hát hátul az alján van egy kocka dekni amit letudok venni de még nem tettem. z biztos, hogy ami lécet mozgat a leállítókar az az adagoló felső harmadában fut elejétől végéig, ezt innen nemtudom elérni megközelíteni hozzányúlni.
Holnap leveszem ezt az ablakot azért.
Annakidején a krisztálon kézigázt rákellett rámolni csutkára és megkoppintani az adagoló ódalát katant egyet és már indult is. Vertem eztis de nemment...
ja van adagoló oldalán egy kis elektromos patron ami a hidegindítója neki. Ezt valamiért lekötötték róla első tulajdonosánál... Ha adok neki 12voltot direktben kattan és behúz a mágnes le is vettem megnéztem. Ősszel volt amikor nem akart beindulni adtam ennek áramot és első dugattyúra ment.
De most ezsem segít hogy bekapcsolom ezt a dúsítóját
osztán hagyományos bosch adagoló van é rajta???
Van é rajta dekni a hátulján????
osztán lehete látni az adagoló elemeket valahol???osztán az a fogasléc mozgatja é az adagoló elemeken lévő fogasíveket????osztán bijon diesel vot e benne???osztán nem é leragadtak az elemek e és ezé nem szí gázolajat az elem és ezé nem is nyom???osztán lehete hozzányúni???
Osztán kilehet e szerelni a csócsonkot és kivenni a fejszelepet meg a tömítést osztán önindítozni...hogy mozog -e az elem...és ha nem mozogaz elem meglehete mozgósítani valamivel mer a verés az sokmindennek jót tesz osztán lehet e neki baja más is mondjuk hogy vót víz a gázolajba télen osztán berozsdát ás ezé tapadt le osztán szerinted mi van????
van e rajta közös tüzelő anyag csatorna szelepje osztán pumpáláskor a nyomástartó adott é hangot...????????????????????????????????????????????
Nálam érdekes a helyzet, mert az atfolyásmérő betáp oldala kivan iktatva ezért nem is mutat fogyasztást...
A visszafolyó viszont bevan kötve.
Gondoltam arrais ,hogy rossz a tápszivattyú, de a kombájné sem tud felkeményedni csak határozottan nehezen nyomóvá vállni és így megy soksok éve rossz nemlehet.
Ezen új résolajcső van rézből forrasztott rendszer ezt nemigen nyomja szét inkább a gumicsövet hehe de ezt nemkéne megvárni.
Viszont ez nem is pöffent! semmit! de aztis mondom, hogy egyszerűen nem tol anyagot a magasnyomású csövekre
kombájnét egyszer buheráltam unalmamban, majdnem ugyanez az adagoló, sőt ugyanez csak régebbi évjárat. Az ha áll novembertől júniusig is megpumpálom és beröffen simán.
Én ezeken túlvagyok!
leállító kar is helyén van, levettem adagoló orrán 27-es kulccsal egy kupakot ahová benyúltam és ha a leállítókart mozgatom akkor elől mozog ez a léc. Viszont a gázkarra ez nem mozdúl.
Sprével megétettük rendesen, a motor szó szerint beindult és járt. Trakisom pármásodpercenként belefújt egy picikét és a motor ketyegett de nem gázolajtól. Hanem a sprétől.
Elszorítottam pumpáltam mint állat felkeményedik a tápszipirtyó de nem kőkeményre azért.
Viszont így sem lett jobb.
Most jön a lényeg, letekertem a magasnyomású csöveket az adagolóról, a kis csonkokban áll a gázolaj de nem fúj nem köpköd nemcsinál semmit, ezt nem értem.
Lehet hogy belül felakadt valami fogasléc akármi, nemláttam még belülről az adagolót, de szívat ez tény.
és hiába szorítom el hiába pumpálom nem megy.
se sprével se nélküle.
egyébként ez nem a világ legjobb traktora sose mondtam.
A 6497-esben meghaltak az akksik télen. Picit rátöltöttem éppenhogycsak megmozdította a motorját de első dugattyúra ment. EZ a világ legjobb traktora...
Egyszer az IFA tipusú csapásmérő eszközön volt ilyen tünet. A szívás az volt hogy egy marék,új szelep is olyan volt hogy simán át lehetett fingani Na ekkor jön az alátét a rugó alá.
Válasz #14871. hozzászólásra
Ha leejti,qrva nehéz beindítani!!!
Én egy fél napot szoptam vele,mikor bejött az egyik rábás,és 3 perc alatt beindította......
Ugyan ez volt a jelenség....
+++++ plusszok vannak a leállító rendszert nézd át... vagy egy kis spré akkor mit csinál, s ha nem kapja akkor a kályhától.., de nem akarlak elkeseríteni víz is lehet .. nem írom le hogy hol..remélem nem..
Válasz #14863. hozzászólásra
Cső elszorít,fölpumpál. Egyik indítózik,a másik közben folyamatosan pumpálja a tápszivattyút. mikor már legalább 3-4 henger gyújt,szorító lekap,tápszivattyú folyamatosan pumpál,míg nem megy mind a 6 henger. A szorító lekapását nagyon el kell találni,mikor veszed le,mert ha hamar akkor leáll,és kezdheted előlről az egészet,ha meg későn, akkor szétbaxa a résolajcsövet.
