Kiskert itt is van ingyért,hidd el nekem ha nem kap normális bérleti díjat eladja,és vakarodzhatunk miböl is tudjuk megvenni a hektáronkénti 1-2 millás földeket,mert akinek kellet a pénz az már eladta ,aki ráér várja a töbmillás földárakat és piacra dobja
elárulom neked én több darabot művelek ingyen fél hektárokat hektárokat! mert nincs aki csinálja saját maga meg nem csinálja.... igaz hogy kiskertek vége meg gyümölcsös vége stb de sok kicsi sokra megy! van ismerősöm aki saját háza mögött 3-4-5ezer négyzetméterekből összeszedett 2-3 hektárt magának lucernának és persze mind ingyen odaadják csak ne keljen rá költeni évente több 10ezer ft ot műveltetésre!
mai vicc egy megtörtént... nagyot röhögtem felhiv egy csávo hogy lenne 1 hektár földje kiado vagy eladó de nekem messze volt megkérdezte hogy amugy mennyit kérhetne érte bérleti dijra? 20AK s föld mondom itt errefelé 30ezer ft körül megy! erre megkérdezi hogy havonta???...........no comment hanem lenne támogatás nem lenne 40-50ezer ft a bérleti dij se hanem örülnének a 20ezer ft/hektár ért is! és ha nem lenne támogatás akkor csak azok maradnának életbe a földön akik tudnak ugy termelni hogy megérje! gondolok itt az állattartásra pl ...... mert aki most növénytermesztést csinál annak azért van most jó dolga mert kapja a pénzt a földért! ha nem kapná húzós lenne egy rosszabb év is!szerintem.....
pedig nálad a két pont szerintem is, mert ökör az, aki 4 AK-s föld bérletéért a teljes támogatást odaadja.
márpedig ha nem adja oda, akkor valami mégiscsak megmarad nála belőle, ha meg eltörölnék, akkor ugye semmi nem maradna, de még a bérleti díjat is igencsak ki kéne fizetni...
én úgy saccolom, hogy ma a támogatás fele mehet el nagy átlagba bérleti díjra, vagyis marad belőle a földművelőnél.
én egyébként a pályázatos pénzelosztást törölném el, mert ott szerintem a pénz 80%-a korrupciós ágon kerül leosztásra. nah, ott nincs verseny, hiába vagy okosabb, ügyesebb, körültekintőbb, precízebb, amivel a gazdálkodás során meg tudod verni a balféket, és ha puszta verseny lenne, akkor hosszú távon el tudnád tőle szipkázni a tőkéjét, de ha ő időszakonként vérátömlesztést kap korrupciós ágon, akkor...
Válasz #15185. hozzászólásra
Egy kicsit elkanyarodtam/tunk a témától, de támogatások nélkül családi gazdaságok hány fergát vettek volna? Vagy nincs is rá szükség?
Válasz #15184. hozzászólásra
A lényeg az, hogy minél több föld legyen megművelve, igaz? Annak azonban jövedelmezőnek kell lenni, mert különben senki nem csinálja támogatás. A 20-30 Ak földeknél ez könnyebben elérhető. Ahol viszont 4-6 Ak van, ott kisüzemileg a támogatás nélküli termelés legfeljebb saját szükségletre elegendő a mai viszonyok között. Ott szinte létkérdés a támogatás. Még a nagyobb gazdaságokban is, a mai gép, vegyszer, stb árakat szembe állítva a terményárakkal. Az biztos, hogy a régi kisparaszti módszer szerint, ahol állattal, meg mindennel a teljes vertikum működött, jobban működött, és a fölösleget is lehetett értékesíteni, mert volt helyben vagy közel állami felvásárlás. Ma viszont próbálj te kereskedőnek 1-2 disznót vagy 10-20 q terményt eladni! Kiröhög, hogy annyiért nem megy oda. Annyi kisgazdaság pedig kis területen nincsen, hogy létre lehetne hozni valami összefogást az értékesítésre. Meg ma már a szemlélet is más. Nem beszélve arról ami a Raskó nyilatkozatának az értelme volt, hogy ne lábatlankodjanak itt a kisgazdaságok!
miért szerinted odaadja ingyér,inkább eladja egy nagygazdának,mi meg maradunk föld nélkül,átt kell gondolni nagyon hogy ,mi is lenne a jobb ,nincs támogatás a föld elmegy
Ebben van igazság,a támogatás csak torzítja a piacot.
Van aki csak ebből él,kamu művelést folytat. És ezek a földek hiányoznak a bérleti piacról.
És mellesleg növeli a bérleti díjat.
hát pedig mi itt errefelé azt várjuk mikor nem lesz támogatás a földekre hogy végre legyen bérelhető föld normális áron!!mert ez így nem fog menni!! régen megtudták csinálni az emberek támogatás nélkül akkor most miért nem? ha a gépek megvannak!probléma nincsen! a támogatás az mindig csak plussz!
Viszont ma levizsgáztattam a Navarrát, holnap forgalmit cseréltetek az új rövidblokk más száma végett majd elviszem egy lézeres futómű állításra délután.
Jó lesz végre lesz már gépezetem csak még az elsp kiskardánját kéne felújíttatni mert szétvannak a keresztjei, de bekell centíroztatni is hogy símán fusson majd nekem. Ezért ezt még nem is raktam fel rá
24488 hozzászólás
Válasz #15188. hozzászólásra
