Válasz Bobo77 #13092. hozzászólásáraEgy ilyen külső átmérőjű metamid rúdba,bele kell esztergálni,egy kisebb méretű szimeringet,aminek a tengely mérete megfelelő! Nem jó?
Válasz Bobo77 #13083. hozzászólásáraÜdv, Nézd meg az MV csapágy honlapján/győri cég/ elég sok mindent be tudnak szerezni, vagy seal-ring .nél Győrben van cnc gépük gyártanak van több telephelyük nézd meg melyik elérhetőbb neked.
Válasz Ares 826 #13088. hozzászólásáraAz axiálból vált ki, axiálos emberekkel, régi axiàlos telepen, nálunk.
Azèrt kellett kiválni mert a fendet és a claast ugyanaz a cég nemforgalmazhata.
Azóta lehet a lölőé vagy a csányié. Passz!
Válasz Sk Laci #13080. hozzászólásáraKaposmérőbem mintha valami Agrovario nevű cég is lenne, meg, ha jó tudom, már nem is az Axiál a hazai képviselet.
Gúglizz rá kicsit!
Válasz Sk Laci #13076. hozzászólásáraSzerintem ugyan az az olasz mint a jurop, 2 tengely az egész , egy behajto a , meg felül van egy " köracél" benne 4 " ékpálya " szerű rés es abban 4 bakelit lapát, a centrifugális erő töl nekifeszül a ház falának és ugy tömít. meg a tengely végén egy olajszivattyó Oszt ennyi
Sziasztok!
Szippantókocsin a vákumpumpán a meghajtótangelyt ami a traktorról kapja a meghajtást lehet vagy nem lehet kézzel megtekerni?
Nekem kézzel nem megy még megmozdítani se.
De traktorral igen.
Ennyire nehezen kell, hogy forogjon, vagy valami gond van a vákumpumpában?
Válasz Bárány #13065. hozzászólásáraItt békésben azért az se mindegy az MTZ milyen kipufogó van vagy hogy az ülés gyári -e mert ha légrugós az már nem lehet mert véletlenül kényelmesebb!
Válasz Szalai A P #13067. hozzászólásáramáshol meg a kivágás könnyiti az anyagot,azèrt nem jó. Munkalámpán ha van kapcsoló,annak működni kell a belső kapcsolotol függetlenül. Na? Meg jó,hogy a fűthető tükröt nem kèrik.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraEzt a vizsga hely mondja meg nálunk úgy van hogy én fel szerelhetem ők meg intézik a tanúsítványt
Ez rajtuk múlik mennyire akarják konstruktívan kezelni a problémát
Válasz mtz1221 #13064. hozzászólásáraAhova én hordom őket ott a rakodó konzol maradhat ha ki van ablakolva hogy látszon a váz szám.
Újabb hülyeség az érintés védelmi vizsgálat a vízmelegítő miatt vagy le kell szerelni
Válasz Bárány #13061. hozzászólásáraNálunk is így van, pedig már egy éve kamerák előtt megy az egész. Egyik leakarta velem szedetni a rakodó konzolját, a másik azt mondta ha 5 éve a nevemen van, a váz számnak sem kell látszania.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraHa autószerelő vagy akkor felrakhatod!
Mestervizsga biztos nemkell de az autóvillamosságiban nemvagyok biztos.
A közlekedési hatóság megmondja.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraErre a legjobb válasz az, hogy kérdezd meg konkrétan azt a vizsgahelyet, ahol vizsgáztatni akarod, mert Magyarországon ahány vizsgáztató, anniféle jogértelmezés.
Ezen kívül, amit írsz lásd még pl. a homlokrakodót, munkalámpát, robotpilóta részeit, stb stb. Hol ezt kérik, hol azt.
Nekem legutóbb egy új vizsgahelyen a kutyafej és a pótkocsi világítás csatlakozó letört porvédőjét hiányolták, amit eddig sehol máshol.
Autót viszek műszakira márciusban és tervezek rászerelni egy utánfutó vonóhorgot.
A kérdésem az lenne, ha én szerelem fel, akkor a tanúsítványt aláírhatom-e?
Autóvillamossági műszerész végezettségem is van.
Vagy ehhez kell a mestervizsga? Mi a tapasztalatotok?
Válasz mtz1221 #13053. hozzászólásáraEz egy külső hdd vagy belső ?
