Hirdetés
Fórum
- Öko gazdálkodás új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Napraforgó gyomirtás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Agrárkamara új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Sok a változás a támogatásokban – segítünk lépést tartani!
Az Agroinform pályázati összefoglalója.
2330 hozzászólás
Válasz antalocz #2179. hozzászólásáraA beszerezhető legerősebből csináld. Egy claas variant nagyméretű lucerna körbálának elég komoly tömege tud lenni. Ha alulméretezed,akkor nem győzöd majd javítgatni.
Sziasztok!
Bálavillát szeretnék csinálni homlokrakodóra.Az lenne a kérdésem,hogy minimálisan milyen vastag falú zártszelvényből csináljam.
Köszönöm mindenkinek. trágya minimális lenne vele, inkább Big zsák és bála,illetve kanálal gazdaságon beluli munkák,fahordás ezaz. Enis ugy gondolom hogy ez nemkellene hogy gondot jelentsen nála.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2176. hozzászólására1,5
Válasz fexco #2174. hozzászólásáraÉs ez mennyi tonnás rakodó??
Válasz laszlofeher95 #2168. hozzászólásáraén a felnire, meg a hajtásrendszerre, kormányra gondolok, ha a derekára van téve akkor is.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2173. hozzászólásárafaucheux f400----annyi ganyét kiszedett már,hogy a gyári tüskék a trágyavillán már 1x szarrá koptak....
Válasz fexco #2172. hozzászólásáraMilyen rakodó van rajta??
Válasz bandigh #2169. hozzászólásáratavaj ősszel 10mázsás bigekbe jött a nádor.megtankoltam azért igy is a vetőgépet.--előtte 2,5bárra felfujtam az elsőket.
Válasz laszlofeher95 #2166. hozzászólásáraÉsszerű keretek között használva szerintem nem lesz gond, több ismerősömnek is ilyen gépen van rakodó egyszer nekem is azon lesz remélem amint telik egy bb rakodóra :) Most a mezitlábas 80 ason van rakodó... Igaz csak 7 mázsás zsák a max amit emelek vele illetve 2db bála, földkanállal csak óvatosan amit muszáj :) Aki trágyát rak 82 essel ő nekem azt mondta hogy nyárra felrakja előre az ifa pótkocsi 12,5R20 gumiját az kíméli az első hajtást, szöghajtás le tud fogazni ha nagyot fog... Viszont ha nincs trágyás meg földes megterhelés, bb zsák rakás és bálarakásban nem szabad hogy gond legyen. Egy másik ismerősöm kettesével rakja a bb rakodóval a big bagokat, a piros 82 essel, nincs vele gond így sem.
Válasz bandigh #2169. hozzászólásáraAz első segédalváz, vagy hogy hívják, amin a hűtő, meg az első híd is vannak, szintén szeret törni.
A ruszki öntvény hozza a formáját.
Válasz laszlofeher95 #2166. hozzászólásáraSzerintem maga a híd az elbírja, igaz egy 10q bb már kilapítja a gumit. Ahogy írták is, a trágyánál kell figyelni, mert bekapcsolt első hajtásnál, terhelve, azért a szöghajtást meg lehet nyaggatni. Legyen tartalék belőle
Válasz Tanonc #2167. hozzászólásáraFerroFlex 1800 lenne. Normàl rakodó a derekánál,nem az orr rakodó.
Válasz laszlofeher95 #2166. hozzászólásáraA trágya kipróbálja a majd főleg a hajtásokat, kicsit vigyázni kell rá, de nekem bírja. Ha 1 mód van rá olyan rakodót tegyél rá ami rugózik.
Sziasztok. Szöghajtásos Mtz 82.1 1998évj. Orbitos,oldalváltós kis orrsúlyos de ez mindegy is a lényeg hogy szöghajtásos révén hogy bírja a homlokrakodót. Kelle tőle tartani?
Amire használva lenne az mütrágyapakolás,egykis bála és olykor olykor egykis trágya rakás,turás. A véleményetekre volnék kiváncsi és legfőbbképp tapasztalatokra. Köszönettel F.L
Válasz pamko #2164. hozzászólásáraÍrtam privátba..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2115. hozzászólásáraSzia.
Meglépted a rakodó vételt?
Melyik lett a befutó?
