A volt főnököm is vett át annó sany lánctalpas kotrót, azon kívül, hogy az elektronikája betegeskedett, (ablaktörlő, lámpák, rádió, ilyesmi) ment az.
Cummins motor volt benne kawasaki szivattyúval!
Válasz Gumóka #1504. hozzászólásáraAmit én beraktam 2 kínait, azokból is van 6 a faluban, és dolgoznak napi szinten sokat. És írhatnak itt bármit, homlokrakodós kuplungos bovdenes traktor után, ki sem akarsz belőle szállni. Meg egy alsó nyitású kanállal, megraksz azzal is bármilyen pótkocsit.
Válasz mtz1221 #1503. hozzászólásáraAnnak idején egyik földmunkás cég vett Shantui dózert, mi meg ott nézegettük, mi a fax ez, aztán legyintettünk rá, mikor meg befogták aktív munkába, csak lestünk, mit tud...
Egyébként máig megy, ennek már 12-3 éve lehet, puritán egy dög volt kényelem szempontjából, de szerintem az Északi középhegységet arrébb rakta volna.
Válasz barazdabetyar. #1499. hozzászólásáraAlkatrészre legjobb a Manitou, ha a NewHolland alkatrészét is át tudod váltani ugyanarra akkor van azonnal az is de ha olaszból kell valami egyedi az 2 hét(mondjuk ez ritkán van).
Elvileg van JCB-hez i alkatrész gyorsba a többit nem tudom.
Válasz termelo #1488. hozzászólásáraTrágyába mászkálni lehet jobb is. Nem kell annyira sajnálni, mint a 3x ennyibe kerülő nyugati márkát. Még lehet a trágyát jobban is bírná, mint egy kényes gép.
Bár én más világba tartozok, tőlem ez a mezítláb, farmerbe, napszemüvegbe traktorozás irtózatosan messze áll. De szerintem egy állattartó telepen az ilyen felfogású emberek nem is dolgoznak.
Válasz barazdabetyar. #1487. hozzászólására1600 kg ez hogy, kitolt gémmel vagy behúzottal? azért nem vagyok én abban biztos, hogy ezt kitoltra érti, láttunkmár karón varjút...
Vélemény? A GG016T egy másik, kitológémes gépünk, jelenlegi ára nettó 24.300 €, mely közösségi adószám esetén áfamentes marad. Magánszemélyeknek 23% lengyel áfával kell számolniuk. Fizetés csak euróban lehetséges deviza utalással. Szállítási díjat csak a pontos cím megadás után tudunk kalkulálni. Illetve amennyiben Óbarki telephelyünkön (2061 Óbarok, Szőlőhegy utca) tervezi átvenni, úgy szállítási költséggel nem kell számolni.
Válasz barazdabetyar. #1484. hozzászólásáraSzerkezetileg igen, neked való. Motort váltót nem tudom milyen van benne. Új kínaiban van klíma elektro hidraulikus irányváltó is, Ebben nem tudom kinézni a váltót.
Válasz barazdabetyar. #1472. hozzászólásáraKínai ez is mint az everun. Vagy abból a 16os. Én szóltam, ez a teleszkóp nem arra való hogy állatok körül dolgozz vele. Nincs olyan keresztmetszet sem hogy bírja. Egyik ilyenen sem, 1 talicsköval kevesebb gané van egyik fekében, csavarodik. Oda az való amit beraktam, két egymástól távol lévő tömött gémmel.
Válasz barazdabetyar. #1470. hozzászólásáraKell neked rendszám rá ? EBBŐL KÉNE venned, teleszkópost nem ajánlják földre ganéra építkezésre sehol sem belőlük. Ez egy komoly nagy kerekű gép, yto motorral, van hozzá minden.
Válasz barazdabetyar. #1451. hozzászólásáraA havernak hasonló van egy kicsit nagyobban és persze kínai.
Dilettánsok dolgoznak vele, és mindég történik vele valami.
Most éppen a motor ugrott belőle, yto, olcsóbb bele az új mint javítani.
Szóval az összefoglelva:
"A gyász és a szenvedés"
1szerre 1 művetet az is lassan.