Az a külső hdd ami USB-ről kapja az áramot azokhoz szokott kelleni Y kábel, mert egy USB árama kevés nekik, olyankor is csak kattog nem tud felpörögni.
Válasz mtz1221 #13053. hozzászólására1000 meg 1 oka lehet.
Elhasználódott, alacsony feszültség, erős mágneses mező, elmozdult az író-olvasófej karja és helytelenül ált be, sérült a lemeztányér felülete, a szervizterület sérült, a program sérült, leesett, stb.
Ezekben az esetekben Te nem tudod lementeni, kell egy hozzáértő, aki adatmentéssel foglalkozik, a lemez kuka.
Kürt Zrt a legjobb, a WTC összeolvadt vinyóit is az Ő adatmentési technikájukkal hozták vissza.
Annyira jók, hogy a közelmúltban lölőke felvásárolta a céget.
Válasz envagyok2 #13056. hozzászólásáraNem családi, csak közös őstermelői volt, ha jól emlékszem kellett egy szerződés a tagok között, erre adott egy mintát vagy letöltöttem, már nem tudom , de megírtuk ebben szerepeltek a teaor számok is, aláírtuk, bevittem a falugazdász megnézte, majd beszkennelte és iktatta ekkor kapott egy ÖCSG számot és kinyomtatott róla egy nyilvántartásba vételi határozatot is.
nem emlékszik valaki, hogy volt pontosan a családi gazdaság - öcsg átalakulás? akinek korábban családi gazdasága volt, abból hogy lett öcsg? ezt kérni kellett, ott kellett j szerződést csinálni, vagy automatikusan átalakult, lett egy új szám, és kész?
Van itt aki vágja a számítógépeket ? Ünnepi hangulatban elő vettem egy régi harddisket és csak kattog. Mi lett vele, és átrakható/menthető e a tartalma másikra, ha hozzá értő kézbe kerülne ?
Válasz rtamas1976 #13050. hozzászólásáraMindent megcsinálhatná a házi is. Nekem is van E de nem csinálja meg!! Mikor jött egy helyetesítés be mentem azt megcsinálta a helyetesítő neki adtam a pénzt.
Háziorvos ha üzemorvos akkor minden további nélkül csinálhatja.
A háziorvos a sima is megcsinálhatja de az nem hivatás szerü alkalmassági!
Sajátot vezethetsz, de munkát nemválalhatsz.
Jogosítvány hosszabbítás orvosi vizsgálat:
Azt tudom, hogy az úrvezetőit a háziorvos végzi.
Viszont a 2. egészségügyi csoportban (C-E kategória) az orvosi vizsgálatot a háziorvos is elvégezheti vagy munkaegészségügyi orvos kell hozzá?
13545 hozzászólás
Válasz Bobo77 #13092. hozzászólásáraEgy ilyen külső átmérőjű metamid rúdba,bele kell esztergálni,egy kisebb méretű szimeringet,aminek a tengely mérete megfelelő! Nem jó?
Válasz Bobo77 #13083. hozzászólásáraÜdv, Nézd meg az MV csapágy honlapján/győri cég/ elég sok mindent be tudnak szerezni, vagy seal-ring .nél Győrben van cnc gépük gyártanak van több telephelyük nézd meg melyik elérhetőbb neked.
Válasz Bobo77 #13092. hozzászólásáraMi ez?
Válasz Ares 826 #13087. hozzászólásáraErről lenne szó. Ilyent nem találtam boltban eddig.
Válasz medikus #13084. hozzászólásáraHát nemigen sikerül találni…
Válasz rtamas1976 #13089. hozzászólásáraTudom hogy volt a történet anno, de nem az övék már úgy tudom!
Válasz Ares 826 #13088. hozzászólásáraAz axiálból vált ki, axiálos emberekkel, régi axiàlos telepen, nálunk.
Azèrt kellett kiválni mert a fendet és a claast ugyanaz a cég nemforgalmazhata.
Azóta lehet a lölőé vagy a csányié. Passz!
Válasz rtamas1976 #13082. hozzászólásáraAz már nem az övéké!
Válasz Bobo77 #13083. hozzászólásáraMiért akarsz gyártatni??? Lehet boltban is kapni szinte mindent!

Válasz Bobo77 #13083. hozzászólásáraHód-vulkán?
Válasz rtamas1976, Bárány #13082. hozzászólására Köszönöm
Válasz Bobo77 #13083. hozzászólásáraNem találsz szimeringet méretben?