Válasz Mtz892.2 #2162. hozzászólásáralényegébe egyik irányba szabadon engedi az olajat visszafele pedig a beállításnak megfelelő keresztmetszeten keresztül ezáltal lassítva a munkahenger működését
de ha nem kell a homlokrakódóhoz az úszó állás pozíció szelepet is be lehet építeni
Válasz Gergő80 #2144. hozzászólásáraKifejtenéd hogy működik ez a fojtó visszacsapó szelep?
Így megmaradna az úszó állás?
Ezt mind a két ágba be kell rakni vagy csak az emelőbe?
Kettős működésű henger lenne szó.
Válasz broll79 #2160. hozzászólásáraAkkor már nem is annyira egyszerű a dolog.

Miért van szükséged erre a keretre?
Mint2
Válasz Laci0723 #2159. hozzászólásáraPont a méretezés a gond. Látni láttam már ilyet, de nem tudom a pontos méreteket. Az épp lenne aki össze varrja, csak nincs minta mi alapján.
Válasz broll79 #2157. hozzászólásáraHajdú-Biharban vagyok. Kb 90km.
Ha gondolod beszéljük meg konréten mit szeretnél.
Valahol tudunk gyorsabban kommunikálni esetleg, képpel méretekkel?
Válasz Bárány #2155. hozzászólásáraLáttam csak nem sikerült beazonositani, hogy hol lakik. Akkor olvastad az én tudásom, így nem kezdek bele. Pedig elméletbe baromi okos vagyok mit hogy kellene
Válasz Laci0723 #2156. hozzászólásáraNem lehetünk túl messze, én Borsod Cigándon vagyok.
Nem az életem múlik rajta.
Válasz broll79 #2150. hozzászólásáraSzia.
Helyileg merre vagy? Mennyire sos?
Válasz broll79 #2150. hozzászólásáraA hegesztős topicban épp ajánlotta magát egy hegesztő szaki. Bár azt nem tudom, mennyire vagytok közel egymáshoz.
Válasz mtz1221 #2153. hozzászólásáraEzen az van amit linkeltem Gránittól vettem valami bolgár tömb a második linken ami van.
Régebben tettünk be igaz akkor egy másik munkahenger volt ami átengedett és akkor azt csinálta felemeletem végállásra felment a nyomás 180 vagy 190 bar ha emlékezetem nem csal és ahogy elengedtem a joy azonnal csökkent a nyomás.
Szóval nem értem mi történik itt. De ha időm majd engedi minden szekciót megnézek órával.
Válasz Mtz892.2 #2152. hozzászólásáraTegyetek már egy nyomásmérő órát a gyorscsatlakozókra,és mindegyiken nyomasd meg hogy egyformán esik e vissza a nyomás.Enyémen egyszerű olcsó török van,az nem enged 1 centit se napok alatt.
Válasz Gergő80 #2151. hozzászólásáraSzerintem igen középre volt állítva a joy és aszerint lett beállítva.
Válasz Mtz892.2 #2147. hozzászólásáraBovdenek jól vannak beállítva?
Ilyen euro keret nincs valakinek elfekvőben? Vagy valaki rövid hataridővel gazdaságos áron gyartana egyet? Egyedi homlokrakodora kellene, egyedi meretezésü felvevő résszel/fülekkel
Válasz mtz1221 #2148. hozzászólásáraNem az jo letesztelve es az hibatlan szoval marad a tomb.
Válasz Mtz892.2 #2147. hozzászólásáraNem a munka henger enged ???
Válasz Gergő80 #2146. hozzászólásáraPontosan jól mondod HA jó a tömb de ez valamiert nem az ujkora ota atenged pedig mar garanciaba ki is csereltek de nem lett jobb
Válasz Mtz892.2 #2145. hozzászólásáraHa minden jó hiába úszós a tömb üres állásba nem szabad engednie
Válasz Gergő80 #2144. hozzászólásáraIgazaból a cél az lenne, hogy lezárjon a munkahenger menet közben ne engedje le. Gondolom azért is van beépitve az a visszacsapo szelep. De jó lenne ha megmaradna az úszó fokozat ami lehet így nem megoldott.
Válasz Mtz892.2 #2143. hozzászólásáraFojtó vissza csapó szelepet szoktam ge építeni ha csak az eggyik irányba szeretném lassítani a munkahengert
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni nálam járatosabb kollégáktól.