De én mondjam meg jd-s,hogy hogy kell a világ legjobb traktorát beindítani?????
Én ma már tárcsáztam. De engem is megxopatott a gép... a vége felé fogyott belőle az akarat... azt befejeztem átmentem még egy másik táblába ott 3 kör alatt ledadogott. Hazajöttem szétkaptam... összes szűrű tele takonnyal meg vízzel. Igaz vagy két éve volt utoljára nézve rajta ilyesmi. De a télen még -15 be ment pöcc-röfre. Most meg a jó langyos időbe odalett az akarata.
Nézz bele abba az adagolóba rendesen. Biztos hogy valami pitiáner dolog van megakadva benne.
Válasz #14865. hozzászólásra
a 6480-as váltójában milyen olajat használtok? És az elsőhídban?
Szerintem annak ugyanaz a váltója mint az axionnak. Az nh kenőanyagaihoz képest ezek az olajok kb 25-30% -al drágábbak, ezért érdeklődök hogy hol lehetne ugyanazt megvenni esetleg más színű kannában.
Szanberg! Te vágod az ilyesmit, milyen müvelökerék megy az 5465ösre? Esetleg hol lehet valamit olcsón beszerezni? Németböl tudok hozni pár százezerért, elöl hátul felni + gumi (kb. 80-90%), ennyiért gonolom Magyarba nem úszom meg.
Csak azt nem tudom még milyen méret való rá. Tipp? Köszi elöre is!
Ősszel pöccröff állapotban állítottam le oda ahol most is áll.
Már kicseréltem minden szűrőt kipucoltam minden átereszt csövet minden nyavaját.
Levegő már seholsincsen százszor mindent légtelenítettem.
Aztán levettem a magasnyomású csövekből párat az adagoló tetején és nem nyom semmitsem itt!!!
áll a csonkban a gázolaj de nem nyom nem köpköd nemcsinál semmit...
Beszéltem me emberekkel, lehet olyan hogy fogasléc felakad???
Soros hagyományos mechanikus Bosch adagoló, mondom ősszel ment mint a doxa.
Elején letekertem egy kupakot amin benyúlok és ha a leállító kart mozgatom az mozog bent tehát ezzel baj nemlehet elvileg. Viszont azt nemtudom, hogy ennek a lécnek ami adagoló elejétől végéig fut ezt a gázkar máködteti e!?!?!?!? a lellító kar igen de a másik nem.
Vagy esetleg valami egymásbanfutó sínes akármi nemlehet benne?
Valahol ittlehet a kutya elásva mert az adagoló visszafolyónál tömény gázolaj jön levegő nélkül ez lelett légtelenítve.
pumpáltam félnapon át meg csövet szorítottam meg mindent próbáltam.
Fan! Erre nemtudsz valami okosságot?
püföltem kopogtattam mindent csináltam vele de semmi.
kihúzta a gyufát de holnap beverem az ódalát ha nem lesz jó
A commonrail bezzeg!
IGaz ebben leszívta a fagy az akksikat de rátőtöttünk egy fordúlatra mint a doxa. nemkell légteleníteni nem buziskodik ésmég ügyesebb rugalmasabb is.
amíg nincs vele baj hehe
motort szereltem de ez az utolsó idén ami rendberakódik. már régen elkellett volna felejteni őket, csak nemtudok szabadulni a hobbytól szeretek szerelgetni nyugisan.
Navara motor régen készenvan, de egymagam nemtudom helyére tenni, várom a megfelelő alkalmat amikor megfelelő emberek vesznek körül...
Pista bácsi vagy valaki nem tudna nekem segíteni Massey Ferguson 690-es hátsó lámba márka/kód vagy valami azonosítószámban ami alapján meg lehetne rendelni? Igazából a Landinimre kellene mert bazi nagy kamionlámpa van rajta és szőlőbe sose látni semmit se tőle
nem tudom, hogy mi a rossz benne. gomba az jó. viszem villamosságihoz aki kiméri, hogy az-e a rossz, ha az, akkor beszélünk, de ha nem vészes az új, akkor nem javítgatok, mert az üzemenyag lehet többe kerülne
24488 hozzászólás
Válasz #14885. hozzászólásra
hát hátul az alján van egy kocka dekni amit letudok venni de még nem tettem. z biztos, hogy ami lécet mozgat a leállítókar az az adagoló felső harmadában fut elejétől végéig, ezt innen nemtudom elérni megközelíteni hozzányúlni.
Holnap leveszem ezt az ablakot azért.
Annakidején a krisztálon kézigázt rákellett rámolni csutkára és megkoppintani az adagoló ódalát katant egyet és már indult is. Vertem eztis de nemment...
Válasz #14884. hozzászólásra
MF Pisti végleg lelépett a színről? Szerintem ő tudna segíteni. Ha tudsz hozzá kontaktot, keresd meg.
ja van adagoló oldalán egy kis elektromos patron ami a hidegindítója neki. Ezt valamiért lekötötték róla első tulajdonosánál... Ha adok neki 12voltot direktben kattan és behúz a mágnes le is vettem megnéztem. Ősszel volt amikor nem akart beindulni adtam ennek áramot és első dugattyúra ment.
De most ezsem segít hogy bekapcsolom ezt a dúsítóját
Válasz #13627. hozzászólásra

