Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak589 FtBenzin árak584 FtEUR401.77 FtUSD365.76 FtCHF426.62 FtGBP480.08 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A 40q feletti napra azért hektáronként 700e körüli bevétel. Ott már megéri a deszikálás, hogy csökkentsd a kockázatot. Erre 300 mm csapadék hiányzik az éves átlaghoz. Könnyen meglehet hogy ez leesik a hátralévő 4 hónapban. Akkor nehéz lesz az ősz. Azért az elmúlt 15 évben is volt, hogy december közepén még szárítóra vágtuk a napraforgót. Még napi 2-3 órát arattunk mert mindig köd volt. Kb 8 éve emlékszem a Dunántúlon több helyen még tavasszal is ott rohadt a szotyi.
Válasz RARGAkèny #9418. hozzászólására9346 és9391-es hozzászólásomnál van kép abból a különbségből számold ki, szerintem 2 hét alatt sík barna lesz az idő nem sokat fog változni, ha igaz!
Válasz trikolor5 #9416. hozzászólásáraA baj hogy a cég ahová vittük és aki aratta úgymond megköveteli a desszikálást. Ha máshová vinném az költségbe meg több lenne.
Válasz kulakman #9405. hozzászólásáraMi is 16q ha 5% vizzel 6q mütrágya alap vetéskor sor mellé 2x kulti gyommentes állomány és ami a lényeg 85 napja
0 csapadék !!!!! Átlagos évben ezzel a technológiával 30-35 q szokott lenni. BÁCS KISKUN alföld !!!! Kukorica vize tegnap 7% volt nem ad annyit mint a napra 2022 negativ csúcs a faluba 10 gyerek homokozó vödör / hektár de az is TOXINOS!!!
Válasz Szelszo #9415. hozzászólásáraDe miért desszikáltátok? Normál évben itt Borsodban szeptember végén lehet vágni alapból. Viccen kívül nem értem minek fújni főleg ebben az évben. Pénz, tapos, mérgezi a terményt, környezetet..
Az idei szotyira nem lehet panaszom. Fizetős átlag 4,1t kb 7-es vízzel. Kapott talajbacit 2,5q pétisót sor mellé. Deszikáltuk bár utólag azt mondom nem kellett volna.
Ma mértünk nedvességet..
Táblája válogatja..
Homokosabb 7.9 %, többi ami kötöttebb 12.8-13.5 %.
Következő 1-2 hétben 33-35 fokot mutat..szerintem egy erős hét aztán jönnek le szépen..desszikálás nélkül.
Ma mértünk nedvességet..
Táblája válogatja..
Homokosabb 9.7 %, többi ami kötöttebb 12.8-13.5 %.
Következő 1-2 hétben 33-35 fokot mutat..szerintem egy erős hét aztán jönnek le szépen..desszikálás nélkül.
Válasz Devyd #9389. hozzászólásáraSzuper.
Mi nem nyomjuk le.
Majd írd meg hogy adja.
Kb. ha egybe várom az összes táblát..akkor talán szeptember első hétvégéjén lejön..
Válasz gergő07 #9399. hozzászólásáraMa is elmondtam többször, virágzáskor azt jósoltam aug 20-ra kész lesz a forgó, tévedtem egy hetet, de már nálunk hallottam 5-ös vízzel is, meg 37 mázsást is, ahány gazda annyiféle, eset !
Válasz Devyd #9398. hozzászólásáraVolt ,hogy idegeneknek szórtunk és ott a kiadó gazda megmérette, átlagban inkább a 7 tonnához volt közelebb , mint az idei év amikor a trágya szárazabb , nagyon "levesnek" kell lenni , hogy 9 t fölött legyen , meg attól is függ milyen gép rakja, mi Gehl rakodóval csináljuk az nem tudja sarkosra kirakni mint pl egy gémes gép, ilyenektől függ!
Válasz kulakman #9396. hozzászólásáraEgyszer kérdeztem már régen.
De szted egy normál, átlagos marhatrágyából, ha tele van pakolva mennyi fér T088-ra?
8-10 tonna is akár?
Ma ezt vágtuk, 6-7 víz, 3 t fizető , etetés nem történt, állandó trágyázás az van , igaz nem kap minden föld minden évben, ha beáll a nitrogén egy elfogadható árra akkor jövőre kap!
A földek 10-12 Ak réti szurok!