Adott egy homlokrakodós tömb a alábbi linken jelzett.
https://www.kramp.com/shop-hu/hu/vp/k%C3%A9zi-vez%C3%A9rl%C3%A9s%C5%B1-szelepek-walvoil-dlm-142-terhel%C3%A9s%C3%A9rz%C3%A9kel%C3%A9ssel--ticItemGroup-47634915?categoryId=web6-4107966
És a leírásban azt írja Minden munkaszakasz visszacsapó szeleppel van ellátva, de ezen felül van benne úszó állás.
Nekem ilyen van.
https://www.granit-parts.hu/e/product/Hidraulika-es-pneumatika/Vezerl%C5%91szelepek/Kezi-vezerl%C5%91szelepek/GRANIT-kezi-vezerl%C5%91szelepek/Monoblokkszelepek-80-l-perc/2-Kar/87000945?locale=hu
A kérdésem az lenne nem lehetne ide is venni valami visszacsapó szelepet berakni, de az úszó fokozat megmaradjon?
Válasz t pisti #2139. hozzászólásáraAnnyira nem kell aggódni a konzol miatt. Mi is sok trágyát rakunk/raktunk vele. Sőt amennyi tuskót, földet kibányászott, parcella bejáratot ez már megcsinált ....
Nem tudom áldás e vagy átok ,hogy nincs bekötve a konzol a hídhoz,de lekopogom én még nem cseréltem kuplungházat .
Válasz pamko #2114. hozzászólásáraNekem STOLL van nem sokat dolgozott de jónak tűnik és IH-n van nem MTZ-n de van nekik MTZ-re való is,állítólag most akciós érdemes megkérdezni kb3-4 éve vettem nem sokkal volt drágább de sok gyárit is ők gyártanak!
Válasz t pisti #2137. hozzászólására892es Mtzn van bálát rakni rengeteget szokott meg trágyát össze túrni sok éve hibátlanul teszi dolgát erős vázú itt még a konzollal sem volt gond
Válasz JDFERI #2138. hozzászólásáraSzia gyári régi békebeli trágyázni lehet vele. Vagy csak óvatosan a konzol miatt ez még elől van az mtz nincs be kőtve a hátsó hidba
Válasz t pisti #2137. hozzászólásáraGyári ? Olcsó. Jó. Gyors. Sokkal erősebb ,vastagabb anyag a gémben,mint sok tonnás mtzre adaptálható . A felfogato konzol viszont törékeny. Nekem 94 es kiadásu van . Megette már az élet ,de szinte mindent megoldunk vele a mai napig a ház körül. Legyen szó trágyarakásról,földmunkáról,1t big rakodásról. Sajna raklap villázni nem jó vele ,de bálarakásra nagyon jó . Folytó-visszacsapó szelep az emelő ágba kötelező. Ha nem gyári akkor passz. Láttam klónként erőset,meg biliacélból is ami összetörött.
Szép napot! Az lene a kérdésem mi a véleményetek a sokoro homlokrakorol? Soma 500 a típusa ha jól tudom
Válasz F-A-R-M-E-R #2135. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/rakodogepek-es-epitoipari-gepek/metal-fach-homlokrakodo-t-229-mtz-traktorokra/h_7055872?ref=58c88026
Válasz Heba #2134. hozzászólásáraKöszi..És hol vetted mennyiért???
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2133. hozzászólásáraBe van kötve hátra és elol is van védő hozzá, sőt papírok is vannak amivel lehet vinni muszakira bejegyeztetni.
Válasz Heba #2132. hozzászólásáraKössz az infót

A hátsó hídhoz van bekötve merevítő neked??
Elől adnak hozzá orrvédőt??
Hol vetted és mennyiért, ha nem titok??
Válasz F-A-R-M-E-R \ #2115. hozzászólásáraFél éve van 80-as mtz-n a hosszított változata. Eddig tökéletes, a többi lengyel géphez képest talán ez a legigényesebb. . Mivel hosszított így a zsákot és bálát is könnyedén kiveszi a kocsi belső feléből. Nincs rajta akku, pedig azzal szerettem volna, de meglepően stabil, nem dobálja a gépet, így annyira nem gondolom létszükségnek mint ahogy előtte gondoltam. (82-es mtzt jobban rángatta a magyar rakodó, ez volt a viszonyítási alap)
Árban a többi alatt van, minősége pedig majd évek múlva kiderül. De amit a 80-as elbír, azt bírja a rakodó is szerintem.
Válasz mtz1221 #2119. hozzászólásáraMert mindig sietsz????