Fórum
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Case IH traktorok új
- Napraforgó ára új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Vízszintes vagy Függőleges szoróhengeres trágyaszoró? új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Pénz érkezik: elindultak az AKG és ÖKO kifizetések
Több mint 1,8 millió hektáron valósul meg fenntartható mezőgazdasági gyakorlat a...
Hirdetés

979 hozzászólás
Válasz szanberg #978. hozzászólásáraNem.
Piros rendszámos használt pótkocsi belföldi adásvétele során eredetiség vizsgálat kell az átíráshoz???
Válasz A.I. #975. hozzászólásáraKöszönöm a választ, utána járok a helyi kormányablakban, aztán ha nem, megyek a következőbe
Válasz VW passat #974. hozzászólásáraÍgy van, viszont nagyon nézzétek meg hogy hol kötitek a biztosítást, nincs rá járműkategória. A rendszám nélküli biztosítást nem mindegyik biztosító tudja fölvezetni a központi nyilvántartó rendszerbe, onnantól hiába lobogtatod a kinyomtatott kötvényt nem biztos hogy elfogadja az ügyintéző. Ez sajnos nagyon nehezen megy sok okmányirodába, nekem a negyedikbe sikerült
, jó lenne ha az agrárkamaránál ezzel is el kezdenének foglalkozni, botrányosan nehezen megy ez a kombájnra.
Válasz LovasTomy #971. hozzászólásáraSzia.
Nagyjából most itt leírták előttem, hogy regszám, adásvételi, biztosítás, gépkönyv vagy műszaki adatlap, de ez nagyon hivatal függő, hogy melyiket kérik.
Ha műszaki adatlap kell, az lehet cumi, már a költségek miatt mondom.
(Ha nem megy simán, forognak valami, akkor én mennék a következő hivatalba.)
Válasz Pont #973. hozzászólásáraIgen kell, most megkérdeztem.
De jól megszívtam, ,mert nem lehet meghosszabbítani, új rendszámot kell igényelnem. Nem lehet meghosszabbítani lejárat után. Lehet kezdeni előröl. És persze a meglévő biztosítást nem fogadják el. Kötni kell újat rendszám nélkül alvázszámra.
Válasz VW passat #972. hozzászólásáraKell az adásvételi vagy számla, és az MVH regisztrációs igazolás is, és akkor kiadják.
Válasz rtamas1976 #969. hozzászólásáraIgen lehet.
Kormányablak válogatja ahogy hallom.
Kell hozzá egy Kötelező biztosítás, valamilyen gépkönyv amivel tudják azonosítani a gép jellegét (Kezelési utasítás, Javítási kézikönyvet is elfogadták nekem). Meg én azért be vittem az adás-vételi szerződést is, de már nem emlékszem hogy az kellett-e.
Egyébként én ma megyek meghosszabítani, mert tegnap lejárt.
Válasz A.I. #970. hozzászólásáraErre én is kíváncsi lennék, mármint a procedúrára, vettem a nyáron egy 512est és szeretnék rá rendszámot!
Válasz rtamas1976 #969. hozzászólásáraRöviden. Igen.
A procedúra más kérdés, de azért nem halálos.
Amúgy már piros "I".
Bár nem is tudom miért is kellett lecserélni az M-et.
Urak!
Ha vennék egy öreg kombàjnt, de sosemvolt forgalomba helyezve.
Ideiglenes(zöld rendszámot) lehet-e rá kiváltani???
Válasz dbalint03 #967. hozzászólásáraA gazdija vonassa ki végleg forgalomból!
Ha ideiglenessel veszed meg akkor csak a tulajdonos vonathatja ki végleg!
Így átíratod, eredetiség v, kifizeted a forgalmit törzskönyvet, biztosítást, átírást és kivonatod majd te. És kezdődik a forgalomba helyezés.
De kérdezd meg a közlekedési felügyeletet.
Most nemtudm nem e változott.
Ha már neveden lenne mint fekete az más procedúra.
Szeretnék venni egy bss pótkocsit. Fekete rendszámos O4-es kategoriájú. Mi volna a menete a folyamatnak, ha leszeretném piros rendszámosra vizsgáztatni vagy egyáltalán lehetséges -e, illetve pénzbe ez kb mennyi volna?
Ideiglenes kivonva venném.
Előre is köszönöm.
Válasz A.I. #965. hozzászólásáraKöszi. Ìrtam a repcés topikban neki!
Válasz rtamas1976 #954. hozzászólásáraSzia
Na Gabesz megelőzött, válaszolt mielőtt beszéltem volna vele.
Válasz Tomi.. #963. hozzászólásáraCsak kölcsönadtam a gépet!
Nem én dolgozok vele.
Válasz Tomi.. #961. hozzászólásáraJa és ami talán a legfontosabb:
Nem tudom mi a terved, de még véletlenül se legyél túlsúlyos. Ezek simán elirányítanak az első lagerhausba mérlegelni, és keményen büntetnek. Meg ne csurogjon az olaj a traktorból.
Válasz rtamas1976 #960. hozzászólásáraIgen a nemzetközi az azért legyen nálad!
