz?
Válasz Bárány #24011. hozzászólásáraSok fér a durusra, neked már nem is jut!
A kép címe: Az aratás unalmas

Válasz KooL #24009. hozzászólására420-as Kuhn-ra már kértél árajánlatot? Hol mozog az ára?
Válasz Sk Laci #24008. hozzászólására160 Le-vel, Nincsenek dombok sik terepen közepesen kötött az összes föld.
Vagy Kuhn vagy Framest 4000x ami tetszik de igazából jövőre aratás után lesz rá szükség, ugyhogy van idő válogatni.
Válasz KooL #24007. hozzászólásáraMennyi lóval húznád a 420-as Kuhn-t?
Válasz Gatti #24006. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ.
Én 420-as ban gondolkodom vagy Framestben.
Válasz KooL #24004. hozzászólásáraJa és 7m visz
Válasz KooL #24004. hozzászólásáraNem az enyém, csak besegítettek egy sorral majd mentem én második sorral a sok szarmaradvany miatt. Szép munkát végez és megvannak vele elégedve, már megvan pár éve. Fendt 936 húzza, jól viszi.
Válasz Gatti #23994. hozzászólásáraÜdv látom Kuhn Discovery tárcsád van.
Hasonló vásárlásán gondolkodom ,mennyire vagy vele megelégedve?
Milyen széles a tárcsa mekkora géppel húzod?
Milyen pályát hagy maga után a hengere eléggé tömörít ? stb...stb
Előre is köszönöm a válaszod.
Válasz Diesel Tibor #24000. hozzászólásáraneked a lucernák lefedik a zöldítést nem?
Válasz *** HM *** #23998. hozzászólásáraKülső "kakasos" volt?
Válasz Ares 826 #23997. hozzászólásáraSzintén zenész
Válasz Josku #23995. hozzászólásáraFuerteventura
Válasz csoppika #23996. hozzászólásáraNem volt rajta desemennyit se a jó 20 év alatt.
Válasz csoppika #23991. hozzászólásáraAzt a "zöldet" kellene nem kékre hanem lilára verni aki ezt az egész zöldítést kitalálta, ott messze Brüsszelben a "bűnbarlangban"!!

Hecci! Fotózd már le légyszíves, hogy a Zetorodon hogy fest a vonószárak melletti belső kopó/távtartó? Már ha Crystalod van... Lóránt kollégának behalt a fotóaparátja
Válasz Diesel Tibor #23986. hozzászólásáraHol jártakok???
Még nedves volt, a kukoricaszár szépen megőrizte a nedvességet.
Mehet bele a búza