Válasz Gatti #9898. hozzászólásáraValami vegyszerre tippelnék a fenti levelek alatt vannak zsukorodtak.
Duplafedés lenne még a keresztsoroknàl, ha csak ott talàlható ilyen.
Mitől lehet ilyen a napraforgó? Valamint valahol 3 fejet is hoz de nem rágta el semmi vad.
Nagyon nem is fejlődik sehova még mindig térdig ér, pedig mostanság kapott esőt is.
Válasz Gyula, #9878. hozzászólásáraMeg a fél környéket kiírtod, mint tavaly v tavalyelőtt Medgyes meg Apáca között. Volt 6 millió kártérítés, meg majd a büntetés.
Válasz 5465 #9875. hozzászólásáraBe tudnád írni a növényvédőszer nevét, és melyik vegyszergyártóhoz tartozik?
Szeretnék utánnanézni, főleg a felhasználását.
Napraforgóm már a virágzás második felében van, foltokban már elvirágzott. Kalapok megnőttek a szárazság ellenére, szépen visszafordultak.
Ami nem tetszik, az a napraforgó magassága.
Derékig ér.
Ha az esők utánn elkezdene gyomosodni, betakarításig /kb szeptember közepe-vége/ szépen fel tud nőni a gyom. Glifoszáton kívül milyen lehetőségek vannak a gyomok leszáritására a betakarítás megkönnyítésére?
Válasz HektárHarcos #9870. hozzászólására31500/ha bérbe hidassal kiszórva pictor+boron plus lesz! Nálunk tavaly is volt különbség, aki egyszer védekezett virágzásba!
Válasz danci19 #9869. hozzászólásáraPolybor plus én ezt adtam neki. De megéri a +40e ft ha kötség .vagy több ha bérbe szöratos .
Felénk senki nem szórja mar se hidassal se drönnal . Nem hoz annyi + és nem megy el durván negyed tonna tányérbezegséggel
Válasz envagyok2 #9864. hozzászólásáraÉn nagy kétszerfújós vagyok, annyira nemrossz a naprám.
Egyszer kapott egy mirador supremét és ezt beosztja.
Max lombtrágyát rakjál rá, mert a száraz földből nemtudja felvenni ami kellneki.
Biostimulátort csak ha nagy esőt kap.
Nitrogén ,kén,bór, kálium.
Válasz envagyok2 #9864. hozzászólásáraFelesleges csak növelet a ha költséget. De kinek mit bir a pénztárcája . Gomba nem nagyon lesz . Én 8 leveles állapotba gobáztam azt annyi nem megyek mar bele lesz ami lesz .
Válasz envagyok2 #9864. hozzászólásáraSzia.
Nálam valami hasonló lehet a helyzet. Nem minden parcellán, az első vetések jobbak, a későbbiek alsó 3 pár levél már távozott. Kapott egy gombázást kb 3 hete.
az első vetések virágzása kb 1 hét és véget ér, a későbbiek most nyíltak, vagy fognak nyílni.
Én már csak a kombájnt tervezem ráengedni. Amúgy itt kemény 1,5 mili esett ma úgy mindenestül.
Remélem a holnapiból ide is több víz jut.
Szóval én nem fújok már rá semmit.
adjatok tanácsot.
napra, korai vetés, jül kelt, minden fasza. a többit ismeritek.
első gombaölő nem tudom 3,5 hete, piktor, akkor már kicsit megkésve, de még virágzás előtt.
most lassan elvirágzik, de kurvára megviselte a szárazság. kurvára. alsó 2(-3) levélpár leszáradt illetve sárgán lóg, felette lévő levelek is titál full lógtak nyilván délutánra, most kicsit kisimult nyilván a hűvösebbe, de messze nem haragos zöld.
életre kel ez még, vagy elvegetál, aztán lesz valami? nincsenek hatalmas tányérok, mondjuk tenyérnyi motst virágzás vége közeledtével.
