Itt a helyi tsz utódnál, mosni kellet a mtz hűtőjét mert eldugult. A fószer fel ált a mosó rámpájára és berakta rükvercbe a gépet mert fék az nem volt. A mühelyfőnők meg ált a háta mögött az l200-al. A traki mosás közben elkezdett gurulni és beindult.
A vezetőség nem örült a dolognak.
Válasz Tom250 #2195. hozzászólásáraamikor megvettük az első mtz-t,még a szivattyút is amikor nemkellett,ugyanigy kapcsolgattam.(pl.:rendsodrózás,bálahordás,mondjuk akkor azért még a bálahordás az nagyszó volt.mert általába ömlesztve ment a cucc...
Válasz Tom250 #2193. hozzászólásáraugyanúgy kapcsolom,mint a kompresszort.leállitva.ha elsőre nem megy,rápöccintem öninditóval,utána megy.ha megint nem megy,akkor megint pöcc....1x,2x,ha kell3x.álltalába másodszorra mindig kapcsolható.(álló motornál)
Válasz TeljesenMindegy #2187. hozzászólásáraAz Mtzn miként ugrik be sebességbe.? Egy szinkron válto még ha nagyon oda van esetleg a szinkron átviheti a hajtást amitől meg gurul. De tolokerék csak kerreg. Ellenben ha a váltoban egy széthullott csapágy miatt a hajtást átviszi a másik tengelyte magyarul szorul attol is gurulhat. Különben nem. Amugy kerék alatt lenni járo motornál soha nem életbiztositás.
Válasz Jakabjóska #2186. hozzászólásáralucerna vágóasztal:megmeritette vakondtúrással,kiszállt kipucolja az asztalt.az meg fogta magát oszt beindult(nem a gép,hanem az asztalhajtás)
kaszálltam én is azzal nemsokat.az mtz ozzá képest ergonomiailag full-full exta.működtetem a hidraulikát,közbe kormányozok,elmegy aszervó....+ilyen apróságok.....
Válasz Tom250 #2189. hozzászólásáraMert úgy tudod átváltani,hogy mikor váltani akarsz akkor a másik kezeddel a gázrudazattal leállítod a trakit. És mikor még mozog a motor akkor tudod átváltani a kardán fordulatot.
Válasz Ares 826 #2183. hozzászólásáraEmtézé alá is be kell feküdni járó motor mellett, ha át akarja az ember váltani a kardán fordulatot. Monnyuk nem egy örömteli pillanat.
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraAutomata kuplungos állítolag.
Volt hogy tsz időkben kocsma előtt a védőital fogyasztasa közben a 2 szemben álló ketyegő(rossz akksi miatt) összeugrott...
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraNem azért de ezeknél a gépeknél az üres állás az 1. és 2. sebesség között van nem pedig az előre vagy hátramenet között.
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraHát én még nem tapasztaltam ezt a jelenséget, de ha nagyon kopott a váltó rész akkor lehet! Tanulság javítás közepette motor leállítódik, vagy nem állunk elé, ha meg menni akar magától hagy dolgozzon egyedül!!
Válasz Tom250 #2180. hozzászólásáraA leggyengébb pontot megtalálta, szerelő barátomat az E-301 szöcske akarta eltaposni, berázkódik sebességbe állítólag .
Válasz mtz1221 #2166. hozzászólásáraNem azért kell emberként viselkedni, mert valaki apa lett. A másik ember mellett akit ép készülsz agyon verni ugyanúgy ott ülhet a gyereke. Lásd...Olaszliszka. De ha nem ül ott senki....akkor is.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraHasonlót megcsinált egy kamionsofőr is az ismerősömmel, aki nem tudta elengedni a kamiont mihánt utolérte a kombájt. Amikor elengedte a kamiont, az kielőzte, és megált. A kamionsofőr kiugrott belőle pajszerral és szaladt a kombájn felé. Az ismerősöm is kiszált a kombájnból, elvette a kaminsofőrtől a pajszert, és a kamionistát a saját pajszerével jól elzuholta. Rossz emberre akadt rá az ismerősöm személyében, mert nagyon szeret verekedni, és tud is. Lehet ő is egyszer rátalál az emberére, de addig is "ő a Jani, ha nem is annak hívják"
Egyik barátom Boszniába fuvarozta a gabonát. Előtte is tolt egy büntető fékezést egy autós. Na az majdnem lezúgott a szerpentinen. A kiérkező rendőrnek elmesélve a történetet. Annyi volt a reakció, hogy örüljön hogy él. És nem lőtték le,amiért tolt egy büntető féket. Gyakorlatilag az autóban bent ülő családját is veszélyeztette.
