Semmi gond a géppel, csak az, hogy 2009 óta, amióta gyártották csak bemutatózni hordják, senki sem akarta megvenni.Ez már gyanús volt. Felakasztottuk és láss csodát gyárihibás szegényke. Na itt volt a kutya elásva.
Bizony meg tudja tolni az ékgyűrűs henger a lazább talajt. Az újabb hengerekre már gyárilag heggesztenek kis füleket,így jobban kapaszkodik és nincs megtúrás. Én is ezt fogom tenni.
Amúgy nekem egy 3m-es terredisc pro-m van,meg vagyok elégedve a munkájával.
Nekem nincs tapasztalatom arról, hogy birja a megterhelést huzamosabb ideig, szerintem a legkiforrottabb konstrukció az összes lengyel közül.
Az ára pedig majdnem elfogadható kategória.
Ma hivott a Horsch kereskedője, hogy hidegen kovácsolt tagokra cseréli a gyártó az eddigi "csak" acélból kivágott tárcsatartókat, ami persze némi árnövekedést idéz elő. ....meg is lepődtem volna, ha nem emelnek árat....
Azt reklámozzák hogy lengyel gyártmány de svéd acél. Akkor nem értem miért szakad szét a váza ezer helyen?
A gumibakok a tárcsatagoknál ugy ki voltak nyulva, el voltak fáradva, hogy a nagy lap kiegyenesedett a talajba és csak rajzolt egy csíkot szinte. Az összes árva kelés vidáman dalolt. Engem nem tud meggyőzni egy eszközük sem, az eladóról meg ne is beszéljük.
Nálam volt próbára egy 4 m-es Unia Ares XL, ékgyürüs tömöritőhengerrel.
Szerintem jó dolgozott, tarlóba húztuk 12-14 Km/ó sebességgel.Csupán egy baj volt vele,hogy merev vázas volt,
Mekkora és milyen volt amit eladtatok?
Esetleg árat lehet tudni ha publikus vagy privibe?
Az új fejlesztésű volt már a tietek is amit 1,5 éve gyártanak?
Válasz #1676. hozzászólásra
nálunk a henger előtt dugult be, nem a tárcsasoroknál. Az alábbi kivételektől eltekintve annak is szép munkája volt. Nálam az verte ki a biztosítékot hogy egy tarlón húztam a nehéztárcsával együtt, ugyanabban az időpontban és a nehéztárcsa+ gyűrűs után még kb 0,5% gyom sem maradt életben, ezzel szemben a rövidtárcsa után minimum 10% megmaradt.
Igaz hogy tavaly extrém kemény tarlók voltak de ezek elvileg pont tarlóhántásra lettek kitalálva.
Nem lehet, hogy a lapok mérete miatt dugult? Ezeken a VN-eken - ha jól néztem - 510-esek vannak, másikakon meg 560-as, vagy még nagyobbak vannak.
Felénk hűzgálnak páran rövidtárcsát, és szép munkát végeznek. És itt is van szár bőven.
Nekünk is volt terradisc pro rövidtárcsánk de el lett adva és visszatértünk a nehéztárcsára. Lett helyette egy horsch terrano meg van egy ssd lazítónk és egy eke.
Ezekkel meg tudok oldani mindent, nem hiányzik más eszköz.
A tavalyi kemény tarlókon a rövidtárcsa után élt a gyomok 15-20%-a.
A 7-7,5 tonnás szecskázott búza tarlóján sokszor bedugult, meg alig csinált valamit a földdel.
Pedig elhihetitek hogy mindenféle beállítással, sebességgel megpróbálkoztunk.
Tavaszi használatra meg a legtöbbször nehéz a mi földjeinken.
