Szeretnék egy kis segitséget,kérni hiánypótláskor hogy küldjük vissza a nyomtatványt,hogy rajta legyenek a korábban felvezetett dolgok P5,Fg stb.Vagy csak egyszerűen ráirjuk a főlapra, az azonositóva,x-el és visszakűldjük. előre is köszönöm,
A földhasználati lappal igazolhatod , h a te neveden van a föld, és ahhoz használtad , ismerősnek is rákérdeztek 100km-re lévő számlára, de bemutatta az adásvételit, h akkor onnan hozta a gépet lábon , és a tankjába bele is fért annyi.
Ha van földem 2 különböző helyen egymástól 150 km-re, s az üzemközpont az egyik helyen van, attól még a másik földterület környékén lévő kutaknál vett gázolaj számlákat elfogadják ?
Sikerült.Tavaly nekem ellenőrzéskor előkészítette elektronikus beküldésre és ezért gondoltam hogy most hibás. Csak rá kellett menjek hogy Nyomtatvány megjelölése e. beküldésre.
Azért köszönöm a segítséget.
Nem kell másolatot készíteni, mert a számlákat nem kell elküldeni a NAV részére csak addig van rá szükség még a nyomtatványra felvezetik.(akárki csinálja a bevallást)
Esetleges későbbi ellenőrzés folyamán az ellenőröknek be kell tudnod mutatni.
A könyvelő lekönyveli a számlákat adott évben.
A falugazdász következő évben jan 15 után csinálja a jövedéki igénylést, és így el tudod hozni a könyvelőtől addig.
Én fénymásolatot csináltam és azt tettem a könyvelésbe amíg a jövedékit csináltuk, de inkább megcsinálom magamnak minden évben és nincs herce-hurca.
Fiatal gazdára pályáztam és nyertem. Most indítottam vállalkozást. Az lenne a kérdésem, hogy a számláim alapján a könyvelőm is visszatudja igényelni a jövedéki adót? Ha nem csinált még ilyet és nem vállalja akkor pedig a falugazdász megcsinálja de mind a két helyre vinnem kell számlát. A könyvelőhöz a kiadás miatt a falugazdászhoz a visszaigénylés miatt és azt mondta neki is eredeti kell. Valaki van ilyen helyzetben? Hogy oldható ez meg?
Szép Estét !
Olyan kérdésem lenne a BEV_J04 gázolaj visszatérítős bevallással kapcsolatban hogy hogy tudom megoldani azt a problémát hogy nem írtam semmit az adószámhoz mert az őstermelői adószámot már leírtam,de viszont így mégsem fogadja el.
Következő lenne a kérdésem:
- ki van töltve a nyomtatvány, hibátlan, elküldve....visszajön egy levél hogy a nyomtatványon szereplő családi gazdaság száma hosszhibás.....igen hosszhibás mert felhívtam az MVH-t....2014től már csak 7 számot tartalmaz a családi gazd. száma, előtte 8 volt, de a gázolajos nyomtatványra is 8 at kell (vagyis kellene) írni....a NAV-ot is hívtam, nem tudják....mit kellene tennem....?
Segítségeteket kérném,pedig nem ez az első ilyen módonbeadott..Beírtam,kiszámoltam,ELLENŐRIZTETTEM,minden rendben. Elküldve, majd visszadobja a köv. szöveggel:C/2 B Tárgyidőszakban figyelembe vett rovatban nagyobb ,mint P5 A használatban lévő területének adataiból számított átlagterület .Van 3 év közben használatba vett aprócska terület,kiszámolva a használt hónapok,hogy 12 legyen össz.Nem tudom mit kellene még elkövetni vele..
sziasztok
ismét kérdésem lenne.
Tapasztaltatok ma hibát az anyk beadásakor?
Nekem semmit nem vesz be ügyfélkapus beadás után a rendszer, az alábbi hibákat bemásolom ide, ilyennek még nem találkoztam:
http://www.kephost.com/image/F26C
http://www.kephost.com/image/F26l
3497 hozzászólás
Segítséget kérek, honnan tölthető le a
BEV-J04 nyomtatvány, ami a gázolaj visszaigényléshez kell.
Szeretnék egy kis segitséget,kérni hiánypótláskor hogy küldjük vissza a nyomtatványt,hogy rajta legyenek a korábban felvezetett dolgok P5,Fg stb.Vagy csak egyszerűen ráirjuk a főlapra,
az azonositóva,x-el és visszakűldjük. előre is köszönöm,
Válasz #1843. hozzászólásra

