Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Kukorica terményárak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Rába Steiger traktorok új
- Poénok új
- New Holland Clayson kombájn új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Deutz Fahr traktorok új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1476 hozzászólás
nálunk mindenki csillagkerekes rendsodroval csinálja
Válasz #675. hozzászólásra
szíjas rendsodró a neve. ahol a kaszálás megy ott ezzel sodorni is lehet szerintem
Sziasztok!
Gátoldalt mivel lehetne rendsodrózni? Mert gátikasza lenne amivel levágnák, de sodorni nem meri senki.
Tipp?
Sziasztok!
Stoll Drive 465 gépről mi a vélemény, tapasztalat?
Üdv!Dolgozott valaki már olyan rendsodróval:függesztett, vannak mankókerekei gardán hajtja ,de nem a rotoros hanem ékszijas és arra vannak fogak felfogatva.Néha szokott lenni a hirdetésekben is,de a nevét nem tudom.Nekem mtz után kellene kertekbe meg dűlőutak szélét rendre sodrani.Úgy tudom elképzelni mintha gereblyézné a szénát.De hogy elvisz-e két rendet(165 kasza), milyen gyorsan lehet vele menni,mennyire üzembiztos, befullad-e azt jó lenne tudni Ha valaki tudna véleményt mondani tanácsot adni az nagy segítség lenne.Köszönöm
Válasz #671. hozzászólásra
Valamelyik tengely csapágyas...
Stoll egyrotoros rendkezelőmmel lett problémám, Ezidáig működött rendesen, majd egyszer csak amikor elkezdek vele dolgozni, leeresztem 1-2 méter után ledobja a láncot. HA kicsit egyenetlen a talaj. Visszateszema láncot, megnéztem az első kicsi, és a hátsó nagy fogaskereket is, nincs rajta törés, sérülés nem láttszik, épp mindkettő. A lánc sem sérült. Megfelelően megfeszitem a láncot, és mégis egyből ledobja azt. MIkor elkezd forogni, és leér a talajra, ott megakad, abban a pillanatban leeseik a lánc a hátsó fogaskerékről. A villák megakadnak, a kardán hajtaná tovább, de értelem szerűen a láncot ledobja.
Áttnéztem számtalanszor, de nem jövök rá miért.
És eddig nem csinált ilyet,
Mi lehet a baj?
Köszönöm.
Üdv! Nem tud valaki eladó komplett kereket német sodróhoz? Pótkeréknek kellene
Válasz #663. hozzászólásra
Meg kérdeztem ahol irtad vezérlő pálya alsó 22e+áfa meg ha kell a felső is szük 60e nem semmi!!!
Válasz #649. hozzászólásra
ITT!
http://agroshop.hu/alkatrészek/rendsodró_alkatrészek/lengyel_rendsodró_alkatrészek/Rendsodró%20csillagkerék
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni tőletek. Van egy T-25-ös kis traktorom. Milyen rendsodrót ajánlanátok hozzá? Érdekelne az is, hogy milyen rendszerűről milyen tapasztalataitok vannak.
Köszi.
Válasz #660. hozzászólásra
Köszönöm. Megpróbálom náluk.
Válasz #657. hozzászólásra
nekem 330 as van nem tandemes (tandemes jobb lenne mert simábban szaladna az egyenetlen talajon) én meg vagyok elégedve vele egy év alatt 2 drb fogtőrésen kivül nem volt gond vele, pedig sok nagyon rosz gidres gödrös gyepet sodortam. Több hasonló is van itt a közelben és mind birjáka strapát, nem utolso sorban ezeknek már a hajtésuk is jobb mint a régebbieknek, ezekben már ferde fogazás van, ami lényegesen jobbnak bizonyul. Dolgozni is szépen dolgozik, én meg vagyok vele elégedve, merem ajánlani.
Válasz #663. hozzászólásra
mai napig ez is ment szépen
multkor esztergáltattam rá azt a bakelit golyót 1000ft/db azt hittem hátas dobok mikor ki mondta akkor menyi lehet darabja a boltban???
