Válasz termelo #2733. hozzászólásáraErre volt a legkönnyebb reagálnom:
Edafon:
https://www.google.com/search?q=edafon+jelent%C3%A9se&oq=edafon&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggBEAAYHjIGCAAQRRg5MgYIARAAGB4yBggCEAAYHjIGCAMQABgeMgYIBBAAGB4yBggFEAAYHjIGCAYQABgeMgYIBxAAGB4yBggIEAAYHjIGCAkQABge0gEKMjA1NTRqMGoxNagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Dobos professzor sok mindent mondott, de ő nem egy gazdálkodó típus.
Igazi tanár ember, aki mondja, mondja mondja.
Mitől kemény?
A túl sok lazító porosodást okoz. ha ez a por csapadékkal találkozik akkor kemény lesz.
Nem csak az eke, de a tárcsa is létrehoz a talajban egy kemény talpat. Akkor rosszabb a helyzet, ha a talaj ndevességtartalma nem éppen ideális a munka végzéskor. Te milyen nedvességtartalomnál szoktál tárcsázni?
A termelés elmegy abba az irányba, hogy már nem kell hozzá talaj. És ez már itt van Nálunk is.
Ha ma elmégy Bugacra az Ősi napra, sokkal másképp látod a világot.
Úgy látom, hogy ki miről beszél (a saját gazdaságából alig alig oszt meg itt okosságokat).
A leghangosabbaknak talán gazdaságuk sincs csak dumálni és kritizálni tudnak.
A KITE és a Debreceni Egyetem folytat tartam kisérleteket. Azok eredményei alapján érdemes nekünk is átállítani a jövőbeni termelésunket.
Gaspardo DP 400 vetés dupla sorba 36cm (Acord levegős magadagoló)
40e szem/ha
Vetés után 1 totális, később egy expresz
25ha os kisérlet.
Már csak kombájn jön.
Sorára van fényképezve.
Nem is nézitek ezt különben nem írnál ilyen butaságot, a talaj magától beéredik nem kell hozzá gyökér csak talajélet. Az összes szükséges élőlény ott van az edafonban amelyikeknek kedvez az adott pillanatban az adott állapot azok szaporodnak fel.
A Dobos is megmondta az eketalp alatt beéredett talaj található, ha nem szántasz nem lesz talp...
Ha nem így lenne nem lehetne termelni a világ kb. 90 %-án
Kérjük, segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed az eseményről ide kattintva!
Örömmel fogadjuk Google értékelésed is, és várunk Facebook oldalunkon! A webinárról készült felvétellel és összefoglaló cikkünkkel hamarosan jelentkezünk! "
Látta valaki a Fórumról?
Mely kérdésekre adott válasz tetszett, illetve nem tetszett?
Beszéljük itt is meg direkt vetést!
A giliszták száma, mint értékelési szempont, a talaj állapotról. (a talajmegújító topikban).
Válasz termelo #2648. hozzászólásáraRám gondoltál? Nem gondoljuk, csak kell ennek a tárcsának egy bizonyos mélység hogy átvágja a talajt és egyenletesebb felszínt hagyjon, aztán bele tudjuk vetni. Carrier cross cutterrel izgalmas lehet.
Mit jelent a töredéke?
Azt, hogy megspórolsz egy szántás meg egy kombinátorozást?
Vagy 2 tárcsázást ami bérmunkaként kifizetve 2x15 e. Ft/ Ha?
A vetőmag, a műtrágya, a növényvédőszer, és az aratás+szállítás szerintem ugyanannyiba kerül és külön-külön is nagyobb tétel, mint a talajmunka.
Úgyhogy ez nekem nem kerek.
De messziről jött ember azt mond amit akar...
Válasz Sanyiii70 #2713. hozzászólásáraÉn notill ben tudok nagyobb profitott termelni mint aki talajt művel. Termés ugyanaz mint a konvencionális csak a kiadás a töredéke.
Ne irígykedj azért mert 30év kemény munkája után eljutottam odáig, hogy nem kell szinte semmit dolgoznom....
Válasz MrPoke #2709. hozzászólásáraA BiogeN témához szóltam hozzá. Onnan indult.
Egy no-till módszert alkalmazónak mindegy, hogy a szalma mennyi idő alatt bomlik el.
De aki augusztus végéig jó magágyat akar aprómagnak gabona után annak nem.
Amúgy meg akinek a jósorsa miatt akkor is jön a pénz ha nem termel profitot, az ne ossza nekem az észt!
És majd ne sírjon, ha elveszik a támogatásokat!
De nem fogok hozzászólni ezután akármekkora tévhiteket is terjesztetek itt.
Válasz termelo #2708. hozzászólásáraLáttunk mar egy-két hasonlót.
Nagy vàlakozó 30-40-50fős "baráti társasággal"
Aztán volt egy rossz döntés és a barátok jól kiröhögték és lekoptatták.
Csórókkal nemkeverednek!
Nelegyen így!
Adja a Jóisten ,hogy 100éves korodig dolgozhass!
Valahogy hogylehet földhözjutni?
Én csak venni és bérelni tudok.
Válasz MrPoke #2709. hozzászólásáraAki szántóföldön zöldségezik az is szokott vetni a vetésforgó miatt kukoricát és kalászost a vetésforgó miatt.