Az már kifut egy kisebb használt eszközt, mi minden évben visszaigényeljük inkább mi költsük el ne az állam!
Válasz #1841. hozzászólásra
köszönöm
Válasz #1842. hozzászólásra
mert évi 800 pár liter gázolajról van szó ....
Válasz #1839. hozzászólásra

5 évig lehet gurítani,de minek igényeled vissza, van lóvé anélkül is, ha 4 évig nem kellett
Válasz #1840. hozzászólásra
A földhasználati lappal igazolhatod , h a te neveden van a föld, és ahhoz használtad , ismerősnek is rákérdeztek 100km-re lévő számlára, de bemutatta az adásvételit, h akkor onnan hozta a gépet lábon , és a tankjába bele is fért annyi.
Ha van földem 2 különböző helyen egymástól 150 km-re, s az üzemközpont az egyik helyen van, attól még a másik földterület környékén lévő kutaknál vett gázolaj számlákat elfogadják ?
köszi a segítséget
a visszaigénylesnek van valami beadási határideje?

mármint úgy értem hogy az év melyik szakában mettől-meddig lehet igényelni ?
most már lassan az elmúlt 4 évet vissza kellene igényelni
Válasz #1805. hozzászólásra
Én is ott akadtam el, de én nem is találok ilyen számot sehol.Hol kell ezt keresnem egyáltalán ha van?
Válasz #1836. hozzászólásra

Bakker
Sikerült.Tavaly nekem ellenőrzéskor előkészítette elektronikus beküldésre és ezért gondoltam hogy most hibás. Csak rá kellett menjek hogy Nyomtatvány megjelölése e. beküldésre.

Azért köszönöm a segítséget.
Válasz #1833. hozzászólásra
Nem kell másolatot készíteni, mert a számlákat nem kell elküldeni a NAV részére csak addig van rá szükség még a nyomtatványra felvezetik.(akárki csinálja a bevallást)
Esetleges későbbi ellenőrzés folyamán az ellenőröknek be kell tudnod mutatni.
Válasz #1833. hozzászólásra
Egy valamire való könyvelőnek illik tudnia megcsinálnia
Válasz #1831. hozzászólásra
Köszönöm, akkor csinálok magamnak másolatot róla és vagy megcsinálom én vagy a szaktanácsadóm ha elvállalja.
Bérmunka számla esetén. A teljesítés kelte 2014 december a számla kelte 2015 január.
Ezt a számlát 2014 évre lehet jövedéki adó szempontjából elszámolni?
Válasz #1830. hozzászólásra
A könyvelő lekönyveli a számlákat adott évben.
A falugazdász következő évben jan 15 után csinálja a jövedéki igénylést, és így el tudod hozni a könyvelőtől addig.
Én fénymásolatot csináltam és azt tettem a könyvelésbe amíg a jövedékit csináltuk, de inkább megcsinálom magamnak minden évben és nincs herce-hurca.
Szép estét fórumozók!
Fiatal gazdára pályáztam és nyertem. Most indítottam vállalkozást. Az lenne a kérdésem, hogy a számláim alapján a könyvelőm is visszatudja igényelni a jövedéki adót? Ha nem csinált még ilyet és nem vállalja akkor pedig a falugazdász megcsinálja de mind a két helyre vinnem kell számlát. A könyvelőhöz a kiadás miatt a falugazdászhoz a visszaigénylés miatt és azt mondta neki is eredeti kell. Valaki van ilyen helyzetben? Hogy oldható ez meg?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha a 30.nap hétvégére esik előbb vagy utóbb utalnak?
Válasz #1827. hozzászólásra
Nincs.
Gázolajnál van 0,25 ha minimál tábla nagyság?
Válasz #1817. hozzászólásra
Értelmezd hibaüzenetet (IDE NEM ÉRTVE AZ ŐSTERMELŐI ADÓ SZÁMOT)
Tehát ne írd be az őstermelői adó számot csak az adó azonosító jelet
és menni fog.
Vannak még segítőkész gazdatársak
Sajnos csak ezt adja ki hibának semmi mást. :O
Válasz #1822. hozzászólásra
Ha gondolod csinálj belőle pdf fájlt és küldd át nekem, átnézem.
Válasz #1821. hozzászólásra
Akkor ott más hiba is lehet, mert ettől nyugodtan be lehetne adni.
E nélkül nem megy végbe az ellenőrzés ami olyan formátummá alakítja ezt fájlt amit elfogad az Ügyfélkapu.
Válasz #1819. hozzászólásra
De ettől nyugodtan beküldheted. Ezt mindenkinek kiírja, aki adóazonosítót ad meg.
De így mégis megakad az ellenőrzésnél. :(
Válasz #1817. hozzászólásra
Akkor ez nem probléma. Ha adóazonosítóval regisztráltál.
Sárga pötty:Ha adószámmal (ide nem értve az őstermelői adószámot) rendelkezik akkor azt kötelező megadnia! Lap:A,B Sorszám 19.
Válasz #1815. hozzászólásra
Konkrétan mit értesz azon, hogy nem fogadja el? Mi a hibaüzenet?
Igen mindkettő be van írva amit mondtatok az a vicc :D és így sem fogadja el.
Válasz #1812. hozzászólásra