Még az nem tetszett benne hogy amikor a nehéztárcsa vígan elmegy, ez már sokkal hamarabb beragad.
A nagy tömegű kukoricaszárról ne is beszéljünk.
Hagyományos vagy féldirekt vetőgép elé viszont jó dolgozni vele mert sima a felület meg magágy mélységre azért lemegy. A lényeg az hogy nekem csalódás volt.
Nincs is elterjedve felénk.
Kérek én is pár árajánlatot rá. Esetleg, ha megadnál egy-két kereskedőt (itt, vagy privátban), akivel értelmesebben tudtál tárgyalni, azt megköszönném. Nincs kedvem ugyanazt végigszopni, amit korábban írtál.
Közel sem ugyan az. Árban pedig alig van különbség. Mi huztuk belőle 6m-t kiprobálás szintjén. A váz ezer helyen volt hegesztve. Volt ahol 3-szori patkolás után is eltört. A földnek pedig nem csinált semmit. Az összes árva kelés élt és virult benne.
minket listaárnak 36.000 juro-val fenyegettek.
Aztán az expon 26.900 juro-s árat mondtak.Ettől nem sokkal lett kevesebb a vége. De vicc hogy a világítás 710 juro-rá. Arannyal van futtatva vagy nem tudom.
Én pedig arra lennék kíváncsi mennyit sikerült lealkudni a listaárból.
Pár hete én is alkudoztam a VN kereskedőkkel de nem voltak alku képesek, amit elengedtek az árból, mindig pont annyit le is vettek a gépről.
HÚÚÚÚÚHHHAAA, ez nehéz szülés volt.....,de a lényeg,
hogy sikerült eldönteni.
Mondjuk mi Szanberggel már fél évvel ezelőtt is írtuk,
hogy ez az egyik legjobb és még az ára is viszonylag
kedvező, de legalább Ti is kiveséztétek a témát.
Nyugodjál meg, nem döntöttetek rosszul!!!
Sok egészséget hozzá!
Nem titkos. Hétfőn lesz küldve az előleg. Azt hogy ez-e a legfaszább azt majd használat után megmondom. De VN Terradisc pro 500 félig függesztett lett a befutó.
Marha jo bőrbe volt a demo joker baján, de 3,5m-el nem tud többet.
Ugy néz ki megvan a győztes. Hihetetlen hogy micsoda farkastörvények uralkodnak a géppiacon. Ezt az undorito egymásra köpködést meg mindenféle sunyi alattomos mocsok trükköket. Az ember kedve is elmegy meg az egész varázsát elveszik.
Mi csak néztük az expon. Ára elfogadhato, crossboard szerű simitoval szerelhető. Talán az a nagy durva gumi lap a tárcsasor mögött nem célszerű. A pálcát jobban dicsérik meg ajánlják.
Gumihengert sérülékenynek tartom. Sajnos van elég köves tábla is.
Packer (tarajos sima henger) - amennyire videón láttam - inkább laza magágyat hagy, nyáron nem zárna le eléggé.
Pálcást, csövest hanyagolnám.
Crosskill talán jó lehet.
Gyűrűs, spirál, rugós munkáját nem ismerem.
Inkább legyen igy egy kicsit luxus mint venni egy drága hengert. De elhanyagolhato az a terület amin kellene hengerezni. Meg ha a magágyat ezzel csináljuk utánna nem is kell hengerezni szerintem. Maxima megtömöríti a sort a többit meg ugyse bántja.
6395 hozzászólás
Válasz #1693. hozzászólásra
gyári hibááás? az meg hogy?
Válasz #1693. hozzászólásra

