Ma levettem két kést a grúberről, a maradék 7db.-ot pedig széthúzgáltam, hogy elvigye a gép nyomát. 27 cm lett a kapák távolsága. Kukorica tarlón próbálgattam. 6 - 7 km/ h sebességgel bírtam húzni 20 - 22 cm mélyen, második menetben kb. 25 - 27 cm -re ment le. Mivel csak 80 lovat (vagy már annyit sem ) tudok befogni az eszköz elé, ezért csak 2 menetben tudom elvégezni az alapművelést.
Mi lenne az optimálisabb megoldás ? Első menetben valamivel sekélyebben, ( 15 - 17 cm ) nagyobb sebességgel menni, vagy kínozni 6 - 7 km-rel ?
Nem szeretnél te ilyen ,, jó földet" magad hidd el nekem. Közel 1/3-as fehér pucoló homok, nem nől meg benne még a parlagfű se. Egyik folyt szélfújta homok, aztán 10 méterrel odébb már betemetett válykos gödör maradvány, Van vag 10 éve, ugy elültettük benne az öreg E-516-ost hogy a két McCormik meg egy dupla kerekes MTZ huzta ki. NFA-s bérlemény egyébként nem is saját :S
Napraforgó megy majd bele. Tavasszal szerintem egy sor nehéz fogast fog kapni, aztán vetés sor mellé 2q 7-20-30-al a többit meg majd álományban.
Mondjuk ez a főd ollyan akar a hamu!
Irígylem, mert lapos zsíros fain talaj. Ha ilyenből volna 100hektár sajátom elgondolkodnék azon, hogy a sok bérleménnyel érdemes e küszködni hajtani dolgozni. (persze, hogy érdemes, de ha egyet hibázol akkor már ugrott is az év, szóval igen résen kell lenni, de ez így igen kemény hajtást kíván)
Mi kerül bele majd kukorica? Erre tavasszal rászórsz 2q karbamidot, meghúzod egy sor valamivel amikor már jóidők vannak, de mindenképpen vetés előtt legalább 2héttel.
Aztán kicsit megszőrösödik és vethetsz is bele, sormellé megint kis műtrágya meg majd még állományban is adni kell neki és ha kicit eseget eső akkor a 10-12 tonna alaphangon meglesz
Leszedtük a szárnyakat reggel és elkezdtük erőltetni az őszi mélyművelést ahol már engedi a talaj. Itt-ott még keserves volt átjárni, de hála nem kellett húzni sehonnan.
Olyan 28 cm-es mélység, 10 km/h sebesség 12-13 liter/ha átlag, 2,8 ha/ óra teljesítmény.
Válasz #2801. hozzászólásra
a kést meg kellett volna törni előre a szárnyaknál akkor kisebb lett volna az ellenállása lehet könnyebb lett volna húzni
jobb lett volna teljesen lekoppintani egy ilyen kést ami lazítón van
Ma le lett tesztelve a grubber vázba rakott lazító kés már
amennyire lehetett mert még sár van.Jó lett max mélység 45cm.
Nagyon nehéz húzni teljes mélységben 7-8 km/h.Úgy néz ki,hogy
bírni fogják M 14-es nyíró csavarok is.
Válasz #2793. hozzászólásra
2,5 m-nél illene az a 130 ló, de minden a talajadotságon múlik. Engem csak akkor érdekelt volna, ha 3 m és nem vitted volna el te
Van egy talajom,(csak 1.7ha ha nem lesz bele repce elő van készítve),utolsó művelet a grubber volt akkor megpróbálom október közepén meg húzni lazítóval ,s jövőre kukorica.,az a legjobb amit az ember a saját földjén kitapasztal.(gondolom). Sokat olvasok itt meg a más toipkokban is a talaj előkészítésről, nem beszélve amit a bemutatókon látok, meg vagyok elégedve magammal, meg a "szürkével".
Csinálom a repce alá a talajt,
1grubberzott először,
2 tarlóhántott sekélyen,(20cm)
3 tárcsázott
hát príma munka mind , de a tárcsázott az kb 22cm a kis szürkével az nagyon jó.
Üdv! Glifó vagy 60 éve zsemlébesütvé megy emésztésbe. Azt mégis ekkora divat? Nagyon reklámozzák. Talán kevésfogy? V. Népegészségügyi manipuláció hosszútávon? Meg még drága is.
Ma átjártam azt a táblát a rövidtárcsával amit a demó TerraFlex-el meghuztunk aratás után. KATASZTRÓFA!!!! KRIMINÁLIS milyen talajt hagyott maga után. 3-szor majdnem kifejeltem a fülke tetejét, pedig épp hogy 8 km/h-val húztam csak a tárcsát. Nincs arra szó mennyire rázott. Ugyhogy a tapasztalt az, hogy a tarlóhántás eszköze a rövidtárcsa. Az olyan volt mint a sztráda ehhez képest.
Még jo hogy csak egy 5 ha-os táblát csináltunk meg, különben lehet magamhoz nyúltam volna.
7444 hozzászólás
Milyen gyakran szakitjátok a csavarokat a nyírócsavaros biztosításúakon?
Ma levettem két kést a grúberről, a maradék 7db.-ot pedig széthúzgáltam, hogy elvigye a gép nyomát. 27 cm lett a kapák távolsága. Kukorica tarlón próbálgattam. 6 - 7 km/ h sebességgel bírtam húzni 20 - 22 cm mélyen, második menetben kb. 25 - 27 cm -re ment le. Mivel csak 80 lovat (vagy már annyit sem ) tudok befogni az eszköz elé, ezért csak 2 menetben tudom elvégezni az alapművelést.
Mi lenne az optimálisabb megoldás ? Első menetben valamivel sekélyebben, ( 15 - 17 cm ) nagyobb sebességgel menni, vagy kínozni 6 - 7 km-rel ?
Válasz #2809. hozzászólásra
Nem szeretnél te ilyen ,, jó földet" magad hidd el nekem. Közel 1/3-as fehér pucoló homok, nem nől meg benne még a parlagfű se. Egyik folyt szélfújta homok, aztán 10 méterrel odébb már betemetett válykos gödör maradvány, Van vag 10 éve, ugy elültettük benne az öreg E-516-ost hogy a két McCormik meg egy dupla kerekes MTZ huzta ki. NFA-s bérlemény egyébként nem is saját :S
Napraforgó megy majd bele. Tavasszal szerintem egy sor nehéz fogast fog kapni, aztán vetés sor mellé 2q 7-20-30-al a többit meg majd álományban.
Válasz #2808. hozzászólásra