A VPID szám kell és az adóazonosító!
Az adószám nem kell.
Válasz #1812. hozzászólásra
Az adóazonosító jelet beírtad?
Én úgy tudom, hogy őstermelő esetében elég csak azt beírni, én is így tettem és elfogadta az ellenőrzéskor.
Szép Estét !
Olyan kérdésem lenne a BEV_J04 gázolaj visszatérítős bevallással kapcsolatban hogy hogy tudom megoldani azt a problémát hogy nem írtam semmit az adószámhoz mert az őstermelői adószámot már leírtam,de viszont így mégsem fogadja el.
Választ előre is köszönöm ! :)
Válasz #1808. hozzászólásra

addig zongoráztam míg sikerült és megmaradtak az adatok. majdnem megszívtam és a régivel küldtem volna el. 24-én jött ki a frissítés
én átmásoltam az adóbevallásról. az első kettő után a / után 0-át írt be azon a könyvelőm
Válasz #1808. hozzászólásra
és hogyan tudom ezt megtenni, mikor már kész van?
Válasz #1807. hozzászólásra
Az régi verzió..frissíteni kell 10.0-ra.Már csak azt fogadják be.
nálam csak be kell x-elni, hogy családi gazdaság nevében adom be

Következő lenne a kérdésem:
- ki van töltve a nyomtatvány, hibátlan, elküldve....visszajön egy levél hogy a nyomtatványon szereplő családi gazdaság száma hosszhibás.....igen hosszhibás mert felhívtam az MVH-t....2014től már csak 7 számot tartalmaz a családi gazd. száma, előtte 8 volt, de a gázolajos nyomtatványra is 8 at kell (vagyis kellene) írni....a NAV-ot is hívtam, nem tudják....mit kellene tennem....?
Segítségeteket kérném,pedig nem ez az első ilyen módonbeadott..Beírtam,kiszámoltam,ELLENŐRIZTETTEM,minden rendben. Elküldve, majd visszadobja a köv. szöveggel:C/2 B Tárgyidőszakban figyelembe vett rovatban nagyobb ,mint P5 A használatban lévő területének adataiból számított átlagterület .Van 3 év közben használatba vett aprócska terület,kiszámolva a használt hónapok,hogy 12 legyen össz.Nem tudom mit kellene még elkövetni vele..
Válasz #1802. hozzászólásra
igen, köszi!
Válasz #1801. hozzászólásra
Frissítsd a keretrendszert, a nyomtaványokat!
(Szervíz----->Frissítések)
sziasztok
ismét kérdésem lenne.
Tapasztaltatok ma hibát az anyk beadásakor?
Nekem semmit nem vesz be ügyfélkapus beadás után a rendszer, az alábbi hibákat bemásolom ide, ilyennek még nem találkoztam:
http://www.kephost.com/image/F26C
http://www.kephost.com/image/F26l
Válasz #1799. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #1798. hozzászólásra
15T101
Sziasztok!
Adószám változást melyik űrlapon, vagy hogyan kell bejelenteni?