Hirdetés
Fórum
Hova is kellene tenni az üres vegyszeres kannákat, és...
Létrehozta: Ares 826 , 2021-08-30 14:00:38
Kedvencekhez
Segítség
- Öko gazdálkodás új
- Kukorica gyomirtása új
- AKG támogatás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Földhasználati jog, lehet csalni? új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Dohánytermelők, figyelem! Indulhat az igénylés!
A 2025. évi szabályozás a régi alapokra épül, de szigorúbb elvárásokat támaszt a...
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
34 hozzászólás
Válasz Matyi50 #33. hozzászólásáraNagyon fasza csak mikor az embert elkapom az égetés kellős közepén azt mondja nekem "hogy ő nem is tudja hogy ezeket visszaveszik" ,mondtam neki a "hülyék a másik oldalon vannak" aztán csak nézett mint "dabasi vásárban a papírtálcán a sült hal" ! Gyerekei is gazdálkodnak meg a sógora is meg annak a gyerekei is és nem tudják hol lehet leadni az üres kannákat! De pénzük az van annyi hogy azzal tüzelhetnének a télen a kandallóban, de egy kiba...ott konténerre hogy elvitesse a szemetet vagy levigye Dabasra a kannákat arra nincs se pénze se ideje!!

Lassan Minden kannán rajta van ez a logó:
Köszöntjük Önt a Csomagoló Eszköz Begyűjtési Rendszer a CSEBER Nonprofit Kft. Internetes oldalán!
Válasz A.I. #29. hozzászólásáraAz a gond azzal hogy sok növényt azzal az irtással csak szaporítod tovább pl: mácsonya vagy fenyércirok! Őket csak a tarlóban vagy a pihentetett földben a glifóval lehet nem sok pénzből kitakarítani!
Válasz hasutas1 #20. hozzászólásáraKérdez rá a NAK-nál. Állitólag megszervezték a fóliák átvételét, lehet, hogy csak elméletben sikerült.
Válasz Ares 826 #28. hozzászólásáraNem szoktam, inkább mechanikusan irtok, de azon gondolkodtam itt közben, hogy a legtippanisabbak naprák voltak, úgyhogy nem is tudom, hogy mi is van így!
, ha csak eggyel kevesebb ember éget, dob az erdősávba göngyöleget, akkor is!
Illetve úgy tudtam a tippan ősszel kel, de ez a búza decemberben kelt ki, szóval akkor mit is vegyszereztem volna már állományban, nem mellesleg mocsár volt az egész vidék, sokan december eleji fagyokkor vetették, mert amúgy ragadt!
Ne kanyarodjunk el, nagyon, mert egyébként nem volt rossz ötlet ezt a témakör világra hívni
Válasz A.I. #27. hozzászólásáraA kettő közötti időszakban egy glifóval nem tudod kiszedni a területről?Aratás után nem piszkálni a földet, megvárni hogy a gazak kiugorjanak és nyakon ba...ni öt liter glifóval a tarlót hekinként??

Válasz Ares 826 #25. hozzászólására
Az a "bajom", hogy búza után búzánál, jön vetés után tippan, aztán áttelel a kis piszok! Trimmer trió megy nekem is búzában tavasszal, valamelyest fog meg tippant, de nem hibátlan!
Válasz Bárány #21. hozzászólásáraSajnos mifelénk ilyenről még nem is hallottam.Nekem nem sok van évi 300db 25 kilós zsák.Gyújtogatni nem nagyon akarok,megpróbálom a kukásokat rábeszélni némi jutalom ellenében.
Válasz A.I. #18. hozzászólásáraÉn a tarlóimat minden évben szórom glifóval, elég jól eltűntek a gazain szerencsére. De az apró magok termelése miatt nálam kell a glifó mert a fenyércirok az tud de nagyon szaporodni! Én a búzákat az idén is trimmer-trióval szórtam, fain tiszták voltak a gabonáim, most meg már le lettek szórva a tarlók glifóval had dögöljenek a gazak gyökerestől!

Válasz A.I. #23. hozzászólására#16ra ment Földönfutónak, bocsi!
Válasz A.I. #16. hozzászólásáraSajnos nem, bár itt éves szinten egy lakcímre 300 kg hulladékot lerakhatasz ingyen!
Egyébként 4500 Ft mázsája, egy kamionnyi műtrágya zsákja nincs 1q!