Válasz #662. hozzászólásra
az nem veszélyes olyan 300euró körül mondtak rá.nekem kup+tányérkreket 1300+áfa akarták a sint én 5-6éve kihegesztetem és lepucolgattam 1nap munka volt de megy szép csendben
Válasz #661. hozzászólásra
Nem olyan egyszerü mert az a sín kellene amibe a bakelit golyok fútnak körbe.
Válasz #659. hozzászólásra
Itt-e de többet ér ha csináltatsz hozá,mert olyan árak vanak hogy elszédültem
Válasz #658. hozzászólásra
Hali!
sipmahungaria.honlap.hu
minden elérhetőségük fent van, kérdezz rá náluk.
Sziasztok!!!
Nekem egy Stoll um 410-es van nem tudna-e valaki segiteni nekem hogy hol lehet hozzá alkatrészt kapni???
Üdv emberek!
Használ valaki közületek Sipma nevű egyrotoros, kardánhajtású lengyel rendsodrót? Kellene hozzá egy alkatrészjegyzék.
Sziasztok!
Fella 335-ös tandemes sodróval van valakinek valami tapasztalata? Mennyire megbízhatóak, milyen munkát csinálnak?
Válasz #655. hozzászólásra
Hát azt nem fogom, akkor szépen visszaheggesztem eddig is úgy volt.
Volt, aki a lengyelét eszkábálta rá...
Vagy egy újat csinálni helyette se lehet valami bonyolult...
Hegeszd vissza erősíts rá valami másik vassal aztán go tovább...
Válasz #650. hozzászólásra
Az a tányér vagy mi kellene csapágyházzal mert azzal van egybeszegecselve ahogy a háttérben a másik.
Ilyen lyukasat?!
Sajnos Nem
Üdv. Nem tudja valaki hol tudok ilyet szerezni? Kicsit megadta magát
Válasz #647. hozzászólásra
Típusát most nemtudom de úgy emlékszem nem pöttinger. Álltalában az egy rotorossal csak sodorni lehet, az jobb az ázott szalma rendekre. Csillagkerekesen pedig nincs ami elromoljon ez is előny azért. Épp ma szart be a kasza, ezek a régi szénagépekkel szinte csak a baj van, figyelni kell mit vesz az ember
Válasz #639. hozzászólásra
Szia! Ez nem egy pöttinger 401 kombi? MElyik jobb az egy vagy a kétrotoros gép? Én is egy ilyesmivel szemezgetek csak nem tudom hogy pl. nyáron ha a szalma renden megázik hogyan fordítja odébb? Teríteni nem akarom csak át pördíteni. Erről tudsz mesélni egy kicsit? Nekem is csillagkerekes van de egyre több az árok és töltés oldal ami miatt szegényke már eléggé leharcolt állapotban van. Vagy érdemesebb lenne e ha vennék egy új függesztett csillagkerekeset?
Válasz #645. hozzászólásra
Be vagy ám biztosítva rendesen
Válasz #644. hozzászólásra
Nem szabad annyi gondot okozzon neki, itt még azért aranytartalék a hét csillagkerekes sodró, azon szinte nincs ami elromolhat, csak az oldalas lejtős táblákban nem igazán jó a vontatottsága miatt...
Válasz #643. hozzászólásra
Nekem is egy egyrotoros sip van majdnem 4 m-es összesen van 1 ha ami lesz kb 2x kaszálva meg egy kis szalmát kéne szétterítenie ha sikerül ennyi melótól nagyon remélem nemdöglik majd be
Válasz #642. hozzászólásra
Viszont ezzel még nem volt semmi bajunk, bezzeg az egy rotoros 300-as fella... eddig szinte csak a baj volt vele, mostmár talán kiküszöböltük a hibáit
Válasz #641. hozzászólásra
értem ez már lassan muzeális érték
Válasz #640. hozzászólásra
Nem, csak kíváncsiak voltak többen. Kell a vésztartalék
Válasz #639. hozzászólásra
Ez eladó lenne??
