Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
Cseresznye és egyéb gyümölcs termesztés
Létrehozta: kiskertész , 2010-04-20 15:45:55
Kedvencekhez
Segítség
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kajszibarack új
- Poénok új
- Kukorica terményárak új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Napraforgó ára új
Cikkajánló

Fagy és havazás Oroszországban - Bírták a növények?
Mondhatnánk, hogy az orosz növények épp olyan kemények, mint maguk az oroszok,...

496 hozzászólás
A hangya viszi fel a tetűt a fára?

Mit érdemes ellene csinálni?
A csalánlé már unalmas és büdös.
Válasz 5465 #494. hozzászólásáraRáérsz mikor elkezd sárgulni.
Jó erős zöldborsó mérettől, ahogy a kolléga leírta.
Nincs meg a hőösszeg úgyelsem kezdenek előjönni.
Válasz Radocz #492. hozzászólásáraHa elvirágzik, kirakom.
Válasz Radocz #492. hozzászólásáraSárgalapot akkor érdemes kitenni, amikor a termés meghaladja a zöldborsó méretet.
Válasz 5465 #489. hozzászólásáraA sárga lapot mikor rakják ki?

Tavaly én is használtam, de nem lett tele.
Bár van Rigó az udvaron.
És természetesen seregélyek.
Válasz makákó #487. hozzászólásáraJól néznek ki. Én a Cresthaven utánra keresek fajtát. Ahhoz viszonyítva érdekelne az érésideje, mert délen vagyok. Itt általában korábban vannak a dolgok.
Válasz 5465 #489. hozzászólásáraBocs, b@szaxik a technika…
Válasz csuti0 #481. hozzászólására2 cseresznyefám van, sosem permetezem.
Tavaly kiraktam minden fára 4-5 sárgalapot (maxtrap).
Millió légy volt bennük, de a cseresznye elenyésző része volt csak kukacos.
Válasz csuti0 #481. hozzászólására2 cseresznyefám van, sosem permetezem.
Tavaly kiraktam minden fára 4-5 sárgalapot (maxtrap).
Millió légy volt bennük, de a cseresznye egy tizede sem volt kukacos.
Válasz Zoli1437 #485. hozzászólásáraHenry Ó Henry Szept.5-15 között.
Ez van a képen
Válasz Zoli1437 #485. hozzászólásáraHenry Ó Henry Szept.5-15 között.
Válasz makákó #484. hozzászólásáraMelyik őszibarack fajta zárja a szezont?
Válasz csuti0 #481. hozzászólásáraEgy 60hektáros vegyes gyümölcsösben toltam 7évig!
Tudnék mesèlni!
Válasz rtamas1976 #480. hozzászólásáraSziasztok!
Az én édesapám ano a 60 években felesbe járt cseresznyét szedni, egyszer egy beszélgetés alkalmával szóba került a kukac kérdés. Az mondta az öreg, permetszert nem használtak, de a legmagasabb fa leghegyéből is le volt szedve az utolsó szem is, így nem igen maradt kukac ami átteleljen. Kukacosság tömegesen akkor kezdődött mikor a gyümölcsösök kezdtek gazdátlanúl maradni.
Mostanra ha nem fújod meg a kései fajtákat, akkor húst is kapsz a gyümölcs mellé. No-meg a befőtt sem lesz guszta a benne úszkáló nyüvek miatt.
Üdv.: Csuti
Válasz csuti0 #478. hozzászólásáraCsak érdekesség.
Az almamoly 6-7kmről megérzi a nőstény feromonját.
Ezért kétélűfegyver a feromoncsapda!
Bioban hasznàljàk de sokat kikell rakni.
80-85%os a gyümölcs kártevőmentessége.
Válasz csuti0 #478. hozzászólásáraAz egész utcában 2 cseresznye fa van.

A másik az utca végén.
Azzal nincs baj, mert a Varjú segít a betakarításban.
Válasz Radocz #477. hozzászólásáraSzia!
A cseresznye légy, repülő rovar, innen oda onnan ide repked.
A dióburok fúró léggyel is pont ez a probléma, hogy hiába takargatod meg kapirgáltatod a tyúkokkal a fád alatti rész, ha a szomszédságban van diófa és onnan átrepked.
Üdv.: Csuti
Úgy döntöttem, hogy szalmát szedek zsákokba és leteritem a későbbi ropogós cseresznye fa alá.

Egy próbát megér a hús mentes cseresznye.
Válasz Radocz #473. hozzászólásáraÉn ugyoldom meg, hogy mikor a tetején beérett, láncfűrész. Onnan úgysem szedi le senki, így levan szedve és nincs sem a moniliának, sem a cseresznyelégynek élettere.
Amúgy is nyáronkell metszeni.
Válasz Radocz #473. hozzászólásáraMegszünteted az életterét.
Válasz Radocz #473. hozzászólásáraAzért kell leszedni mindet mert akkor nincs miben kifejlődni a kukacnak!
Így nemrágja ki magát nemlessz jövőre légy.
Hacsak a szomszédból nemkapsz!
Válasz rtamas1976 #466. hozzászólásáraTavaly leszedtem az utolsó szemet is.

Így is kevés lett.
Miért kell leszedni mindet?
Válasz Gatti #468. hozzászólásáraAz enyém is teljes virágzásban van.

