Na látjátok! Itt kezdödik a tudomány!! Nem kell ide motor vezérlö elektronika meg számtalan egyéb találmány... Csak kell találni egy ehez hasonló rátermet gépész és minden meg van oldva..
Itthon nem is nagyon vannak cégek, akiknek kellene/kihasználnának ekkora kombájnokat. Maximum pár nagyobb tábla, utána meg kínlódnának csak a kisebbekben vele... Egy kisebb rotoros kombájnnal is sok száz hektárt le lehet nyomni egy őszi szezonban
amúgy nekünk nem lett volna sokkal több nagyobb adapterrel sem, 12-13 tonnás kukoricában már a cséplő- leválasztó- és rostafelület, helyenként meg a motor a szűk keresztmetszet. Nagyobb adapter sem tudna többet leszedni, csak lassabban menne vele az ember...
A nagy gépek terén, különösen amerikában a JD-nek bebetonozott piaca van, neki nem nagyon kell reklám. Valószínű olyan kerekedő sincs, aki felkarolná ezt, hogy akkor szervezzük meg, csináljuk végig és promótáljuk a nagyvilágban.
Európa kicsi piac, az, hogy itt a Claas meg tudja verni a JD-t eladásokban az nem tétel. A nagyvilágban azonban nagyon kicsi a piaci részesedése. Ez korábban nem volt gond, mert gyártókapacitása sem volt többre, viszont mióta a tengeren túlon is an gyártás, és vannak nagy kombájnai is, kell a reklám, hogy eladják a gépet. Már a 600-as Lexion is nagyobb volt, mint a most legnagyobb STS, a 770 erre tett rá még némi többletet.
A JD valószínűleg sejti, hogy egyértelműen nem tudná legyőzni, így nem is nagyon töri magát. Neki így is biztosak a pozíciói.
Én egy nagyon meghajtot CTS röl hallotam 4900-at!! De csak 6 soros adapterel...Gondolom te is azal mentél!! Ezek szerint a NH eredményét megdöntöték ha jol figyeltem a számokra..?? Tényleg a tréfát félre téve tökre nem értrem hogy pl: a JD miért nem veselkedik neki egy ilyen rekord kisérletnek?? Vagy van ilyen csak még nem hallotam rolla?? És ti?
a végszám 51500 bushel kukorica erek 10 óra alatt.
Amcsiban nem súlyra, hanem űrtartalomra mérik a terményeket. Leginkább vékának lehetne fordítani. 1 bushel 35,239072 liter, az 78 kg-os hektólitertömegű kukoricából 27,486476 kg
így a teljes betakarított mennyiség: 1.415.553 kg, azaz 1415,5 tonna 10 óra alatt...
(én arattam már így a JD-vel kíváncsiságból, ahol nagyon erős kukorica volt, és összefüggő tábla, és folyamatosan menet közben ürítettünk, ott 13 óra alatt sikerült leszednem 450 tonnát.)
Srácok erröl a videórol tud valaki mondani valamit?? Vagy aki tud vagy ért angolul?? Engem a jol sikerült képeken kivül a végeredmény is igencsak érdekelne!!
Na igen, neked is tettek egy aktatáskát a kórházban a kiságyadba ahogy megszülettél, mert ezek a fajta emberek nem igen tudnák másképpen megmagyarázni honnan a sok lé... én is álmodok egy gazdag amerikai rokonról de sehol nem találják...
Na ez az amit nem szabadna nagyon megengedni, egy házasság ügyesen majd állampolgárság, aztán meg szabad a vásár!!!! Ki tud most egy külföldivel versenyezni ha gazdagabb országból települ be hozzánk????????
Válasz #5231. hozzászólásra
magyar a felesége meg 4 lánya van egyébként neki azt hiszem nardi 6 fejes ekéje van meg egy VN 6 fejes talán herkules ha tényleg ő volt
9100 hozzászólás
Válasz #5270. hozzászólásra
Ez naggyon kemény azért, ennyit el is kell szállítani valahová,ahol bírnia kell a tisztítónak-szárítónak tárolókapacitás vna hozzá...=amérika
Tehát ez óránként 145,55tonna.
Egyszer néztem a nagy Ferga Fortia kombájn videóit végig, ott volt egy olyan, hogy "over the magic 100tonna/h" tehát azzal tudták ezt a mennyiséget.
Mekkora gépek baxus...
(közben nézem a duna tv-t, Eu parlamenti vitázás van, kemény a támadás de a védekezés is!!!)
http://www.keptelenseg.hu/kozlekedes/lassu-jarmu-33492
Válasz #5279. hozzászólásra
dá dá dá!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #5274. hozzászólásra
vannak nalunk ilyenek, lehet meg hasonlo videokat talalni
ez jooo!! es kik voltak akik ezt is csinaltak, hat a torzsgyokeres romanok
http://www.keptelenseg.hu/kozlekedes/mtz-vs-mtz-35412
Válasz #5276. hozzászólásra