"Szükséges rossz"
Krumplit, paradicsomot, paprikát, hagymát, tököt nemvetheted egymásután főleg hosszútávon.
Válasz Sanyiii70 #2698. hozzászólásáraCsak azt magyarázd meg nekem, hogy egy zöldség termelő. Aki szerintem sem tud No-till ben termelni. (Legalábbis nagyon nehéz) miért szól hozzá egy fórum témához aminek No-Till a címe, és kimondottan szántóföldi növények termesztéséről szól.
"Aki "valahogy" hozzájutott több száz hektár földhöz, és pályázatos pénzekből vette a százmilliós gépparkját az akkor is megél, ha csak a támogatás marad meg a végén"
Természetesen a nem anyagi dolgokban rendszeresen segítünk egymásnak, szerencsére elég nagy a baráti kör. A tejfakasztón is volt 50-60 ember stb.
Amúgy civil szervezeteket is rendszeresen támogatok.
Az meg végképp nem gond ha meghalok, a saját földek ki lesznek adva abból lesznek felnevelve a gyerekek... Ha mindenki ilyen önzetlen lenne mint én nem itt tartana ez az ország
Többek között ezért is nől meg a vásárlási valahányszor gyarapszik a család.
Válasz termelo #2701. hozzászólásáraNemis csodálkozom, hogy neked nemsegített senki.
Én nagyonsok embernek segítettem és bármi gondom van bármikor tudok segítséget kérni azoktól. Sőtt kérnem sem kell!
Amit leírtál az egy jódolog, viszont abba gondolj bele ha kiesik egy láncszem a gépezetből és az pont teleszel!?
Van felénk is hasonló mint te, ő is ígygondolta.
De jött az élet és másképalakult.
Büszke vagyok arra amit a szinte semmiből összehoztam, és még 4 gyereket is fölneveltem tisztességesen. Mindenem megvan ami kell.
Amit írtam arról szólt, hogy nem mindenki van arra rákényszerítve, hogy kihozza a maximumot abból ami a keze alá került.
Szerintem nálam hatékonyabban kevesen termelnek. És mindezt úgy teszem, hogy vigyázok a földeimre és a gépeimre, hogy hosszútávon működjön a dolog. Sőt folyamatosan fejlesztek is.
Tisztában vagyok vele, hogy minél nagyobb egy gazdaság, annál kisebb a hatékonyság.
Az egyik haverom hasonló növényeket termeszt mint én, csak háromszor-négyszer ekkora területen. De ő olcsón eladja fölvásárlóknak és rengeteg napszámot, földbérletet kifizet. A végén ugyanannyi marad neki, mint nekem. Viszont sok embertől függ, sokkal több pénzt mozgat, ezáltal sokkal többet kockáztat.
Nekem ez így jó.
Ha nem lesz támogatás én akkor is megélek. (De azok akiknek a matek végén csak a támogatás marad meg tisztán, vagy elkezdenek hatékonyabban termelni, vagy fölélik ami most van.)
És csak a saját magam rabszolgája vagyok nem másé.
Biztosan kurvára nagyképűen hangzik, de az az igazság, hogy rengeteg pénzt kerestem másoknak.
Mostmár magamnak akarok.
Aztán ha valami miatt ezt is tönkreteszik és nem működik, akkor ráérek majd újra elmenni másnak dolgozni.
Viszont akiknek segítettek mind megragadtak egy szinten de ez nem biztos hogy csak ezzel van összefüggésben. Lehet nem is alkalmasabbak nagyobb volumenű dolgok kezelésére.
Szóval az élet lehet igazságos attól, hogy te nem érzed annak.
Valószínűleg se te se én nem tudnánk vinni pl. egy 1000 hektáros céget ezért nincs egyikünknek se és nem is vágyunk rá.
Aki viszont erre született annak mindegy, hogy kapta vagy teremtette...
Válasz termelo #2690. hozzászólásáraEzért szórtam az ammóniumnitrátot. Hogy rápótoljak.
De még kap egy nagy adag foszfortúlsúlyos műtrágyát is.
És mire a hagymám szeptember elején belekerül a földbe ott lesz neki a gyorsan felvehető tápanyag.
Válasz MrPoke #2691. hozzászólásáraAki "valahogy" hozzájutott több száz hektár földhöz, és pályázatos pénzekből vette a százmilliós gépparkját az akkor is megél, ha csak a támogatás marad meg a végén. (Ismertem ilyen gazdát.)
De nekem 5 hektáron kell egy tisztességes jövedelemnek megfelelő összeget kitermelnem amit be tudok rakni a családi kasszába a feleségem fizetése mellé.
És ehhez jól és profitábilisan kell csinálni.
Különben mehetek rabszolgának 3-400.000 forintért.
Reto Stocker 30 éves tapasztalattal rendelkezik.
Elvileg jön augusztus 15- én 15 órára beszélgetni és gilisztát számolni a földemre.
Ő fogja hitelesíteni!
2742 hozzászólás
Válasz kisparasztkaim #2741. hozzászólásáraKukorica bemutató.
Válasz Koczka József #2740. hozzászólásáraEz mit jelent magyarul?