Válasz szanberg #1463. hozzászólásáraJó, mindenki eldönti, hogy neki inkább mire kell. Praktikus gép az tuti, de sztem ezzel nem tudsz kamiont pakolni kanállal, szóval ez egy nagy minuszpont, de aki nem is akar, annak persze ez nem gond. Vetőgèp tankoláskor is jól tud jönni a nagyobb kinyúlás, bár ezek is sokkal jobbak ilyen szempontból mint bármelyik traktor homlokrakodó. Alacsonyabb ajtón befér-e, minden telep más.
Válasz Gumóka #1464. hozzászólásáraAzokat is nézegettem már, tetszenek azok is. Én is úgy vagyok, mint Szanberg. Jelenleg egy Liebherr L506-os van az udvarban, hidros, törzscsuklós, csak homlokrakodós, de ma-holnap 35 éves. Megy, teszi a dolgát, rohadt ügyes, de amikor van néha egy-egy kis baja, akkor, mint a McGyverben, semmit sem kapni hozzá.
Válasz szanberg #1463. hozzászólásáraNekem az tűnik fel, hogy terepesebbek és "negatív" szögbe lehet állítani a gerendát ami végett alkalmasabb trágyázásra, földmunkára.
A többbit márkát nem tudom de a Kramer-en belül a teleszkópos "teteje" 15%-al erősebb mint a Romsics szerelme féle
Válasz hashtag #1458. hozzászólásáraEgyszerűen ezek a bánya gépek mintájára készült homlokrakodók. Nehezebb munkára való, azért is veszik őket az állat tenyésztésbe, ganajozni, föld munkákra és nehéz anyag rakodásra.
A teleszkópos az univerzálisabb, de ilyen nehéz munkában könnyebben ki is nyírható gépek, ezek leginkább könnyű anyag rakodásra és targonca villázni valók.
Válasz t.romsics #1459. hozzászólásáraMeglehet hogy egytrém szűk helyen jobb. Meg középen van a gém könnyebb vele célozni, én kb ennyit látok ami plusz. A többi nem az
Válasz hashtag #1458. hozzászólásáraEz az én dilim. Mindig is azt hittem, hogy egy ilyen jellegűvel könnyebb mozogni egy állatszínben. De az is lehet, hogy nem.
1557 hozzászólás
Válasz mtz1221 #1505. hozzászólásáraÉn mondom, hogy a kínait ma már nem kell leírni, abból csinálom a kurv@ rtk-t
A volt főnököm is vett át annó sany lánctalpas kotrót, azon kívül, hogy az elektronikája betegeskedett, (ablaktörlő, lámpák, rádió, ilyesmi) ment az.
Cummins motor volt benne kawasaki szivattyúval!
Válasz mtz1221 #1505. hozzászólásáraVan ilyen is ha valaki mint én nem látta még. Most vett egyik ismerős, pont kínai rakodóra.
https://www.bbrakodo.hu/magaskanal.html
Válasz Gumóka #1504. hozzászólásáraAmit én beraktam 2 kínait, azokból is van 6 a faluban, és dolgoznak napi szinten sokat. És írhatnak itt bármit, homlokrakodós kuplungos bovdenes traktor után, ki sem akarsz belőle szállni. Meg egy alsó nyitású kanállal, megraksz azzal is bármilyen pótkocsit.
Válasz mtz1221 #1503. hozzászólásáraAnnak idején egyik földmunkás cég vett Shantui dózert, mi meg ott nézegettük, mi a fax ez, aztán legyintettünk rá, mikor meg befogták aktív munkába, csak lestünk, mit tud...
Egyébként máig megy, ennek már 12-3 éve lehet, puritán egy dög volt kényelem szempontjából, de szerintem az Északi középhegységet arrébb rakta volna.
Válasz termelo #1488. hozzászólásáraAzért ez elég komoly önsúlyú is. De betegek a kínaiak mert hozzánk ez fehérben jön.
Válasz barazdabetyar. #1499. hozzászólásáraAlkatrészre legjobb a Manitou, ha a NewHolland alkatrészét is át tudod váltani ugyanarra akkor van azonnal az is de ha olaszból kell valami egyedi az 2 hét(mondjuk ez ritkán van).
Elvileg van JCB-hez i alkatrész gyorsba a többit nem tudom.
Dana Spicer cuccokat a Granit tól érdemes venni
Válasz termelo #1488. hozzászólásáraTrágyába mászkálni lehet jobb is. Nem kell annyira sajnálni, mint a 3x ennyibe kerülő nyugati márkát. Még lehet a trágyát jobban is bírná, mint egy kényes gép.