Válasz mtz1221 #2169. hozzászólásáraAzt hiszem értem. Egysávos, rossz utakon odafigyelünk mi is, elengedjük a gyorsabbakat. A videón viszont két sávos aszfaltút van. Szerintem ilyen helyen a trakisnak az ég világon nem kell elengednie senkit. Záróvonalnak vége, és ha nem jönnek szembe, akkor lehet előzni. Autósként/motorosként sem várom el, hogy mg vontatós bocsánatot kérjen, hogy aszfalt útra hajtott, ahol szabályos.
Válasz mtz1221 #2169. hozzászólásáraOlyan utakon nyilván, igaz. Azért a rendes közutakon egy traktort meg lehet előzni, anélkül, hogy lehúzódna. De van itt is olyan, ahol le kell, ott le is szoktam. Viszont van ahol a kombájn még főúton is húz egy kilóméteres sort, mert egyszerűen nem tudnak megelőzni mert nagy a szembejövő forgalom, lehúzódni meg van ahol nem tudok akár 5km-en keresztül sem, sehol. Vagyis le tudok, de csak a személykocsi tud kikerülni, a kamion nem, szoval fölösleges megállni, mert ugyis bedugul. Volt aki megelőzött és integetett, de ki még nem szállt senki, a pajszert nem kellett magamhoz venni. Nálunk csak hangemberek vannak. De ott
Én jövök ki megint teljes állatnak,pedig csak 50%-ék az bennem. Az a gondom hogy én elvárom az emberektől amit magamtól is elvárok,és ez minden problémám okozója.Felénk még van nagyon sok 3 méteres út is például ahol km-ként vannak kítérők(mint a buszmegállók).Na most ha én azon az úton megyek és jön szembe traktor akkor félre megyek autóval/traktorral is ha hamarább oda érek.De ha a másik ér oda előbb és jön nekem mint állat,akkor megállok az útközepén autóval/traktorral is és oldja meg,ha nehéz volt megállni neki betonos kitérőn,vagy a kitérő előtt hogy én félre mennyek.Az meg hogy nem engednek el annyit tesz nálam hogy pl egy 3-3.5 méteres akármivel megy a 3 méteres úton (vagy a 6 méteres közepén)És nem enged el kilómétereket,old meg ahogy tudod még a kitérőknél sem kell neki lassítani hogy legyen időd elkerülni.
Válasz B.Bali #2164. hozzászólásáraMiért kellett követned,sok volt a szembejövő telt vonal volt perceken keresztül vagy fájt a faca rátok és nem engedett el mert ő a nagyobb ? ha az utolsó akkor rá kell hagyni,had legyen még nagyobb pöc,nem ?
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraÉpp ma is követtem egy mtz-t, főútvonalon hosszú percekig. Akkor nekem is büntető fékeznem kellett volna? Meg a km-es kocsisorból ami mögötte jött másoknak is fékezgetni kell? Vagy kivenni a gépből és megverni?
Válasz R Sándor #2158. hozzászólásáraLehet,de én is csak akkor tartom magam az igazamhoz,ha úgy történt volna hogy km-ken keresztül nem engedte el mert nem érdekelte.
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraSzerintem igen.Csak ott bacta el ha nem érezte magában hogy ez is megtörténhet,akkor legyen bátorsága ki venni az elkényeztetett majmot a traktorból és megtaposni és lesz ami lesz.
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraaz orrsúly jo tartozék. Szerintem én sem tudtam volna megállni olyan hirtelen veszett temponál csuszik is tol is netán félrehuz ajjaj . Szerintem én is bementem volna a kalaptartora.
Válasz A.I. #2152. hozzászólásáraOlvastam,nem voltam ott de szerintem a traktoros is lehettet bűnös nem csak az autós.Még haverokkal autóztunk jó pár tükröt levertünk szerelővassal,mert km-tereket megvezettek benünket.És pont így mikor elengedett végre akkor megálltunk előtte az út közepén és kiszáltunk.Lássátok a traktoroson is hogy egy felfújt hólyag aki meg eresztheti magának hogy neki mehet az autónak.