Egyébként alaposabban utánna jártam volna, még a BMHnál, lehet Miskolcra bevíve újrahasznosíthatóba ingyen is el ment volna, nem jártam utána! Jövőre kijárom, hogy átveszik-e, ingyen, vagy mennyit kell fizetni!?
Az mosszant egyébként, hogy 04-05 kódú a big-bag, tehát teljesen újrahasznosítható! Nem kellene csak úgy eltemetni, vagy elégetni a természet lágy ölén!
Válasz VMisi #10. hozzászólásáraCsak az a nagy baj hogy a meghozott törvényeket nincs aki betartassa!!! Nálunk nagyon sok család használt ruhával cipővel tüzel
hordják itt egy telephelyről ami külföldröl behozott ruhával kereskedik ,utánfutó számra naponta. Bármely hatóságot hívom ez nem az ő golguk A katasztrófa védelemnél azt mondták hogy írasban tegyek bejelentést a saját adataimmal, és aztán majd a gyereket meg a feleségemet kísérjem mindenhová!!! Mert a retek cigány rajta fog bosszút állni , meg ha esetleg ki is mennének akkor biztos rászoruló és nem tud tüzelőt venni
, de ugye cigit meg alkoholt azt igen
Válasz Földönfuto #17. hozzászólásáraKét cégtől vásárolok, mindkettő visszaveszi. Az egyik túrajárattal begyűjti, a másikhoz meg be lehet vinni minden évben egy meghatározott időszakban.
Tudtommal kötelesek a műtrágya kereskedők a göngyöleg visszavételéről gondoskodni. Vagy saját maguknak kell visszavenni, vagy egyéb módon megoldani, hogy te hivatalosan megszabadulhass tőle.
A fekete fóliát, és a fóliasátor fóliákat hol vennék át? Eddig a hulladékkezelőnél oldottuk meg, de ha van más megoldás, érdekelne. Somogy, esetleg Dunántúl előny
Válasz A.I. #16. hozzászólásáraOtt ingyen leveszik?
Válasz Ares 826 #8. hozzászólásáraIkr agrár, idén már 1 big Bag kanna visszament, most van még ott azóta egy adag! Lehet ősszel gyomírtjuk a búzát, mert 1 szikű gondunk volt, van(ti mit használtok tippan miatt?)! Azt hozzá várom lehet, aztán viszem el, de az is lehet még előtt, attól is függ, hogyan engedi az idő és az időjárás!
Jah, nem beszélve majd a vetőmagos big-bagekről, az is megy búza vetés után CSEBERbe!
Válasz Bárány #14. hozzászólásáraEzt a listát ismerem a KITE-nél és a Farmmixnál adom le a növényvédőszeres göngyöleget,de a műtrágyás zsákot nem veszik le,nem is tudtak tippet adni,hogy hol veszik le.
Válasz Bárány #12. hozzászólásáraKellene vennie! Sajna ez nincs így, jó pár éve már, hogy kérdeztem, akkor tereltek, hajítottak, akkor még a Méhtelek vett nájlont, ezt sajnos vagy 3 éve abbahagyták, nem kellett tovább kínának, kapott ingyen szelektívből gondolom!
!
Ekkor újra rákérdeztem, a válasz az volt, nem tudják mikor lesz visszavétel! Van tudod, csak pont nem most
Így 3 év termését szépen gyűjtögettem, és leadtam hulladékgazdálkodónál!
Most tiszta a placc! Mindez gyufa nélkül!
Szlovákiában ellenőrzéskor kérik a számlát a leadott veszélyes hulladékról. Ha több, mint 1 éves a számla, akarják látni a müayag flakonokat, amikben az azonévi növényvédőszer volt.
Ha jól emlékszem 50 eurocent kilója, ami kb 175 forintnak felel meg.
Mifelénk minden vállalkozónak kötelessége megkötni a szerződést olyan céggel, akik a veszélyes hulladékot begyüjtik.
Válasz Földönfuto #13. hozzászólásáraHa ők nem kijelölt visszagyűjtők, akkor is meg kell tudniuk mondani, hogyan, kinél tudod elhelyezni a hulladékodat.
De magad uram: Katt ide!