Válasz kisparasztkaim #2737. hozzászólásáraHolnap kukorica offroad Debrecenben.
Válasz barazdabetyar. #2738. hozzászólásáraNekem kukorica és tök volt.

Egy darabig nem lesz.
A napraforgóról még csak olvastam, hogy jó lett.
Válasz Radocz #2736. hozzászólásáraVolt kukorica,napraforgó,és tök.Napraforgó bírta,kukorica,csak ha esik az eső,tök úgyszintén.
Válasz termelo #2733. hozzászólásáraErre volt a legkönnyebb reagálnom:

Edafon:
https://www.google.com/search?q=edafon+jelent%C3%A9se&oq=edafon&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggBEAAYHjIGCAAQRRg5MgYIARAAGB4yBggCEAAYHjIGCAMQABgeMgYIBBAAGB4yBggFEAAYHjIGCAYQABgeMgYIBxAAGB4yBggIEAAYHjIGCAkQABge0gEKMjA1NTRqMGoxNagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
edafon
Dobos professzor sok mindent mondott, de ő nem egy gazdálkodó típus.
Igazi tanár ember, aki mondja, mondja mondja.
Mitől kemény?
A túl sok lazító porosodást okoz. ha ez a por csapadékkal találkozik akkor kemény lesz.
Nem csak az eke, de a tárcsa is létrehoz a talajban egy kemény talpat. Akkor rosszabb a helyzet, ha a talaj ndevességtartalma nem éppen ideális a munka végzéskor. Te milyen nedvességtartalomnál szoktál tárcsázni?
A termelés elmegy abba az irányba, hogy már nem kell hozzá talaj. És ez már itt van Nálunk is.
Ha ma elmégy Bugacra az Ősi napra, sokkal másképp látod a világot.
Úgy látom, hogy ki miről beszél (a saját gazdaságából alig alig oszt meg itt okosságokat).
A leghangosabbaknak talán gazdaságuk sincs csak dumálni és kritizálni tudnak.
A KITE és a Debreceni Egyetem folytat tartam kisérleteket. Azok eredményei alapján érdemes nekünk is átállítani a jövőbeni termelésunket.
Válasz barazdabetyar. #2735. hozzászólásáraTavaszi növény volt-e már direkt vetéssel?