Azdt nem csinálná utána az elektronika.
Arra születnikell !!!!!!!!!!!
Válasz #5274. hozzászólásra

Nem kell ide motor vezérlö elektronika meg számtalan egyéb találmány... 

Csak kell találni egy ehez hasonló rátermet gépész és minden meg van oldva..

Na látjátok! Itt kezdödik a tudomány!!
Válasz #5273. hozzászólásra
Itthon nem is nagyon vannak cégek, akiknek kellene/kihasználnának ekkora kombájnokat. Maximum pár nagyobb tábla, utána meg kínlódnának csak a kisebbekben vele... Egy kisebb rotoros kombájnnal is sok száz hektárt le lehet nyomni egy őszi szezonban
Itt kezdődik a tudomány!
Válasz #5271. hozzászólásra
amúgy nekünk nem lett volna sokkal több nagyobb adapterrel sem, 12-13 tonnás kukoricában már a cséplő- leválasztó- és rostafelület, helyenként meg a motor a szűk keresztmetszet. Nagyobb adapter sem tudna többet leszedni, csak lassabban menne vele az ember...
Válasz #5271. hozzászólásra
A nagy gépek terén, különösen amerikában a JD-nek bebetonozott piaca van, neki nem nagyon kell reklám. Valószínű olyan kerekedő sincs, aki felkarolná ezt, hogy akkor szervezzük meg, csináljuk végig és promótáljuk a nagyvilágban.
Európa kicsi piac, az, hogy itt a Claas meg tudja verni a JD-t eladásokban az nem tétel. A nagyvilágban azonban nagyon kicsi a piaci részesedése. Ez korábban nem volt gond, mert gyártókapacitása sem volt többre, viszont mióta a tengeren túlon is an gyártás, és vannak nagy kombájnai is, kell a reklám, hogy eladják a gépet. Már a 600-as Lexion is nagyobb volt, mint a most legnagyobb STS, a 770 erre tett rá még némi többletet.
A JD valószínűleg sejti, hogy egyértelműen nem tudná legyőzni, így nem is nagyon töri magát. Neki így is biztosak a pozíciói.
Válasz #5270. hozzászólásra

Én egy nagyon meghajtot CTS röl hallotam 4900-at!! De csak 6 soros adapterel...Gondolom te is azal mentél!! Ezek szerint a NH eredményét megdöntöték ha jol figyeltem a számokra..?? Tényleg a tréfát félre téve tökre nem értrem hogy pl: a JD miért nem veselkedik neki egy ilyen rekord kisérletnek?? Vagy van ilyen csak még nem hallotam rolla?? És ti?
Válasz #5269. hozzászólásra
a végszám 51500 bushel kukorica erek 10 óra alatt.
Amcsiban nem súlyra, hanem űrtartalomra mérik a terményeket. Leginkább vékának lehetne fordítani. 1 bushel 35,239072 liter, az 78 kg-os hektólitertömegű kukoricából 27,486476 kg
így a teljes betakarított mennyiség: 1.415.553 kg, azaz 1415,5 tonna 10 óra alatt...
(én arattam már így a JD-vel kíváncsiságból, ahol nagyon erős kukorica volt, és összefüggő tábla, és folyamatosan menet közben ürítettünk, ott 13 óra alatt sikerült leszednem 450 tonnát.)
Válasz #5267. hozzászólásra

Srácok erröl a videórol tud valaki mondani valamit?? Vagy aki tud vagy ért angolul?? Engem a jol sikerült képeken kivül a végeredmény is igencsak érdekelne!!
Válasz #5267. hozzászólásra
Nem semmi!!!!