Mondjuk ez a főd ollyan akar a hamu!
Irígylem, mert lapos zsíros fain talaj. Ha ilyenből volna 100hektár sajátom elgondolkodnék azon, hogy a sok bérleménnyel érdemes e küszködni hajtani dolgozni. (persze, hogy érdemes, de ha egyet hibázol akkor már ugrott is az év, szóval igen résen kell lenni, de ez így igen kemény hajtást kíván)
Mi kerül bele majd kukorica? Erre tavasszal rászórsz 2q karbamidot, meghúzod egy sor valamivel amikor már jóidők vannak, de mindenképpen vetés előtt legalább 2héttel.
Aztán kicsit megszőrösödik és vethetsz is bele, sormellé megint kis műtrágya meg majd még állományban is adni kell neki és ha kicit eseget eső akkor a 10-12 tonna alaphangon meglesz
Leszedtük a szárnyakat reggel és elkezdtük erőltetni az őszi mélyművelést ahol már engedi a talaj. Itt-ott még keserves volt átjárni, de hála nem kellett húzni sehonnan.

Olyan 28 cm-es mélység, 10 km/h sebesség 12-13 liter/ha átlag, 2,8 ha/ óra teljesítmény.
Válasz #2803. hozzászólásra
olyan mintha a lazítón jobban megvolna döntve de akkor csak a kép csap be
Válasz #2805. hozzászólásra

Nem néztem az övé,hány kapás.Én az enyémre gondoltam,3 méter,11 kapa,így 5 kés menne bele,54 cm.
Válasz #2804. hozzászólásra

50centi hogyan jön ki 3méteren 7 kapatartónál minden másodikkal?

Én elégnek tartanám,50 cm-enként betenni(minden másodikba) ilyen késeket.A többi maradna.Amúgy
Válasz #2802. hozzászólásra
Ezek a kések a vogel noot terradig pontos mása.
a kést meg kellett volna törni előre a szárnyaknál akkor kisebb lett volna az ellenállása lehet könnyebb lett volna húzni
jobb lett volna teljesen lekoppintani egy ilyen kést ami lazítón van
Ma le lett tesztelve a grubber vázba rakott lazító kés már

amennyire lehetett mert még sár van.Jó lett max mélység 45cm.
Nagyon nehéz húzni teljes mélységben 7-8 km/h.Úgy néz ki,hogy
bírni fogják M 14-es nyíró csavarok is.
Szia és mennyi paci kell elé?
Válasz #2797. hozzászólásra

Nem kis mennyiséget adott 40g/ha napraforgó, tarlóját tárcsázta a82-es, én meg grubberoztam , de első osztályú talaj lett.!
Ma hazahoztam gépparkunk legújabb ékkövét.