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólására Ha így is volt akkor utána már nem sietett, és ráért büntető fékezni??? Akkor ez a megoldás az autós szerint?? Megérdemelte. Szerintem útóljára büntető fékezett ennek az istennek az idejében.
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólásáraDe. de inkább ha sikerül megelőzni otthagyom mert az uticél fontosabb mint egy idegen lelki világa. Meg hátha alul marad nem probálkozok.
Szerintem az a traktor felezővonalon túl ment és koccant az autó előzés közben.Vagy pöcs volt a traktoros és km-eket megvezette az autóst mire meg bírta előzni.Mert a traktorosok között nem láttatok még seg fejet gondolom ?
2649 hozzászólás
Itt a helyi tsz utódnál, mosni kellet a mtz hűtőjét mert eldugult. A fószer fel ált a mosó rámpájára és berakta rükvercbe a gépet mert fék az nem volt. A mühelyfőnők meg ált a háta mögött az l200-al. A traki mosás közben elkezdett gurulni és beindult.
A vezetőség nem örült a dolognak.
Válasz Tom250 #2195. hozzászólásáraamikor megvettük az első mtz-t,még a szivattyút is amikor nemkellett,ugyanigy kapcsolgattam.(pl.:rendsodrózás,bálahordás,mondjuk akkor azért még a bálahordás az nagyszó volt.mert általába ömlesztve ment a cucc...
Válasz Tom250 #2193. hozzászólásáraIgazából én meg sehogy,nekünk nem kell az ezres fordulat.
Válasz Tom250 #2193. hozzászólásáraIgazából én meg sehogy,nekünk nem kell az ezres fordulat.
Válasz fexco #2194. hozzászólásáraPontosan ugyanígy szoktam én is!
Válasz Tom250 #2193. hozzászólásáraugyanúgy kapcsolom,mint a kompresszort.leállitva.ha elsőre nem megy,rápöccintem öninditóval,utána megy.ha megint nem megy,akkor megint pöcc....1x,2x,ha kell3x.álltalába másodszorra mindig kapcsolható.(álló motornál)
Válasz máris szomszéd #2190. hozzászólásáraÉn eddig leállított motornál kapcsoltam, bár szerintem ezután is így fogom
Válasz TeljesenMindegy #2187. hozzászólásáraAz Mtzn miként ugrik be sebességbe.? Egy szinkron válto még ha nagyon oda van esetleg a szinkron átviheti a hajtást amitől meg gurul. De tolokerék csak kerreg. Ellenben ha a váltoban egy széthullott csapágy miatt a hajtást átviszi a másik tengelyte magyarul szorul attol is gurulhat. Különben nem. Amugy kerék alatt lenni járo motornál soha nem életbiztositás.
Válasz Jakabjóska #2186. hozzászólásáralucerna vágóasztal:megmeritette vakondtúrással,kiszállt kipucolja az asztalt.az meg fogta magát oszt beindult(nem a gép,hanem az asztalhajtás)
kaszálltam én is azzal nemsokat.az mtz ozzá képest ergonomiailag full-full exta.működtetem a hidraulikát,közbe kormányozok,elmegy aszervó....+ilyen apróságok.....
Válasz Tom250 #2189. hozzászólásáraMert úgy tudod átváltani,hogy mikor váltani akarsz akkor a másik kezeddel a gázrudazattal leállítod a trakit. És mikor még mozog a motor akkor tudod átváltani a kardán fordulatot.
Válasz Tom250 #2188. hozzászólásáraMilyen okból?
Válasz TeljesenMindegy #2187. hozzászólásáraAzt járó motornál kell??

Válasz Ares 826 #2183. hozzászólásáraEmtézé alá is be kell feküdni járó motor mellett, ha át akarja az ember váltani a kardán fordulatot. Monnyuk nem egy örömteli pillanat.
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraNa igen, az E-302 tudott önálló is lenni......
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraAutomata kuplungos állítolag.
Volt hogy tsz időkben kocsma előtt a védőital fogyasztasa közben a 2 szemben álló ketyegő(rossz akksi miatt) összeugrott...
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraNem azért de ezeknél a gépeknél az üres állás az 1. és 2. sebesség között van nem pedig az előre vagy hátramenet között.
