Válasz #1859. hozzászólásra
Ha van domb akkor 3.3 . A MW on volt valami simito a kapak utan de nem mukodott le kellett dobni. Szerintem jobb helyen van elol a simito.
Metalwolf nagyon jó dolgokat készítenek, mindenük strapabíró, és nem csak addig kellesz nekik amíg megveszed a gépet, utána is mehetsz hozzájuk bátran ha valami kell még hozzá esetleg.
Sajna elvitték mind a kettőt.Közben vettem egy házi gyártású 2,7-es 24 kapásat.80-ért.Elég masszív és súlyos darab.Ezen csak 1 rögtörő henger van és sajna az is fix,de kipróbálva a kapák elég mélyre lehúzzák a hengert is.Most agyalok azon,hogy lehet kéne csinálnom hozzá egy feszítő rugós tartót
Nekem a Rau tetszik jobban. Bár a váza szemre gyengébbnek tűnik, de ami nehezebb nem biztos hogy erősebb is. A rögtörője az olcsóbbiknak ha jól láttam fix, a mélysége nem állítható, ami nem előny.
Üdv. Nagyon jól néz ki illetve jó munkát is végez. Azt szeretném kérni, hogy megmérnéd a tengely vastagságát és a csillag lapjainak szélességét, vastagságát és osztástávolságát. Előre is köszi
Válasz #1844. hozzászólásra
Az baj hogy két sorba tettétek,3-4 be már nem lenne gond.De akkor meg a trakinak nehéz lenne emelni mert hosszú lenne.De az a csilag rögtörő quva jó az elején.
tavaszi szántásba nem jo, ha már gazos a talaj, mert a kapákat sűrűre raktuk és összehúzza a gyökereket és betömődnek a kapák, viszont szerintem meg ritkábban meg sok értelme nincsen.
Hát nem tudom mi lenne nekem jó,tavaly próbáltam először kombinátorozni egy kölcsön géppel.Tetszett a munkája,ezért is akarok venni egyet.Ma találtam még egyet.Igaz kicsit drágább,de ez 2,4-es rau.
Szerinted melyik lenne a jobb választás?
Üdv!
Olyan kérdésem volna,hogy házilag össze rakva mennyiből jönne ki egy 2méteres,2 rögtörős hattyúnyakas kombinátor?Hegesztő vagyok,gépeim vannak,csak anyag árrakkal nem vagyok tisztában.
Környékbe már 120-ért lehet venni a fenti paraméterekkel megegyező jó állapotú kombinátort.
Szóval érdemes vele vesződni vagy az se jönne ki olcsóbbra?
Válasz #1830. hozzászólásra
Érdekel . El mennék megnézni majd de egyenlőre a rávalóval vannak gondok mert a búza még nincs kifizetve . Hirdetésekben a teló szám a tiéd ?
Télen ezt sikerült venni 180ló öreg gép húzza omikronos 7.2 elég massziv és szépen dolgozik 30mázsa körűli., egy baja kis hengerek nyers talajon berakodik
Válasz #1822. hozzászólásra
Csak legalább 3 sorosat érdemes csinálni, 8-10 cm osztástáv, a kapákat olyan messze egymás mögé h ki bird cserélni. 2 sor túl sűrű, beragad a kóré, 10cm osztásnál ritkább nem dolgozik.
Válasz #1821. hozzászólásra
Attól függ! Kombimat a régebbi, csővel merevíti a rögtöröhengert terhelő monkahengert a vázkeret elejéhez, két vékony munkahenger csukja a vázszárnyakat, az Unimat 1 vastag munkahengerrel / kb 15cm/ csukja a szárnyakat, rt terhelő mh fele a másiknak, és a vázhoz illeszkedik/ nincs merevítés előre/.
Engem alapvetően totál kopasz váz / rt henger és kapák, kapatartók nélkül/ érdekelne. Te merre laksz?
Üdv!
Új kombinátort építek 32x12-es rúgós kapákkal és azt szeretném kérdezni, hogy milyen lenne az optimális gerenda távolság. 2,1 m széles és 2 soros lenne.
Köszönöm az érdeklődését. 160LE után 6m széles hidraulikusan összecsukható Eurokult kombinátort tudok javasolni.
A 6.0UH Eurokult alapfelszerelésben 60x12 kapákkal, rugós fésű sorral és csöves hengerrel van felszerelve.
3758 hozzászólás
Válasz #1859. hozzászólásra
Ha van domb akkor 3.3 . A MW on volt valami simito a kapak utan de nem mukodott le kellett dobni. Szerintem jobb helyen van elol a simito.
Válasz #1856. hozzászólásra