érdemes, kell ezt most fújni, vagy engedjem el, lesz ami lesz.
lejött 12 mm, holnapra jöhet még ugyan ennyi talán, de utána aztán megint semmi amíg a szem ellát, és nyilván jön a 33 fok.
szóval mindenképp kettő fújás, vagy fölösleges erre pénzt költeni?
Nekem bejövő a forgatás nélküli termesztés. Pár év és megmkndom a NoTill, hogyan teljesít. Eddig ígéretes a gabona vetőgéppel vetett napraforgó. De van még mit tanulni.
Válasz MrPoke #9855. hozzászólásáraÉn annyit változtattam hogy nem szántok tárcsa gruber ásóborona . Amikor tudok zölditek jobb ha van szármaradvány ha nagy esö van nem veri le annyira.
Válasz HektárHarcos #9850. hozzászólásáraEbben az évben nálunk a Pioneerek már felsültek, a felső 2 levelük csak zöld azis kisebb tenyérni nagyságúak, fejek mint egy teniszlabda. A syngenta több fajtája viszont még eddig türhetően bírja.
Válasz HektárHarcos #9847. hozzászólásáraItt még nem dőlt el semmi, az igazi próbatétel még csak most kezdődik, nem vagyok optimpista a végeredménnyel kapcsolatban, csak 20-30 mm dihidrogén monoxid bevitele esetén
Válasz MrPoke #9849. hozzászólásáraAkkor azért nem volt nekünk jó sosem.
Nem csábulok el az új fajtáktól akkor, maradok a megszokottnál. Express-t akartam kipróbálni.
Régóta csak pio van, 2q műkakival vetéskor, semmi több és nem termelek kevesebbet mint aki mást vet. Annyi, hogy nincs fajsúlya, többet kell fordulni szállításkor.
10300 hozzászólás
Válasz Gyula, #9899. hozzászólásáraVagy valami làrva a szàràban.
Válasz Gatti #9898. hozzászólásáraValami vegyszerre tippelnék a fenti levelek alatt vannak zsukorodtak.
Duplafedés lenne még a keresztsoroknàl, ha csak ott talàlható ilyen.
Válasz Gyula, #9897. hozzászólásáraBúza volt tavaly, csak gombaölőt kapott egy adagot
Válasz Gatti #9896. hozzászólásáraTavaly lett a terület csíragàtlózva?
Mitől lehet ilyen a napraforgó? Valamint valahol 3 fejet is hoz de nem rágta el semmi vad.

Nagyon nem is fejlődik sehova még mindig térdig ér, pedig mostanság kapott esőt is.
Válasz 5465 #9894. hozzászólásáraBocs, régi engedélyt másoltam be.
https://tmnovenyorvos.hu/images/downloads/Dessicash%2020%20SL_szantofold_NMNK_20250513_alairt.pdf
Válasz Sk Laci #9876. hozzászólásáraVagy például a Dessicash, az is dikvát hatóanyagú.
https://magyarnovenyorvos.hu/upload/images/Dessicash_20210318.pdf
Természetesen termikek nem termitek.
Válasz rtamas1976 #9890. hozzászólásáraTesse erőltesd mert 4liter glifóval jobb
Válasz Gyula, #9889. hozzászólásáraInkább engedd el! Necsinálj magadból hülyét!
Válasz Gyula, #9887. hozzászólásáraUgyanaz a hatóanyag. Mitől lehetne?
Látszik csak propagandista vagy, nem gazdálkosz!
Válasz SzikiSzokeveny #9888. hozzászólásáraRepülő meg túlmegy a tàblàn és megy a fasor is mind a két végén
Válasz Gyula, #9886. hozzászólásáraA drón sokkal kisebb cseppmérettel dolgozik. Drónos kijuttatás esetén a termitek széthordják a reglont.
Válasz rtamas1976 #9885. hozzászólásáraSolaris akkor az lehet
Válasz SzikiSzokeveny #9883. hozzászólásáraMég rosszabb a repülő az nem GPS-el megy
Válasz Gyula, #9882. hozzászólásáraEzvan az engedélyben!