Itt vannak a képek, egyszer régen ígértem, most sikerült le is fényképezni , két rotoros , szétdobatni és össze sodorni is lehet vele. Lehetne kétszer ekkora is simán, mtz után elég sovány Utolsó képen a jobb oldali kar a kényszerpályán van, a többi fel van húzva szétdobató állásba.
Válasz #633. hozzászólásra
az essö miatt nem szárad ki esett az esső és az alja sose száradna ki ha nem forditanám át.... ha ne mesik nem bántom mert a szársértö laza rendet hagy és annál hamarabb nem szárad meg ha megforditom se
Válasz #636. hozzászólásra
Mivel akarjátok húzni,mert...
csak az a baj a gépfüzet egy fénymásolt géppel lefordítattot szutyok nem lehet belőe semmit megérteni
Válasz #634. hozzászólásra
A gépkönyvben biztos le van irva,de ha benne van a csap transzport,ha nincs arbeit...
sip uro 320 as van esetleg valakinek .most vettünk egyet. fent van rajta egy biztosíto szeg ha azt kihuzzuk a tengely előrecsuszik és a gép tud mozogni elöre hátra jobbra balra .vki azt mondja ki kell rögziteni mert ezek munkaállások,más meg azt mondja ugy kell ele dolgozni hogy ki van véve a biztosíto szeg így tud a gép a traktorhoz igazodni.nem tudom eldönteni melyik a jo megoldás
Válasz #632. hozzászólásra
Akkor nem eső miatt forgattad át mert megázott? hanem mert lassan száradt?
Válasz #630. hozzászólásra
230 as a kasza nekem már kellett párszor igy jobb nem lett volna muszáj átforgatni de 2 heki félorába se telt és meg volt és kb 1 napot nyertem
Válasz #628. hozzászólásra
őrzik azt éjjel nappal
Válasz #627. hozzászólásra
Mekkora kaszával kaszálsz? Én 165-össel még hál isten nem kelett egyszer sem átforgatni de kifogom egyszer próbálni
Válasz #627. hozzászólásra
Köszi, én tudtam hogy végülis háromféle képpen lehet vele dolgozni csak azt nem hogy hogy én 100 e-ért vettem teljesen újra volt festve az apró csavaroktól kezdve a fogakon át mindene, minden foga megvolt, annyit csináltam rajta, hogy ami a kerekeket tartja az a nagy öntvény valami ahol felvan fogatva egy csappal ott a csap helyét ujra kellett fúrni mert oldalirányba kikopott.
Válasz #625. hozzászólásra
Pici!
Mikor megyünk el a közeledbe lévő 3 fehér fóliasátorba epret szedni?
Válasz #626. hozzászólásra
sokan nem tudják de fain egy szerkezet az biztos a miénk a gépezet soksok éve huzzuk mikor megvettük lett ujrafogazva, fater mesélte már hogy mit csinál mikor kiforditjuk a tarto részeket szembe de már nem emlékszem holnap megkérdem megint a második sorba akkor szoktam ha kerités mellöl vagy szomszédba más kultura van akkor ne tapossak át hozzájuuk akkor át teszem mert akkor a keritestöl 5 centire is elszedi az anyagot, annyit még tudok mikor nem kell a szalma akkor felmelet állapotban 6 sorba téve kiforditve rendes sodrás állásba akkor szétteriti az anyagot igy nem kell zuzni külön igy két sorba rakva pedig nekem pont elviszi a két kasza rendet egyszerre átforditja igy nem kell 3 napot várni mire kiszárad az alja is ahol csupa viz kiforditott részt meg holnap elmondom ha megtudtam ja még annyi ennek a sodronak nem mint a magyarnál müanyagperselyes hanem fémgörgös ami örök élet meg egy nap