Válasz Bárány #12. hozzászólásáraEz komoly?Na holnap megkérdezem,de hogy elhajtanak mint a legyet,az biztos.És nem is vergődhetek,mert nekik adom le a terményt.
Válasz Földönfuto #11. hozzászólásáraA kereskedőnek vissza kell vennie!
Válasz VMisi #10. hozzászólásáraA műanyag műtrágyászsákkal mit lehet kezdeni?Senki nem akarja átvenni.
Válasz Ares 826 #7. hozzászólásáraTűzgyújtási tilalomtól függetlenül tilos szemetet égetni. Azt sosem lehetett és egyre több a büntetés.
Csakis a száraz növényi hulladékokat lehetett elégetni, de az is alapból tilos, csak a helyi önkormányzati rendeletek adhattak ez alól kivételt. Mindegyik más és más módon engedélyezte, ha engedte.
Ezeket a kivételeket 2021.01.01-től megszüntették, viszont a kihirdetett veszélyhelyzet miatt ez az intézkedés mégsem lépett még hatályba.
Válasz A.I. #3. hozzászólásáraÉn ahonnan veszem az inputot, kérdés nélkül visszaveszi.
Gondolom az eladási árba azért belekalkulálja, de legalább nem itthon kerülgetem.
Tizenhetárom van csak, de minden őszön viszem az évest. Így a legtisztább.
Műtrágyát meg az idén már nem is vittem, odamegyek trakival, beleszórjuk a szóróba, aztán ámen.
Válasz A.I. #3. hozzászólásáraÖsszeszedtem az összes kannát kimosva belerakva a big zsákba és irány a KITE telepe mind visszavittem leadtam és adták róla az átvételi papírt hogy mit adtam le! Egy gonddal kevesebb nem foglalja a helyet meg legalább oda kerül ahova kell! A kedvencem még mikor bedobálják a köcsög bunkók pet palackot s a sörös dobozt a gabonába! de sajnos a föváros közelségének "köszönhetően" rengeteg építési hulladékot is kihoznak a településünk határába! Van abban még szaros bili is meg fát vakolat csempe üveg stb.....! Ha meg megfogják őket a mezőőrök a rendőrségen meg azt nyilatkozzák hogy a fényképen ő van de ő onnét elvitte a szemetet nem kihozta! Aztán azt meg valamiért megeszi a hatóság hogy ő vitte a szemetet nem hozta!
Válasz Bárány #6. hozzászólásáraVolt amikor az országosan ki hirdetett "tűzgyújtási tilalom" alatt is égették a szemetet! Ahogy írtam minden van benne amit csak el lehet képzeni, még a kutyakajás dobozokat is közé keverik, most is kint vannak a dobozok az "égető placcon" a fák alatt!
Válasz Ares 826 #5. hozzászólásáraElég szigorű szabályai vannak a tűzgyújtásnak, ha ezt így valaki bejelentené, nagy valószínűséggel bünti lenne.
Válasz A.I. #3. hozzászólásáraNálunk is van gazda család akik állandóan égetik a kommunális szemetet is nem csak a Big-bag zsákokat! Jön a hétvége általában szombaton délután megy ki a csávó égetni telepakolja a "japán ARÓT" mindenféle szeméttel és a megszokott helyen égeti el még a piacról hazahozott mindenféle szemetet amit kiszednek a műanyag ládákból! Be volt amikor a sógora pakolta meg a "japán Arót" és égetett a hétvégén!!

Válasz Ares 826 #1. hozzászólásáraMeg a zsírpatront.
Válasz Ares 826 #1. hozzászólásáraNagy kedvenceim a big-bag zsák égetés bajnokai! Gondolom itt főleg műtágyásra!
, 100 hektáros gazdaságról van szó, ha nem tud rááldizni ennyit, akkor...) , és égetik!
Pénzért adom le, nem érdekel éves szinten nem haladja meg az 5000 Ft (tudom, vissza kéne hogy vegye a forgalmazó, de az
Válasz Ares 826 #1. hozzászólására
Csak azt nem értem hogy sok gazda miért is dobálja szét a határban a vegyszeres kannákat, vagy a pet palackot vagy az arra járó pecások a rengeteg sörös dobozt. De a fővárosi pecás egy külön kategória mert az összes szemetüket sokan a víz partján "felejtik, vagy épp ott égetik el! Na ezeket az embereket kellene nagyon de nagyon megbüntetni!