A fajtát nem tudom.
Nagy szemű és nem a ropogós fajta.
Egy bevált technológia a dimetoát NDK népírtó harcanyag után: fogjuk bé a szemünk és falatozzunk
Válasz rtamas1976 #469. hozzászólásáraFeleségem tavaly hallgattam eleget hogy húsos lett a cseresznye
idén nem lesz remélem. Tavaly hiába mondtam én hogy nem kell nézni és akkor nincs kukac se
Válasz Balázs. #467. hozzászólásáraA teknologia ígyvan
Az amerikai cseresznyelégy azért jobb mert több kukac is van 1szemben
Válasz rtamas1976 #466. hozzászólásáraNálam a burlat és a van is már teljes viragzasba van.
Válasz Radocz #464. hozzászólásáraMikor kezdenek sárgulni a szemek nem szoktad mospilannal lefújni? Nekem is van egy hatalmas fám ha nem figyelek oda minden szemben lessz egy kukac
Válasz Radocz #464. hozzászólásáraA cseresznyelégy szaporodását nem befolyásolja.
Ha elég korai akkor nemlessz kukacos, ha kései akkor viszont védekezni kell!
Nekem az 5fából 3bigareu ezek sosem kukacosak.
Az 1ik mostkezd virítani.(borsod)
Védekezni bio módon sárgalappal és szexferomoncsapdával lehet.
A feromon kétélű fegyver, messziről is odacsalja pedig lehet, hogy eszeágában nemlenne odamenni!
A legjobb megoldás az utolsószemet is leszedni!
És a tyúkok alatta tartása.
Válasz Radocz #464. hozzászólásáraa légy alatta a földben telel. Ha takarod alatta a talajt akkor később melegszik, később kel, lehet lekési a cseresznyét - vagy ha a tiéd nagyon korai és ezért nem szokott kukacos lenni, akkor így éred el, hogy az legyen.
Talaj fóliatakarását is szokták javasolni, nem tud átjönni rajta - ezt dió burokfúró ellen is olvastam már. Vagy mésztejes / talajfertőtlenítős belocsolás
Sárgabarackot nem szokták kukacra permetezni tudtommal, hanem virágzás kezdetén, fő virágzásban, és sziromhulláskor monília ellen.
Ez minden csonthéjas esetén hasznos.
Az udvaron van egy cseresznye rám is.

Nem szokott kukacos lenni.
Valahol olvastam: ha szalmával takarom a környéket a felmelegedés lassítása miatt, akkor nem lesz annyira kukacos.
Hogy is van ez?
Esetleg permetezzem, mint a sárgabarackot?
Válasz Gatti #459. hozzászólásáraIgen a szilva a kép alapján megúszta, reméljük meg is marad. Sajnos olyan is elő szokott fordulni, hogy a most kialakult stressz miatt később már a letisztult kis gyümölcsöket szórja le...
Válasz Gatti #461. hozzászólásáraannyira délre
Válasz Igazi Földönfutó #460. hozzászólásáraSajnos igen, pedig nem is vagyunk akkor délre.
Őszibarack és a nektarin is teljes virágban, az alma piros bimbós és a körte is hamarosan nyílik.
Válasz Gatti #457. hozzászólásáraTi már így előre vagytok?Itt még épp,hogy kezd pattanni a rügy cseresznyénél,szilvánál.
Válasz Nskype #458. hozzászólásáraértem, akkor majd jövőre. Pedig "csak" -2,2 volt.

A szilva az úgy látom ép igaz? Egymás mellett van a 2 fa.
Válasz Gatti #457. hozzászólásáraEz sajnos igen elfagyott teljesen, fekete a közepe aminek szép világos zöldnek kellene lennie... :(
Szerintetek ez a cseresznye elfagyott?

Válasz Gumóka #455. hozzászólásáraÉn innen szoktam venni mert szinte helyben van és nagy a fajta választék. Érdemes atolvasni hogy melyik fajta mit tud.
Link
Válasz KAC #452. hozzászólásáraVégülis, van hely 2-2 fának, este majd jobban utánanézek.
Válasz Zoli1437 #453. hozzászólásáraNézegettem a
Packhams-et is de nem akarom túl bonyolítani ezt a 4 darab fát.
Válasz KAC #452. hozzászólásáraNégynél én bevettem volna a Packhams Triumphot és a Fétel apátot is 4x1-el.
Válasz Gumóka #449. hozzászólásáraConference körte mellé porzónak Vilmos.Én 2-2 darabban gondolkodom.
Válasz Gumóka #449. hozzászólásáraAmiket én ismerek porzót igényelnek. Van ami kettőt is. Ha tudsz oltani működhet az egy fa több fajta.
Válasz Igazi Földönfutó #448. hozzászólásárahttps://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9237388
Ezen a fórumon erről van szó.
Alma, körte, milyen fajták azok, amik finomak és önporzóak mondjuk?
Eszembe jutott, ültetnék 1-1 fát.
Válasz Zoli1437 #447. hozzászólásáraJó lenne mert finom gyümölcs,és az ára se rossz,bár csak házi fogyasztásra lenne.
Válasz Igazi Földönfutó #446. hozzászólásáraNem fog, de utóérő. A csersavast almával, etilénnel, CO2-vel lehet utó érlelni, csersav mentesíteni.