Válasz Gyula, #9882. hozzászólásáraÉs azt te elolvastad hogy és mivellehet kijuttatni a szükséghelyzetin?
Válasz Gyula, #9882. hozzászólásáraA repülő nem drón.
Válasz rtamas1976 #9879. hozzászólásáraMi van a kèk rublikàba írva
Válasz Gyula, #9878. hozzászólásáraMeg a fél környéket kiírtod, mint tavaly v tavalyelőtt Medgyes meg Apáca között. Volt 6 millió kártérítés, meg majd a büntetés.
Válasz Gyula, #9878. hozzászólásáraDónnal nemlehet!
Válasz Gyula, #9878. hozzászólásáraHa gazdàlkodnàl tudnád, hogy hivatalosan nemlehet kijuttatni!
Válasz Sk Laci #9876. hozzászólásáraDrónnal ezt könnyebb

Válasz Sk Laci #9876. hozzászólásáraSolaris
Válasz 5465 #9875. hozzászólásáraBe tudnád írni a növényvédőszer nevét, és melyik vegyszergyártóhoz tartozik?
Szeretnék utánnanézni, főleg a felhasználását.
Válasz Sk Laci #9874. hozzászólásáraDiquat-Dibromid?
Napraforgóm már a virágzás második felében van, foltokban már elvirágzott. Kalapok megnőttek a szárazság ellenére, szépen visszafordultak.
Ami nem tetszik, az a napraforgó magassága.
Derékig ér.
Ha az esők utánn elkezdene gyomosodni, betakarításig /kb szeptember közepe-vége/ szépen fel tud nőni a gyom. Glifoszáton kívül milyen lehetőségek vannak a gyomok leszáritására a betakarítás megkönnyítésére?
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-07-15 08:04:28
Alakul. Nem sok esö volt de több mint a semmi .
ball oldalt HE233 jobb oldalt a HE244 .
https://youtu.be/4Py5H-C-S1I?si=68jEJZVffRfPFhII
Válasz HektárHarcos #9870. hozzászólására31500/ha bérbe hidassal kiszórva pictor+boron plus lesz! Nálunk tavaly is volt különbség, aki egyszer védekezett virágzásba!
Válasz danci19 #9869. hozzászólásáraPolybor plus én ezt adtam neki. De megéri a +40e ft ha kötség .vagy több ha bérbe szöratos .
Felénk senki nem szórja mar se hidassal se drönnal . Nem hoz annyi + és nem megy el durván negyed tonna tányérbezegséggel
Napraforgóm most virágzik, kap 1l/ha pictor activ-ot. Szerintetek lombtrágyát érdemes még ilyenkor hozzá rakni, vagy már felesleges?
csak hogy lássátok milyen jól nézett ki júliuis elsején.

hatodikán már borzalmas volt. haha
Válasz envagyok2 #9864. hozzászólásáraÉn nagy kétszerfújós vagyok, annyira nemrossz a naprám.

Egyszer kapott egy mirador supremét és ezt beosztja.
Max lombtrágyát rakjál rá, mert a száraz földből nemtudja felvenni ami kellneki.
Biostimulátort csak ha nagy esőt kap.
Nitrogén ,kén,bór, kálium.
Válasz envagyok2 #9864. hozzászólásáraFelesleges csak növelet a ha költséget. De kinek mit bir a pénztárcája . Gomba nem nagyon lesz . Én 8 leveles állapotba gobáztam azt annyi nem megyek mar bele lesz ami lesz .
Válasz envagyok2 #9864. hozzászólásáraSzia.
Nálam valami hasonló lehet a helyzet. Nem minden parcellán, az első vetések jobbak, a későbbiek alsó 3 pár levél már távozott. Kapott egy gombázást kb 3 hete.
az első vetések virágzása kb 1 hét és véget ér, a későbbiek most nyíltak, vagy fognak nyílni.
Én már csak a kombájnt tervezem ráengedni. Amúgy itt kemény 1,5 mili esett ma úgy mindenestül.