Kiskert itt is van ingyért,hidd el nekem ha nem kap normális bérleti díjat eladja,és vakarodzhatunk miböl is tudjuk megvenni a hektáronkénti 1-2 millás földeket,mert akinek kellet a pénz az már eladta ,aki ráér várja a töbmillás földárakat és piacra dobja
hanem lenne támogatás nem lenne 40-50ezer ft a bérleti dij se hanem örülnének a 20ezer ft/hektár ért is! és ha nem lenne támogatás akkor csak azok maradnának életbe a földön akik tudnak ugy termelni hogy megérje! gondolok itt az állattartásra pl ...... mert aki most növénytermesztést csinál annak azért van most jó dolga mert kapja a pénzt a földért! ha nem kapná húzós lenne egy rosszabb év is!szerintem.....
elárulom neked én több darabot művelek ingyen fél hektárokat hektárokat! mert nincs aki csinálja saját maga meg nem csinálja.... igaz hogy kiskertek vége meg gyümölcsös vége stb de sok kicsi sokra megy! van ismerősöm aki saját háza mögött 3-4-5ezer négyzetméterekből összeszedett 2-3 hektárt magának lucernának és persze mind ingyen odaadják csak ne keljen rá költeni évente több 10ezer ft ot műveltetésre!
mai vicc egy megtörtént... nagyot röhögtem felhiv egy csávo hogy lenne 1 hektár földje kiado vagy eladó de nekem messze volt megkérdezte hogy amugy mennyit kérhetne érte bérleti dijra? 20AK s föld mondom itt errefelé 30ezer ft körül megy! erre megkérdezi hogy havonta???...........no comment
pedig nálad a két pont szerintem is, mert ökör az, aki 4 AK-s föld bérletéért a teljes támogatást odaadja.
márpedig ha nem adja oda, akkor valami mégiscsak megmarad nála belőle, ha meg eltörölnék, akkor ugye semmi nem maradna, de még a bérleti díjat is igencsak ki kéne fizetni...
én úgy saccolom, hogy ma a támogatás fele mehet el nagy átlagba bérleti díjra, vagyis marad belőle a földművelőnél.
én egyébként a pályázatos pénzelosztást törölném el, mert ott szerintem a pénz 80%-a korrupciós ágon kerül leosztásra. nah, ott nincs verseny, hiába vagy okosabb, ügyesebb, körültekintőbb, precízebb, amivel a gazdálkodás során meg tudod verni a balféket, és ha puszta verseny lenne, akkor hosszú távon el tudnád tőle szipkázni a tőkéjét, de ha ő időszakonként vérátömlesztést kap korrupciós ágon, akkor...
Válasz #15185. hozzászólásra
Egy kicsit elkanyarodtam/tunk a témától, de támogatások nélkül családi gazdaságok hány fergát vettek volna? Vagy nincs is rá szükség?
A lényeg az, hogy minél több föld legyen megművelve, igaz? Annak azonban jövedelmezőnek kell lenni, mert különben senki nem csinálja támogatás. A 20-30 Ak földeknél ez könnyebben elérhető. Ahol viszont 4-6 Ak van, ott kisüzemileg a támogatás nélküli termelés legfeljebb saját szükségletre elegendő a mai viszonyok között. Ott szinte létkérdés a támogatás. Még a nagyobb gazdaságokban is, a mai gép, vegyszer, stb árakat szembe állítva a terményárakkal. Az biztos, hogy a régi kisparaszti módszer szerint, ahol állattal, meg mindennel a teljes vertikum működött, jobban működött, és a fölösleget is lehetett értékesíteni, mert volt helyben vagy közel állami felvásárlás. Ma viszont próbálj te kereskedőnek 1-2 disznót vagy 10-20 q terményt eladni! Kiröhög, hogy annyiért nem megy oda. Annyi kisgazdaság pedig kis területen nincsen, hogy létre lehetne hozni valami összefogást az értékesítésre. Meg ma már a szemlélet is más. Nem beszélve arról ami a Raskó nyilatkozatának az értelme volt, hogy ne lábatlankodjanak itt a kisgazdaságok!
Válasz #15182. hozzászólásra
miért szerinted odaadja ingyér,inkább eladja egy nagygazdának,mi meg maradunk föld nélkül,átt kell gondolni nagyon hogy ,mi is lenne a jobb ,nincs támogatás a föld elmegy
Válasz #15181. hozzászólásra
dehogynem
Válasz #15181. hozzászólásra
a gyengébb földeken és a legelőkön sem ?
Válasz #15178. hozzászólásra
rosszul fogod fel,mert ha nem lesz támogatás attol még nem lesz olcsóbb a bérleti díj
Ebben van igazság,a támogatás csak torzítja a piacot.
Van aki csak ebből él,kamu művelést folytat. És ezek a földek hiányoznak a bérleti piacról.
És mellesleg növeli a bérleti díjat.
Akkor ne vedd fel.
Válasz #15173. hozzászólásra
hát pedig mi itt errefelé azt várjuk mikor nem lesz támogatás a földekre hogy végre legyen bérelhető föld normális áron!!mert ez így nem fog menni!! régen megtudták csinálni az emberek támogatás nélkül akkor most miért nem? ha a gépek megvannak!probléma nincsen! a támogatás az mindig csak plussz!
Válasz #15108. hozzászólásra
"Ko-kos" borona az jň...
És ez még csak kicsi Ferga !
Válasz #15174. hozzászólásra
Uhh, sajnálom! Ha esetleg valahogy tudok segíteni, Email-ban elérsz.
alapÚ is
Válasz #15172. hozzászólásra
volt sajátrészről is hibázás ezt értem és hogy akg-ban nincs pardon. Legyen így, baj, de még viselhető.
de hogy még a földalap is...
Válasz #15170. hozzászólásra