NEVEZETESEN??????
Válasz #1690. hozzászólásra

Semmi gond a géppel, csak az, hogy 2009 óta, amióta gyártották csak bemutatózni hordják, senki sem akarta megvenni.Ez már gyanús volt. Felakasztottuk és láss csodát gyárihibás szegényke. Na itt volt a kutya elásva.
Válasz #1687. hozzászólásra

ezekbe má 10000é raknak minősigi kaucsukot ------
Válasz #1689. hozzászólásra

Mé van az hogy itt senkit nem lehetne rászedni ilyesmire-----
Válasz #1687. hozzászólásra

várjá nem vagyok képbe----------------
röhögni akarok éniiis
Válasz #1686. hozzászólásra

valahol a felénél volt az ára, megvetettem az egyik kollégával, legyen majd kitől kölcsönkérnem addig, amig én nem veszek
Válasz #1677. hozzászólásra
Bizony meg tudja tolni az ékgyűrűs henger a lazább talajt. Az újabb hengerekre már gyárilag heggesztenek kis füleket,így jobban kapaszkodik és nincs megtúrás. Én is ezt fogom tenni.
Amúgy nekem egy 3m-es terredisc pro-m van,meg vagyok elégedve a munkájával.
Válasz #1686. hozzászólásra

ehunn e az Axis próbagép, na ez feltette a I re a pontot
Válasz #1685. hozzászólásra
Hát a ugri fixxxxx unnia?
Válasz #1683. hozzászólásra

Tavaly extra előrendelési akcióban 4 m es hydro+futúmü 22999 től 24990 juróig, cégek szerint.
Válasz #1680. hozzászólásra

Simogatom a vasaikat masson....
Hallom kérdezi a igenszimpatikus unniauriember a parasztot ......
-Segithetek?????
-Á csak nizelődök....
-Úgy kezdődik a szerelem!!!!!!
Osztán máskor is arra jártunk.... tapogatni
Engem lekapott....
-Segithetek?
-ÁÁÁÁÁ mondom csak sassolgatok....
válasz? no mi?
ÚGY KEZDŐDIK A CELEJEM!
hányan kaptátok ezt még?
Válasz #1682. hozzászólásra

Mennyire horrorisztikus a ár?
Várja becsatolkozok------

Nekem nincs tapasztalatom arról, hogy birja a megterhelést huzamosabb ideig, szerintem a legkiforrottabb konstrukció az összes lengyel közül.
Az ára pedig majdnem elfogadható kategória.
Ma hivott a Horsch kereskedője, hogy hidegen kovácsolt tagokra cseréli a gyártó az eddigi "csak" acélból kivágott tárcsatartókat, ami persze némi árnövekedést idéz elő. ....meg is lepődtem volna, ha nem emelnek árat....

Erre irok sztorit mindjárt----
Válasz #1679. hozzászólásra

Azt reklámozzák hogy lengyel gyártmány de svéd acél. Akkor nem értem miért szakad szét a váza ezer helyen?
A gumibakok a tárcsatagoknál ugy ki voltak nyulva, el voltak fáradva, hogy a nagy lap kiegyenesedett a talajba és csak rajzolt egy csíkot szinte. Az összes árva kelés vidáman dalolt. Engem nem tud meggyőzni egy eszközük sem, az eladóról meg ne is beszéljük.
Válasz #1670. hozzászólásra