Bár én más világba tartozok, tőlem ez a mezítláb, farmerbe, napszemüvegbe traktorozás irtózatosan messze áll. De szerintem egy állattartó telepen az ilyen felfogású emberek nem is dolgoznak.
Válasz szanberg #1498. hozzászólásáraIgen, ez így szokott.

hazudni-hazudni pont mint udvarlásnál
Teleszkóposba,nem kínai,ki milyen sorrendbe venne,ajánlana?Megbízhatóság,alkatrészellátás,Ár érték arány,stb.?Használtat.
Válasz envagyok2 #1497. hozzászólásáraMinden rakodó a maximális terhelhetőséget írja, ami behúzott gémnél van!!!!
Bírom mikor írják a teleszkópos rakodókra is, hogy 3.5 tonnát emel 7méterre.... Aztán 1tonna már bakkantja orra ...
Válasz barazdabetyar. #1487. hozzászólására1600 kg ez hogy, kitolt gémmel vagy behúzottal? azért nem vagyok én abban biztos, hogy ezt kitoltra érti, láttunkmár karón varjút...
Válasz termelo #1491. hozzászólásáramonjduk ez egy kicsit elgondolkodtat: 220V engine preheating
Válasz termelo #1494. hozzászólásáraNEM KELL AZOKTÓL SEM FÉLNI.
Válasz mtz1221 #1493. hozzászólásáraÉn nem mernék venni kínai gépet nehogy valami húzottszemű töltött galamb is járjon mellé
Válasz barazdabetyar. #1487. hozzászólásáraMost már csak szórakozol velünk.
Ha ilyen 16 collos kerekűeket is beraksz.
Válasz termelo #1491. hozzászólásárade ez már sokkal jobb:

XINCHAIA498BT 1 E3
motorral van szerelve
Válasz termelo #1490. hozzászólásárahttps://www.wolfloader.com/TelescopicLoader/93.html
Válasz termelo #1489. hozzászólásáraBocs, egy sorral arrébb másoltam, a helyes típus:
Wolf WL816T
Válasz termelo #1488. hozzászólásáraFasza :

CHANGCHAI 4G33
motor van benne
Válasz barazdabetyar. #1487. hozzászólásáraEz is kínai:
Wolf WL825T
https://www.wolfloader.com/TelescopicLoader/95.html
Válasz mtz1221 #1485. hozzászólásáraNa de nem 200 hanem 2000 óra van abban a lekopott gumikkal, és szétment üléssel. Az új sem drága.
https://molerakodo.hu/rakodogepek/mole-180-rakodogep/
Válasz barazdabetyar. #1484. hozzászólásáraSzerkezetileg igen, neked való. Motort váltót nem tudom milyen van benne. Új kínaiban van klíma elektro hidraulikus irányváltó is, Ebben nem tudom kinézni a váltót.
Válasz mtz1221 #1482. hozzászólásáraÉs ez?
Válasz rtamas1976 #1481. hozzászólásáraAzt elbacták. Yto motorok 10000 órákat bírnak, normális embernél.
Válasz barazdabetyar. #1472. hozzászólásáraKínai ez is mint az everun. Vagy abból a 16os. Én szóltam, ez a teleszkóp nem arra való hogy állatok körül dolgozz vele. Nincs olyan keresztmetszet sem hogy bírja. Egyik ilyenen sem, 1 talicsköval kevesebb gané van egyik fekében, csavarodik. Oda az való amit beraktam, két egymástól távol lévő tömött gémmel.
Válasz Georgosz #1480. hozzászólásáraNemtudom a tipusát, de yto motoros.
És ez is teleszkópos.
Válasz rtamas1976 #1479. hozzászólásáraAmúgy mi ez a búbánat? Hány üzemórát bírt a motor?
Válasz Georgosz #1478. hozzászólásáraAz tekerné mint álat, még propellert is lehetne vele tekertetni!

Nemkellene teleszkópos gém mert tudna repülni.
Válasz rtamas1976 #1477. hozzászólásáraVan egy 600 órás D2156 250lovas komplett motorom, télen unalmunkban belefaragjuk! Lesz erő, plusz hátul pár mázsa pótsúly...
Válasz Georgosz #1476. hozzászólásáraEredeti kínai, a motor odalett belőle.

Mondtam rakjanak bele 1mtz motort.
De eredetit akarnak.
Válasz rtamas1976 #1475. hozzászólásáraHallod! Ez a jószág ránézésre sem jó! "Idomtalan"!
Gyász és a szenvedés!