Ez az újj Lexion?
http://www.youtube.com/watch?v=7GOkZRKsUNw&feature=feedf
http://www.youtube.com/watch?v=7GOkZRKsUNw&feature=feedf na
Lexion 16 sorral !
Ne szórakozz a bikával.
Hű ha nem rossz rúgók!
Válasz #5260. hozzászólásra
Köszi a választ ezekszerint nem én vagyok h*lye hozzá.
Változtatott a YouTube a videó kihelyezésen. Igyekszünk mi is ennek megfelelően módosítani.
Válasz #5258. hozzászólásra
Hát ez meg ...
http://www.youtube.com/watch?v=x4C38Qj2BQ0
Válasz #5255. hozzászólásra
Segítene valaki elmagyarázni miért van, hogy csak egy üres ablakot rak be videó helyett(vagy legalábbis én csak azt látok)?
Válasz #5254. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=XWMcEX1mlqE
Válasz #5254. hozzászólásra
Válasz #5253. hozzászólásra

Segítség????
Valaki tegye már be legyen szíves azt a videót ahol a koma bebálázta saját magát.. Köszönöm..
Válasz #5251. hozzászólásra
http://www.youtube.com/embed/wiu_IX14wLI
Válasz #5249. hozzászólásra

Hát az lehet hogy tettek, de mire kinyitottam a szemem valaki lenyúlta!!!!
Válasz #5247. hozzászólásra

Na igen, neked is tettek egy aktatáskát a kórházban a kiságyadba ahogy megszülettél, mert ezek a fajta emberek nem igen tudnák másképpen megmagyarázni honnan a sok lé... én is álmodok egy gazdag amerikai rokonról de sehol nem találják...
Válasz #5226. hozzászólásra
Van olyan mikor a aszfaltosút magánterületre esik.
Válasz #5238. hozzászólásra
Össze lehet szedni csak kell hozzá egy 1 és utána meg 10-12 nulla, és akkor nincs gond!!!
Úgy minden egybe van zene, képek stb

Amikor a juhászok unatkoznak
Amikor a juhászok unatkoznak
Válasz #5241. hozzászólásra

Aha a komcsik, hát érdekes!!
Válasz #5240. hozzászólásra
Még a fideszes AG privi előtt,ezt még a komcsik adták el.
Válasz #5239. hozzászólásra
Azt az AG mikor vehette az tudni????
Válasz #5238. hozzászólásra
Ráadásul nagyon jó helyeken vannak a földjeik.Ezt még valami privatizálásban szedték össze,megvették a komplett ÁG-ot.
Válasz #5237. hozzászólásra
akkor is kicsit több mint amit normális úton össze lehet szedni...
Válasz #5235. hozzászólásra
Elírtam,szántóból "csak" 1000ha van nekik.Plussz párszáz gyümölcsös, megmég mindenféle.
Válasz #5235. hozzászólásra
Az jó nekünk már sikerült 20 év alatt 250ha-t összegazdálkodni, ő meg pár év alatt vesz 8-10000 hektárt ez ám versenyhelyzet....
Felénk van nekik vagy 8-10.000 ha
Válasz #5232. hozzászólásra

Na ez az amit nem szabadna nagyon megengedni, egy házasság ügyesen majd állampolgárság, aztán meg szabad a vásár!!!! Ki tud most egy külföldivel versenyezni ha gazdagabb országból települ be hozzánk????????
magyar a felesége meg 4 lánya van egyébként neki azt hiszem nardi 6 fejes ekéje van meg egy VN 6 fejes talán herkules ha tényleg ő volt