Remélem a holnapiból ide is több víz jut.
Szóval én nem fújok már rá semmit.
adjatok tanácsot.
napra, korai vetés, jül kelt, minden fasza. a többit ismeritek.
első gombaölő nem tudom 3,5 hete, piktor, akkor már kicsit megkésve, de még virágzás előtt.
most lassan elvirágzik, de kurvára megviselte a szárazság. kurvára. alsó 2(-3) levélpár leszáradt illetve sárgán lóg, felette lévő levelek is titál full lógtak nyilván délutánra, most kicsit kisimult nyilván a hűvösebbe, de messze nem haragos zöld.
életre kel ez még, vagy elvegetál, aztán lesz valami? nincsenek hatalmas tányérok, mondjuk tenyérnyi motst virágzás vége közeledtével.
érdemes, kell ezt most fújni, vagy engedjem el, lesz ami lesz.
lejött 12 mm, holnapra jöhet még ugyan ennyi talán, de utána aztán megint semmi amíg a szem ellát, és nyilván jön a 33 fok.
szóval mindenképp kettő fújás, vagy fölösleges erre pénzt költeni?
Alakul . Ha holnap olyan idö lesz lesz pár drónos kép videó . https://youtu.be/_RzUsUyXlVk?si=2ycNwcR8oKq4hAZi
Első forgóm.Sy Sureli vetès Àpr.26 vetèskor 2q/ha pétisó aztàn gyomirtózàs 2 fázisban 2. Fázisban kapot 1 kis csöp mix lombtrágyát stresszoldó kènt.Azfán húzatás.Most melkasig èr.130 cm er kb.
Szépen haladunk remélem hogy hétvégén vagy jövöhéten lesz valamennyi csapadék.

jól látszik hogy a 188 és a 244 késöbb kezdett virágozni.
Válasz MrPoke #9859. hozzászólásáraSzia.
Egy képet tennél majd fel a gabonavetős napraforgóról?
Válasz kori01 #9856. hozzászólásáraHa a kacsa megfullad a vízben. Nem a víz a hibás.....
Nekem bejövő a forgatás nélküli termesztés. Pár év és megmkndom a NoTill, hogyan teljesít. Eddig ígéretes a gabona vetőgéppel vetett napraforgó. De van még mit tanulni.
Válasz MrPoke #9855. hozzászólásáraÉn annyit változtattam hogy nem szántok tárcsa gruber ásóborona . Amikor tudok zölditek jobb ha van szármaradvány ha nagy esö van nem veri le annyira.
Válasz MrPoke #9855. hozzászólásáraFelénk is próbálták,gyorsan abba is hagyták.Teljes csőd minden téren.
A szántás meg mindent ver.
Válasz HektárHarcos #9850. hozzászólásáraLehet felétek jó a talaj. Itt notill ben gyengén teljesít. Ráadásul nagyon magasra nő.
Válasz HektárHarcos #9850. hozzászólásáraEbben az évben nálunk a Pioneerek már felsültek, a felső 2 levelük csak zöld azis kisebb tenyérni nagyságúak, fejek mint egy teniszlabda. A syngenta több fajtája viszont még eddig türhetően bírja.
Válasz HektárHarcos #9847. hozzászólásáraItt még nem dőlt el semmi, az igazi próbatétel még csak most kezdődik, nem vagyok optimpista a végeredménnyel kapcsolatban, csak 20-30 mm dihidrogén monoxid bevitele esetén
Válasz MrPoke #9849. hozzászólásáraAkkor azért nem volt nekünk jó sosem.
Nem csábulok el az új fajtáktól akkor, maradok a megszokottnál. Express-t akartam kipróbálni.
Válasz MrPoke #9849. hozzászólásáraMiért?
Régóta csak pio van, 2q műkakival vetéskor, semmi több és nem termelek kevesebbet mint aki mást vet. Annyi, hogy nincs fajsúlya, többet kell fordulni szállításkor.