(3,6-hoz 100Le kellene :( )
Nekem tetszik a Helti is, de 90 Le-höz 3,3m-ert írnak
Földjeim kissé dimbesek dombosak..
Válasz #1857. hozzászólásra
Sajnos beszéltem velük, nem tesznek rá. Ilyet csak a Helti tud!
Le kéne koppintaniuk......
Válasz #1855. hozzászólásra

Olyat készítenek amit mondasz nekik, mond el mit kérsz megépítik!
Válasz #1855. hozzászólásra
Nekem volt 3.3 metalwolf 820 as mtz utan nagyon repult vele. Szerintem a 3.8 al is elmegy. En a heltit valasztanam , de a Mw se rossz.
Válasz #1854. hozzászólásra
Tetszik benne, hogy 3,8 m -ert evisz az mtz, de +1 fogazott-simító a kapák elé nem ártana.
Felépítésre, mindkettő egyforma mégis más- más lóerő igény kell.
Vajon mi okból?
Válasz #1853. hozzászólásra

Metalwolf nagyon jó dolgokat készítenek, mindenük strapabíró, és nem csak addig kellesz nekik amíg megveszed a gépet, utána is mehetsz hozzájuk bátran ha valami kell még hozzá esetleg.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a választásba:
Rugókapás kombinátor:
Helti (90Le) 4 sor kapás 3,3 méter(fix), dupla rögtörő+ 2 db simító, 4 nyomlaz
1.1 Mill - 1160kg
Vagy
MetalWolf (80Le) 4 sor kapás 3,8 méter(csukható), dupla rögtörő+ 1 db simító, 4 nyomlaz
1.15 Mill.- 800 kg
A választottat kérlek indokoljátok. Köszi! 90 Le mtz a munkagép.
Válasz #1851. hozzászólásra
Sajna elvitték mind a kettőt.Közben vettem egy házi gyártású 2,7-es 24 kapásat.80-ért.Elég masszív és súlyos darab.Ezen csak 1 rögtörő henger van és sajna az is fix,de kipróbálva a kapák elég mélyre lehúzzák a hengert is.Most agyalok azon,hogy lehet kéne csinálnom hozzá egy feszítő rugós tartót
Válasz #1850. hozzászólásra
Bocs, a többi képen már látszik, hogy az is állítható magasságú rögtörővel van szerelve, de még mindig szimpatikusabb a Rau.
Válasz #1840. hozzászólásra
Nekem a Rau tetszik jobban. Bár a váza szemre gyengébbnek tűnik, de ami nehezebb nem biztos hogy erősebb is. A rögtörője az olcsóbbiknak ha jól láttam fix, a mélysége nem állítható, ami nem előny.
a csillagos rögtörőnek 6 cm a magassága
hosszúsága 30 cm
szélessége 6 mm
a tengely 35 mm 
ilyesmit honnan lehet beszerezni?

Válasz #1842. hozzászólásra
Üdv. Nagyon jól néz ki illetve jó munkát is végez. Azt szeretném kérni, hogy megmérnéd a tengely vastagságát és a csillag lapjainak szélességét, vastagságát és osztástávolságát. Előre is köszi
Válasz #1844. hozzászólásra
Az baj hogy két sorba tettétek,3-4 be már nem lenne gond.De akkor meg a trakinak nehéz lenne emelni mert hosszú lenne.De az a csilag rögtörő quva jó az elején.
Válasz #1843. hozzászólásra
tavaszi szántásba nem jo, ha már gazos a talaj, mert a kapákat sűrűre raktuk és összehúzza a gyökereket és betömődnek a kapák, viszont szerintem meg ritkábban meg sok értelme nincsen.
Válasz #1842. hozzászólásra
Kösz én is valami ilyesmin gondolkodok a friss vagy rögös szántásokhoz,amit tavaszra lelehetne venni.
Válasz #1836. hozzászólásra

a csillagos rögtörőt a vastelepről hoztuk. itt van akkor pár kép a műszerről
Válasz #1840. hozzászólásra
Bocsi,itt a jó link a 2 métereshez
link
Válasz #1839. hozzászólásra
Hát nem tudom mi lenne nekem jó,tavaly próbáltam először kombinátorozni egy kölcsön géppel.Tetszett a munkája,ezért is akarok venni egyet.Ma találtam még egyet.Igaz kicsit drágább,de ez 2,4-es rau.
Szerinted melyik lenne a jobb választás?
2 méteres házi
2,4-es rau
Válasz #1838. hozzászólásra
Ha 120-ét lehet venni pont olyat ami neked kell, eszedbe ne jusson nekifogni!
Üdv!
Olyan kérdésem volna,hogy házilag össze rakva mennyiből jönne ki egy 2méteres,2 rögtörős hattyúnyakas kombinátor?Hegesztő vagyok,gépeim vannak,csak anyag árrakkal nem vagyok tisztában.
Környékbe már 120-ért lehet venni a fenti paraméterekkel megegyező jó állapotú kombinátort.
Szóval érdemes vele vesződni vagy az se jönne ki olcsóbbra?
Válasz #1835. hozzászólásra
Válasz #1835. hozzászólásra
Ez quva jó lett,elöl a csilagok miből lettek csinálva?Képeket lehetne róla?
Hát nem tudom, hogy jó-e, de a mi házilag készített kombinátorunk ilyen munkát végez.
http://m.youtube.com/watch?v=eUxnPu3ixf4
Válasz #1832. hozzászólásra
Ez a fajta de kicsit hiányos....
Válasz #1832. hozzászólásra