Válasz rtamas1976 #959. hozzászólásáraNekem olyan sosem volt. Nem is kérték.
Persze biztos,ami bizos.
Ha kifogsz egy cserépedényt, keres vmit, hogy büntessen. De nem jellemző. T-25 től kezdve minden féle gép járkál.
Válasz lakatos gabesz #958. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Tomi.. #957. hozzászólásáraKöszi!
A legfontosabb megvan.
A nemzetközi bizti.
Hameg nagyon hibát akar találni úgyis fog!
Válasz rtamas1976 #952. hozzászólásáraSzia.
Szerintem nincs rá külön jogszabály én a traktor és a kombájnal is mozgok kint folyamatosan mind piros rendszámos nekem állandóan találkozok rendörökkel és még sose basztatak kint
Válasz rtamas1976 #952. hozzászólásáraSzia!
Itt a vasi határszélen folyamatosan közlekedünk, közlekednek traktorok, pótkocsik piros rendszámmal, kis, és nagy határátkelőkön is. Sosem hallottam, hogy gond lett volna. Sőt, osztrák traktorok is huzigálják a magyar piros rendszámos pótokat. Azt nem tudom szabályos-e, de lehet nekik mindent szabad.
Válasz Gumóka #955. hozzászólásáraNemzetközi biztosítás igazolását elküldték.
Itt már csak a pirosrendszám lehet kérdés.
Válasz rtamas1976 #952. hozzászólásáraAzt nem tudom, de az Osztrák kishatáron láttam már piros rendszámos traktort, pótkocsit.
Válasz A.I. #953. hozzászólásáraKöszi!
Válasz rtamas1976 #952. hozzászólásáraEz jó kérdés!
Azért merült fel benned is, mert az "nemzeti kategória", vagy minek is nevezik pontosan?
Holnap megkérdezem Cigánd környéki ismerőst, Ő is szokott itt hozzászólni, szerintem múltkor beszéltetek is, valami repcés témában olvastam.
Ő szokott átjárni a határon, lehet többet tud!
Piros rendszámmal lehet e külföldön közlekedni?
Van e valami szabály?
az hogy van, hogy mekkora összsúlyú pótót lejhet vontatni ha az pl üres? nem az van, hogy a tényleges összszúly szerint lehet vontatni, tehát egy 25 tonnás, de üresen mondjuk 8 tonnás kocsit is lehet húzni üesen mtz-vel? vagy rosszul emlékszem, és ez csak a súlykorlátozásos tábláknál van, hogy oda nem a forgalmikban szereplő összesúly, hanem a tényleges súly számít?
Nyerges billencses pótkocsit (3 tengelyes 40 köbméteres) szeretnék húzni JCB fasttrack vagy hasonló traktorral, dolly közbecsatolásával. Van ebben valakinek tapasztalata? 40km/ h csak a sebesség viszont nem kell útdíjat fizetni. Van olyan térkép alkalmazás ami megjeleníti a mezőgazdasági járműveket kitiltó táblákat? Bármilyen infót köszönök ezzel kapcsolatban!
Válasz nagy péter_23854 #942. hozzászólásáraHa nemvolna traktorod attól még pótkocsid
lehet. Kivonatod végleg majd forgalomba helyezed mint lassújármű vontatmánya.
Az a kpms egybarom!
Ha kekeckedik beszélj a főnökével.
Válasz nagy péter_23854 #942. hozzászólásáraAzt nem mondták,hogy mi a feltètele annak amit akarnak?
Válasz Sylva #945. hozzászólásáraNem értek hozzá, de a Kolléga nem mondta milyen pótot akar átminősíttetni.
Lehet olyat, amivel tankokat szállítanak, ezért kérdik, van-e akkora traktor a portán ami el bírja húzni szabályosan.
Mert ugye -jogosan- T25 után azért ne akasszunk már nehézgép szállító trélert, csak azért mert piros a rendszáma...
Válasz A.I. #941. hozzászólására
Egy lengyel faszi vezette az mtz-ét,előtte vette az egyik szomszéd faluból a szervező aki egy Ásotthalmi pacák volt. Előtte levő napon kb. fél tízkor a házam előtt elakadt a földúton az mtz,és mint utólag kiderült akkor már meg volt pakolva. Mikor láttuk a médiában a hírt rögtön jeleztem egy ismerősnek mi is történt előttünk. Másnap már kopogtatott is az NNI.Jó kis szövevényes ügy volt.
https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/31-illegalis-migrans-rendorkezen-veszprem#1
https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/03/harminc-migrans-ugrott-elo-a-szenakazalbol
Válasz nagy péter_23854 #942. hozzászólásáraIlyen nincs!lassú jármű pótkocsija:Amennyiben megfelel a mezőgazdasági vontató pótkocsijára vonatkozó előírásoknak, simán "leminősíthető" lassú jármúvé,de visszafelé nehézpótkocsivá már soha. Jogod van bármely más arra jogosult járművel is húzni. Ilyen alapon ha elromlik a traktor,vagy lecseréled,akkor a pótkocsi is használhatatlan lesz. Nehogy beírass a forgalmijába bármiféle egyedi korlátozást,ilyen hülyeséget meg végképp ne. Feltételezem,hogy joga van bejegyezni bármi baromságot,de ezt mivel magyarázza? Vidd el máshova. Ez az egész gyepes Nkh már tényleg megérett a pusztulásra.