Válasz Zoli 63 #2182. hozzászólásáraHát én még nem tapasztaltam ezt a jelenséget, de ha nagyon kopott a váltó rész akkor lehet! Tanulság javítás közepette motor leállítódik, vagy nem állunk elé, ha meg menni akar magától hagy dolgozzon egyedül!!

Válasz Tom250 #2180. hozzászólásáraA leggyengébb pontot megtalálta, szerelő barátomat az E-301 szöcske akarta eltaposni, berázkódik sebességbe állítólag .
Válasz Tom250 #2180. hozzászólásáraEnnél már csak az lenne kellemetlenebb, ha a kacat helyett valami értékes autó állt volna a garázsban.
hoppá
Válasz mtz1221 #2166. hozzászólásáraNem azért kell emberként viselkedni, mert valaki apa lett. A másik ember mellett akit ép készülsz agyon verni ugyanúgy ott ülhet a gyereke. Lásd...Olaszliszka. De ha nem ül ott senki....akkor is.
Válasz GREVEN #2176. hozzászólásáraEz valami szük nyomtávu traktor gyümölcsösből?
Mert a Citroenon nem nagyon látni törést az első ütközőn kívül.
Válasz GREVEN #2176. hozzászólásáraEzt se hiszem hogy kilencvenes tempónál hozhatták össze.Nagyon csúnyán néz ki az 5 tonnás traktor.
Nehéz szavakkal leírni
Nem magyar, de ehhez mennyivel kellett már menni??

Válasz Sk Laci #2173. hozzászólására Megérdemelte, ha ilyen hülye
3
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraHasonlót megcsinált egy kamionsofőr is az ismerősömmel, aki nem tudta elengedni a kamiont mihánt utolérte a kombájt. Amikor elengedte a kamiont, az kielőzte, és megált. A kamionsofőr kiugrott belőle pajszerral és szaladt a kombájn felé. Az ismerősöm is kiszált a kombájnból, elvette a kaminsofőrtől a pajszert, és a kamionistát a saját pajszerével jól elzuholta. Rossz emberre akadt rá az ismerősöm személyében, mert nagyon szeret verekedni, és tud is. Lehet ő is egyszer rátalál az emberére, de addig is "ő a Jani, ha nem is annak hívják"
Egyik barátom Boszniába fuvarozta a gabonát. Előtte is tolt egy büntető fékezést egy autós. Na az majdnem lezúgott a szerpentinen. A kiérkező rendőrnek elmesélve a történetet. Annyi volt a reakció, hogy örüljön hogy él. És nem lőtték le,amiért tolt egy büntető féket. Gyakorlatilag az autóban bent ülő családját is veszélyeztette.
Válasz mtz1221 #2169. hozzászólásáraAzt hiszem értem. Egysávos, rossz utakon odafigyelünk mi is, elengedjük a gyorsabbakat. A videón viszont két sávos aszfaltút van. Szerintem ilyen helyen a trakisnak az ég világon nem kell elengednie senkit. Záróvonalnak vége, és ha nem jönnek szembe, akkor lehet előzni. Autósként/motorosként sem várom el, hogy mg vontatós bocsánatot kérjen, hogy aszfalt útra hajtott, ahol szabályos.
Válasz mtz1221 #2169. hozzászólásáraOlyan utakon nyilván, igaz. Azért a rendes közutakon egy traktort meg lehet előzni, anélkül, hogy lehúzódna. De van itt is olyan, ahol le kell, ott le is szoktam. Viszont van ahol a kombájn még főúton is húz egy kilóméteres sort, mert egyszerűen nem tudnak megelőzni mert nagy a szembejövő forgalom, lehúzódni meg van ahol nem tudok akár 5km-en keresztül sem, sehol. Vagyis le tudok, de csak a személykocsi tud kikerülni, a kamion nem, szoval fölösleges megállni, mert ugyis bedugul. Volt aki megelőzött és integetett, de ki még nem szállt senki, a pajszert nem kellett magamhoz venni. Nálunk csak hangemberek vannak.
De ott 

Én jövök ki megint teljes állatnak,pedig csak 50%-ék az bennem.