Igen enyém, nézelődés ingyen van
Érdekel . El mennék megnézni majd de egyenlőre a rávalóval vannak gondok mert a búza még nincs kifizetve . Hirdetésekben a teló szám a tiéd ?
Unimat érdekelne, kopasz váz, könnyebb egyszerűbb az alkatrész hozzá.
Válasz #1829. hozzászólásra
Akkor kombimat.... érdekel?
Válasz #1825. hozzászólásra

Ilyen a kombimat :
Moderálási elveink miatt törölve.
VMisi (3063)
2014-08-15 21:02:22
Télen ezt sikerült venni 180ló öreg gép húzza omikronos 7.2 elég massziv és szépen dolgozik 30mázsa körűli., egy baja kis hengerek nyers talajon berakodik
Válasz #1823. hozzászólásra
Kecskeméten vagyunk. Ez így egyben 400! Kapa ami van rajta az új.
Válasz #1822. hozzászólásra
Csak legalább 3 sorosat érdemes csinálni, 8-10 cm osztástáv, a kapákat olyan messze egymás mögé h ki bird cserélni. 2 sor túl sűrű, beragad a kóré, 10cm osztásnál ritkább nem dolgozik.
Válasz #1821. hozzászólásra
Attól függ! Kombimat a régebbi, csővel merevíti a rögtöröhengert terhelő monkahengert a vázkeret elejéhez, két vékony munkahenger csukja a vázszárnyakat, az Unimat 1 vastag munkahengerrel / kb 15cm/ csukja a szárnyakat, rt terhelő mh fele a másiknak, és a vázhoz illeszkedik/ nincs merevítés előre/.
Engem alapvetően totál kopasz váz / rt henger és kapák, kapatartók nélkül/ érdekelne. Te merre laksz?
Üdv!
Új kombinátort építek 32x12-es rúgós kapákkal és azt szeretném kérdezni, hogy milyen lenne az optimális gerenda távolság. 2,1 m széles és 2 soros lenne.
Válasz #1820. hozzászólásra
Annyira nem értek hozzá, mi a különbség? Téged érdekel?
Válasz #1819. hozzászólásra
Unimat vagy Kombimat? Nagy a különbség!
Válasz #1806. hozzászólásra
Rau 6,6 munkahengerek rajta, fele kapa megvan 400.000
Válasz #1817. hozzászólásra
Egy 4 méteres tárcsa 2,2 t...háát. A konkurencia (ha lehet így mondani) esetében ez minimum 4 t...lehet vitatkozni. Nekem nem kellene.
Válasz #1813. hozzászólásra
Mondjuk anyagminőségben elég gyengének tűnik...
Mielőtt félreértés lenne nem a minőségét vonom kétségbe, mert nem ismerem. Csak a hozzászólás reklámértékén nevettem...
https://www.youtube.com/watch?v=QptpDXIAcQg
Most jót nevettem...
Válasz #1800. hozzászólásra
Igen, elég jó tapasztalatokról lehet hallani erről a cégről már Magyarországon is, főleg a hidraulikus tárcsákban, jó masszív a konstrukció.
Válasz #1810. hozzászólásra

Köszönöm az érdeklődését. 160LE után 6m széles hidraulikusan összecsukható Eurokult kombinátort tudok javasolni.
A 6.0UH Eurokult alapfelszerelésben 60x12 kapákkal, rugós fésű sorral és csöves hengerrel van felszerelve.
6.0UH EUROKULT ára alapfelszerelésben 6990EUR
Opcionálisan a tárcsa felszerelhető:
- 70x12 kapákkal 650 EUR
- Packer, ékgyűrűs, rugós, crosskill, packer vagy gumi hengerrel
- Vonó rúddal+szállító kocsival - 2800EUR
Válasz #1810. hozzászólásra
Ez sem tűnik bóvlinak
Válasz #1809. hozzászólásra
Ez se rossz.