Nekem eddig
Kukorica és tök volt, de egy ideig nem fogom megismételni.
Válasz Ohaza63 #2730. hozzászólására"Felénk"szoktunk ilyet,vagy hasonlót.
Alakul a végén valami lesz.

Gaspardo DP 400 vetés dupla sorba 36cm (Acord levegős magadagoló)
40e szem/ha
Vetés után 1 totális, később egy expresz
25ha os kisérlet.
Már csak kombájn jön.
Sorára van fényképezve.
Válasz kisparasztkaim #2732. hozzászólásáraÍrd le ide mitől lenne alul kemény!
Nem is nézitek ezt különben nem írnál ilyen butaságot, a talaj magától beéredik nem kell hozzá gyökér csak talajélet. Az összes szükséges élőlény ott van az edafonban amelyikeknek kedvez az adott pillanatban az adott állapot azok szaporodnak fel.
A Dobos is megmondta az eketalp alatt beéredett talaj található, ha nem szántasz nem lesz talp...
Ha nem így lenne nem lehetne termelni a világ kb. 90 %-án
Válasz termelo #2729. hozzászólásáraHa alul kemény a gyökér átmegy rajta?

És a nedvesség?
és stb.
Válasz kisparasztkaim #2695. hozzászólására"Köszönjük, hogy velünk tartottál a TalajÉlet – Agroinform webinárium a regeneratív megoldásokról rendezvényünkön!

Kérjük, segítsd munkánkat azzal, hogy megosztod velünk véleményed az eseményről ide kattintva!
Örömmel fogadjuk Google értékelésed is, és várunk Facebook oldalunkon! A webinárról készült felvétellel és összefoglaló cikkünkkel hamarosan jelentkezünk! "
Látta valaki a Fórumról?
Mely kérdésekre adott válasz tetszett, illetve nem tetszett?
Beszéljük itt is meg direkt vetést!
A giliszták száma, mint értékelési szempont, a talaj állapotról. (a talajmegújító topikban).
Üdv Emberek!
Félénk nincs ilyen no-till, senki nem csinálja, csak azért kérdem tőletek?
Ez a technológia no-tillnek minősül az alábbi videón, vagy csak trehány a gazda?????
https://www.tiktok.com/@agroboger/video/7534767013638507832?_r=1&_t=ZN-8yd8XJIrOp4
Válasz verebadam2000 #2726. hozzászólásáraHa valaki no-till vonalon mozog nem kell arra törekedni, hogy átvágd a talajt.
5cm mélység 5 cm rög 15 cm mélység 15 cm rög
Ahhoz hogy egyenletes legyen és ne legyen rögös lehető legsekélyebben kellett volna meghúzni és ha 2x húzod csak x be.
A henger nem töri össze a mély tárcsázás után a rögöt csak belenyomja a földbe.
Sekély tárcsázásnál nincs rög de ha itt-ott véletlen mégis vas mivel alul kemény a föld nem tudja lenyomni hanem összetöri
Válasz Sanyiii70 #2723. hozzászólásáraNagyon jó a hasonlatod a filmből annyi különbséggel, hogy az Aviátor a no-tilles és nem a döbrögi
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-08-06 14:40:14
Válasz termelo #2648. hozzászólásáraRám gondoltál? Nem gondoljuk, csak kell ennek a tárcsának egy bizonyos mélység hogy átvágja a talajt és egyenletesebb felszínt hagyjon, aztán bele tudjuk vetni. Carrier cross cutterrel izgalmas lehet.
Válasz kisparasztkaim #2694. hozzászólására0, most kezdtuk volna:) de nezd meg a tobbi videot es ott mindent elmondok
Válasz Sanyiii70 #2723. hozzászólásáraValamiért nem az időjeles résztől indítja, hanem az elejétől.
De innen érdekes:
1:02:10
Válasz MrPoke #2720. hozzászólásáraVannak emberek akik saját magukat is becsapják...