osztán hagyományos bosch adagoló van é rajta???
Van é rajta dekni a hátulján????
osztán lehete látni az adagoló elemeket valahol???osztán az a fogasléc mozgatja é az adagoló elemeken lévő fogasíveket????osztán bijon diesel vot e benne???osztán nem é leragadtak az elemek e és ezé nem szí gázolajat az elem és ezé nem is nyom???osztán lehete hozzányúni???
Osztán kilehet e szerelni a csócsonkot és kivenni a fejszelepet meg a tömítést osztán önindítozni...hogy mozog -e az elem...és ha nem mozogaz elem meglehete mozgósítani valamivel mer a verés az sokmindennek jót tesz osztán lehet e neki baja más is mondjuk hogy vót víz a gázolajba télen osztán berozsdát ás ezé tapadt le osztán szerinted mi van????
van e rajta közös tüzelő anyag csatorna szelepje osztán pumpáláskor a nyomástartó adott é hangot...????????????????????????????????????????????
Válasz #14883. hozzászólásra
adagolón van szerelőablak?
Lala Te mivel fogtad el a visszafolyó csövet???
átfolyásmérő előtt vagy után?
Nálam érdekes a helyzet, mert az atfolyásmérő betáp oldala kivan iktatva ezért nem is mutat fogyasztást...
A visszafolyó viszont bevan kötve.
Gondoltam arrais ,hogy rossz a tápszivattyú, de a kombájné sem tud felkeményedni csak határozottan nehezen nyomóvá vállni és így megy soksok éve rossz nemlehet.
Ezen új résolajcső van rézből forrasztott rendszer ezt nemigen nyomja szét inkább a gumicsövet hehe de ezt nemkéne megvárni.
Viszont ez nem is pöffent! semmit! de aztis mondom, hogy egyszerűen nem tol anyagot a magasnyomású csövekre
és ezzel mit tudok csinálni???
kombájnét egyszer buheráltam unalmamban, majdnem ugyanez az adagoló, sőt ugyanez csak régebbi évjárat. Az ha áll novembertől júniusig is megpumpálom és beröffen simán.
Válasz #14867. hozzászólásra
A Claas olajak nem voltak rossz árban. Egy telefont az Axiálhoz megér.
Fiúk! lala!
Én ezeken túlvagyok!
leállító kar is helyén van, levettem adagoló orrán 27-es kulccsal egy kupakot ahová benyúltam és ha a leállítókart mozgatom akkor elől mozog ez a léc. Viszont a gázkarra ez nem mozdúl.
Sprével megétettük rendesen, a motor szó szerint beindult és járt. Trakisom pármásodpercenként belefújt egy picikét és a motor ketyegett de nem gázolajtól. Hanem a sprétől.
Elszorítottam pumpáltam mint állat felkeményedik a tápszipirtyó de nem kőkeményre azért.
Viszont így sem lett jobb.
Most jön a lényeg, letekertem a magasnyomású csöveket az adagolóról, a kis csonkokban áll a gázolaj de nem fúj nem köpköd nemcsinál semmit, ezt nem értem.
Lehet hogy belül felakadt valami fogasléc akármi, nemláttam még belülről az adagolót, de szívat ez tény.
és hiába szorítom el hiába pumpálom nem megy.
se sprével se nélküle.
egyébként ez nem a világ legjobb traktora sose mondtam.
A 6497-esben meghaltak az akksik télen. Picit rátöltöttem éppenhogycsak megmozdította a motorját de első dugattyúra ment. EZ a világ legjobb traktora...
Válasz #14879. hozzászólásra