Szeva,
Nálam volt próbára egy 4 m-es Unia Ares XL, ékgyürüs tömöritőhengerrel.
Szerintem jó dolgozott, tarlóba húztuk 12-14 Km/ó sebességgel.Csupán egy baj volt vele,hogy merev vázas volt,
Válasz #1677. hozzászólásra
Mekkora és milyen volt amit eladtatok?
Esetleg árat lehet tudni ha publikus vagy privibe?
Az új fejlesztésű volt már a tietek is amit 1,5 éve gyártanak?
Válasz #1676. hozzászólásra
nálunk a henger előtt dugult be, nem a tárcsasoroknál. Az alábbi kivételektől eltekintve annak is szép munkája volt. Nálam az verte ki a biztosítékot hogy egy tarlón húztam a nehéztárcsával együtt, ugyanabban az időpontban és a nehéztárcsa+ gyűrűs után még kb 0,5% gyom sem maradt életben, ezzel szemben a rövidtárcsa után minimum 10% megmaradt.
Igaz hogy tavaly extrém kemény tarlók voltak de ezek elvileg pont tarlóhántásra lettek kitalálva.
Válasz #1675. hozzászólásra
Nem lehet, hogy a lapok mérete miatt dugult? Ezeken a VN-eken - ha jól néztem - 510-esek vannak, másikakon meg 560-as, vagy még nagyobbak vannak.
Felénk hűzgálnak páran rövidtárcsát, és szép munkát végeznek. És itt is van szár bőven.
Nekünk is volt terradisc pro rövidtárcsánk de el lett adva és visszatértünk a nehéztárcsára. Lett helyette egy horsch terrano meg van egy ssd lazítónk és egy eke.
Ezekkel meg tudok oldani mindent, nem hiányzik más eszköz.
A tavalyi kemény tarlókon a rövidtárcsa után élt a gyomok 15-20%-a.
A 7-7,5 tonnás szecskázott búza tarlóján sokszor bedugult, meg alig csinált valamit a földdel.
Pedig elhihetitek hogy mindenféle beállítással, sebességgel megpróbálkoztunk.
Tavaszi használatra meg a legtöbbször nehéz a mi földjeinken.
Még az nem tetszett benne hogy amikor a nehéztárcsa vígan elmegy, ez már sokkal hamarabb beragad.
A nagy tömegű kukoricaszárról ne is beszéljünk.
Hagyományos vagy féldirekt vetőgép elé viszont jó dolgozni vele mert sima a felület meg magágy mélységre azért lemegy. A lényeg az hogy nekem csalódás volt.
Nincs is elterjedve felénk.
Válasz #1669. hozzászólásra
2009-töl rendesen megemelték az árakat.
Válasz #1672. hozzászólásra
Kérek én is pár árajánlatot rá. Esetleg, ha megadnál egy-két kereskedőt (itt, vagy privátban), akivel értelmesebben tudtál tárgyalni, azt megköszönném. Nincs kedvem ugyanazt végigszopni, amit korábban írtál.
Közel sem ugyan az. Árban pedig alig van különbség. Mi huztuk belőle 6m-t kiprobálás szintjén. A váz ezer helyen volt hegesztve. Volt ahol 3-szori patkolás után is eltört. A földnek pedig nem csinált semmit. Az összes árva kelés élt és virult benne.
Nem ugyanazok hiddel!!!
Legalábbis amiket vettek errefelé almás eszközöket mind puha vaj
Válasz #1669. hozzászólásra
Lengyel tárcsák (UNIA, Rolmako, stb.) miért nem jöttek szóba? Kb. felébe kerülnek, és ránézésre szépen meg vannak csinálva, nem tűnnek tákolmánynak.
Válasz #1667. hozzászólásra
minket listaárnak 36.000 juro-val fenyegettek.
Aztán az expon 26.900 juro-s árat mondtak.Ettől nem sokkal lett kevesebb a vége. De vicc hogy a világítás 710 juro-rá. Arannyal van futtatva vagy nem tudom.
Válasz #1662. hozzászólásra
Én pedig arra lennék kíváncsi mennyit sikerült lealkudni a listaárból.
Pár hete én is alkudoztam a VN kereskedőkkel de nem voltak alku képesek, amit elengedtek az árból, mindig pont annyit le is vettek a gépről.
Válasz #1664. hozzászólásra
mennyibe fájt végül a vas? ha pontos árat nem is de egy megközelítőlegeset írhatsz, itt mindenki azt várja
3méterest neki azzal is lehet fingatni mélyebben.
Minimum 50 LE/m
Válasz #1663. hozzászólásra
Jaja. teccetős a gruberjük is. de abbol nem tom majd mekkorŕba kell gondolkodnunk. vagy egy fajin kombinŕtort célzunk meg. majd elválik.
Válasz #1655. hozzászólásra
Nemhogy nemtud 3,5M-el többet egy joker, inkább annyival alatta is marad a Terradisc-nek...
Jól döntöttetek tsávó hidd el nekem!
A 3,5M-ből meg akármit lehet venni, ott már van választék grubberből
Válasz #1661. hozzászólásra