De én senkit nem akarok meggyőzni se ellene, se mellette.
"Minket nem érdekel a pénz..."
Válasz Sanyiii70 #2718. hozzászólásáraNyugi,arra is van megoldás,csak nem keresgéltem.
Válasz Sanyiii70 #2718. hozzászólásáraJobb helyeken drazsírozzák megfelelő tápanyaggal, biológiával. Az meg mehet ki szemenkénti vetőgéppel.
Válasz Sanyiii70 #2716. hozzászólásáraKevesebb a műtrágya, és növényvédőszer felhasználás is, ami a notill eggyik lényege.
De mint írtam mért akarod azokat meggyőzni akik több éve no til, min tillben gazdálkodnak....
Nagyon uncsi már hogy 10 éve mióta "tanítok" mindíg ugyanazokat a köröket kell lefutni.
Ott van Feri videója nézd meg.
Válasz Sanyiii70 #2718. hozzászólásáraIkersorba vagy 20-25 cm-es sortávba...
Válasz barazdabetyar. #2717. hozzászólásáraAha.

2-3 mm-es hagyma vagy petrezselyem mag...
Válasz Sanyiii70 #2704. hozzászólására
Válasz MrPoke #2715. hozzászólásáraA munka nemesít...
Mit jelent a töredéke?
Azt, hogy megspórolsz egy szántás meg egy kombinátorozást?
Vagy 2 tárcsázást ami bérmunkaként kifizetve 2x15 e. Ft/ Ha?
A vetőmag, a műtrágya, a növényvédőszer, és az aratás+szállítás szerintem ugyanannyiba kerül és külön-külön is nagyobb tétel, mint a talajmunka.
Úgyhogy ez nekem nem kerek.
De messziről jött ember azt mond amit akar...
Válasz Sanyiii70 #2713. hozzászólásáraÉn notill ben tudok nagyobb profitott termelni mint aki talajt művel. Termés ugyanaz mint a konvencionális csak a kiadás a töredéke.
Ne irígykedj azért mert 30év kemény munkája után eljutottam odáig, hogy nem kell szinte semmit dolgoznom....
Válasz rtamas1976 #2711. hozzászólására
Válasz MrPoke #2709. hozzászólásáraA BiogeN témához szóltam hozzá. Onnan indult.
Egy no-till módszert alkalmazónak mindegy, hogy a szalma mennyi idő alatt bomlik el.
De aki augusztus végéig jó magágyat akar aprómagnak gabona után annak nem.
Amúgy meg akinek a jósorsa miatt akkor is jön a pénz ha nem termel profitot, az ne ossza nekem az észt!
És majd ne sírjon, ha elveszik a támogatásokat!
De nem fogok hozzászólni ezután akármekkora tévhiteket is terjesztetek itt.
Válasz rtamas1976 #2710. hozzászólásáraDe akkor sincs semmi köze a Notill hez. Főleg az illetőnek akiről szó van.
Egy kertészeti kultúra elbírja az adjunk meg neki mindent aztán jól van. Az utána következő kultúrák minden jó lesz bármit csinál.....
Válasz termelo #2708. hozzászólásáraLáttunk mar egy-két hasonlót.
Nagy vàlakozó 30-40-50fős "baráti társasággal"
Aztán volt egy rossz döntés és a barátok jól kiröhögték és lekoptatták.
Csórókkal nemkeverednek!
Nelegyen így!
Adja a Jóisten ,hogy 100éves korodig dolgozhass!
Valahogy hogylehet földhözjutni?
Én csak venni és bérelni tudok.
Válasz MrPoke #2709. hozzászólásáraAki szántóföldön zöldségezik az is szokott vetni a vetésforgó miatt kukoricát és kalászost a vetésforgó miatt.
"Szükséges rossz"
Krumplit, paradicsomot, paprikát, hagymát, tököt nemvetheted egymásután főleg hosszútávon.
Válasz Sanyiii70 #2698. hozzászólásáraCsak azt magyarázd meg nekem, hogy egy zöldség termelő. Aki szerintem sem tud No-till ben termelni. (Legalábbis nagyon nehéz) miért szól hozzá egy fórum témához aminek No-Till a címe, és kimondottan szántóföldi növények termesztéséről szól.
Válasz rtamas1976 #2705. hozzászólásáraKár elferdítened az itt leírtakat, erre reagáltam, hogy nem segített senki:

"Aki "valahogy" hozzájutott több száz hektár földhöz, és pályázatos pénzekből vette a százmilliós gépparkját az akkor is megél, ha csak a támogatás marad meg a végén"
Természetesen a nem anyagi dolgokban rendszeresen segítünk egymásnak, szerencsére elég nagy a baráti kör. A tejfakasztón is volt 50-60 ember stb.
Amúgy civil szervezeteket is rendszeresen támogatok.
Az meg végképp nem gond ha meghalok, a saját földek ki lesznek adva abból lesznek felnevelve a gyerekek... Ha mindenki ilyen önzetlen lenne mint én nem itt tartana ez az ország
Többek között ezért is nől meg a vásárlási valahányszor gyarapszik a család.
Válasz Sanyiii70 #2704. hozzászólásáraNézd, fönn vannak róla a youtube-on a videók, hogy csinálják ezt a komolyabb gazdálkodók.
Én pl. méteres rozsba vetett bio paradicsomost láttam utoljára
Válasz hashtag #2673. hozzászólásáraAz a gond én is kezdem, pont így érezni, hogy ez lesz a jó.
Válasz termelo #2701. hozzászólásáraNemis csodálkozom, hogy neked nemsegített senki.
Én nagyonsok embernek segítettem és bármi gondom van bármikor tudok segítséget kérni azoktól. Sőtt kérnem sem kell!
Amit leírtál az egy jódolog, viszont abba gondolj bele ha kiesik egy láncszem a gépezetből és az pont teleszel!?
Van felénk is hasonló mint te, ő is ígygondolta.
De jött az élet és másképalakult.
Válasz termelo #2690. hozzászólására"NEM KELL LEFORGATNI !"
Azt megnézném, hogy egy ilyenbe hogy veted bele a hagymát, gyökérzöldséget vagy más aprómagot.
Válasz termelo #2701. hozzászólásáraEz a hozzászólásom nem az irígységről szólt.
Büszke vagyok arra amit a szinte semmiből összehoztam, és még 4 gyereket is fölneveltem tisztességesen. Mindenem megvan ami kell.
Amit írtam arról szólt, hogy nem mindenki van arra rákényszerítve, hogy kihozza a maximumot abból ami a keze alá került.
Szerintem nálam hatékonyabban kevesen termelnek. És mindezt úgy teszem, hogy vigyázok a földeimre és a gépeimre, hogy hosszútávon működjön a dolog. Sőt folyamatosan fejlesztek is.
Tisztában vagyok vele, hogy minél nagyobb egy gazdaság, annál kisebb a hatékonyság.
Az egyik haverom hasonló növényeket termeszt mint én, csak háromszor-négyszer ekkora területen. De ő olcsón eladja fölvásárlóknak és rengeteg napszámot, földbérletet kifizet. A végén ugyanannyi marad neki, mint nekem. Viszont sok embertől függ, sokkal több pénzt mozgat, ezáltal sokkal többet kockáztat.
Nekem ez így jó.
Ha nem lesz támogatás én akkor is megélek. (De azok akiknek a matek végén csak a támogatás marad meg tisztán, vagy elkezdenek hatékonyabban termelni, vagy fölélik ami most van.)
És csak a saját magam rabszolgája vagyok nem másé.
Biztosan kurvára nagyképűen hangzik, de az az igazság, hogy rengeteg pénzt kerestem másoknak.
Mostmár magamnak akarok.
Aztán ha valami miatt ezt is tönkreteszik és nem működik, akkor ráérek majd újra elmenni másnak dolgozni.
Válasz trikolor5 #2700. hozzászólásáraA műveletlen dűlő úton találtam, amikor elakadtam.