Nem akarok tolakodni, de mi ez hogy "támogatás nélkül"? Kibabráltak veled, vagy ez masra is vonatkozik?
Válasz #15170. hozzászólásra

nekem holnap fog vizsgázni a 6280. zsír
Viszont ma levizsgáztattam a Navarrát, holnap forgalmit cseréltetek az új rövidblokk más száma végett majd elviszem egy lézeres futómű állításra délután.
Jó lesz végre lesz már gépezetem csak még az elsp kiskardánját kéne felújíttatni mert szétvannak a keresztjei, de bekell centíroztatni is hogy símán fusson majd nekem. Ezért ezt még nem is raktam fel rá
Válasz #15168. hozzászólásra

2liter térfogatú megkötött beton tömege 1 kg-t dob rá!!
Válasz #15164. hozzászólásra
nembánom de kiöntöm soderral ahol csak lehet úgyis van bedepózva vagy 10kamionnal...
Válasz #15166. hozzászólásra
Fórumozóknak 20% kedvezmény! Ha már végigolvassuk....
Válasz #15164. hozzászólásra

Ne verd fel az árat....
Engem érdekelne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #15132. hozzászólásra

jön az IH
Válasz #15163. hozzászólásra

egész jó,80ft/kg-ig elmegyek
Válasz #15161. hozzászólásra
az iwiw-en is végiglestem a képeket!!!!
Megértetted amit írtam?????
Válasz #15155. hozzászólásra

és ezt a marhaságot honnan veszed,mert neked az volt
Válasz #15155. hozzászólásra
támogatás nélkül seggreülne akárki...
Válasz #15152. hozzászólásra
Máté!!!!!!!!
A 38 as kombiról küldenél képet meg egy ár megjelölést(tárgyalási alap)katt a nevemre-emil
Mi a gond tavaly jó év volt pedig szerintem mindenkinek?
Értem.
Válasz #15151. hozzászólásra
Sanyibácsi!
ezek nem lecserélési tervben vannak hanem eladásiban...
baj van
Válasz #15149. hozzászólásra
Egy kis, meg egy nagy Deutzot ajánlanák.
Tán csak nem két Versatile?
Válasz #15145. hozzászólásra

15000,kicsit több 1-el
Válasz #15148. hozzászólásra
okés hívjál ha ittvagy
ö szanberg lehet hogy péntek délután megyünk haveral szendröbe csak motorozni majd fel hilak ,oszt ha a telepen leszel majd beugorjunk. oke????????
nemtudom mennyit érhet
Válasz #15145. hozzászólásra
PÍZZZZZZZ??????
Válasz #15144. hozzászólásra
5000-től valamivel több
Válasz #15132. hozzászólásra

Komolyan mennyi a valós óra a TC-ben????
Válasz #15140. hozzászólásra

Bakker!!!!!!!!
Válasz #15140. hozzászólásra

Akkor mit vesztek Fergusont 7360 as kombinót, de a nagy levegö vétel sem rosz!!!!!
Válasz #15139. hozzászólásra

Azért demég ráis tromfoltak...
duplán