Sziasztok! Tudna valaki ajánlani megbizható precíz szimering gyártó céget az országban?
Válasz Sk Laci #13080. hozzászólásáraAgrovario az axiál leánycége.
Ők a hivatalos márkaképviselet!
Válasz Sk Laci #13080. hozzászólásáraKaposmérőbem mintha valami Agrovario nevű cég is lenne, meg, ha jó tudom, már nem is az Axiál a hazai képviselet.
Gúglizz rá kicsit!
Sziasztok!
Magyarországon melyik cégek csinálnak Fend 936 sebváltó /vario/ javítását?
Axiálon kívül van más is, akinél lehetne érdeklődni?
Válasz Sk Laci #13078. hozzászólásáraMondomén .
Válasz R Sándor #13077. hozzászólásáraMent megtekerni csőfogóval. Nehezen mozdult meg, utánna már könnyebben fordult.
Válasz Sk Laci #13076. hozzászólásáraSzerintem ugyan az az olasz mint a jurop, 2 tengely az egész , egy behajto a , meg felül van egy " köracél" benne 4 " ékpálya " szerű rés es abban 4 bakelit lapát, a centrifugális erő töl nekifeszül a ház falának és ugy tömít. meg a tengely végén egy olajszivattyó Oszt ennyi
Válasz R Sándor #13074. hozzászólásáraMegpróbálom csőfogóval.
Battioni Pagani gyártmány.
Válasz apuci #13070. hozzászólásáraNálunk szerencsére nincsenek ilyen magasan képzett vizsgabiztosok.
Válasz Sk Laci #13073. hozzászólásáragyorsit kb 3 szorosára , csőfogóval próbáld meg , Jurop tipusú ?
Sziasztok!
Szippantókocsin a vákumpumpán a meghajtótangelyt ami a traktorról kapja a meghajtást lehet vagy nem lehet kézzel megtekerni?
Nekem kézzel nem megy még megmozdítani se.
De traktorral igen.
Ennyire nehezen kell, hogy forogjon, vagy valami gond van a vákumpumpában?
Válasz Szalai A P #13067. hozzászólásáraA hozzászólás alatt:

Sima trükk a méreganyagokra. Elolvastam.
Talán igaz, talán nem. De a talpmasszázs az hatékony.
És ha magadnak eléred, akkor pénzbe sem kerül!
Válasz .Richard. #13069. hozzászólásáraItt a lámpa nem érdekli őket még a fő fényforrások sem nagyon legyen rajta és annyi
Válasz Bárány #13065. hozzászólásáraItt békésben azért az se mindegy az MTZ milyen kipufogó van vagy hogy az ülés gyári -e mert ha légrugós az már nem lehet mert véletlenül kényelmesebb!
Válasz Szalai A P #13067. hozzászólására
máshol meg a kivágás könnyiti az anyagot,azèrt nem jó. Munkalámpán ha van kapcsoló,annak működni kell a belső kapcsolotol függetlenül. Na? Meg jó,hogy a fűthető tükröt nem kèrik.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraEzt a vizsga hely mondja meg nálunk úgy van hogy én fel szerelhetem ők meg intézik a tanúsítványt
Ez rajtuk múlik mennyire akarják konstruktívan kezelni a problémát
Válasz mtz1221 #13064. hozzászólásáraAhova én hordom őket ott a rakodó konzol maradhat ha ki van ablakolva hogy látszon a váz szám.
Újabb hülyeség az érintés védelmi vizsgálat a vízmelegítő miatt vagy le kell szerelni
Válasz Bárány #13065. hozzászólására

Válasz mtz1221 #13064. hozzászólásáraEgy brancs vagyunk mi mind itt a Kárpát-medencében!

Válasz Bárány #13061. hozzászólásáraNálunk is így van, pedig már egy éve kamerák előtt megy az egész. Egyik leakarta velem szedetni a rakodó konzolját, a másik azt mondta ha 5 éve a nevemen van, a váz számnak sem kell látszania.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraKöszi a válaszokat, majd megkérdezem a vizsgabázist.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraHa autószerelő vagy akkor felrakhatod!
Mestervizsga biztos nemkell de az autóvillamosságiban nemvagyok biztos.
A közlekedési hatóság megmondja.
Válasz vitezkaroly1 #13060. hozzászólásáraErre a legjobb válasz az, hogy kérdezd meg konkrétan azt a vizsgahelyet, ahol vizsgáztatni akarod, mert Magyarországon ahány vizsgáztató, anniféle jogértelmezés.