Válasz szanberg #1439. hozzászólásáraHidraulikus fékből az első hidnál 7000 óra körül el kezd szivárogni az olaj a 7-es szériánál.
Válasz mtz1221 #1471. hozzászólásáraKi gyártja?
Válasz mtz1221 #1471. hozzászólásáraTeleszkópos kényelmesebb,finom helyekre.10 cm.gémmel korrigálni,nem pedig előre,hátra menettel.
Válasz barazdabetyar. #1470. hozzászólásáraKell neked rendszám rá ?
EBBŐL KÉNE venned, teleszkópost nem ajánlják földre ganéra építkezésre sehol sem belőlük. Ez egy komoly nagy kerekű gép, yto motorral, van hozzá minden.
Válasz termelo #1460. hozzászólásáraManitus,meg nekem mondta,figyeljem a trágyavilla jobb szélét,mert a gémtől nem látja.
Válasz termelo #1449. hozzászólásáraNem tudom. Ennyire nem ismerem őket. Más gépben is láttam már konkurenciának gyártott alkatrészt.
Válasz barazdabetyar. #1451. hozzászólásáraA havernak hasonló van egy kicsit nagyobban és persze kínai.
Dilettánsok dolgoznak vele, és mindég történik vele valami.
Most éppen a motor ugrott belőle, yto, olcsóbb bele az új mint javítani.
Szóval az összefoglelva:
"A gyász és a szenvedés"
1szerre 1 művetet az is lassan.
Válasz szanberg #1463. hozzászólásáraJó, mindenki eldönti, hogy neki inkább mire kell. Praktikus gép az tuti, de sztem ezzel nem tudsz kamiont pakolni kanállal, szóval ez egy nagy minuszpont, de aki nem is akar, annak persze ez nem gond. Vetőgèp tankoláskor is jól tud jönni a nagyobb kinyúlás, bár ezek is sokkal jobbak ilyen szempontból mint bármelyik traktor homlokrakodó. Alacsonyabb ajtón befér-e, minden telep más.
Válasz Gumóka #1464. hozzászólásáraAzokat is nézegettem már, tetszenek azok is. Én is úgy vagyok, mint Szanberg. Jelenleg egy Liebherr L506-os van az udvarban, hidros, törzscsuklós, csak homlokrakodós, de ma-holnap 35 éves. Megy, teszi a dolgát, rohadt ügyes, de amikor van néha egy-egy kis baja, akkor, mint a McGyverben, semmit sem kapni hozzá.
Válasz szanberg #1463. hozzászólásáraNekem az tűnik fel, hogy terepesebbek és "negatív" szögbe lehet állítani a gerendát ami végett alkalmasabb trágyázásra, földmunkára.
A többbit márkát nem tudom de a Kramer-en belül a teleszkópos "teteje" 15%-al erősebb mint a Romsics szerelme féle
Válasz t.romsics #1457. hozzászólásáraUnokatesóméknak ilyen felépítésűben van weidemann, nem panaszkodik rá, ügyes kis gép.

Válasz hashtag #1458. hozzászólásáraEgyszerűen ezek a bánya gépek mintájára készült homlokrakodók. Nehezebb munkára való, azért is veszik őket az állat tenyésztésbe, ganajozni, föld munkákra és nehéz anyag rakodásra.
A teleszkópos az univerzálisabb, de ilyen nehéz munkában könnyebben ki is nyírható gépek, ezek leginkább könnyű anyag rakodásra és targonca villázni valók.
Válasz termelo #1460. hozzászólásáraEz tetszett.
Válasz t.romsics #1459. hozzászólásáraMeglehet hogy egytrém szűk helyen jobb. Meg középen van a gém könnyebb vele célozni, én kb ennyit látok ami plusz. A többi nem az
Válasz hashtag #1458. hozzászólásáranem süt a nap a szemedbe mert a gém a kormány előtt van ami mindent eltakar
Válasz hashtag #1458. hozzászólásáraEz az én dilim. Mindig is azt hittem, hogy egy ilyen jellegűvel könnyebb mozogni egy állatszínben. De az is lehet, hogy nem.
Válasz t.romsics #1457. hozzászólásáraTudnál segíteni, hogy mi az, amitől egy ilyen gép jobb mint egy bármilyen hagyományos teleszkópos rakodó?