Válasz #2791. hozzászólásra
Emberbarátibb cég meg 1100 eurň.
Válasz #2794. hozzászólásra

Ment a mail
Válasz #2793. hozzászólásra
2,5 m-nél illene az a 130 ló, de minden a talajadotságon múlik. Engem csak akkor érdekelt volna, ha 3 m és nem vitted volna el te
Válasz #2792. hozzászólásra

2,5 széles 7 szárnyas kés van rajta hátul 45 cm-es lapok, árat pedig privátban ha gondolod
Válasz #2790. hozzászólásra
Ha ez a gép 3 m széles, nem szégyenleném eléakasztani a 180 lovat. Mennyit szeretnének érte?
Válasz #2788. hozzászólásra

Miben lehetne jobb a C. ???
ár
Egy ilyen elé 7 késes verzióban hány ló kellene??
Elég jó koncepciónak néz ki 

Válasz #2788. hozzászólásra
Nézz utána.
Rugó erő
Élettartam a kopóknak
Kopó árak
Cenius vsTerrano?
Melyik a jobb.és miért ?
Érdeklődnék van-e valakinek dal-bo dinco grúberja ,mi a tapasztalat mert most tudnák egyet ami szinte új gép csak jóval jutányosabb áron
Válasz #2785. hozzászólásra

Csak le ne hasaljunk a homokfótba kéremszépen
Van egy talajom,(csak 1.7ha ha nem lesz bele repce elő van készítve),utolsó művelet a grubber volt akkor megpróbálom október közepén meg húzni lazítóval ,s jövőre kukorica.,az a legjobb amit az ember a saját földjén kitapasztal.(gondolom).
Sokat olvasok itt meg a más toipkokban is a talaj előkészítésről, nem beszélve amit a bemutatókon látok,
meg vagyok elégedve magammal, meg a "szürkével".
Csinálom a repce alá a talajt,
1grubberzott először,
2 tarlóhántott sekélyen,(20cm)
3 tárcsázott
hát príma munka mind , de a tárcsázott az kb 22cm a kis szürkével az nagyon jó.
Üdv! Glifó vagy 60 éve zsemlébesütvé megy emésztésbe. Azt mégis ekkora divat? Nagyon reklámozzák. Talán kevésfogy? V. Népegészségügyi manipuláció hosszútávon? Meg még drága is.
Válasz #2781. hozzászólásra

Megvan a köv inveszt.
Fölikrezni cerexbibbel
Válasz #2780. hozzászólásra
Azon még egy légpárnás is rázott volna.
Válasz #2778. hozzászólásra

Lehet a fergitrakik rugózása nem tuttifruttis?
ilyen szögből is közelit heccccc
Válasz #2777. hozzászólásra
A diesel füstje sem öko.
Válasz #2776. hozzászólásra
Hatékonyabb a glifo, de huzosabb is az ára sokkal hektárra levetitve.
Válasz #2776. hozzászólásra

bioökoba kell nyomni
már a városi panelmuki is glifót ürít pedig nem issza
Válasz #2775. hozzászólásra
glifo meg 3 ...
Válasz #2774. hozzászólásra

Francnak annyi felhalmozott piz, 1,34 a nafta csak
Válasz #2773. hozzászólásra

Francnak kell tarlohántani
Válasz #2772. hozzászólásra

Francnak jársz merőlegbe
Ma átjártam azt a táblát a rövidtárcsával amit a demó TerraFlex-el meghuztunk aratás után. KATASZTRÓFA!!!! KRIMINÁLIS milyen talajt hagyott maga után. 3-szor majdnem kifejeltem a fülke tetejét, pedig épp hogy 8 km/h-val húztam csak a tárcsát. Nincs arra szó mennyire rázott. Ugyhogy a tapasztalt az, hogy a tarlóhántás eszköze a rövidtárcsa. Az olyan volt mint a sztráda ehhez képest.

Még jo hogy csak egy 5 ha-os táblát csináltunk meg, különben lehet magamhoz nyúltam volna.
Válasz #2770. hozzászólásra
700 juróval.
Válasz #2769. hozzászólásra
Az jóval drágább,mint a pöttinger.Legalábbis,mikor én néztem.
Válasz #2768. hozzászólásra

Igen.
Válasz #2767. hozzászólásra
Lemken???
A mai napon megrendelődött az új eszköz. 40-41. hétre érkezik.
Válasz #2765. hozzászólásra

Ha jól tudom Zoli 63 -nak van ilyenje
Válasz #2762. hozzászólásra

Senki nem próbált ilyen lazítót?
Válasz #2763. hozzászólásra

2,5-3q-val biztosan könnyebb a Maschio Pinoccio-tól.
Akkor azt mondod érdemesebb akár egy 2 gerendás grúbert huzigálni, főleg ha már van
Válasz #2762. hozzászólásra

Most ilyen csalamádéban ott húzkálni elég unszimpatikus húzás.....
Meg könnyű is lehet pl eze neme? hmhm