Válasz termelo #9380. hozzászólásáraTiszta sor ..értem a nézetet.
Jó áron teszik ki nektek .. merre fele vagytok?
Hogy néz ki a napra? Mennyire számítasz, és mit kapott ..milyen mag?
Válasz szmarton131 #9383. hozzászólásáraVagyoni leltárba be kell szerintem írni és a közjegyző előtt tisztázni ki örökli és milyen arányban.Van olyan felvásárló akit ez nem érdekli és simán kifizeti egy másik számlára de ha egy nagy cég integrációba csinálja akkor lehetnek bonyodalmak, de a falugazdás segíthet.
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!
Mivel nem találtam megfelelő fórum témát, így itt tennék fel egy kérdést, hátha tud valaki válaszolni!
Öröklés: Édesapám sajnos súlyos fekvő beteg, az orvosok szerint pár hete van hátra, borzasztó így látni.
Az lenne a kérdésem:
A még le nem aratott terményekért, amik később kerülnek értékesítésre, még fogjuk kapni a felvásárlási árat, ki fogják nekem fizetni, ha ő még az értékesítés előtt elhuny?
Sajnos a meglévő bankszámlára nem lett megadva halaleseti kedvezményezett, így az ő bankszámláját biztos zárolni fogják.
Kérhetem másik bankszámla számla a kifizetést?
Válasz termelo #9380. hozzászólására10 ezer forintba kijuttatással együtt??? Akkor felètek jó világ van mert itt csak a fújás 6-8 ezer/ha, plusz a szer...
Válasz Devyd #9378. hozzászólásáraTalán nálam is meglesz a 4 t/ha.
Nem desszikálok..tavaly mellettem desszikáltak, ugyan az a mag, ugyan akkor vetve..ugyan akkor aratva, csak ők desszikáltak...1,5 víz fok volt a különbség a kettő közt..+ a hektárköltség az ő javukra, csak minuszba.
Nem tudom..ha tényleg ilyen meleg lesz, akkor lehet nem kell 3 hét, előbb is neki lehet állni.
Válasz mtzfanful1 #9377. hozzászólásáraÉrtem.
Desszikálva még nem volt, talán jövő héten.
Habár ha 2-3 hét 30-35 fokot ír biztos kell?
Sztem közelebb lesznek itt a 4 t-hoz mint a 3-hoz.
Nagy fejek vannak, nehezek...
Válasz Devyd #9372. hozzászólásáraMutat az három hét meleget is... szerintem pikk pakk neki lehet ugrani.
Egy tábláról tudtam képet csinálni.
Ilyenek voltak..és lettek.
Homokosabb domboldal szerintem 1 hét.
Múlt héten kérdeztem árat..pontosat nem tudtak mondani ...160 környéke + komp.
9523 hozzászólás
A 40q feletti napra azért hektáronként 700e körüli bevétel. Ott már megéri a deszikálás, hogy csökkentsd a kockázatot. Erre 300 mm csapadék hiányzik az éves átlaghoz. Könnyen meglehet hogy ez leesik a hátralévő 4 hónapban. Akkor nehéz lesz az ősz. Azért az elmúlt 15 évben is volt, hogy december közepén még szárítóra vágtuk a napraforgót. Még napi 2-3 órát arattunk mert mindig köd volt. Kb 8 éve emlékszem a Dunántúlon több helyen még tavasszal is ott rohadt a szotyi.
Válasz RARGAkèny #9418. hozzászólására9346 és9391-es hozzászólásomnál van kép abból a különbségből számold ki, szerintem 2 hét alatt sík barna lesz az idő nem sokat fog változni, ha igaz!
Válasz trikolor5 #9416. hozzászólásáraA baj hogy a cég ahová vittük és aki aratta úgymond megköveteli a desszikálást. Ha máshová vinném az költségbe meg több lenne.
Válasz Szelszo #9413. hozzászólásáraGombaölő? Gyomirtás? Mi fajta?
Bactofil?
Válasz RARGAkèny #9418. hozzászólásáraEz már nem nagyon él.
Meg ha az elkövetkező 2 hét időjárását nézzük, akkor nem.
Ezt szerintetek èrdemes desszikálni? Kb. 2 hèt múlva èr ide a kombájn, vagy addigra leszárad?