Válasz nagy péter_23854 #942. hozzászólásáraIlyen a világon nincs amit tőled kérnek.. A menete az, hogy először ki kell vonatni a forgalomból, mint fekete rendszámos, utána teljesen új forgalomba helyezés pirosként.
Válasz nagy péter_23854 #942. hozzászólásáraSosem hallottam ilyet...
Sziasztok!
Olvastam az előző hozzászólásokat is, de nekem olyan problémám van, hogy elvittem egy fekete rendszámos pótkocsit tavaly év végén átvizsgáztatni pirosra, és nem megy a dolog, a papírok a kpm-nél, és most olyan papírt kérnek, hogy vigyek igazolást a vontató traktorról, hogy az a traktor vontathatja az adott pótkocsit, és akkor beleírják majd a forgalmijába a pótkocsinak, hogy csak azzal az adott géppel vontatható. Valaki tud esetleg valamilyen jogszabály helyet ezzel kapcsolatosan?
Válasz Ohaza63 #938. hozzászólásáraMennyit találtak?
Egyébként volt valami traktoros embercsempész is, de neki azért pótkocsija volt, nem bízta a véletlenre.
Válasz Ohaza63 #938. hozzászólásáraEngem pár éve este lekapcsoltak, elromlott a világítás kapcsolóm, és hátra nem volt semmi világításom, de nem büntettek meg, csak felhívták a figyelmem, hogy óvatosan közlekedjek hazáig, és mielőtt újból közútra megyek javítsam ki a hibát.
Válasz Ohaza63 #938. hozzászólásáraEngem szondáztattak már, egyébként egy sima közúti ellenőrzés volt, de nem igazán merült bele a bácsi.
Válasz JD 4630 #937. hozzászólásáraA rendőreink sincsenek a helyzet magaslatán, ezért nem is nagyon foglalkoznak velünk.
Engem is eddig a 19 év alatt egyszer állítottak meg, mikor szántani mentem, mert migránsokat kerestek. A fülkémben vagy az ekén ülve.
Válasz Ohaza63 #933. hozzászólásáraEzzel a hozzáállással a sportkocsik/motorok rendszámot sem kaphatnának.

Válasz A.I. #934. hozzászólásáraPiros rendszámos traktorral húzhat feketét és pirosat is.

Feketével elvileg a tanár szerint csak feketét.
Egyébként már engem bemértek egyszer a piros rendszámos traktorral, igaz nem állítottak meg, de megálltam és megkérdeztem a sebességemet, kíváncsi voltam rá, hogy jó mér e saját órám.
34 km/h val mentem szerintük és kb. annyit is mutatott a km óra, úgy hogy hitelesítettem a traktor óráját.
Válasz Ohaza63 #933. hozzászólásáraEsély egy Bugatti-val is van túllépni a megengedett 130-at, akár vagy 3x-osan is. Mégis lehet venni olyat is.
!
De nem feszegetem ezt, mert még rájönnek a benne rejlő anyagi lehetőségre
Válasz Ohaza63 #931. hozzászólásáraNem jól tanítják a kislányt!
Ahogy kolléga írja, úgy lehet pirossal csak pirosat(ez bennem is csak vagy 5 éve tudatosult), fekete viszont pirosat is, de max csak 25-el(de vajon ki méri meg ezt az "extrém" sebességet).
Válasz Ká01 #932. hozzászólásáraAz Adyligeti tisztképző oktató rendőr ales. szerint nem, mert esély/lehetőség van a sebesség túllépésére, ami a piros pótnál max 25 km/h lehet.
Válasz Ohaza63 #931. hozzászólásáraFekete húzhat pirosat is,de max 25 km/h.
Kérdésem volna.

Azt tudja valaki, hogy milyen rendszámú traktorral, milyen pótkocsit lehet húzni?
Mert ebben a rendőrök is mind mást mondanak, ahány válasz annyi féle.
Az egyik ismerősöm lánya rendőrnek tanult és kiadtam neki a feladatot, hogy aki tanítja őket csak tudja a jó választ erre.
A válasz a következő volt.
Piros rendszám max. 25 Km/h
Fekete rendszám max. 40 km/h
Piros rendszámú traktor húzhat piros és fekete rendszámos pótkocsit.
( 25 km/h lassú jármű)
Fekete rendszámos traktor csak fekete rendszámos pótkocsit húzhat.
( Mezg. vontató max 40 Km/h)
Remélem Ti is tudjátok!!!!
Válasz Gabro #924. hozzászólásáraCsak akkortudod kivonatni forgalomból ha átíratod a nevedre!
A tulaj kivonatja végleg. Te megveszed forgalomból kivonva. Gyakorlatilag ócskavas!
Mikor forgalomba helyezed adásvételivel régi kivont forgalmival eldöntöd piros vagy fekete. Kpm vizsga.biztosítás redszám. Mindenki boldog!