Full idegroncs lettem mire sikerült eddig eljutni. Most már csak egy kis jo deviza árfolyam kellene juroba és minden prima.
Válasz #1660. hozzászólásra
Itt meg egy olyan is van, aki már harmadjára nem küldi az árajánlatot.
Sebaj a konkurencia frissebb nála.
Válasz #1659. hozzászólásra
Áááááhhhh. Olyan nyomozást letoltak egymás között a kereskedők, szerintem az egész országba tudják hogy rövidtárcsát akarunk venni.
Válasz #1658. hozzászólásra
Az jó, nem?
Legalább könnyebb rásírni valami extrát!
Válasz #1656. hozzászólásra
Hát jah. azt számolgatjuk, ami megmaradt a jokerhez képest, teszünk mellé 2-3 misit és fut egy pofás grubert is VN-ből.
De azt nem gondoltam volna hogy nagyobb munka lesz eldönteni hogy honnan rendeljük meg mint kiválasztani. Szinte vérre ment a harc.
Válasz #1656. hozzászólásra

vagy?
felhívnálak..........
Válasz #1655. hozzászólásra

HÚÚÚÚÚHHHAAA, ez nehéz szülés volt.....,de a lényeg,
hogy sikerült eldönteni.
Mondjuk mi Szanberggel már fél évvel ezelőtt is írtuk,
hogy ez az egyik legjobb és még az ára is viszonylag
kedvező, de legalább Ti is kiveséztétek a témát.
Nyugodjál meg, nem döntöttetek rosszul!!!
Sok egészséget hozzá!
Nem titkos. Hétfőn lesz küldve az előleg. Azt hogy ez-e a legfaszább azt majd használat után megmondom. De VN Terradisc pro 500 félig függesztett lett a befutó.
Marha jo bőrbe volt a demo joker baján, de 3,5m-el nem tud többet.
Válasz #1653. hozzászólásra
és titkos?vagy miért nem nyomod,hogy melyik a legfaszább?
Ugy néz ki megvan a győztes. Hihetetlen hogy micsoda farkastörvények uralkodnak a géppiacon. Ezt az undorito egymásra köpködést meg mindenféle sunyi alattomos mocsok trükköket. Az ember kedve is elmegy meg az egész varázsát elveszik.
Válasz #1650. hozzászólásra
Mi csak néztük az expon. Ára elfogadhato, crossboard szerű simitoval szerelhető. Talán az a nagy durva gumi lap a tárcsasor mögött nem célszerű. A pálcát jobban dicsérik meg ajánlják.
Rövidtárcsa után milyen lezáró hengert ajánlanátok?
A célok:
1. Búza tarló hántását lezárni
2. Másodvetéshez (búza utáni zöldítés) magágyat készíteni.
Gumihengert sérülékenynek tartom. Sajnos van elég köves tábla is.
Packer (tarajos sima henger) - amennyire videón láttam - inkább laza magágyat hagy, nyáron nem zárna le eléggé.
Pálcást, csövest hanyagolnám.
Crosskill talán jó lehet.
Gyűrűs, spirál, rugós munkáját nem ismerem.
Megköszönném a tapasztalatok megosztását.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e valakinek tapasztalata he-va rövidtárcsákkal kapcsolatban?
Első ránézésre nekem tetszett, nagy a tömege, 510 lapjai vannak és az ára is elég elfogadható.
Válasz #1647. hozzászólásra
Jo ez részlet kérdése, de ha egy carrierrel ez megoldhato akkor egy ilyen kategoriáju gépnél is legyen az.
Tavaly láttam expreszen 6 méteres simahengert 350+áfáér.Az egyetlen baj az volt vele hogy Makón volt.Annyi pénzt bőven megér egy henger.
Válasz #1644. hozzászólásra
Inkább legyen igy egy kicsit luxus mint venni egy drága hengert. De elhanyagolhato az a terület amin kellene hengerezni. Meg ha a magágyat ezzel csináljuk utánna nem is kell hengerezni szerintem. Maxima megtömöríti a sort a többit meg ugyse bántja.