Válasz kulakman #9405. hozzászólásáraMi is 16q ha 5% vizzel 6q mütrágya alap vetéskor sor mellé 2x kulti gyommentes állomány és ami a lényeg 85 napja
0 csapadék !!!!! Átlagos évben ezzel a technológiával 30-35 q szokott lenni. BÁCS KISKUN alföld !!!! Kukorica vize tegnap 7% volt nem ad annyit mint a napra 2022 negativ csúcs a faluba 10 gyerek homokozó vödör / hektár de az is TOXINOS!!!
Válasz Szelszo #9415. hozzászólásáraDe miért desszikáltátok? Normál évben itt Borsodban szeptember végén lehet vágni alapból. Viccen kívül nem értem minek fújni főleg ebben az évben. Pénz, tapos, mérgezi a terményt, környezetet..
Az sajnos nem készült.
A desszikálást tényleg bánom mert a hidas permetező azért jócskán taposott.
Válasz Szelszo #9413. hozzászólásáraKép esetleg nincs róla hogyan nézett ki?
Az idei szotyira nem lehet panaszom. Fizetős átlag 4,1t kb 7-es vízzel. Kapott talajbacit 2,5q pétisót sor mellé. Deszikáltuk bár utólag azt mondom nem kellett volna.
Sziasztok!
Milyen olajtartalommal vágjátok az LO naprákat(általánosságban)???
Ma mértünk nedvességet..
Táblája válogatja..
Homokosabb 7.9 %, többi ami kötöttebb 12.8-13.5 %.
Ma mértünk nedvességet..
Táblája válogatja..
Homokosabb 9.7 %, többi ami kötöttebb 12.8-13.5 %.
Válasz kulakman #9405. hozzászólásáraAz egy elfogadható mennyiség az idei évben, grat hozzá.
Válasz mtzfanful1 #9404. hozzászólásáraRendben!
Válasz kulakman #9405. hozzászólásáraAz egész jó!
Válasz kulakman #9405. hozzászólásáraAztttaa, ennyibe én is kiegyeznék, gratula
Végeztünk!
napra levágva fizető súly 31,8q ez az év ilyen!
fajta bacardi
Válasz Devyd #9389. hozzászólásáraSzuper.
Mi nem nyomjuk le.
Majd írd meg hogy adja.
Kb. ha egybe várom az összes táblát..akkor talán szeptember első hétvégéjén lejön..
Válasz kulakman #9401. hozzászólásáraLegalább felétek terem valamennyit...majd jövőre itt is lesz jobb termés, legalább is bízunk benne.
Válasz kulakman #9400. hozzászólásáraÉrtem. Köszi!
Válasz gergő07 #9399. hozzászólásáraMa is elmondtam többször, virágzáskor azt jósoltam aug 20-ra kész lesz a forgó, tévedtem egy hetet, de már nálunk hallottam 5-ös vízzel is, meg 37 mázsást is, ahány gazda annyiféle, eset !
És még mindig nem volt 2 egyforma év!
Válasz Devyd #9398. hozzászólásáraVolt ,hogy idegeneknek szórtunk és ott a kiadó gazda megmérette, átlagban inkább a 7 tonnához volt közelebb , mint az idei év amikor a trágya szárazabb , nagyon "levesnek" kell lenni , hogy 9 t fölött legyen , meg attól is függ milyen gép rakja, mi Gehl rakodóval csináljuk az nem tudja sarkosra kirakni mint pl egy gémes gép, ilyenektől függ!
Válasz kulakman #9391. hozzászólásáraJól beért a meleg hatására, legalább ennyi haszon legyen belőle! Itt a 2,2t nem léptük még át.
Válasz kulakman #9396. hozzászólásáraEgyszer kérdeztem már régen.
De szted egy normál, átlagos marhatrágyából, ha tele van pakolva mennyi fér T088-ra?
8-10 tonna is akár?
Válasz kulakman #9396. hozzászólásáraÉrtem, köszönöm.
Válasz R Sándor #9393. hozzászólásáraMarhatartók vagyunk , 4 T088-assal /hektár
Válasz trikolor5 #9392. hozzászólására151ért szerződtem le 2 t-t / hektár a többire holnap lesz ár
Válasz kulakman #9390. hozzászólásáraAz szép eredmény!
Válasz kulakman #9390. hozzászólásáraÜdv, milyen trágyát szortok és mennyit / ha álltalában.?
Válasz kulakman #9390. hozzászólásáraMennyiért veszik?