Ezen kívül, amit írsz lásd még pl. a homlokrakodót, munkalámpát, robotpilóta részeit, stb stb. Hol ezt kérik, hol azt.
Nekem legutóbb egy új vizsgahelyen a kutyafej és a pótkocsi világítás csatlakozó letört porvédőjét hiányolták, amit eddig sehol máshol.
Autót viszek műszakira márciusban és tervezek rászerelni egy utánfutó vonóhorgot.
A kérdésem az lenne, ha én szerelem fel, akkor a tanúsítványt aláírhatom-e?
Autóvillamossági műszerész végezettségem is van.
Vagy ehhez kell a mestervizsga? Mi a tapasztalatotok?
Válasz mtz1221 #13053. hozzászólásáraEz egy külső hdd vagy belső ?
Az a külső hdd ami USB-ről kapja az áramot azokhoz szokott kelleni Y kábel, mert egy USB árama kevés nekik, olyankor is csak kattog nem tud felpörögni.
Válasz mtz1221 #13053. hozzászólására1000 meg 1 oka lehet.
Elhasználódott, alacsony feszültség, erős mágneses mező, elmozdult az író-olvasófej karja és helytelenül ált be, sérült a lemeztányér felülete, a szervizterület sérült, a program sérült, leesett, stb.
Ezekben az esetekben Te nem tudod lementeni, kell egy hozzáértő, aki adatmentéssel foglalkozik, a lemez kuka.
Kürt Zrt a legjobb, a WTC összeolvadt vinyóit is az Ő adatmentési technikájukkal hozták vissza.
Annyira jók, hogy a közelmúltban lölőke felvásárolta a céget.
Válasz envagyok2 #13056. hozzászólásáraNem családi, csak közös őstermelői volt, ha jól emlékszem kellett egy szerződés a tagok között, erre adott egy mintát vagy letöltöttem, már nem tudom , de megírtuk ebben szerepeltek a teaor számok is, aláírtuk, bevittem a falugazdász megnézte, majd beszkennelte és iktatta ekkor kapott egy ÖCSG számot és kinyomtatott róla egy nyilvántartásba vételi határozatot is.
nem emlékszik valaki, hogy volt pontosan a családi gazdaság - öcsg átalakulás? akinek korábban családi gazdasága volt, abból hogy lett öcsg? ezt kérni kellett, ott kellett j szerződést csinálni, vagy automatikusan átalakult, lett egy új szám, és kész?
Válasz mtz1221 #13053. hozzászólásárahttps://prohardver.hu/tema/hdd_javito_program/friss.html

Íme
Válasz mtz1221 #13053. hozzászólásáraHa kattog a merevlemeznél az nem jó, meghalt. Sürgősen mentsd le az adatokat. Keress IT szakembert.
Van itt aki vágja a számítógépeket ? Ünnepi hangulatban elő vettem egy régi harddisket és csak kattog.
Mi lett vele, és átrakható/menthető e a tartalma másikra, ha hozzá értő kézbe kerülne ?
Válasz rtamas1976 #13050. hozzászólásáraMindent megcsinálhatná a házi is. Nekem is van E de nem csinálja meg!!
Mikor jött egy helyetesítés be mentem azt megcsinálta a helyetesítő neki adtam a pénzt. 
Háziorvos ha üzemorvos akkor minden további nélkül csinálhatja.
A háziorvos a sima is megcsinálhatja de az nem hivatás szerü alkalmassági!
Sajátot vezethetsz, de munkát nemválalhatsz.
Válasz vitezkaroly1 #13046. hozzászólásáraNálunk csinálja,csak pénzed legyen!
Válasz vitezkaroly1 #13046. hozzászólásáraEnyémet a háziorvos csinálja már vagy 4. alkalommal.
Válasz vitezkaroly1 #13046. hozzászólásáraSzerintem az utóbbi, bár nekem az üzemorvosom a háziorvosom is, így minden megy egy dokinál.
Mert a 2-es ugye a hivatásos lenne.
Jogosítvány hosszabbítás orvosi vizsgálat:
Azt tudom, hogy az úrvezetőit a háziorvos végzi.
Viszont a 2. egészségügyi csoportban (C-E kategória) az orvosi vizsgálatot a háziorvos is elvégezheti vagy munkaegészségügyi orvos kell hozzá?