Az a gondom hogy én elvárom az emberektől amit magamtól is elvárok,és ez minden problémám okozója.Felénk még van nagyon sok 3 méteres út is például ahol km-ként vannak kítérők(mint a buszmegállók).Na most ha én azon az úton megyek és jön szembe traktor akkor félre megyek autóval/traktorral is ha hamarább oda érek.De ha a másik ér oda előbb és jön nekem mint állat,akkor megállok az útközepén autóval/traktorral is és oldja meg,ha nehéz volt megállni neki betonos kitérőn,vagy a kitérő előtt hogy én félre mennyek.Az meg hogy nem engednek el annyit tesz nálam hogy pl egy 3-3.5 méteres akármivel megy a 3 méteres úton (vagy a 6 méteres közepén)És nem enged el kilómétereket,old meg ahogy tudod még a kitérőknél sem kell neki lassítani hogy legyen időd elkerülni.
Válasz mtz1221 #2165. hozzászólására"nem engedett el" Ezt hogy érted? Le kellene húzódnia, vagy félreállnia?
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraPontosan!

Válasz bandigh #2163. hozzászólásáraJól van na apa ként már én sem csinálom,mert nem bírják a gyerekek az erőszakot meg a nagy hangot.
Válasz B.Bali #2164. hozzászólásáraMiért kellett követned,sok volt a szembejövő telt vonal volt perceken keresztül vagy fájt a faca rátok és nem engedett el mert ő a nagyobb ? ha az utolsó akkor rá kell hagyni,had legyen még nagyobb pöc,nem ?
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraÉpp ma is követtem egy mtz-t, főútvonalon hosszú percekig. Akkor nekem is büntető fékeznem kellett volna? Meg a km-es kocsisorból ami mögötte jött másoknak is fékezgetni kell? Vagy kivenni a gépből és megverni?
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraAki megáll előtted az út közepén és kiszàll emberkedni, az se egy kultúrharcos
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraDe komolyra forditva kár'hogy nem tudni mi az előzmény.
Válasz mtz1221 #2160. hozzászólásáraA viz nem kell bele. Akkor elenged mindenkit.
Válasz .Richard. #2157. hozzászólásáraHát minek a tükör ha úgy sem néz bele.
Válasz R Sándor #2158. hozzászólásáraLehet,de én is csak akkor tartom magam az igazamhoz,ha úgy történt volna hogy km-ken keresztül nem engedte el mert nem érdekelte.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraÚgy látom 45 év után először nem értünk egyet.
Válasz mtz1221 #2154. hozzászólásáraIlyen barbárok vagytok?tükör??? Hűtőbe 12es betonvas!
Válasz R Sándor #2153. hozzászólásáraSzerintem igen.Csak ott bacta el ha nem érezte magában hogy ez is megtörténhet,akkor legyen bátorsága ki venni az elkényeztetett majmot a traktorból és megtaposni és lesz ami lesz.
Válasz R Sándor #2153. hozzászólására
az orrsúly jo tartozék. Szerintem én sem tudtam volna megállni olyan hirtelen veszett temponál csuszik is tol is netán félrehuz ajjaj . Szerintem én is bementem volna a kalaptartora. 
Válasz A.I. #2152. hozzászólásáraOlvastam,nem voltam ott de szerintem a traktoros is lehettet bűnös nem csak az autós.Még haverokkal autóztunk jó pár tükröt levertünk szerelővassal,mert km-tereket megvezettek benünket.És pont így mikor elengedett végre akkor megálltunk előtte az út közepén és kiszáltunk.Lássátok a traktoroson is hogy egy felfújt hólyag aki meg eresztheti magának hogy neki mehet az autónak.
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólására Ha így is volt akkor utána már nem sietett, és ráért büntető fékezni???
Akkor ez a megoldás az autós szerint?? Megérdemelte. Szerintem útóljára büntető fékezett ennek az istennek az idejében.
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólásáraOlvass egyel lejebb légyszi!
Válasz mtz1221 #2150. hozzászólásáraDe. de inkább ha sikerül megelőzni otthagyom mert az uticél fontosabb mint egy idegen lelki világa. Meg hátha alul marad nem probálkozok.
Szerintem az a traktor felezővonalon túl ment és koccant az autó előzés közben.Vagy pöcs volt a traktoros és km-eket megvezette az autóst mire meg bírta előzni.Mert a traktorosok között nem láttatok még seg fejet gondolom ?