Válasz kulakman #9390. hozzászólására
Ma ezt vágtuk, 6-7 víz, 3 t fizető , etetés nem történt, állandó trágyázás az van , igaz nem kap minden föld minden évben, ha beáll a nitrogén egy elfogadható árra akkor jövőre kap!
A földek 10-12 Ak réti szurok!
Válasz mtzfanful1 #9379. hozzászólásáraKözben Péntek szombaton megtörtént a desszikálás.
Jövő héten aratás!
Válasz szmarton131 #9383. hozzászólásáraMiért nem adod le a te neved re?
Válasz mtzfanful1 #9386. hozzászólásáraDél
Mint én diszkóból hazafele
2.8t
1q urea
He144
Válasz termelo #9380. hozzászólásáraTiszta sor ..értem a nézetet.
Jó áron teszik ki nektek .. merre fele vagytok?
Hogy néz ki a napra? Mennyire számítasz, és mit kapott ..milyen mag?
Válasz zeli39 #9384. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz szmarton131 #9383. hozzászólásáraVagyoni leltárba be kell szerintem írni és a közjegyző előtt tisztázni ki örökli és milyen arányban.Van olyan felvásárló akit ez nem érdekli és simán kifizeti egy másik számlára de ha egy nagy cég integrációba csinálja akkor lehetnek bonyodalmak, de a falugazdás segíthet.
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!
Mivel nem találtam megfelelő fórum témát, így itt tennék fel egy kérdést, hátha tud valaki válaszolni!
Öröklés: Édesapám sajnos súlyos fekvő beteg, az orvosok szerint pár hete van hátra, borzasztó így látni.
Az lenne a kérdésem:
A még le nem aratott terményekért, amik később kerülnek értékesítésre, még fogjuk kapni a felvásárlási árat, ki fogják nekem fizetni, ha ő még az értékesítés előtt elhuny?
Sajnos a meglévő bankszámlára nem lett megadva halaleseti kedvezményezett, így az ő bankszámláját biztos zárolni fogják.
Kérhetem másik bankszámla számla a kifizetést?
Válasz tomi91 #9381. hozzászólásáralegyen 6500 a fújás+2 * 1500 a fozát
9500 ft
Válasz termelo #9380. hozzászólására10 ezer forintba kijuttatással együtt??? Akkor felètek jó világ van mert itt csak a fújás 6-8 ezer/ha, plusz a szer...
Válasz mtzfanful1 #9379. hozzászólásáraMi nem a víz végett deszikálunk hanem a szemétlevonás és a gyomirtás végett.
Általában 10 ezer forintba belefér 1 ha vegyszerrel és kijuttatással együtt.
Jelentősen csökkenti a rezisztens-rizómás fenyércirok fertőzést is.
Forgatás-nélkülibe is kényelmesebb a homogén száraz mulcs kezelése.
Válasz Devyd #9378. hozzászólásáraTalán nálam is meglesz a 4 t/ha.
Nem desszikálok..tavaly mellettem desszikáltak, ugyan az a mag, ugyan akkor vetve..ugyan akkor aratva, csak ők desszikáltak...1,5 víz fok volt a különbség a kettő közt..+ a hektárköltség az ő javukra, csak minuszba.
Nem tudom..ha tényleg ilyen meleg lesz, akkor lehet nem kell 3 hét, előbb is neki lehet állni.
Válasz mtzfanful1 #9377. hozzászólásáraÉrtem.
Desszikálva még nem volt, talán jövő héten.
Habár ha 2-3 hét 30-35 fokot ír biztos kell?
Sztem közelebb lesznek itt a 4 t-hoz mint a 3-hoz.
Nagy fejek vannak, nehezek...
Válasz Devyd #9372. hozzászólásáraMutat az három hét meleget is... szerintem pikk pakk neki lehet ugrani.
Egy tábláról tudtam képet csinálni.
Ilyenek voltak..és lettek.
Homokosabb domboldal szerintem 1 hét.
Múlt héten kérdeztem árat..pontosat nem tudtak mondani ...160 környéke + komp.
Válasz kisattila1112 #9374. hozzászólásáraVideóm van csak azt meg nem tudom feltölteni
Válasz 5465 #9373. hozzászólásáraTavaly 4 tonna felett hozott.
Idén…
Válasz pate #9370. hozzászólásáraNincs vèletlen kèped róla?