Lehet!
Válasz #14869. hozzászólásra
(gondolom azóta is próbálgatják)
Válasz #14877. hozzászólásra

Az se rossz!!!!
Válasz #14876. hozzászólásra
Na ekkor jön az alátét a rugó alá.
Egyszer az IFA tipusú csapásmérő eszközön volt ilyen tünet. A szívás az volt hogy egy marék,új szelep is olyan volt hogy simán át lehetett fingani
Válasz #14875. hozzászólásra

Már én is ott jártam idegileg,hogy meggyújtom......
Válasz #14874. hozzászólásra

Ja így mindjárt más a leányzó fekvése
Válasz #14872. hozzászólásra
Fölkeményedik,de mire beülsz és indítózol,már nincs benne nyomás,mert nincs rajta nyomástartó szelep!

Ha leejti,qrva nehéz beindítani!!!
Én egy fél napot szoptam vele,mikor bejött az egyik rábás,és 3 perc alatt beindította......
Ugyan ez volt a jelenség....
Pumpálod ? Átfolyik és nem keményedik fel ?
Válasz #14870. hozzászólásra

szerintem is ,üresállásba felnyomta az elemet ,azt fent maradt és nem engedi fordulni a lécet
remélem nem..
+++++ plusszok vannak a leállító rendszert nézd át... vagy egy kis spré akkor mit csinál, s ha nem kapja akkor a kályhától.., de nem akarlak elkeseríteni víz is lehet .. nem írom le hogy hol..

Cső elszorít,fölpumpál. Egyik indítózik,a másik közben folyamatosan pumpálja a tápszivattyút. mikor már legalább 3-4 henger gyújt,szorító lekap,tápszivattyú folyamatosan pumpál,míg nem megy mind a 6 henger. A szorító lekapását nagyon el kell találni,mikor veszed le,mert ha hamar akkor leáll,és kezdheted előlről az egészet,ha meg későn, akkor szétbaxa a résolajcsövet.
De én mondjam meg jd-s,hogy hogy kell a világ legjobb traktorát beindítani?????
Én ma már tárcsáztam. De engem is megxopatott a gép... a vége felé fogyott belőle az akarat... azt befejeztem átmentem még egy másik táblába ott 3 kör alatt ledadogott. Hazajöttem szétkaptam... összes szűrű tele takonnyal meg vízzel. Igaz vagy két éve volt utoljára nézve rajta ilyesmi. De a télen még -15 be ment pöcc-röfre. Most meg a jó langyos időbe odalett az akarata.
Nézz bele abba az adagolóba rendesen. Biztos hogy valami pitiáner dolog van megakadva benne.
Válasz #14865. hozzászólásra
a 6480-as váltójában milyen olajat használtok? És az elsőhídban?
Szerintem annak ugyanaz a váltója mint az axionnak. Az nh kenőanyagaihoz képest ezek az olajok kb 25-30% -al drágábbak, ezért érdeklődök hogy hol lehetne ugyanazt megvenni esetleg más színű kannában.

egy kis spré,csodákra képes
Válasz #14864. hozzászólásra
Majd Ermike kiokít mert neki van 5455-höz ilyen garnitúra én már nem emlékszem a méretekre ennél.
Nem túl sokért vette nemtúl sok munkával helyreszedte és jólesz neki nagyon a tavaszi munkálatoknál kapálásnál vegyszerezésnél...
Szanberg! Te vágod az ilyesmit, milyen müvelökerék megy az 5465ösre? Esetleg hol lehet valamit olcsón beszerezni? Németböl tudok hozni pár százezerért, elöl hátul felni + gumi (kb. 80-90%), ennyiért gonolom Magyarba nem úszom meg.
Csak azt nem tudom még milyen méret való rá. Tipp? Köszi elöre is!
Nembírom elindítani az Xtrát!!!