Kettő km-re a szántó földemben nem találtam.
Mutass már képet!
Válasz Sanyiii70 #2698. hozzászólásáraEzzel azért nem értek egyet mert nekem nem segített senki legalább is én nem tudok róla.
Viszont akiknek segítettek mind megragadtak egy szinten de ez nem biztos hogy csak ezzel van összefüggésben. Lehet nem is alkalmasabbak nagyobb volumenű dolgok kezelésére.
Szóval az élet lehet igazságos attól, hogy te nem érzed annak.
Valószínűleg se te se én nem tudnánk vinni pl. egy 1000 hektáros céget ezért nincs egyikünknek se és nem is vágyunk rá.
Aki viszont erre született annak mindegy, hogy kapta vagy teremtette...
Válasz Radocz #2696. hozzászólásáraGilisztából van egy csomó a minden évben szántott földben is.
Válasz termelo #2690. hozzászólásáraEzért szórtam az ammóniumnitrátot. Hogy rápótoljak.
De még kap egy nagy adag foszfortúlsúlyos műtrágyát is.
És mire a hagymám szeptember elején belekerül a földbe ott lesz neki a gyorsan felvehető tápanyag.
Válasz MrPoke #2691. hozzászólásáraAki "valahogy" hozzájutott több száz hektár földhöz, és pályázatos pénzekből vette a százmilliós gépparkját az akkor is megél, ha csak a támogatás marad meg a végén. (Ismertem ilyen gazdát.)
De nekem 5 hektáron kell egy tisztességes jövedelemnek megfelelő összeget kitermelnem amit be tudok rakni a családi kasszába a feleségem fizetése mellé.
És ehhez jól és profitábilisan kell csinálni.
Különben mehetek rabszolgának 3-400.000 forintért.
Ez a nagy különbség.
Válasz Radocz #2696. hozzászólásáraUtána mentek horgászni? Mert másra nem jó a giliszta számlálás. :D
Válasz Radocz #2204. hozzászólásáraTöbben több helyen mondtuk, hogy eddig még nem volt sikeres a No-till vetesünk!

Tanuljuk!
Reto Stocker 30 éves tapasztalattal rendelkezik.
Elvileg jön augusztus 15- én 15 órára beszélgetni és gilisztát számolni a földemre.
Ő fogja hitelesíteni!
holnap agroinform webinárium!

https://www.agroinform.hu/szantofold/hiaba-tikkaszto-a-nyar-az-akg-kotelezettseg-nem-varhat-video-84197-001?_gl=1*3z6ing*_gcl_au*MTY5MjQzMTg4LjE3NTAzNDQ5NTg.

https://www.agroinform.hu/szantofold/hiaba-tikkaszto-a-nyar-az-akg-kotelezettseg-nem-varhat-video-84197-001?_gl=1*3z6ing*_gcl_au*MTY5MjQzMTg4LjE3NTAzNDQ5NTg.
Vajon hány éves tapasztalata van No till gazdálkodásban?
Erről szól az egész regeneratív gazdálkodás, hogy előtte öt évig tanulni kell, és a talajt előkészíteni a befogadásra.
Válasz termelo #2692. hozzászólásárabocs nagyobb...