Ősszel pöccröff állapotban állítottam le oda ahol most is áll.
Már kicseréltem minden szűrőt kipucoltam minden átereszt csövet minden nyavaját.
Levegő már seholsincsen százszor mindent légtelenítettem.
Aztán levettem a magasnyomású csövekből párat az adagoló tetején és nem nyom semmitsem itt!!!
áll a csonkban a gázolaj de nem nyom nem köpköd nemcsinál semmit...
Beszéltem me emberekkel, lehet olyan hogy fogasléc felakad???
Soros hagyományos mechanikus Bosch adagoló, mondom ősszel ment mint a doxa.
Elején letekertem egy kupakot amin benyúlok és ha a leállító kart mozgatom az mozog bent tehát ezzel baj nemlehet elvileg. Viszont azt nemtudom, hogy ennek a lécnek ami adagoló elejétől végéig fut ezt a gázkar máködteti e!?!?!?!? a lellító kar igen de a másik nem.
Vagy esetleg valami egymásbanfutó sínes akármi nemlehet benne?
Valahol ittlehet a kutya elásva mert az adagoló visszafolyónál tömény gázolaj jön levegő nélkül ez lelett légtelenítve.
pumpáltam félnapon át meg csövet szorítottam meg mindent próbáltam.
Fan! Erre nemtudsz valami okosságot?
püföltem kopogtattam mindent csináltam vele de semmi.
kihúzta a gyufát de holnap beverem az ódalát ha nem lesz jó
A commonrail bezzeg!
IGaz ebben leszívta a fagy az akksikat de rátőtöttünk egy fordúlatra mint a doxa. nemkell légteleníteni nem buziskodik ésmég ügyesebb rugalmasabb is.
amíg nincs vele baj hehe
Mf 3115-ről tud valaki valamit mondani? Milyen gép, vannak-e tipushibái, érdemes-e foglalkozni vele?

Válasz #14860. hozzászólásra

nem kell kapkodni! legalább tovább bírja
motort szereltem de ez az utolsó idén ami rendberakódik. már régen elkellett volna felejteni őket, csak nemtudok szabadulni a hobbytól szeretek szerelgetni nyugisan.
Navara motor régen készenvan, de egymagam nemtudom helyére tenni, várom a megfelelő alkalmat amikor megfelelő emberek vesznek körül...
Válasz #14858. hozzászólásra

még ha szerelné!
Válasz #14854. hozzászólásra

Azért nem látod, mert szereli a navarrát.........

Válasz #14855. hozzászólásra
Csak az aszfaltúton lesz kicsit nehézkes így a közlekedés!

Az elsőben természetesen
és repűlök a Prontóval.
jövőhéten lehet feldobok mégegy pár ikret hátra mert így olyan snassz hehe
Szanberg, nem látom jól, hogy te az első vagy a hátsó gépedben ülsz?

Pista bácsi vagy valaki nem tudna nekem segíteni Massey Ferguson 690-es hátsó lámba márka/kód vagy valami azonosítószámban ami alapján meg lehetne rendelni? Igazából a Landinimre kellene mert bazi nagy kamionlámpa van rajta és szőlőbe sose látni semmit se tőle

Válasz #14851. hozzászólásra
nem tudom, hogy mi a rossz benne. gomba az jó. viszem villamosságihoz aki kiméri, hogy az-e a rossz, ha az, akkor beszélünk, de ha nem vészes az új, akkor nem javítgatok, mert az üzemenyag lehet többe kerülne
Válasz #14843. hozzászólásra
Mi a rossz benne? Kompletten van a műszerfallal az óra?
Tudok szerelőt aki javít ilyeneket.
Válasz #14849. hozzászólásra

Válasz #14848. hozzászólásra
ki van könnyítve. kiszolgáló traktornak ajánlják. talajra nehéz munkára nem való a CÉG szerint
Válasz #14838. hozzászólásra
miért?
Válasz #14833. hozzászólásra
Most nézem..
Válasz #14844. hozzászólásra
olyan boltba nem járok. nekem gyári kéne
Válasz #14834. hozzászólásra

Ára 50.000 juró!!! Annyit nem ér, szerintem!!!
Válasz #14843. hozzászólásra

Mtz boltban 1980 forint a csöves ,mindenbe stimmel
nem tudja valaki, hogy mennyi lenne egy hőfokmérő óra a 6280-ba?
Válasz #14837. hozzászólásra
ma beizzítottam a 6280-at. pöcc-röff. kapta az ívet a nagynyomásúval. jövőhéten megy vizsgára
Válasz #14837. hozzászólásra

Van attól jobb példány is, csak a típust akartam volna szemléltetni
Válasz #14839. hozzászólásra
nem is adnám!!!
neked főleg mert nem érdemelnéd meg.